Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι τα θαύματα και η όραση αναγκαστικά συμβαδίζουν. 2Αυτό χρειάζεται επανάληψη και μάλιστα συχνή επανάληψη. 3Ειναι μια κεντρική ιδέα στο νέο σου τρόπο σκέψης και στην αντίληψη που προξενεί. 4Το θαύμα είναι πάντα παρόν. 5Η παρουσία του δεν προκαλείται από την όραση σου, η απουσία του δεν είναι το αποτέλεσμα της παράλει­ψης σου να δεις. 6Το μόνο που επηρεάζεται είναι η επίγνωση των θαυμάτων. 7Θα τα δεις στο φως, δεν θα τα δεις στο σκοτάδι.
2. Για σένα λοιπόν, το φως είναι πολύ σημαντικό. 2Ενώ παραμένεις στο σκοτάδι, το Θαύμα παραμένει αθέατο. 3Πείθεσαι έτσι ότι δεν υπάρχει. 4Αυτή η πεποίθηση προκύπτει από τα θεμελιώδη πιστεύω από τα οποία προέρχεται το σκοτάδι. 5Η άρνηση του φωτός οδηγεί στο να μην μπορείς να το αντιληφθείς. 6Κι όταν δεν μπορείς να αντιληφθείς το φως, αντιλαμβάνε­σαι το σκοτάδι. 7Το φως σου είναι άχρηστο τότε, παρ όλο που είναι παρόν. 8Δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις γιατί η παρουσία του σου είναι άγνωστη. 9Και η φαινομενική πραγματικότητα του σκοταδιού κάνει την ιδέα του φωτός να μην έχει νόημα.
3. Να σου ειπωθεί ότι αυτό που δεν βλέπεις υπάρχει, ακούγεται σαν τρέλα. 2Είναι πολύ δύσκολο να πειστείς ότι είναι τρέλα να μην βλέπεις αυτό που υπάρχει, βλέποντας στη θέση του αυτό που δεν υπάρχει. 3Δεν αμφιβάλλεις ότι τα μάτια του σώματος μπορούν να δουν. 4Δεν αμφιβάλλεις ότι οι εικόνες που σου δείχνουν είναι πραγματικότητα. 5Η πίστη σου έγκειται στο σκοτάδι, όχι στο φως. 6Πώς μπορεί αυτό να αντιστραφεί; 7Για σένα αυτό είναι αδύνατο, αλλά δεν είσαι μόνος σου σε αυτό.
4. Οι προσπάθειές σου, όσο μικρές κι αν είναι, έχουν ισχυρή υποστήριξη. 2Αν συνειδητοποιούσες πόσο μεγάλη είναι αυτή η δύναμη, οι αμφιβολίες σου θα εξαφανίζόντουσαν. 3Σήμερα θα αφοσιωθούμε στο να αφεθείς να αισθανθείς αυτή την δύναμη. 40ταν θα έχεις αισθανθεί την δύναμη μέσα σου, που κάνει όλα τα θαύματα εύκολα, δεν θα αμφιβάλλεις. 5Τα θαύματα, που τα κρύβει η αίσθηση της αδυναμίας σου, θα έρθουν στην επίγνωση σου καθώς αισθάνεσαι την δύναμη μέσα σου.
5. Τρεις φορές σήμερα αφιέρωνε δέκα περίπου λεπτά για μια περίοδο γαλήνης στην οποία προσπαθείς να ξεχάσεις την αδυναμία σου. 2Αυτό επιτυγχάνεται πολύ απλά, καθώς πληροφορείς τον εαυτό σου ότι δεν είσαι ένα σώμα. 3Η πίστη στρέφεται σε ό,τι επιθυμείς και καθοδηγείς το νου σου ανάλογα. 4Η θέληση σου παραμένει ο δάσκαλος σου και η θέληση σου έχει όλη τη δύναμη να κάνει ό,τι επιθυμεί. 5Μπορείς να διαφύγεις από το σώμα αν αυτή είναι η επιλογή σου. 6Μπορείς να βιώσεις την δύναμη μέσα σου.
6. Άρχισε τις μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης με την εξής δήλωση αληθινών σχέσεων μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος:

2Τα θαύματα βλέπονται στο φως.
3Τα μάτια του σώματος δεν αντιλαμβάνονται το φως.
4Αλλά δεν είμαι ένα σώμα. 5Τι είμαι;

6Η ερώτηση με την οποία αυτή η δήλωση τελειώνει χρειάζεται για τις ασκήσεις μας σήμερα. 7Αυτό που νομίζεις ότι είσαι είναι μια πεποίθηση που πρέπει να εξουδετερωθεί. 8Όμως αυτό που είσαι στην πραγματικότητα πρέπει να σου αποκαλυφθεί. 9Η πεποίθηση ότι είσαι ένα σώμα χρειάζεται διόρθωση επειδή είναι λάθος. 10Η αλήθεια για το ποιος είσαι επικαλείται την δύναμη μέσα σου να φέρει στην επίγνωση σου αυτό που το λάθος κρύβει.
7. Αν δεν είσαι ένα σώμα, τι είσαι; 2Χρειάζεσαι την επίγνωση αυτού που το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποιεί για να αντικαταστήσει την εικόνα του σώματος στο νου σου. 3Χρειάζεσαι να αισθανθείς κάτι στο οποίο να εναποθέσεις την πίστη σου καθώς την αποσύρεις από το σώμα. 4Χρειάζεσαι μια πραγματική εμπειρία κάποιου άλλου πράγματος, κάτι πιο σταθερό και πιο σίγουρο, περισσότερο άξιο της πίστης σου και πραγματικά υπάρχον.
8. Αν δεν είσαι ένα σώμα τι είσαι; 2Ρώτησέ το αυτό ειλικρινά και μετά αφιέρωσε αρκετά λεπτά να αφήσεις τις λανθασμένες σου σκέψεις για τα χαρακτηριστικά σου να διορθωθούν και τις αντίθετες σκέψεις να πάρουν την θέση τους. 3Π.χ λέγε:

4Δεν είμαι αδύναμος αλλά δυνατός.
5Δεν είμαι ανήμπορος αλλά παντοδύναμος.
6Δεν είμαι περιορισμένων δυνατοτήτων αλλά απεριόριστων.
7Δεν είμαι γεμάτος αμφιβολίες αλλά βέβαιος.
8Δεν είμαι μια ψευδαίσθηση αλλά μια πραγματικότητα.
9Δεν μπορώ να δω στο σκοτάδι αλλά στο φως.

9. Στη δεύτερη φάση της περιόδου άσκησης προσπάθησε να βιώσεις αυτές τις αλήθειες για τον εαυτό σου. 2Συγκεντρώσου ιδιαίτερα στην εμπειρία της δύναμης. 3Να θυμάσαι ότι κάθε αίσθηση αδυναμίας είναι συνδεδεμένη με την πεποίθηση ότι είσαι ένα σώμα, μια πεποίθηση που είναι λανθασμένη και δεν αξίζει την πίστη σου. 4Προσπαθησε να αποσύρεις την πίστη σου από αυτήν, έστω και για μια μόνο στιγμή. 5Καθώς προχωράμε, θα συνηθίσεις να αποθέτεις την πίστη σου σε πεποιθήσεις που την αξίζουν περισσότερο.
10. Στον υπόλοιπο χρόνο της περιόδου εξάσκησης ηρέμησε βέβαιος ότι οι προσπάθειες σου, όσο μικρές κι αν είναι, έχουν την πλήρη υποστήριξη της δύναμης του Θεού και όλων των Σκέψεών Του. 2Είναι από εκεί που θα προέλθει η δύναμη σου. 3Είναι μέσω της ισχυρής Τους υποστήριξης που θα αισθανθείς την δύναμη μέσα σου. 4Είναι ένα με σένα σε αυτήν την περίοδο εξάσκησης στην οποία μοιράζεστε ένα σκοπό όμοιο με το δικό Τους. 5Δικό Τους είναι το φως, στο οποίο θα δεις θαύματα επειδή η δύναμη Τους είναι δική σου. 6Η δύναμη Τους γίνεται τα μάτια σου, ώστε να μπορέσεις να δεις.
11. Σήμερα, πέντε ή έξι φορές την ώρα, να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι τα θαύματα βλέπονται στο φως. 2Επίσης πρόσεξε να αντιμετωπίσεις τους πειρασμούς της ημέρας με την σημερινή ιδέα. 3Η εξής μορφή της θα σε βοηθήσει για αυτό τον ιδιαίτερο σκοπό:

4Τα θαύματα βλέπονται στο φως. 5Ας μην κλείσω τα μάτια μου εξαιτίας αυτού του πράγματος.

Share