Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Θα συνεχίσουμε σήμερα με την ιδέα της ευτυχίας. 2Αυτή είναι μια ιδέα -κλειδί για την κατανόηση του νοήματος της σωτηρίας. 3Πιστεύεις ακόμα ότι η σωτηρία σού ζητά να υποφέρεις σαν απόδειξη της μετάνοιας σου για τις «αμαρτίες» σου. 4Αυτό δεν είναι σωστό. 5Πρέπει όμως να νομίζεις ότι είναι έτσι, για όσο πιστεύεις ότι η αμαρτία είναι πραγματική και ότι ο Υιός του Θεού μπορεί να αμαρτήσει.
2. Αν η αμαρτία είναι πραγματική, τότε η τιμωρία είναι δίκαιη και δεν μπορεί να αποφευχθεί. 2Έτσι η σωτηρία δεν μπορεί να αποκτηθεί, παρά μόνο υποφέροντας. 3Αν η αμαρτία είναι πραγματική, τότε η ευτυχία πρέπει να είναι ψευδαίσθηση γιατί δεν μπορεί και οι δύο να είναι αληθινές. 4 Οι αμαρτωλοί αξίζουν μόνο το θάνατο και τον πόνο και αυτό ζητούν. 5Επειδή γνωρίζουν ότι τους περιμένει και ότι θα τους αναζητήσει και θα τους βρει κάπου, κάποτε, με κάποιο τρόπο εξοφλώντας το λογαριασμό που οφείλουν στον Θεό. 6Στον φόβο τους, θα ήθελαν να Του ξεφύγουν. 7Αυτός όμως θα τους καταδιώ­ξει και δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν.
3. Αν η αμαρτία είναι πραγματική, η σωτηρία πρέπει να είναι πόνος. 2Το τίμημα της αμαρτίας είναι ο πόνος και τα βάσανα δεν μπορούν ποτέ να αποφευχθούν, αν η αμαρτία είναι πραγματική. 3Σε αυτή την περίπτωση η σωτηρία πρέπει να είναι επίφοβη, γιατί θα αργοσκοτώνει παίρνοντας καθετί προτού προσφέρει το ευπρόσδεκτο δώρο του θανάτου σε θύματα που δεν είναι και πολύ περισσότερο από κόκαλα προτού η σωτηρία ικανοποιηθεί. 4Η οργή της είναι απεριόριστη και ανηλε­ής αλλά και πλήρως δίκαιη.
4. Ποιος θα ήθελε να αναζητήσει τέτοια άγρια τιμωρία; 2Ποιος δεν θα ήθελε να αποφύγει την σωτηρία και να προσπαθήσει με κάθε τρόπο που μπορεί να πνίξει την Φωνή η Οποία τού την προσφέρει; 3Για ποιο λόγο θα ήθελε να Την ακούσει και να δεχτεί την προσφορά Της; 4Αν η αμαρτία είναι πραγματική, η προσφορά της είναι ο θάνατος και απονέμεται με ένα τρόπο απάνθρωπο που ταιριάζει στις φαύλες επιθυμίες στις οποίες γεννιέται η αμαρτία. 5Αν η αμαρτία είναι πραγματική, η σωτηρία έχει γίνει ο πικρός εχθρός σου, η κατάρα του Θεού σε σένα που έχεις σταυρώσει τον Υιό Του.
5. Χρειάζεσαι τις περιόδους εξάσκησης σήμερα. 2Οι ασκήσεις διδάσκουν ότι η αμαρτία δεν είναι πραγματική και ότι όλα αυτά που πιστεύεις ότι πρέπει να προέλθουν από την αμαρτία ποτέ δεν θα συμβούν, επειδή δεν έχουν καμιά αιτία. 3Άποδέξου την εξιλέωση με ένα νου δεκτικό, ο οποίος δεν αγαπά καμιά ιδέα που επιμένει ότι έχεις φτιάξει ένα διάβολο από τον Υιό του Θεού. 4Δεν υπάρχει αμαρτία. 5Εξασκούμεθα με αυτή την σκέψη, όσο πιο συχνά μπορούμε σήμερα, επειδή είναι η βάση της σημερινής ιδέας.
6. Το Θέλημα του Θεού για σένα είναι η τέλεια ευτυχία, επειδή δεν υπάρχει αμαρτία και να υποφέρεις δεν έχει αιτία. 2Η χαρά είναι δίκαιη και ο πόνος δεν είναι παρά το σημάδι ότι έχεις παρανοήσει τον εαυτό σου. 3Μην φοβάσαι το Θέλημα του Θεού. 4Αλλά βασίσου σε αυτό, με εμπιστοσύνη ότι θα σε απελευθερώσει από όλες τις συνέπειες που η αμαρτία έχει σφυρηλατήσει στην ξέφρε­νη φαντασία. 5Λέγε:

6Το θέλημα τον Θεού για μένα είναι η τέλεια ευτυχία.
7Η αμαρτία δεν υπάρχει, δεν έχει καμιά συνέπεια.

8 Έτσι πρέπει να αρχίσεις τις περιόδους εξάσκησης και μετά να ξαναπροσπαθήσεις να βρεις τη χαρά που αυτές οι σκέψεις θα φέρουν στο νου σου.
7. Δώσε αυτά τα πέντε λεπτά χαρούμενα, για να αφαιρέσεις το βαρύ φορτίο που φορτώνεις στον εαυτό σου με την πεποίθηση ότι η αμαρτία είναι πραγματική. 2Απόδρασε από αυτή την τρέλα σήμερα. 3Είσαι στο δρόμο της ελευθερίας, και τώρα η σημερινή ιδέα φέρνει φτερά για να επιταχύνει την πρόοδο σου, και ελπίδα ότι θα προχωρήσεις ακόμα πιο γρήγορα προς το στόχο της ειρήνης που σε περιμένει. 4Δεν υπάρχει αμαρτία. 5Να το θυμάσαι αυτό σήμερα και να λες στον εαυτό σου όσο πιο συχνά μπορείς:

6 Θέλημα του Θεού για μένα είναι η τέλεια ευτυχία.
7Αυτή είναι η αλήθεια, επειδή η αμαρτία δεν υπάρχει.


 

Share