Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η σημερινή ιδέα συνεχίζει με τη σκέψη ότι η χαρά και η ειρήνη δεν είναι μάταια όνειρα.2Είναι το δικαίωμα σου, εξαιτίας του τι είσαι. 3Ερχονται σε σένα από τον Θεό, ο Οποίος δεν μπορεί να μη σου δώσει ό,τι βούλεται. 4Πρέπει όμως να υπάρχει ένα μέρος που έχει προετοιμαστεί για να λάβει τα δώρα Του. 5Τα δώρα Του δεν γίνονται χαρούμενα αποδεκτά από ένα νου ο οποίος αντί για αυτά, έχει λάβει τα δώρα που επινόησε σαν υποκατάστατα των δικών Του.
2. Σήμερα θα θέλαμε να αφαιρέσουμε όλα τα δίχως νόημα και επινοημένα δώρα που έχουμε τοποθετήσει  στον άγιο βωμό όπου τα δώρα του Θεού ανήκουν. 2Δικά Του είναι τα δώρα που είναι αληθινά δικά μας. 3Δικά Του είναι τα δώρα που κληρονομήσαμε πριν την αρχή του χρόνου και τα οποία θα είναι ακόμα δικά μας όταν ο χρόνος θα έχει εξαφανιστεί στην αιωνιότητα. 4Δικά Του είναι τα δώρα που είναι μέσα μας τώρα, διότι είναι αιώνια. 5Και δεν χρειάζεται να περιμένουμε για να τα λάβουμε. 6Μας ανήκουν σήμερα.
3. Διαλέγουμε επομένως να τα λάβουμε τώρα, και διαλέγοντας αυτά αντί για εκείνα που φτιάξαμε, ενώνουμε τη θέλησἠ μας με αυτό που θέλει ο Θεός κι αναγνωρίζουμε ότι αυτά που είναι ίδια είναι ένα. 2Οι μεγαλύτερες περίοδοι εξάσκησης σήμερα, τα πεντάλεπτα που προσφέ­ρονται στην αλήθεια κάθε ώρα για τη σωτηρία σου, πρέπει να αρχίζουν ως εξής:

3Αναζητώ μόνο ό,τι μου ανήκει αληθινά, και η χαρά και η ειρήνη είναι η κληρονομιά μου.

4Μετά παραμέρισε τις διαμάχες του κόσμου που προσφέ­ρουν άλλα δώρα και άλλους απατηλούς στόχους, οι οποίοι επιβεβαιώνονται από αυτές τις διαμάχες και οι οποίοι αναζητούνται μόνο σε έναν κόσμο ονείρων.
4. Τα παραμερίζουμε όλα αυτά κι αναζητάμε αυτό που είναι αληθινά δικό μας, καθώς ζητάμε να αναγνωρίσουμε ό,τι μας έχει δώσει ο Θεός. 2Καθαρίζουμε έναν άγιο τόπο μέσα στο νου μας, μπροστά στο βωμό Του, όπου τα δώρα Του, της ειρήνης και της χαράς, είναι ευπρόσδεκτα κι όπου ερχόμαστε να βρούμε ό,τι μας έχει δοθεί από Αυτόν. 3Ερχόμαστε με αυτοπεποίθηση σήμερα, αντιλαμβανόμα­στε πως ό,τι μας ανήκει αληθινά είναι ό,τι Αυτός δίνει. 4Και δε θα επιθυμούσαμε τίποτα άλλο, γιατί τίποτα άλλο δε μας ανήκει αληθινά.
5. Έτσι ανοίγουμε δρόμο για Αυτόν σήμερα με την απλή αναγνώριση ότι το Θέλημα Του έχει ήδη γίνει και ότι η χαρά και η ειρήνη μας ανήκουν ως τα αιώνια δώρα Του. 2Δεν θα αφήσουμε τον εαυτό μας να λησμονήσει τα δώρα Του στα διαστήματα μεταξύ των περιόδων που ερχόμαστε να τα αναζητήσουμε, εκεί όπου Αυτός τα έχει βάλει. 3Όσο πιο συχνά μπορούμε, θα φέρνουμε στο νου μας την εξής υπενθύμιση:

4Αναζητώ, μόνο, ό,τι μου ανήκει αληθινά.
5Τα Θεία δώρα της χαράς και της ειρήνης είναι τα μόνα που επιθυμώ.

Share