Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Η σωτηρία και η συγχώρεση είναι το ίδιο. 2Και οι δύο υπονοούν ότι κάτι πήγε στραβά, ότι υπάρχει κάτι από το οποίο χρειάζεσαι να σωθείς, κάτι για το οποίο χρειάζεσαι να συγχωρεθείς, κάποιο λάθος που χρειάζεται διορθωτική αλλαγή, κάτι ξεχωριστό ή διαφορετικό από το θέλημα του Θεού. 3Επομένως και οι δύο όροι υπονοούν κάτι αδύνατον, το οποίο έχει όμως συμβεί και το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα μια κατάσταση διαμάχης μεταξύ αυτού που υπάρχει και αυτού που δε θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει.
2. Η αλήθεια και οι ψευδαισθήσεις είναι ίσες τώρα, επειδή και οι δύο έχουν συμβεί. 2Το αδύνατον γίνεται αυτό για το οποίο χρειάζεσαι συγχώρεση και από το οποίο χρειάζεσαι σωτηρία. 3Η σωτηρία γίνεται τώρα το σύνορο μεταξύ της αλήθειας και της ψευδαίσθη­σης. 4Καθρεφτίζει την αλήθεια, επειδή είναι το μέσο με το οποίο μπορείς να διαφύγεις από τις ψευδαισθήσεις. 5Δεν είναι όμως η αλήθεια ακόμα, επειδή εξουδετερώνει αυτό που ποτέ δεν συνέβη.
3. Πώς θα μπορούσε ποτέ να υπάρχει ένα μέρος συνάντησης, όπου η γη και ο Ουρανός μπορούν να συμφιλιωθούν μέσα σε ένα νου όπου και τα δύο υπάρχουν; 2Ο νους που βλέπει ψευδαισθήσεις νομίζει ότι είναι πραγματικές. 3Οι ψευδαισθήσεις έχουν υπόσταση επειδή είναι σκέψεις. 4Παρ όλα αυτά  δεν είναι πραγματι­κές, επειδή ο νους που σκέφτεται αυτές τις σκέψεις είναι αποχωρισμένος από τον θεό.
4. Τι ενώνει τον αποχωρισμένο νου και τις σκέψεις με το Νου και τη Σκέψη που είναι για πάντα ένα; 2Τι σχέδιο θα μπορούσε να διατηρήσει απαραβίαστη την αλήθεια, αναγνωρίζοντας όμως την ανάγκη που φέρνουν οι ψευδαι­σθήσεις, και προσφέροντας τα μέσα με τα οποία εξουδε­τερώνονται χωρίς επίθεση και χωρίς το άγγιγμα του πόνου; 3Τι άλλο παρά μια Σκέψη του Θεού θα μπορούσε να είναι αυτό το σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο αυτό που ποτέ δεν έγινε παραβλέπεται και οι αμαρτίες, οι οποίες δεν ήταν ποτέ πραγματικές, ξεχνιούνται;
5. Το Άγιο Πνεύμα κρατά αυτό το σχέδιο του Θεού ακριβώς όπως το έλαβε μέσα στο Νου του Θεού και στον δικό σου. 2Αυτό το σχέδιο είναι ανεξάρτητο από το χρόνο, επειδή η Πηγή του είναι αιώνια. 3Λειτουργεί όμως μέσα στο χρόνο, εξαιτίας της πεποίθησης σου ότι ο χρόνος είναι πραγματικός. 4Ακλόνητο το Άγιο Πνεύμα κοιτάζει αυτά που βλέπεις, την αμαρτία και τον πόνο και το θάνατο, τις θλίψεις και τους αποχωρισμούς και τις απώλειες. 5Γνωρίζει όμως ότι ένα πράγμα πρέπει να παραμένει αληθινό, ο Θεός εξακολουθεί να είναι Αγάπη, και αυτά που βλέπεις δεν είναι το Θέλημα Του.
6. Αυτή είναι η Σκέψη που φέρνει τις ψευδαισθήσεις στην αλήθεια, και τις βλέπει σαν φαινόμενα πίσω από τα οποία υπάρχει το αμετάβλητο και το σίγουρο. 2Αυτή είναι η Σκέψη που σώζει και που συγχωρεί, επειδή δεν πιστεύει σε ό,τι δε δημιουργήθηκε από τη μόνη Πηγή που γνωρίζει. 3Αυτή είναι η Σκέψη που η λειτουργία της είναι να σε σώσει δίνοντας σου την λειτουργία της ως τη δική σου. 4Η σωτηρία είναι η λειτουργία σου μαζί με τον Ένα, στον Οποίο το σχέδιο δόθηκε. 5Τώρα αυτό το σχέδιο έχει ανατεθεί σε σένα, όπως και σε Αυτόν. 6Ανεξάρτητα από τη μορφή των φαινομένων, το μέγεθος τους, το βάθος τους, ή οποιοδήποτε χαρακτηριστικό που φαίνεται να έχουν, Αυτός έχει μια απάντηση για αυτά, την εξής:

7Η σωτήρια, είναι η μόνη μου λειτουργία εδώ.
8Ο Θεός δεν παύει να είναι Αγάπη, και αυτό δεν είναι το θέλημα Του.

7. Εσύ, που κάποια μέρα θα κάνεις θαύματα, πρόσεξε να εξασκηθείς καλά με τη σημερινή ιδέα. 2Προσπάθησε να αντιληφθείς τη δύναμη αυτού που λες, γιατί σε αυτά τα λόγια βρίσκεται η ελευθερία σου. 3Ο Πατέρας σου σε αγαπά. 4Όλος ο κόσμος του πόνου δεν είναι το Θέλημα Του. 5Συγχώρεσε τον εαυτό σου για τη σκέψη ότι Αυτός ήθελε αυτόν τον κόσμο για σένα. 6Μετά, άφησε τη Σκέψη με την οποία Αυτός έχει αντικαταστήσει όλα τα λάθη σου να μπει στα συσκοτισμένα μέρη του νου σου που σκέφτηκαν τις σκέψεις που ποτέ δεν ήταν Θέλημα Του.
8. Αυτό το μέρος ανήκει στο Θεό όπως και τα υπόλοιπα. 2Δε σκέφτεται τις μοναχικές του σκέψεις, ούτε και τις κάνει πραγματικές με το να τις κρύβει από Αυτόν. 3 Άφησε το φως να εισέλθει, και δε θα δεις κανένα εμπόδιο για ό,τι Αυτός θέλει για σένα. 4Αποκά­λυψε τα μυστικά σου στο γεμάτο καλοσύνη Φως Του και δες πόσο λαμπρά αυτό το φως λάμπει ακόμα μέσα σου.
9. Εξασκήσου με τη Σκέψη Του σήμερα και άφησε το φως Του να αναζητήσει και να φωτίσει όλα τα σκοτεινά μέρη και να λάμψει μέσα από αυτά, για να τα ενώσει με τα υπόλοιπα. 2Είναι το Θέλημα του Θεού να είναι ο νους σου ενωμένος με τον δικό Του. 3Είναι το Θέλημα του Θεού να έχει Αυτός μόνο έναν Υιό. 4Είναι το Θέλημα του Θεού να είσαι εσύ ο μόνος Του Υιός. 5Συλλογίσου αυτά τα πράγματα καθώς εξασκείσαι σήμερα, και άρχισε το μάθη­μα που μαθαίνουμε σήμερα με την εξής οδηγία στο δρόμο της αλήθειας:

6Η σωτηρία είναι η μόνη μου λειτουργία εδώ.
7Η σωτηρία και η συγχώρεση είναι το ίδιο.

8Μετά στρέψου προς Αυτόν, ο Οποίος μοιράζεται την λειτουργία σου εδώ, και άφησε Τον να σε διδάξει ό,τι χρειάζεσαι να μάθεις, για να παραμερίσεις όλους τους φόβους και να γνωρίσεις τον εαυτό σου ως αγάπη που δεν έχει τίποτα που να της αντιτίθεται μέσα σου.
10. Συγχώρεσε όλες τις σκέψεις που θα αντιστρατεύονταν την αλήθεια της πληρότητάς σου, της ενότητας και της ειρήνης σου. 2Δεν μπορείς να χάσεις τα δώρα που ο Πατέρας σου έδωσε. 3Δε θέλεις να είσαι κάποιος άλλος. 4Δεν έχεις καμιά λειτουργία που δεν προέρχεται από τον Θεό. 3Συγχώρεσε τον εαυτό σου για τον άλλο εαυτό που νομίζεις ότι έφτιαξες. 6Η συγχώρεση και η σωτηρία είναι το ίδιο. 7Συγχώρεσε ό,τι έχεις φτιάξει και θα σωθείς.
11. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο μήνυμα σήμερα που έχει τη δύναμη να αφαιρέσει για πάντα όλες τις μορφές αμφιβο­λίας και φόβου από το νου σου. 2Αν μπεις στον πειρασμό να πιστέψεις ότι αυτές οι μορφές είναι πραγματικές, θυμήσου ότι τα φαινόμενα δεν μπορούν να αντισταθούν στην αλήθεια που αυτά τα ισχυρά λόγια περιέχουν:

3 Η σωτηρία είναι η μόνη μου λειτουργία εδώ.
4Ο Θεός δεν παύει να είναι Αγάπη, και αυτό δεν είναι το θέλημα Του.

12. Η μόνη σου λειτουργία σού λέει ότι είσαι ένα. 2Υπενθύμισέ το αυτό στον εαυτό σου στα διαστήματα μεταξύ των πεντάλεπτων που πρόκειται να μοιραστείς με Αυτόν, ο Οποίος μοιράζεται το σχέδιο του Θεού μαζί σου. 3Υπενθύμισε στον εαυτό σου:

4Ή σωτηρία είναι η μόνη μου λειτουργία εδώ.

5Με αυτό τον τρόπο φέρνεις τη συγχώρεση στο νου σου και απαλά παραμερίζεις όλους τους φόβους, ώστε η αγάπη να μπορέσει να βρει το μέρος που δικαιωματικά της ανήκει μέσα σου και να σου δείξει ότι είσαι ο Υιός του Θεού.

Share