Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.   Η σημερινή ιδέα σε περιγράφει ακριβώς όπως σε δημιούργησε ο Θεός. 2Είσαι ένα μέσα στον εαυτό σου και ένα με Αυτόν. 3Δική σου είναι η ενότητα όλης της δημιουργίας. 4Η τέλεια ενότητα σου κάνει αδύνατη την αλλαγή μέσα σου. 5Δεν το δέχεσαι αυτό και αποτυγχάνεις να αναγνωρίσεις ότι πρέπει έτσι να είναι, μονάχα επειδή πιστεύεις ότι έχεις ήδη αλλάξει τον εαυτό σου.
2.   Βλέπεις τον εαυτό σου σαν μια γελοία παρωδία στην δημιουργία του Θεού, αδύναμο, μοχθηρό, άσχημο και αμαρτωλό, δυστυχισμένο και περιστοιχισμένο από πόνους και θλίψεις. 2Τέτοια είναι η εκδοχή σου για τον εαυτό σου, ένας εαυτός  χωρισμένος σε πολλά αντιμαχόμενα μέρη, διαχωρισμένα από τον Θεό και που αδύναμα συγκρατούνται μεταξύ τους από τον αλλοπρόσαλλο και ιδιότροπο πλάστη του, στον οποίο προσεύχεσαι. 3Δεν ακούει τις προσευχές σου επειδή είναι κουφός. 4Δεν βλέπει την ενότητα μέσα σου επειδή είναι τυφλός. 5Δεν καταλαβαίνει ότι είσαι ο Υιός του Θεού, γιατί είναι αναίσθητος και δεν καταλαβαίνει τίποτα.
3.   Σήμερα θα επιχειρήσουμε να έχουμε επίγνωση μόνο εκείνου που μπορεί να ακούει και να βλέπει και που έχει τέλειο νόημα. 2Θα κατευθύνουμε και πάλι τις ασκήσεις μας για να φτάσουμε στον ένα σου Εαυτό, ο οποίος είναι ενωμένος με τον Δημιουργό Του. 3Με υπομονή κι ελπίδα προσπαθούμε και πάλι σήμερα.
4.   Η χρήση των πρώτων πέντε λεπτών κάθε ώρας που είσαι ξύπνιος, για την εξάσκηση της ημερήσιας ιδέας, έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στο στάδιο μάθησης στο οποίο βρίσκεσαι τώρα. 2Σε αυτό τη στάδιο μάθησης είναι δύσκολο να μην αφήσεις το νου σου να περιπλανιέται εαν επιχειρήσει εκτεταμένη εξάσκηση. 3Σίγουρα θα το έχεις συνειδητοποιήσει αυτό μέχρι τώρα. 4‘Εχεις δει τον βαθμό έλλειψης νοητικής πειθαρχίας σου και την ανάγ­κη σου για εκπαίδευση του νου. 5Είναι απαραίτητο να έχεις αυτή την επίγνωση επειδή είναι πράγματι ένα εμπόδιο στην πρόοδό σου.
5.   Συχνές και πιο σύντομες περίοδοι εξάσκησης έχουν κι άλλα πλεονεκτήματα για σένα αυτή την περίοδο. 2Εκτός από την αναγνώριση των δυσκολιών σου με την παρατεταμένη προσοχή, πρέπει επίσης να έχεις παρατη­ρήσει ότι αν δεν έχεις κάτι που να σου υπενθυμίζει συχνά το σκοπό σου έχεις την τάση να τον ξεχνάς για μεγάλες χρονικές περιόδους. 3Συχνά δεν θυμάσαι να κάνεις τις σύντομες εφαρμογές της ιδέας για την ημέρα και δεν έχεις ακόμα αποκτήσει την συνήθεια να χρησιμοποιείς την ιδέα ως μια αυτόματη αντίδραση στον πειρασμό.
6.   Η δομή, λοιπόν, σού είναι απαραίτητη αυτή την περίοδο, καθώς είναι σχεδιασμένη να περι­λαμβάνει συχνές υπενθυμίσεις τού στόχου σου και τακτι­κές απόπειρες να τον πετύχεις 2Η χρονική κανονικότητα δεν είναι η ιδανική απαίτηση για την πιο ωφέλιμη μορφή εξάσκησης για την σωτηρία. 3Ε­χει τα πλεονεκτήματά της όμως, για αυτούς που το κίνητρό τους είναι ασταθές και οι οποίοι παραμένουν βαθειά αμυντικοί εναντίον της μάθησης.
7.   Θα συνεχίσουμε λοιπόν να έχουμε τις πεντάλεπτες περιόδους εξάσκησης κάθε ώρα και σε παροτρύνουμε να παραλείψεις όσο το δυνατόν λιγότερες. 2Η χρήση των πρώτων πέντε λεπτών της ώρας θα είναι ιδιαίτερα ωφέλι­μη επειδή επιβάλλει πιο σταθερή δομή. 3Να μην χρησιμοποιήσεις όμως, τις παραλείψεις σου από αυτό το πρόγραμμα, ως δικαιολογία για να μην ξαναεπιστρέψεις σε αυτό όσο πιο γρήγορα μπορείς. 4Είναι πολύ πιθανόν να μπεις στον πειρασμό να θεωρήσεις ότι η ημέρα χάθηκε επειδή έχεις ήδη παραλείψει να κάνεις αυτό που απαιτείται. 5Αυτό όμως πρέπει απλώς να αναγνωριστεί για αυτό που είναι: μια άρνηση να αφήσεις το λάθος σου να διορθωθεί και μια απροθυμία να ξαναπροσπαθήσεις.
8.   Το Άγιο Πνεύμα δεν αργοπορεί στη διδασκαλία Του, εξαιτίας των δικών σου λαθών. 2Μόνο η απροθυμία σου να τα εγκαταλείψεις μπορεί να το καθυστερήσει. 3Ας είμαστε λοι­πόν αποφασισμένοι, ιδιαίτερα την ερχόμενη εβδομάδα, να είμαστε πρόθυμοι να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας για την έλλειψη επιμέλειας και τις αποτυχίες μας να ακολου­θήσουμε τις οδηγίες για την εξάσκηση της ημερήσιας ιδέας. 4Αυτή η ανεκτικότητα για την αδυναμία θα μας κάνει ικανούς να την αγνοήσουμε, παρά να της δώσουμε δύναμη να καθυστερήσει την μάθησή μας. 5Αν της δώσουμε δύναμη να το κάνει αυτό, τότε την θεωρούμε ως δύναμη και μπερδεύουμε έτσι την δύναμη με την αδυναμία.
9.   Όταν δεν καταφέρνεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις αυτής της σειράς μαθημάτων, απλώς έχεις κάνει ένα λάθος. 2Αυτό απαιτεί διόρθωση και τίποτα άλλο. 3Να επιτρέπεις ένα λάθος να συνεχίζεται, σημαίνει να κάνεις επιπλέον λάθη τα οποία βασίζονται στο πρώτο και το ενισχύουν. 4Είναι αυτή η διαδικασία που πρέπει να εγκαταλειφθεί, επειδή δεν είναι παρά ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο θα ήθελες να υπερασπιστείς τις ψευδαισθήσεις εναντίον της αλήθειας.
10.  ‘Αφησε, όλα αυτά τα λάθη, αναγνωρίζοντάς τα, για αυτό που είναι. 2Είναι απόπειρες να μην αντιληφθείς ότι είσαι ένας αδιαίρετος Εαυτός, ενωμένος με το Δημιουργό σου, ένα με κάθε πλευρά της δημιουργίας και απεριόριστος σε δύναμη και σε ειρήνη. 3Αυτή είναι η αλήθεια και τίποτα άλλο δεν είναι αληθές. 4Σήμερα θα επιβεβαιώσουμε αυτήν την αλήθεια και πάλι και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε αυτό το μέρος μέσα σου στο οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μόνο αυτή είναι η αλήθεια.
11.   Άρχισε τις περιόδους εξάσκησης σήμερα με την παρακάτω διαβεβαίωση, προσφέροντάς την στο νου σου με όλη την βεβαιότητα που μπορείς να δώσεις:

2Είμαι ένας αδιαίρετος Εαυτός, ενωμένος με τον δημιουργό μου, ένα με κάθε πλευρά της δημιουργίας
και απεριόριστος σε δύναμη και σε ειρήνη.

3Μετά κλείσε τα μάτια σου και αργά και στοχαστικά ξαναπές στον εαυτό σου, προσπαθώντας να αφήσεις το νόημα των λέξεων να βυθιστεί μέσα στο νου σου, αντικαθιστώντας λανθασμέ ιδέες:

4Είμαι ένας Εαυτός.

5Επανάλαβέ το αυτό αρκετές φορές και μετά προσπάθησε να αισθανθείς το νόημα που φέρουν οι λέξεις.
12.   Είσαι ένας αδιαίρετος Εαυτός, ενωμένος και ασφα­λής στο φως, στην χαρά και στην ειρήνη. 2Είσαι ο Υιός του Θεού, ένας  Εαυτός, με έναν Δημιουργό και με έναν σκοπό: να φέρεις την επίγνωση αυτής της ενότητας σε κάθε νου, ώστε η αληθινή δημιουργία να επεκτείνει την ολότητα και την ενότητα του Θεού. 3Είσαι ένας αδιαίρετος Εαυτός, ολοκληρωμένος, θεραπευμένος και ακέραιος, με την δύναμη να σηκώσεις το πέπλο του σκοταδιού από τον κόσμο και να αφήσεις το φως να περάσει μέσα από σένα για να διδάξει τον κόσμο την αλήθεια για τον εαυτό σου.
13.   Είσαι ένας Εαυτός, σε τέλεια αρμονία με το καθετί που υπάρχει και το καθετί που θα υπάρξει. 2Είσαι ένας Εαυτός, ο άγιος Υιός του Θεού, ενωμένος με τους αδελφούς σου σε αυτόν τον Εαυτό, ενωμένος με τον Πατέρα σου στην Βούλησή Του. 3Νοιώσε  αυτό τον έναν Εαυτό μέσα σου κι άφησε το φως Του να διαλύσει όλες σου τις ψευδαισθήσεις και τις αμφιβολίες. 4Αυτός είναι ο Εαυτός σου, ο ίδιος ο Υιός του Θεού, αναμάρτητος όπως ο Δημιουργός Του, με την δύναμη Του μέσα σου και την Αγάπη Του για πάντα δική σου. 5Είσαι ένας αδιαίρετος Εαυτός, και σου δίνεται η ευκαιρία να αισθανθείς αυτό τον Εαυτό μέσα σου και να διώξεις όλες τις ψευδαισθήσεις έξω από τον ένα Νου, που είναι αυτός ο Εαυτός, η άγια αλήθεια μέσα σου.
14.   Σήμερα μην ξεχνάς. 2Χρειαζόμαστε τη βοήθεια σου, τη μικρή σου συμμετοχή στο να φέρουμε την ευτυχία σε όλο τον κόσμο. 3Κι ο Ουρανός στρέφει το βλέμμα του προς εσένα, έχοντας εμπιστοσύνη ότι θα προσπαθήσεις σήμερα. 4Μοιράσου λοιπόν τη σιγουριά του, γιατί είναι δική σου. Να επαγρυπνείς. 5Μην ξεχνάς σήμερα. 6Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μην ξεχνάς το στόχο σου. Επαναλάμβανε τη σημερινή ιδέα όσο το δυνατό πιο συχνά και μάθε ότι κάθε φορά που το κάνεις αυτό, κάποιος ακούει τη φωνή της ελπίδας, το σάλεμα της αλήθειας μέσα στο νου του, το απαλό θρόισμα των φτερών της ειρήνης.
15. Η δική σου αναγνώριση ότι είσαι ένας Εαυτός, ενωμένος με τον Πατέρα σου, είναι ένα κάλεσμα προς όλο τον κόσμο να γίνει ένα μαζί σου. 2Σιγουρέψου ότι προσφέρεις την υπόσχεση της σημε­ρινής ιδέας στον καθένα που συναντάς σήμερα λέγοντάς του τα εξής:

3Είσαι ένας Εαυτός με μένα, ενωμένοι με τον Δημιουργό μας σε αυτόν τον Εαυτό.
4Σε τιμώ εξαιτίας Αυτού που Είμαι και αυτού που Αυτός είναι, ο Οποίος μας αγαπά και τους δυο ως ένα.


 

Share