Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Θα επαναλαμβάνουμε τη σημερινή ιδέα από καιρό σε καιρό. 2Διότι αυτή και μόνο η σκέψη θα ήταν αρκετή για να σώσει εσένα και τον κόσμο, αν πίστευες ότι είναι αληθινή. 3Η αλήθεια της θα σήμαινε ότι δεν έχεις επιφέρει πραγματικές αλλαγές στον εαυτό σου, ούτε και έχεις αλλάξει το σύμπαν, ώστε ό,τι δημιούργησε ο Θεός να αντικατασταθεί από το φόβο και το κακό, τη δυστυχία και τον θάνατο. 3Αν παραμένεις όπως ο Θεός σε δημιούρ­γησε, ο φόβος δεν έχει νόημα, το κακό δεν είναι πραγματικό, και η δυστυχία και ο θάνατος δεν υπάρχουν.
2. Η σημερινή ιδέα είναι επομένως το καθετί που χρειάζεσαι, για να επιτρέψεις στην τέλεια επανόρθωση να θεραπεύσει το νου σου και να σου δώσει τέλεια όραση που θα θεραπεύσει όλα τα λάθη που οποιοσδήποτε νους έχει κάνει σε οποιοδήποτε χρόνο ή χώρο. 2Είναι αρκετή για να θεραπεύσει το παρελθόν και να απελευθερώσει το μέλλον. 3 Είναι αρκετή για να επιτρέψει στο παρόν να γίνει αποδεκτό όπως είναι. 4Είναι αρκετή για να αφήσει τον χρόνο να γίνει το μέσο με το οποίο όλος ο κόσμος να μάθει την απόδραση από το χρόνο και από κάθε αλλαγή που ο χρόνος φαίνεται να φέρνει στο πέρασμα του.
3. Αν παραμένεις όπως ο Θεός σε δημιούργησε, τα φαινόμενα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αλή­θεια, η υγεία δεν μπορεί να μετατραπεί σε αρρώστια, ούτε ο θάνατος μπορεί να είναι το υποκατάστατο της ζωής ή ο φόβος της αγάπης. 2Όλα αυτά δεν έχουν συμβεί, αν παραμείνεις όπως ο Θεός σε δημιούργησε. 3Δεν χρειάζεσαι άλλη σκέψη παρά μόνο αυτή, για να αφήσεις τη λύτρωση να έρθει να φωτίσει τον κόσμο και να τον ελευθερώσει από το παρελθόν.
4. Σε αυτή και μόνο τη σκέψη όλο το παρελθόν εξουδετερώνεται, και το παρόν σώζεται για να απλωθεί γαλήνια σε ένα αιώνιο μέλλον.2Αν είσαι όπως ο Θεός σε δημιούργησε, τότε ο νους σου δεν έχει αποχωριστεί από το δικό Του Νου, ούτε και από άλλους νόες, και μόνο ενότητα υπάρχει μέσα στο νου σου.
5. Η θεραπευτική δύναμη της σημερινής ιδέας είναι απεριόριστη. 2Είναι η γενέτειρα όλων των θαυμάτων, ο μεγάλος αναστηλωτής της αλήθειας στην αντίληψη του κόσμου. 3Με ευγνωμοσύνη εξασκήσου με τη σημερινή ιδέα. 4Αυτή είναι η αλήθεια που έρχεται να σε απελευθε­ρώσει. 5Αυτή είναι η αλήθεια που ο Θεός σου έχει υποσχεθεί. 6Αυτός είναι ο Λόγος στον οποίο όλες οι θλίψεις τελειώνουν.
6. Για τις πεντάλεπτες περιόδους της εξάσκησης σου, άρχισε με την παρακάτω περικοπή από το κείμενο της θεωρίας :

2Είμαι όπως με δημιούργησε ο Θεός. 3Ό Υιός Του δεν μπορεί να υποφέρει τίποτα.

4Και είμαι ο Υιός Του.

7. Μετά. κρατώντας καλά στο νου σου αυτή τη δήλωση, προσπάθησε να ανακαλύψεις στο νου σου τον Εαυτό σου, ο Οποίος είναι ο άγιος Υιός του Ίδιου του Θεού.
8. Αναζήτησε Τον σε Αυτόν που είναι ο Χριστός μέσα σου, ο Υιός του Θεού και  αδερφός του κόσμου, ο σωτήρας που έχει σωθεί για πάντα, με δύναμη να σώσει οποιονδήποτε Τον αγγίξει, έστω και ελαφρά, αναζητώντας το Λόγο που του λέει ότι είναι αδερφός Του.
9. Είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός. 2Τίμησε τον Εαυτό σου σήμερα. 3Ας μην λατρεύσεις σήμερα τα είδωλα που έπλασες από τον Υιό του Θεού. 4Βαθιά στο νου σου, ο άγιος Χριστός μέσα σου περιμένει να Τον αναγνωρίσεις ως τον εαυτό σου. 5Κι όσο Αυτός παραμένει άγνωστος και μη αποδεκτός, εσύ έχεις χαθεί και δε γνωρίζεις τον εαυτό σου.
10. Αναζήτησε Τον σήμερα και θα τον βρεις. 2Αυτός θα είναι ο Σωτήρας σου από όλα τα είδωλα που έχεις φτιάξει. 3Διότι όταν Τον βρεις, θα καταλάβεις πόσο ανάξια είναι τα είδωλα σου και πόσο ψεύτικες  οι εικόνες που πίστεψες ότι είναι ο εαυτός σου. 4Σήμε­ρα, θα κάνουμε μεγάλη πρόοδο προς την αλήθεια με το να εγκαταλείψουμε τα είδωλα και να ανοίξουμε τα χέρια και τις καρδιές και τους νόες μας στον Θεό.
11. Θα Τον θυμόμαστε καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τις καρδιές μας γεμάτες ευγνωμοσύνη και τις σκέψεις μας γεμάτες αγάπη για όλους αυτούς που συναν­τάμε σήμερα. 2Διότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο Τον θυμόμαστε. 3Και θα λέμε το εξής, για να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας τον Υιό Του, τον άγιο μας Εαυτό, το Χριστό μέσα στον καθένα από μας:

4Είμαι όπως με δημιούργησε ο Θεός.

5Ας δηλώνουμε αυτή την αλήθεια όσο πιο συχνά μπορού­με. 6Αυτός είναι ο Λόγος του Θεού που σε απελευθερώνει. 7Αυτό είναι το κλειδί που ανοίγει την πύλη του Ουρανού και σε αφήνει να εισέλθεις στην ειρήνη του Θεού και στην αιωνιότητα Του.

Share