Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.  Θα συνεχίσουμε σήμερα με την μόνη ιδέα που φέρνει την πλήρη σωτηρία, την μόνη δήλωση που καθιστά όλες τις μορφές πειρασμού ανίσχυρες, την μόνη σκέψη που κάνει το εγώ να σωπάσει και ολοκληρωτικά να αναιρεθεί. 2Είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός. 3Οι ήχοι αυτού του κόσμου μένουν ακίνητοι, οι θέες αυτού του κόσμου εξαφανίζονται και όλες οι σκέψεις που είχε ποτέ αυτός ο κόσμος εξαλείφονται για πάντα με αυτήν μόνο την ιδέα. 4Εδώ ολοκληρώνεται η σωτηρία. 5Εδώ αποκαθίσταται η διανοητική υγεία.
2.  Το αληθινό φως είναι δύναμη και η δύναμη είναι αναμάρτητη. 2Αν παραμένεις όπως σε δημιούργησε ο Θεός, πρέπει να είσαι δυνατός και το φως πρέπει να είναι μέσα σου. 3Αυτός που εξασφάλισε την αναμαρτησία σου πρέπει να είναι επίσης και ο εγγυητής της δύναμης και του φωτός. 4Είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός. 5Το σκοτάδι δεν μπορεί να κρύψει την δόξα του Υιού του Θεού. 6Βρίσκεσαι στο φως, δυνατός μέσα στην αναμαρτησία, μέσα στην οποία δημιουργήθηκες και στην οποία θα παραμείνεις αιωνίως.
3.  Σήμερα θα αφιερώσουμε και πάλι τα πρώτα πέντε λεπτά κάθε ώρας που είσαι ξύπνιος,  στην προσπάθεια να αισθανθείς την αλήθεια μέσα σου. 2Άρχισε αυτές τις στιγμές αναζήτησης με τα εξής λόγια:

3Είμαι όπως με δημιούργησε ο Θεός.
4Είμαι ο Υιός Του αιωνίως.

5Τώρα προσπάθησε να φτάσεις τον Υιό του Θεού μέσα σου. 6Αυτός είναι ο Εαυτός ο οποίος ποτέ δεν αμάρτησε, ούτε έφτιαξε μια εικόνα για να αντικαταστήσει την πραγματικότητα. 7Αυτός είναι ο Εαυτός ο οποίος ποτέ δεν άφησε τον οίκο Του στον Θεό για να περπατήσει αβέβαια στον κόσμο. 8Αυτός είναι ο Εαυτός ο οποίος δεν γνωρίζει κανένα φόβο, ούτε θα μπορούσε να συλλάβει την απώλεια, τον πόνο ή τον θάνατο.
4.  Τίποτα δεν απαιτείται από σένα για να πετύχεις αυτόν τον στόχο, εκτός από το να αφήσεις στην άκρη όλα τα είδωλα και τις εικόνες για τον εαυτό σου, να προχωρήσεις πέρα από όλα τα χαρακτηριστικά και τα καλά και τα κακά, που έχεις αποδώσει στον εαυτό σου και να περιμένεις σιωπηλά την αλήθεια. 2Ο Ίδιος ο Θεός έχει υποσχεθεί ότι η αλήθεια θα αποκαλυ­φθεί σε όλους αυτούς που την ζητούν. 3Την ζητάς τώρα. 4Δεν μπορείς να αποτύχεις επειδή Αυτός δεν μπορεί να αποτύχει.
5.  Αν δεν κάνεις την εξάσκηση που απαιτείται τα πρώτα πέντε λεπτά κάθε ώρας, τουλάχιστον υπενθύμιζε στον εαυτό σου κάθε μια ώρα:

2Είμαι όπως ο Θεός με δημιούργησε.
3Είμαι ο Υιός Του αιωνίως.

4Λέγε συχνά στον εαυτό σου σήμερα ότι, είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός. 5Και βεβαιώσου ότι απαντάς στον καθένα που φαίνεται να σε εκνευρίζει με τα εξής λόγια:

6Είσαι όπως σε δημιούργησε ο Θεός.
7Είσαι ο Υιός Του αιωνίως.

8Κάνε κάθε προσπάθεια σήμερα να κάνεις τις ωριαίες ασκήσεις. 9Κάθε άσκηση που κάνεις θα είναι ένα γιγαντιαίο βήμα προς την απελευθέρωση σου και ένας σταθμός στην μάθηση του τρόπου σκέψης που αυτή η σειρά μαθημάτων διδάσκει.


 

Share