Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Τι μπορεί να διορθώσει τις ψευδαισθήσεις παρά η αλήθεια; 2Και τι είναι τα λάθη παρά ψευδαισθήσεις που δεν αναγνωρίζονται για το τι είναι; 3Εκεί που η αλήθεια έχει εισέλθει, τα λάθη εξαφανίζονται. 4Απλώς εξαφανί­ζονται, χωρίς να αφήσουν ούτε ένα ίχνος από το οποίο να τα θυμάται κανείς. 5Εξαφανίζονται διότι, χωρίς πίστη σε αυτά, δεν έχουν ζωή. 6Κι έτσι χάνονται στην ανυπαρξία, επιστρέφοντας εκεί από όπου ήρθαν. 7Από τη σκόνη έρχονται και στη σκόνη πηγαίνουν, διότι μόνο η αλήθεια παραμένει.
2. Μπορείς να φανταστείς τι είναι μια ψυχολογική κατάσταση που δεν περιλαμβάνει ψευδαισθήσεις; 2Πώς θα σε έκανε να αισθανθείς; 3Προσπάθησε να θυμηθείς κάποιες στιγμές – ίσως ένα λεπτό, ίσως και λιγότερο -όταν τίποτα δεν ήρθε να διακόψει την ειρήνη σου, όταν ήσουν βέβαιος ότι αγαπιόσουν και ότι ήσουν ασφαλής. 4Μετά προσπάθησε να απεικονίσεις πώς θα ήταν αν αυτή η στιγμή επεκτεινόταν μέχρι το τέλος του χρόνου και στην αιωνιότητα. 5Μετά άσε την αίσθηση της γαλήνης που αισθάνθηκες να πολλαπλασιαστεί εκατό φορές και μετά να πολλαπλασιαστεί εκατό φορές ακόμα.
3. Και τώρα έχεις μια νύξη, τίποτα περισσότερο από τον πιο αμυδρό υπαινιγμό, της κατάστασης στην οποία ο νους σου θα αναπαυτεί όταν η αλήθεια θα έχει έρθει. 2Χωρίς ψευδαισθήσεις δε θα μπορούσε να υπάρξει ούτε φόβος, ούτε αμφιβολία, ούτε επίθεση. 3Όταν έρθει η αλήθεια, όλα τα βάσανα τελείωσαν, γιατί δεν υπάρχει πια χώρος για παροδικές σκέψεις και νεκρές ιδέες να παρα­μείνουν στο νου σου. 4Η αλήθεια καταλαμβάνει το νου σου πλήρως, απελευθερώνοντας σε από την πίστη σε όλα τα εφήμερα πράγματα. 5Δεν έχουν θέση στο νου σου επειδή η αλήθεια έχει έρθει, κι έτσι δεν υπάρχουν πουθενά. 6Δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά, διότι η αλήθεια είναι παντού τώρα και για πάντα.
4. Όταν έρθει η αλήθεια δε μένει για λίγο, για να εξαφανιστεί μετά ή να γίνει κάτι διαφορετικό. 2Δε μεταβάλλεται και δεν αλλάζει τη μορφή της, ούτε και έρχεται και φεύγει ξανά. 3Παραμένει ακριβώς όπως ήταν πάντοτε, για να βασίζεται κανείς σε αυτήν για κάθε του ανάγκη και να στηρίζεται σε αυτήν με τέλεια εμπιστοσύ­νη σε όλες τις φαινομενικές δυσκολίες και τις αμφιβολίες που τα φαινόμενα του κόσμου προκαλούν. 4Αυτές οι δυσκολίες και οι αμφιβολίες απλώς θα εξαφανιστούν, όταν η αλήθεια διορθώσει τα λάθη στο νου σου.
5. Όταν έρθει η αλήθεια, φέρνει στα φτερά της το δώρο της τέλειας σταθερότητας και αγάπη που δεν κλονίζεται από τους πόνους και τα βάσανα, αλλά κοιτά πέρα από αυτά με σταθερότητα και σιγουριά. 2Εδώ βρίσκεται το δώρο της θεραπείας, διότι η αλήθεια δε χρειάζεται υπεράσπιση κι επομένως καμιά επίθεση δεν είναι δυνατή. 3Οι ψευδαισθήσεις μπορούν να προσαχθούν στην αλήθεια για να διορθωθούν. 4Αλλά η αλήθεια βρίσκεται πολύ πιο μακριά από τις ψευδαισθήσεις και δεν μπορεί να προσαχθεί σε αυτές για να τις κάνει αληθινές.
6. Η αλήθεια δεν έρχεται και φεύγει, ούτε και μεταβάλ­λεται ούτε και αλλάζει με μια εμφάνιση τώρα και με μια άλλη μετά, ασύλληπτη και άπιαστη. 2Δεν κρύβεται. 3Στέ­κεται ακάλυπτη στο φως, φανερά ευπρόσιτη. 4Είναι αδύνατο για οποιονδήποτε να την αναζητήσει αληθινά και να μην πετύχει. 5Η σημερινή μέρα ανήκει στην αλήθεια. 6Δώσε στην αλήθεια αυτό που της οφείλεται και αυτή θα σου δώσει αυτό που σου οφείλεται. 7Δεν προορί­στηκες για να υποφέρεις και να πεθάνεις. 8Ο Πατέρας σου θέλει να τελειώσουν αυτά τα όνειρα. 9 Άφησε την αλή­θεια να τα διορθώσει όλα.
7. Δε ζητάμε κάτι που δεν έχουμε. 2Απλώς ζητάμε ό,τι μας ανήκει για να μπορέσουμε να το αναγνωρίσουμε σαν δικό μας. 3Επωφελούμεθα σήμερα από τις χαρμόσυνες ενδείξεις της βεβαιότητας που έχουν γεννηθεί από την αλήθεια. 4Τα ασταθή κι αβέβαια βήματα των ψευδαισθή­σεων δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο προχωράμε σήμερα. 5Είμαστε τόσο βέβαιοι ότι θα πετύχουμε, όσο είμαστε σίγουροι ότι ζούμε και ελπίζουμε και αναπνέουμε και σκεφτόμαστε. 6Δεν αμφιβάλλουμε ότι βαδίζουμε με την αλήθεια σήμερα, και την εμπιστευόμαστε ότι θα εισέλθει σε όλες τις ασκήσεις που κάνουμε σήμερα.
8. Άρχισε ζητώντας από Αυτόν, ο Οποίος σε συνοδεύ­ει σε αυτή την προσπάθεια, να είναι στην επίγνωση σου καθώς προχωράς με Αυτόν. 2Δεν είσαι φτιαγμένος από σάρκα και αίμα και κόκαλα, αλλά δημιουργήθηκες από την ίδια ακριβώς Σκέψη που έδωσε το δώρο της ζωής και σε Αυτόν. 3Αυτός είναι ο Αδερφός σου και είναι τόσο όμοιος με σένα που ο Πατέρας σου γνωρίζει ότι και οι δύο είσαστε ίδιοι. 4Είναι ο Εαυτός σου από τον Οποίο ζητάς να έρθει μαζί σου, και πώς θα μπορούσε Αυτός να απουσιάζει από εκεί που βρίσκεσαι εσύ,
9. Η αλήθεια θα διορθώσει όλα τα λάθη στο νου σου, τα οποία σου λένε ότι θα μπορούσες να είσαι αποχωρι­σμένος από Αυτόν. 2Μιλάς σε Αυτόν σήμερα και δίνεις την υπόσχεση σου να αφήσεις την αποστολή Του να εκπληρωθεί μέσα από σένα. 3Το να μοιραστείς την αποστολή Του σημαίνει να μοιραστείς τη χαρά Του. 4Η βεβαιότητα Του είναι μαζί σου καθώς λες:
5Ή αλήθεια θα διόρθωση όλα τα λάθη στο νου μου, και θα αναπαυτώ σε Αυτόν, ο Οποίος είναι ο Εαυτός μου.

6Μετά, άφησε Τον να σε οδηγήσει απαλά στην αλήθεια η οποία θα σε περιβάλει και θα σου δώσει ειρήνη τόσο βαθιά και γαλήνια που θα επιστρέψεις απρόθυμα στο γνώριμο κόσμο.
10. Παρ όλα αυτά, όμως, θα είσαι χαρούμενος να ξανακοιτάξεις αυτόν τον κόσμο. 2Διότι θα φέρεις μαζί σου την υπόσχεση των αλλαγών, τις οποίες η αλήθεια που σε συνοδεύει θα διοχετεύσει στον κόσμο. 3Αυτές θα αυξάνονται με κάθε δώρο πέντε μόνο λεπτών, και τα λάθη που περιβάλλουν τον κόσμο θα διορθωθούν καθώς τα αφήνεις να διορθώνονται στο νου σου.
11. Μην ξεχνάς την αποστολή σου για σήμερα. 2Μιλάς για όλο τον κόσμο και για Αυτόν ο Οποίος θα ήθελε να απελευθερώσει τον κόσμο, όπως θα ήθελε να ελευθερώσει και σένα, κάθε φορά που λες στον εαυτό σου με βεβαιότη­τα: «η αλήθεια θα διορθώσει όλα τα λάθη στο νου μου».

Share