Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Νομίζεις ότι είσαι ο οίκος του κακού, του σκοταδιού και της αμαρτίας. 2Πιστεύεις ότι αν κάποιος μπορούσε να δει την αλήθεια για σένα θα απωθείτο και θα ένιωθε αποστροφή όπως για ένα δηλητηριώδες φίδι. 3Νομίζεις ότι αν ό,τι είναι αληθινό για σένα σου αποκαλυπτόταν, θα σε καταλάμβανε ένας τρόμος τόσο έντονος που θα ήταν αδύνατο να συνεχί­σεις να ζεις και θα έτρεχες να πεθάνεις από το ίδιο σου το χέρι.
2. Αυτές οι ψευδαισθήσεις είναι τόσο παγιωμένες που είναι δύσκολο να σε βοηθήσουμε να δεις ότι είναι αβάσιμες. 2Το ότι έχεις κάνει λάθη είναι φανερό. 3Το ότι έχεις αναζητήσει τη σωτηρία με παράξενες μεθόδους, το ότι έχεις εξαπατήσει κι εξαπατηθεί και το ότι έχεις φοβηθεί από ανόητες φαντασιώσεις και άγρια όνειρα, το ότι έχεις προσκυνήσει είδωλα φτιαγμένα από σκόνη – όλα αυτά είναι αλήθεια σύμφωνα με τις τωρινές σου πεποιθήσεις.
3. Σήμερα θα το αμφισβητήσουμε αυτό, όχι από την άποψη του τι πιστεύεις αλλά από ένα πολύ διαφορετικό σημείο αναφοράς από το οποίο τέτοιες μάταιες σκέψεις δεν έχουν νόημα. 2Αυτές οι σκέψεις δεν είναι σύμφωνες με το θέλημα του Θεού. 3Αυτές τις τρελές πεποιθήσεις Αυτός δεν τις μοιράζεται με σένα. 4Αυτό είναι αρκετό για να αποδειχτεί ότι είναι λανθασμένες, αλλά εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι αυτό.
4. Γιατί δεν είσαι καταχαρούμενος λαμβάνοντας την διαβεβαίωση ότι όλο το κακό που νομίζεις ότι έκανες ποτέ δε συνέβη, ότι όλες οι αμαρτίες σου δεν είναι τίποτα, ότι είσαι αγνός και άγιος όπως δημιουργήθηκες και ότι το φως, η χαρά και η ειρήνη είναι μαζί σου; 2Η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου δεν μπορεί να αντισταθεί στο θέλημα του Θεού. 3Νομίζεις ότι αυτό είναι θάνατος αλλά στην πραγματικότητα είναι ζωή. 4Νομίζεις ότι κατα­στρέφεσαι αλλά στην πραγματικότητα σώζεσαι.
5. Ο εαυτός που έπλασες δεν είναι ο Υιός του Θεού. 2Επομένως αυτός ο εαυτός δεν υπάρχει καθόλου. 3Και οτιδήποτε φαίνεται να κάνει και να σκέφτεται δεν σημαίνει τίποτα. 4Δεν είναι ούτε κακό, ούτε καλό. 5Απλώς δεν είναι πραγματικό και τίποτα περισσότερο. 6Δεν αντιμάχεται τον Υιό του Θεού. 7Δεν τον πληγώνει, ούτε επιτίθεται στην ειρήνη του. 8Δεν έχει αλλάξει την δημιουργία, ούτε έχει υποβιβάσει το αιωνίως αναμάρτητο στην αμαρτία και την αγάπη στο μίσος. 9Τι δύναμη μπορεί αυτός ο εαυτός που έφτιαξες να έχει όταν αντιτίθεται στο Θέλημα του Θεού;
6. Το γεγονός ότι είσαι αναμάρτητος εγγυάται από τον Θεό. 2Αυτό πρέπει να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά  μέχρι να γίνει αποδεκτό. 3Είναι αληθινό. 4‘Οτι είσαι αναμάρτητος το εγγυάται ο Θεός. 5Τίποτα δεν μπορεί να αγγίξει ή να αλλάξει ό,τι ο Θεός δημιούργησε ως αιώνιο. 6Ο εαυτός που έφτιαξες, κακός και γεμάτος αμαρτία, δεν έχει νόημα. 7‘Οτι είσαι αναμάρτητος εγγυάται από τον Θεό και το φως, η χαρά και η ειρήνη είναι μαζί σου.
7. Η σωτηρία χρειάζεται την αποδοχή μιας μόνο σκέψης: Είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός, όχι όπως έπλασες τον εαυτό σου. 2Ο,τι κακό κι αν νομίζεις ότι έκανες, είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός.
3Ο,τι λάθη κι αν έκανες, η αλήθεια για σένα είναι αμετάβλητη. 4Η δημιουργία είναι αιώνια και αμετάβλητη. 5‘Οτι είσαι αναμάρτητος το εγγυάται  ο Θεός. 6Είσαι και πάντα θα είσαι ακριβώς όπως δημιουργήθηκες. 7Το φως, η χαρά και η ειρήνη είναι μαζί σου επειδή ο Θεός στα έδωσε.
8. Στις μεγαλύτερες περιόδους άσκησης σήμερα, οι οποίες θα ήταν πάρα πολύ ωφέλιμες αν γίνονταν στα πρώτα πέντε λεπτά κάθε ώρας που δεν κοιμάσαι, άρχισε με την εξής δήλωση της αλήθειας για την δημιουργία σου:

2Το φως, η χαρά και η ειρήνη είναι μαζί μου.
3“Οτι είμαι αναμάρτητος είναι εγγυημένο από τον Θεό.

4Μετά εγκατάλειψε τις ανόητες αντιλήψεις που έχεις για τον εαυτό σου και αφιέρωσε το υπόλοιπο της περιόδου εξάσκησης προσπαθώντας να βιώσεις ό,τι σου έχει δώσει ο Θεός αντί για αυτό που έχεις αποφασίσει για τον εαυτό σου.
9. Είτε είσαι ό,τι ο Θεός δημιούργησε είτε ό,τι εσύ έπλασες. 2Ένας Εαυτός είναι αληθινός, ο άλλος δεν υπάρχει. 3Προσπάθησε να βιώσεις την ενότητα του ενός Εαυτού σου. 4Προσπάθησε να εκτιμήσεις την αγιοσύνη Του και την Αγάπη από την οποία δημιουργήθηκε. 5Προσπάθησε να μην εμποδίσεις τον Εαυτό σου που δημιουργήθηκε από το Θεό, κρύβοντας το μεγαλείο Του πίσω από μικροσκοπικά είδωλα του κακού και της αμαρτίας τα οποία έφτιαξες για να Τον αντικαταστήσεις.6Αφησε Τον να εισέλθει σε αυτό που είναι Δικό Του. 7Ιδού. 8Εσύ είσαι Αυτός. 9Και το φως, η χαρά και η ειρήνη είναι μαζί σου, διότι αυτή είναι η πραγματικότητα.
10. Μπορεί να μην είσαι πρόθυμος ή και να μην έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιείς τα πρώτα πέντε λεπτά κάθε ώρας για αυτές τις ασκήσεις. 2Προσπάθησε, ωστόσο να τις κάνεις όταν μπορείς. 3Τουλάχιστον, να θυμάσαι να επαναλαμβάνεις τις εξής σκέψεις κάθε ώρα:

4Το φως, η χαρά και η ειρήνη είναι μαζί μου.
5‘Οτι είμαι αναμάρτητος είναι εγγυημένο από τον Θεό.

6Μετά προσπάθησε να αφιερώνεις τουλάχιστον ένα περίπου λεπτό έχοντας τα μάτια σου κλειστά και συνειδητοποιώντας ότι αυτή είναι μια δήλωση της αλήθειας για σένα.
11. Αν προκύψει μια κατάσταση που φαίνεται να σε ταράζει, αμέσως διώξε την ψευδαίσθηση του φόβου επαναλαμβάνοντας αυτές τις σκέψεις. 2Αν τυχόν μπεις στον πειρασμό να θυμώσεις με κάποιον, πες σιωπηλά:
3Το φως, η χαρά και η ειρήνη είναι μαζί σου. 4‘Οτι είσαι αναμάρτητος το εγγυάται ο Θεός.
5Μπορείς να κάνεις πολλά για την σωτηρία του κόσμου σήμερα. 6Μπορείς να κάνεις πολλά σήμερα για να φέρεις τον εαυτό σου πιο κοντά στον ρόλο που ο Θεός σου έχει αναθέσει στη σωτηρία. 7Και μπορείς να κανείς πολλά σήμερα για να φέρεις στο νου σου την απόλυτη βεβαιότητα ότι η σημερινή ιδέα είναι πράγματι αληθινή.

Share