Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η αποτυχία είναι παντού γύρω σου όταν αναζητάς στόχους που δεν μπορούν να επιτευχθούν. 2Ψάχνεις να βρεις μονιμότητα σε ό,τι μεταβάλλεται, αγάπη εκεί που δεν υπάρχει καθόλου, ασφάλεια μέσα στον κίνδυνο, αθανασία μέσα στο σκοτάδι του ονείρου του θανάτου. 3Ποιός θα μπορούσε να πετύχει όταν η αντίφαση είναι το περιβάλλον της ερευνάς του και το μέρος στο οποίο έρχεται για να βρει σταθερότητα;
2. Οι στόχοι που δεν έχουν νόημα δεν μπορούν να επιτευχθούν. 2Δεν υπάρχει τρόπος να τους πετύχεις, γιατί τα μέσα με τα οποία αγωνίζεσαι για αυτούς δεν έχουν νόημα. 3Ποιός μπορεί να χρησιμοποιεί τέτοια ανόητα μέσα και να ελπίζει ότι με αυτά θα κερδίσει κάτι; 4Πού μπορεί αυτά τα μέσα να οδηγούν; 5Και τι θα μπορούσαν να πετύχουν που να προσφέρει κάποια ελπίδα ότι είναι πραγματικό; 6Η απόδειξη του φανταστικού οδηγεί στο θάνατο, επειδή είναι η αναζήτηση του τίποτα και ενώ ψάχνεις να βρεις τη ζωή επιζητάς το θάνατο. 7Ψάχνεις για ασφάλεια και προστασία, ενώ στην καρδιά σου προσεύχεσαι για κίνδυνο και προστασία του ασήμαντου ονείρου που έπλασες.
3. Παρ᾽ όλα αυτά, η αναζήτηση είναι αναπόφευκτη εδώ. 2Γι αυτό το λόγο ήρθες και είναι βέβαιο ότι θα κάνεις αυτό για το οποίο ήρθες.3Ό κόσμος όμως δεν μπορεί να σου υπαγορεύσει το στόχο που αναζητάς, εκτός αν του δώσεις τη δύναμη να το κάνει αυτό. 4Διαφορετικά, είσαι ακόμα ελεύθερος να διαλέξεις ένα στόχο που βρίσκεται πέρα από τον κόσμο και κάθε σκέψη του κόσμου, και ο οποίος έρχεται σε σένα από μια ιδέα που έχεις εγκαταλείψει αλλά όμως θυμάσαι, παλιά αλλά και καινούρια, ο αντίλαλος μιας κληρονομιάς που έχει ξεχαστεί, αλλά η οποία έχει το καθετί που πραγματικά θέλεις.
4. Να είσαι χαρούμενος που πρέπει να αναζητάς. 2Να είσαι επίσης χαρούμενος να μάθεις ότι αναζητάς τον Ουρανό και ότι θα βρεις το στόχο που πραγματικά θέλεις. 3Κανένας δεν μπορεί να θέλει αυτό το στόχο και να μην τον πετύχει τελικά. 4Ο Υιός του Θεού δεν μπορεί να αναζητά μάταια, παρ όλο που προσπαθεί να καθυστερεί, να εξαπατά τον εαυτό του και να νομίζει ότι η κόλαση είναι αυτό που αναζητά. 5Όταν κάνει λάθος, βρίσκει τρόπο να το διορθώσει. 6Όταν χάνει τον δρόμο του, οδηγείται πίσω στο έργο που του έχει ανατεθεί.
5. Κανένας δεν παραμένει στην κόλαση, γιατί κανένας δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον Δημιουργό του ούτε να επηρεάσει την τέλεια, άχρονη και αμετάβλητη Αγάπη Του. 2Θα βρεις τον Ουρανό. 3Το καθετί που αναζητάς εκτός από αυτό θα χαθεί. 4Όχι όμως επειδή θα αφαιρεθεί από σένα. 5Θα παρέλθει επειδή δεν το θέλεις. 6Είναι τόσο σίγουρο ότι θα πετύχεις το στόχο που πραγματικά θέλεις, όσο είναι το γεγονός ότι ο Θεός σε δημιούργησε αναμάρτητο.
6. Γιατί να περιμένεις για τον Ουρανό; 2Είναι εδώ σήμερα. 3Ο χρόνος είναι η μεγάλη ψευδαίσθηση ότι ο Ουρανός είναι στο παρελθόν ή στο μέλλον. 4Αυτό όμως δεν είναι δυνατό, αν ο Ουρανός είναι το μέρος όπου ο Θεός θέλει να βρίσκεται ο Υιός Του. 5Πώς θα μπορούσε το Θέλημα του Θεού να είναι στο παρελθόν ή να μην έχει ακόμα συμβεί; 6Ό,τι Αυτός θέλει υπάρχει τώρα, χωρίς παρελθόν και χωρίς μέλλον. Είναι τόσο μακριά από το χρόνο, όσο είναι ένα κεράκι από ένα μακρινό αστέρι, ή ό,τι διάλεξες απ ό,τι πραγματικά θέλεις.
7. Ο Ουρανός παραμένει η μόνη άλλη επιλογή σου εκτός από τον παράξενο κόσμο που έπλασες και όλες τις ιδιοτυπίες του, τα μεταβαλλόμενα πρότυπα του και τους αβέβαιους στόχους του, τις οδυνηρές ηδονές του και τις τραγικές του χαρές. 2Ο Θεός δεν έπλασε αντιφάσεις. 3Ό,τι αρνείται την ίδια του την ύπαρξη και επιτίθεται στον εαυτό του δεν προέρχεται από Αυτόν. 4Αυτός δεν έπλασε δύο νόες, με τον Ουρανό σαν το χαρμόσυνο αποτέλεσμα του ενός νου και τη γη σαν το θλιβερό αποτέλεσμα του άλλου νου που είναι από κάθε άποψη το αντίθετο του Ουρανού.
8. Ο Θεός δεν υποφέρει από ψυχολογικές συγκρούσεις. 2Ούτε και η δημιουργία Του είναι χωρισμένη στα δύο. 3Πώς θα ήταν δυνατό να είναι ο Υιός Του στην κόλαση, όταν ο Ίδιος ο Θεός τον εγκαθίδρυσε στον Ουρανό; 4Πώς θα μπορούσε να χάσει ό,τι η Αιώνια Βούληση του έχει δώσει να είναι ο οίκος του για πάντα; 5Ας μην προσπαθούμε πια να επιβάλλουμε μια αντιφατική βούληση πάνω στον ένα και μόνο σκοπό του Θεού. 6Άυτός είναι εδώ επειδή Αυτός θέλει να είναι, και ό,τι Αυτός θέλει, είναι παρόν τώρα, υπεράνω της επίδρασης του χρόνου.
9. Σήμερα δε θα διαλέξουμε μια παραδοξολογία στη θέση της αλήθειας. 2Πώς θα μπορούσε ο Υιός του Θεού να πλάσει το χρόνο για να αφαιρέσει το Θέλημα του Θεού; 3Με αυτό τον τρόπο απαρνείται τον εαυτό του και αντιτίθεται σε ό,τι δεν έχει αντίθετο. 4Νομίζει ότι έπλασε μια κόλαση που αντιστρατεύεται τον Ουρανό και πιστεύει ότι κατοικεί σε κάτι που δεν υπάρχει, ενώ ο Ουρανός είναι το μέρος που δεν μπορεί να βρει.
ΙΟ. Άφησε πίσω σου ανόητες σκέψεις σαν κι αυτές σήμερα και αντί για αυτές στρέψε το νου σου προς τις αληθινές ιδέες. 2Όποιος αναζητά να βρει την αλήθεια δεν μπορεί να αποτύχει και είναι η αλήθεια που επιδιώκουμε να βρούμε σήμερα. 3Θα αφιερώσουμε, δέκα λεπτά για αυτό το σκοπό τρεις φορές σήμερα και θα ζητήσουμε να δούμε την έγερση του πραγματικού κόσμου να αντικαθιστά τα ανόητα είδωλα που αγαπάμε, με αληθινές ιδέες να εμφανίζονται στη θέση των σκέψεων που δεν έχουν κανένα νόημα, καμιά επίπτωση και καμιά ουσία ή πηγή στην αλήθεια.
11. Το αναγνωρίζουμε αυτό, καθώς αρχίζουμε τις περιόδους της εξάσκησης μας. Άρχισε με το εξής:
3Ζητώ να δω έναν διαφορετικό κόσμο και να σκεφτώ
μια διαφορετικού είδους σκέψη από εκείνες που έπλασα.
4Τον κόσμο που αναζητώ δεν τον έπλασα μόνος μου,
οι σκέψεις που θέλω να σκέφτομαι δεν είναι δικές μου.
5Για αρκετά λεπτά παρακολούθησε τον νου σου και, αν και τα μάτια σου είναι κλειστά, δες τον δίχως νόημα κόσμο που νομίζεις άτι είναι πραγματικός. 6Επανεξέτασε επίσης και τις σκέψεις που ταιριάζουν σε ένα τέτοιο κόσμο και που νομίζεις ότι είναι αληθινές. 7Μετά άσε τις να φύγουν και βυθίσου κάτω από αυτές στον άγιο τόπο, όπου δεν μπορούν να εισέλθουν. 8Υπάρχει μια πόρτα κάτω από αυτές στο νου σου, την οποία δεν μπόρεσες να κλειδώσεις εντελώς για να κρύψεις ό,τι υπάρχει πέρα από αυτήν.
12. Αναζήτησε αυτή την πόρτα και βρες την. Άλλα προτού προσπαθήσεις να την ανοίξεις, υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι κανένας που αναζητά να βρει την αλήθεια δεν μπορεί να αποτύχει. Αυτή είναι η έκκληση που κάνεις σήμερα. 4Τίποτα εκτός από αυτό δεν έχει νόημα τώρα, σε κανένα άλλο στόχο δε δίνεις αξία τώρα, κανένα άλλο στόχο δεν αναζητάς, και δε θέλεις τίποτα από ό,τι υπάρχει πριν από αυτή την πόρτα και αναζητάς μόνο ό,τι υπάρχει πέρα από αυτήν.
13. Άπλωσε το χέρι σου και δες πόσο εύκολα ανοίγει η πόρτα με τον αδιαίρετο σκοπό σου να προχωρήσεις πέρα από αυτήν. 2Άγγελοι φωτίζουν τον δρόμο, έτσι ώστε όλο το σκοτάδι εξαφανίζεται και στέκεται σε ένα φως τόσο λαμπρό και διαυγές, που μπορείς να καταλάβεις όλα τα πράγματα που βλέπεις. 3Μια στιγμούλα έκπληξης, ίσως, θα σε κάνει να διστάσεις προτού συνειδητοποιήσεις ότι ο κόσμος που βλέπεις μπροστά σου στο φως καθρεφτίζει την αλήθεια που γνώριζες και που δεν ξέχασες εντελώς, ενώ περιπλανιόσουν μακριά στα όνειρα.
14. Δεν μπορείς να αποτύχεις σήμερα. 2Βαδίζει μαζί σου το πνεύμα που σου έστειλε ο Ουρανός, ώστε να μπορέσεις κάποια μέρα να πλησιάσεις αυτή την πόρτα και μέσω της βοήθειας Του να την περάσεις άκοπα και να εισέλθεις στο φως. 3Σήμερα αυτή η μέρα έχει έρθει. 4Σήμερα ο Θεός κρατά την πανάρχαια υπόσχεση Του στον άγιο Υιό Του, όπως και ο Υιός Του θυμάται τη δική του υπόσχεση σε Αυτόν. 5Σήμερα είναι μια μέρα χαράς, γιατί ερχόμαστε στον καθορισμένο τόπο και χρόνο όπου θα βρεις το στόχο όλων των αναζητήσεων σου εδώ και όλων των αναζητήσεων του κόσμου, οι οποίες τελειώνουν μαζί καθώς περνάς την πόρτα.
15. Να θυμάσαι συχνά ότι σήμερα πρέπει να είναι μια ημέρα ιδιαίτερης χαράς, απόφυγε μελαγχολικές σκέψεις και δίχως νόημα θρήνους. 2Η ώρα της σωτηρίας έχει έρθει.3Σήμερα έχει καθοριστεί από τον ίδιο τον Ουρανό να είναι μια μέρα χάρης για σένα και για τον κόσμο. 4Αν ξεχνάς αυτό το χαρμόσυνο γεγονός, υπενθύμιζε το στον εαυτό σου με το εξής:
5Σήμερα αναζητώ και βρίσκω όλα αυτά που θέλω.
6Ο ένας και μόνο σκοπός μου μού τα προσφέρει.
7Όποιος αναζητά να βρει την αλήθεια δεν μπορεί να αποτύχει.

Share