Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η σημερινή ιδέα είναι μια επέκταση της προηγούμενης. 2Δεν πιστεύεις ότι το φως είναι δύναμη και ότι το σκοτάδι είναι αδυναμία. 3Ο λόγος για αυτό είναι ότι η ιδέα που έχεις για το τι σημαίνει να βλέπεις είναι συνδεδεμένη με το σώμα, τα μάτια του και τον εγκέφαλο του. 4Πιστεύεις λοιπόν, ότι μπορείς να αλλάξεις αυτό που βλέπεις, βάζοντας μικρά κομμάτια από γυαλί μπροστά στα μάτια σου. 5Αυτή είναι μια από τις πολλές μαγικές δοξασίες που προέρχονται από την πεποίθηση ότι είσαι ένα σώμα και ότι τα μάτια του σώματος μπορούν να δουν.
2. Πιστεύεις επίσης ότι ο εγκέφαλος του σώματος μπορεί να σκεφτεί. 2Αν καταλάβαινες την φύση της σκέψης δεν θα μπορούσες παρά να γελάσεις με αυτή την παράλογη ιδέα. 3Είναι σαν να πιστεύεις ότι κρατάς το σπίρτο που ανάβει τον ήλιο και του δίνει όλη τη ζεστασιά ή ότι κρατάς τον κόσμο καλά φυλαγμένο μέσα στο χέρι σου μέχρι που να τον αφήσεις να φύγει. 4Ακόμα κι αυτό όμως, δεν είναι πιο ανόητο από το να πιστεύεις ότι τα μάτια του σώματος μπορούν να δουν και ότι ο εγκέφαλος μπορεί να σκεφτεί.
3. Είναι η δύναμη του Θεού μέσα σου που είναι το φως με το οποίο βλέπεις, όπως είναι ο Νους Του με τον οποίο σκέφτεσαι. 2Η δύναμη Του διαψεύδει την αδυναμία σου. 3Είναι η αδυναμία σου που βλέπει μέσα από τα μάτια του σώματος, κοιτάζοντας ερευνητικά στο σκοτάδι να δει την ομοιότητα του εαυτού της: τους μικρούς, τους αδύναμους, τους άρρωστους και τους ετοιμοθάνατους, αυτούς που βρίσκονται σε ώρα ανάγκης, τους ανήμπορους και φοβισμένους, τους θλιμμένους, τους φτωχούς, τους πεινασμένους και τους σκυθρωπούς. 4Όλα αυτά βλέπονται μέσα από τα μάτια που δεν μπορούν να δουν και δεν μπορούν να ευλογήσουν.
4. Η δύναμη αγνοεί αυτά τα πράγματα, βλέποντας πέρα από τα φαινόμενα. 2Κρατά το σταθερό της βλέμμα πάνω στο φως που βρίσκεται πέρα απ αυτά. 3Ενώνεται με το φως  του οποίου είναι μέρος. 4Βλέπει τον εαυτό της. 5Φέρνει το φως στο οποίο παρουσιάζεται ο εαυτός σου. 6Στο σκοτάδι αντιλαμβάνεσαι έναν εαυτό που δεν υπάρχει. 7Η αλήθεια όμως για τον εαυτό σου είναι η δύναμη, η αδυναμία είναι ένα είδωλο που προσκυνά­ς και λατρεύεις με ένα απατηλό τρόπο ώστε η δύναμη να διασκορπιστεί και το σκοτάδι να βασιλέψει εκεί όπου ο Θεός όρισε ότι πρέπει να υπάρχει φως.
5. Η δύναμη προέρχεται από την αλήθεια και λάμπει με το φως που η Πηγή της, τής έχει δώσει. 2Η αδυναμία καθρεφτίζει το σκοτάδι του πλάστη της. 3Η αδυναμία είναι άρρωστη και κοιτάζει την αρρώστια, η οποία είναι καθ᾽ ομοίωσίν της. 3Η αλήθεια είναι ένας σωτήρας και το μόνο που θέλει είναι η ευτυχία και η ειρήνη για τον καθένα. 4Προσφέρει τη δύναμη της σε απεριόρι­στες ποσότητες σε καθένα που ζητά. 5Καταλαβαίνει ότι η στέρηση οποιουδήποτε  θα ήταν η στέρηση όλων. 6Κι έτσι προσφέρει το φως της, ώστε όλοι να μπορέσουν να δουν και να ωφεληθούν σαν ένας. 7Η δύναμη της μοιράζεται ώστε να μπορέσει να φέρει σε όλους το θαύμα, μέσω του οποίου ενώνονται με σκοπό  τη συγχώρεση και την αγάπη.
6. Η αδυναμία, η οποία κοιτάζει στο σκοτάδι, δεν μπορεί να δει ένα σκοπό στη συγχώρεση και στην αγάπη. 2Βλέπει όλους τους άλλους σαν διαφορετικούς από τον εαυτό της και δε βλέπει τίποτα στον κόσμο το οποίο θα ήθελε να μοιραστεί. 3Κρίνει και καταδικάζει, αλλά δεν αγαπά. 4Παραμένει στο σκοτάδι για να κρύβεται ονειρευόμενη ότι είναι ισχυρή και νικηφόρα και ότι υπερνικά τις δυσκολίες, οι οποίες όμως παίρνουν τεράστιες διαστάσεις στο σκοτάδι.
7. Φοβάται και επιτίθεται στον εαυτό της, μισεί τον εαυτό της και το σκοτάδι καλύπτει το καθετί που βλέπει, κάνοντας τα όνειρά της τόσο τρομακτικά όσο και η ίδια. 2Κανένα θαύμα δεν υπάρχει εδώ, παρά μόνο μίσος. 3Η αδυναμία διαχωρίζει τον εαυτό της από ό,τι βλέπει, ενώ το φως και η δύναμη αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως ένα. 4Το φως της δύναμης δεν είναι το φως που βλέπεις. 5Το φως της δύναμης δεν αλλάζει, ούτε τρεμοφέγγει, ούτε σβήνει. 6Δεν μεταβάλλεται από την νύχτα στην ημέρα και ξανά σκοτεινιάζει μέχρι το πρωί να επιστρέψει πάλι.
8. Το φως της δύναμης είναι σταθερό, σίγουρο όπως η αγάπη, για πάντα χαρούμενο να προσφέρει τον εαυτό του, επειδή δεν μπορεί να προσφέρει παρά μόνο στον εαυτό του. 2Κανένας δεν μπορεί να ζητήσει μάταια να μοιραστεί την όραση του και κανένας εισερχόμενος στην κατοικία του δεν μπορεί να φύγει χωρίς ένα θαύμα μπροστά στα μάτια του και την δύναμη και το φως στη καρδιά του.
9. Η δύναμη μέσα σου θα σου προσφέρει το φως και θα καθοδηγεί την όραση σου, ώστε να μην κατοικείς στις σκιές της ματαιότητας που τα μάτια του σώματος προσφέρουν για να σε εξαπατήσουν. 2Η δύναμη και το φως ενώνονται μέσα σου και εκεί που συναντώνται ο Εαυτός σου περιμένει έτοιμος να σε αγκαλιάσει ως Δικό Του. 3Αυτός είναι ο τόπος της συνάντησης που προσπαθούμε σήμερα να βρούμε για να αναπαυτούμε, διότι η ειρήνη του Θεού βρίσκεται εκεί που ο Εαυτός σου, ο Υιός Του, περιμένει τώρα να ξανασυναντήσει τον Εαυτό Του και να είναι ως ένα.
10. Ας δώσουμε είκοσι λεπτά δύο φορές σήμερα, για να συμμετάσχουμε σε αυτή τη ν συνάντηση. 2Άφησε τον εαυτό σου να έρθει στον Εαυτό σου. 3Η δύναμη Του θα είναι το φως μέσα στο οποίο το δώρο της όρασης σου δίνεται.4Αφησε λοιπόν για λίγο το σκοτάδι σήμερα και θα εξασκηθούμε να βλέπουμε στο φως, κλείνοντας τα μάτια του σώματος και ζητώντας από την αλήθεια να μας δείξει πώς να βρούμε τον τόπο συνάντησης του εαυτού με τον Εαυτό, όπου το φως και η δύναμη είναι ένα.
11. Θα εξασκηθούμε κατά αυτό τον τρόπο το πρωί και το βράδυ. 2Μετά την πρωινή συνάντηση, θα χρησιμοποιήσουμε την ημέρα ως προετοιμασία για την βραδινή περίοδο εξάσκησης κατά την οποία θα ξανασυναντηθούμε με εμπιστοσύνη. 3Ας επαναλαμβάνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε την σημερινή ιδέα και ας αναγνωρίσουμε ότι πρωτομαθαίνουμε να βλέπουμε και ότι καθοδηγούμαστε μακριά από το σκοτάδι στο φως, όπου μόνο θαύματα μπορούν να γίνουν αντιληπτά.

Share