Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η ειρήνη και η χαρά του Θεού είναι δικές σου. 2Θα τις δεχτούμε σήμερα γνωρίζοντας ότι μας ανήκουν. 3Και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ότι αυτά τα δώρα αυξάνονται καθώς τα λαμβάνουμε. 4Δεν είναι όπως τα δώρα που μπορεί να δώσει ο κόσμος, όπου ο δότης χάνει καθώς δίνει το δώρο και ο παραλήπτης γίνεται πλουσιότερος εξαιτίας της απώλειας του δότη. 5Αυτά δεν είναι δώρα αλλά συναλλαγές που γίνονται με ενοχές. 6Το δώρο που δίνεται αληθινά δεν συνεπάγεται καμιά απώλεια. 7Είναι αδύνατο ότι κάποιος μπορεί να κερδίσει, επειδή κάποιος άλλος χάνει. 8Αυτό υπονοεί ένα περιορισμό και μια ανεπάρκεια.
2. Κανένα δώρο δεν μπορεί να δοθεί με αυτόν τον τρόπο. 2Τέτοια «δώρα» δεν είναι παρά μια απόπειρα για να κερδίσεις κάτι πιο πολύτιμο, ένα δάνειο με τόκο, που πρέπει να εξοφληθεί στο ακέραιο, ένας προσωρινός δανεισμός που έχει σχεδιαστεί σαν ένα τεκμήριο χρέους που πρέπει να ξεπληρωθεί με πιο πολλά από ό,τι έλαβε αυτός που πήρε το δώρο. 3Αυτή η παράξενη διαστρέβλω­ση της σημασίας του δοσίματος, διαπερνά όλα τα επίπεδα του κόσμου που βλέπεις. 4Αφαιρεί όλο το νόημα από τα δώρα που δίνεις και δεν αφήνει τίποτα στα δώρα που παίρνεις.
3. Ένας κύριος εκπαιδευτικός στόχος που έχει τεθεί από αυτήν την σειρά μαθημάτων είναι να αντιστρέψει την άποψή σου για το το νόημα του δοσίματος, ώστε να μπορείς να λαμβάνεις. 2Διότι το δόσιμο έχει γίνει μια πηγή φόβου κι έτσι θα ήθελες να αποφύγεις το μόνο μέσο με το οποίο μπορείς να λάβεις. 3Αποδέξου την ειρήνη και την χαρά του Θεού και θα μάθεις ένα διαφορετικό τρόπο με τον οποίο να κοιτάζεις ένα δώρο. 4Τα δώρα του Θεού ποτέ δεν θα λιγοστέψουν όταν χαρίζονται. 5Μόνον αυξάνονται με αυτόν τον τρόπο.
4. Όπως η ειρήνη και η χαρά του Ουρανού εντείνονται όταν τις αποδέχεσαι ως το δώρο του Θεού σε σένα, έτσι και η χαρά του Δημιουργού σου μεγαλώνει όταν αποδέχε­σαι την χαρά και την ειρήνη Του ως δικές σου. 2Το αληθινό δόσιμο είναι δημιουργία. 3Επεκτείνει αυτό που είναι δίχως όρια στο άπειρο, αυτό που είναι πέρα από τον χρόνο στην αιωνιότητα και την αγάπη στον εαυτό της. 4Προσθέτει στο καθετί που είναι ήδη ολοκληρωμένο, όχι όμως από την άποψη ότι προσθέτει κάτι περισσότερο, γιατί αυτό θα υπονοούσε ότι ήταν λιγότερο προηγουμέ­νως. 5Προσθέτει με το να αφήνει αυτό που δεν μπορεί να περιορίσει τον εαυτό του να εκπληρώνει την αποστολή του, η οποία είναι να χαρίζει το καθετί που έχει, εξασφαλίζοντας το έτσι για πάντα για τον εαυτό του.
5. Αποδέξου σήμερα την ειρήνη και την χαρά του Θεού ως δικές σου. 2 Άφησε Αυτόν να ολοκληρώσει τον Εαυτό Του, όπως Αυτός ορίζει την ολοκλήρωση. 3Θα καταλάβεις ότι αυτό που Τον ολοκληρώνει πρέπει επίσης να ολοκληρώνει και τον Υιό Του. 4Αυτός δεν μπορεί να χάνει όταν δίνει. 5Ούτε κι εσύ μπορείς. 6Λάβε το δώρο Του της χαράς και της ειρήνης σήμερα και Αυτός θα σε ευχαριστήσει για το δώρο σου προς Αυτόν.
6. Οι περίοδοι της εξάσκησης μας σήμερα θα αρχίζουν λίγο διαφορετικά. 2Αρχιζε σήμερα σκεπτόμενος εκεί­νους τους αδερφούς σου στους οποίους έχεις αρνηθεί την ειρήνη και την χαρά, που είναι το δικαίωμά τους κάτω από τους ίδιους νόμους του Θεού. 3Εδώ αρνήθηκες την ειρήνη και την χαρά στον εαυτό σου. 4Κι εδώ πρέπει να επιστρέ­ψεις, για να τις αποκτήσεις ως δικές σου.
7. Συλλογίσου τους «εχθρούς» σου για λίγο και λέγε στον καθένα καθώς έρχεται στον νου σου:
2Αδερφέ μου, σου προσφέρω ειρήνη και χαρά.
Ώστε να μπορέσω να έχω την ειρήνη και την χαρά του Θεού ως δικές μου.
3Έτσι προετοιμάζεις τον εαυτό σου να αναγνωρίσει τα δώρα που σου δίνει ο Θεός και ελευθερώ­νεις τον νου σου από το καθετί που θα εμπόδιζε την επιτυχία σήμερα. 4Είσαι έτοιμος τώρα να δεχτείς το δώρο της ειρήνης και της χαράς που ο Θεός σου έχει δώσει. 5Τώρα μπορείς να πεις ότι «η ειρήνη και η χαρά του Θεού είναι δικές μου», επειδή έχεις δώσει αυτό που θα ήθελες να λάβεις.
8. Πρέπει να πετύχεις σήμερα, αν προετοιμάσεις τον νου σου όπως υποδεικνύουμε. 2Διότι έχεις αφήσει όλα τα εμπόδια στην ειρήνη και στην χαρά να αρθούν και ό,τι είναι δικό σου να μπορέσει επιτέλους να έρθει σε σένα. 3Λέγε, λοιπόν, στον εαυτό σου ότι “η ειρήνη και η χαρά του Θεού είναι δικές μου” και κλείνε τα μάτια σου για λίγο κι άφηνε την Φωνή Του να σε διαβεβαιώνει ότι τα λόγια που λες είναι αληθινά.
9. Με αυτόν τον τρόπο, να διαθέτεις τα πέντε σου λεπτά μαζί Του κάθε φορά που μπορείς σήμερα και μην νομίζεις ότι δεν αξίζει τον κόπο να Του δίνεις λιγότερη ώρα, όταν δεν μπορείς να του δίνεις περισσότερη. 2Να θυμάσαι τουλάχιστον να λες κάθε μια ώρα τα λόγια που Τον καλούν να σου δώσει ό,τι Αυτός θέλει να δώσει κι ό,τι Αυτός θέλει να λάβεις. 3Αποφάσισε να μην έρθεις σε αντίθεση σήμερα με ό,τι Αυτός θέλει. 4Κι αν ένας αδερφός φαίνεται να σε παρασύρει να αρνηθείς το δώρο του Θεού σε αυτόν, δες το αυτό μόνο και μόνο σαν μια άλλη ευκαιρία να αφήσεις τον εαυτό σου να λάβει τα δώρα του Θεού ως δικά σου. 5Μετά ευλόγησε τον αδερφό σου με ευγνωμοσύνη και πες:
6Αδερφέ μου, ειρήνη και χαρά σου προσφέρω.
Για να έχω την ειρήνη και την χαρά του Θεού ως δικές μου.

Share