Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η όραση βασίζεται στην σημερινή ιδέα. 2Το φως είναι μέσα σε αυτήν, διότι συμφιλιώνει όλα αυτά που φαίνονται να είναι αντίθετα. 3Και τι είναι το φως, παρά η γεννημένη από την ειρήνη μετατροπή όλων των συγκρού­σεών σου και των λανθασμένων σου σκέψεων σε μια ιδέα που είναι ολοκληρωτικά αληθινή; 4Ακόμα κι αυτή θα εξαφα­νιστεί, επειδή η Σκέψη που βρίσκεται πίσω της θα εμφανιστεί για να πάρει την θέση της. 5Και τώρα είσαι εν ειρήνη για πάντα, διότι το όνειρο έχει πια τελειώσει.
2. Το αληθινό φως, που κάνει την αληθινή όραση δυνατή, δεν είναι το φως που βλέπουν τα μάτια του σώματος. 2Είναι μια ψυχολογική κατάσταση τόσο ενοποιημένη, που το σκοτάδι δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό καθόλου. 3Κι έτσι, ό,τι είναι ίδιο βλέπεται ως ένα, ενώ ό,τι δεν είναι ίδιο παραμένει απαρατήρητο επειδή δεν υπάρχει.
3. Αυτό είναι το φως που δεν δείχνει αντίθετα και η όραση που έχει θεραπευτεί, έχει την δύναμη να θεραπεύει. 2Αυτό είναι το φως που φέρνει την ειρήνη του νου σου σε άλλους νόες, για να την μοιραστεί και να χαρεί που αυτοί είναι ένα με σένα και με τους εαυτούς τους. 3Αυτό είναι το φως που θεραπεύει, επειδή επιφέρει ενιαία αντίληψη, βασισμένη σε ένα ενιαίο σύστημα αναφοράς από το οποίο ένα και μοναδικό νόημα προκύπτει.
4. Εδώ, να δίνεις και να παίρνεις ερμηνεύον­ται ως διαφορετικές πλευρές μιας ενιαίας Σκέψης, η αλήθεια της οποίας δεν βασίζεται στο ποια πλευρά φαίνε­ται να είναι πρώτη, ούτε στο ποια φαίνεται να είναι δεύτερη. 2Εδώ γίνεται κατανοητό ότι και οι δύο συμβαί­νουν μαζί, ώστε η Σκέψη να παραμένει ολοκληρωμένη. 3Και σε αυτή την κατανόηση βρίσκεται το θεμέλιο στο οποίο όλα τα αντίθετα συμφιλιώνονται, επειδή γίνονται αντιληπτά από το ίδιο σύστημα αναφοράς που ενοποιεί αυτή την Σκέψη.
5. Μια σκέψη, εντελώς ενοποιημένη, θα επαρκέσει να ενοποιήσει όλη την σκέψη. 2Αυτό είναι το ίδιο με το να πούμε ότι μια επανόρθωση θα επαρκέσει για όλες τις επανορθώσεις ή ότι να συγχωρέσεις ολοκληρωτικά έναν αδερφό είναι αρκετό για να φέρει την σωτηρία σε όλους τους νόες. 3Διότι αυτές δεν είναι παρά μερικές ειδικές περιπτώσεις ενός νόμου που ισχύει για κάθε  μάθηση, αν διευθύνεται από τον Ένα ο Οποίος γνωρίζει την αλήθεια.
6. Να μάθεις ότι να δίνεις και να παίρνεις είναι το ίδιο έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα, επειδή μπορείς να το δοκιμάσεις πολύ εύκολα και να δεις ότι είναι αληθινό. 2Και όταν αυτή η ειδική περίπτωση θα έχει αποδείξει ότι ισχύει πάντα, σε κάθε περίσταση στην οποία δοκιμάζε­ται, τότε η Σκέψη πίσω από αυτήν θα μπορεί να γενικευ­τεί στα άλλα είδη αμφιβολιών και διπλής όρασης.3Και από εκεί θα επεκταθεί και τελικά θα φτάσει στην μια Σκέψη που βρίσκεται κάτω από όλα αυτά.
7. Εξασκούμεθα σήμερα με αυτήν την ειδική περίπτωση να δίνεις και να λαμβάνεις .2Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το απλό μάθημα στα φανερά, επειδή έχει αποτελέ­σματα που δεν μπορούμε να μην αντιληφθούμε. 3Να δίνεις είναι το ίδιο με το να λαμβάνεις. 4Σήμερα θα επιχειρήσουμε να προσφέρουμε ειρήνη σε όλους και να δούμε πόσο γρήγορα η ειρήνη θα επιστρέψει σε εμάς. 5Το φως είναι η γαλήνη και σε αυτήν την ειρήνη μάς δίνεται η όραση κι έτσι μπορούμε να δούμε.
8. Αρχίζουμε λοιπόν τις περιόδους εξάσκησης με την σημερινή διδασκαλία και λέμε:

2Να δίνεις και να παίρνεις, στην αλήθεια, είναι ένα .
3Θα λάβω ό,τι δίνω τώρα.

4Μετά κλείσε τα μάτια σου και για πέντε λεπτά συλλογίσου τι θα προσφέρεις σε όλους, για να το λάβεις ο ίδιος. 5Θα μπορούσες, παραδείγματος χάριν να πεις:

6Σε όλους προσφέρω ηρεμία.
7Σε όλους προσφέρω ψυχική ειρήνη.
8Σε όλους προσφέρω καλοσύνη.

9.Λέγε το καθένα από αυτά αργά και μετά σταμάτα για λίγο και περίμενε να λάβεις το δώρο που έδωσες. 2Και θα σου δοθεί στο βαθμό στον οποίο το έδωσες. 3Θα διαπι­στώσεις ότι η ανταμοιβή σου είναι ισόποση, διότι αυτό είναι το δώρο που ζήτησες. 4Θα μπορούσε να σε βοηθή­σει επίσης να σκεφτείς κάποιον στον οποίο να δώσεις τα δώρα σου. 5 Αυτός αντιπροσωπεύει τους άλλους και μέσω αυτού δίνεις σε όλους.
10. Το πολύ απλό μάθημα μας για σήμερα θα σου διδάξει πολλά. 2Αποτέλεσμα και αιτία θα είναι πολύ πιο κατανοητά από δω και μπρος και θα προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα τώρα. 3Θεώρησε τις σημερινές ασκήσεις ως γοργά βήματα στην μάθησή σου, που γίνονται ακόμα πιο γοργά και πιο σίγουρα κάθε φορά που λες: «Να δίνεις και να παίρνεις είναι, στην Αλήθεια, ένα».

Share