Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
2. Τι Είναι η Σωτηρία;

Ι. Η σωτηρία είναι μια υπόσχεση από τον Θεό ότι θα βρεις επιτέλους τον δρόμο σου προς Αυτόν. 2Δεν μπορεί παρά να πραγματοποιηθεί. 3Εγγυάται ότι ο χρόνος θα έχει ένα τέλος και ότι όλες οι σκέψεις που έχουν γεννηθεί στον χρόνο θα τελειώσουν επίσης. 4Ο Λόγος του Θεού δίνεται σε κάθε νου που νομίζει ότι έχει ξεχωριστές σκέψεις και θα αντικαταστήσει αυτές τις σκέψεις της σύγκρουσης με την Σκέψη της ειρήνης.

2. Η Σκέψη της ειρήνης δόθηκε στον Υιό του Θεού την στιγμή που ο νους του συλλογίστηκε τον πόλεμο. 2Δεν υπήρχε ανάγκη για μια τέτοια Σκέψη προηγουμένως, διότι η ειρήνη είχε δοθεί χωρίς αντίθετο και απλώς υπήρχε. 3Οταν όμως ο νους είναι διαιρεμένος, υπάρχει ανάγκη για θεραπεία. 4Έτσι η Σκέψη που έχει την δύναμη να θεραπεύσει το σχίσμα έγινε μέρος κάθε κομματιού του νου που εξακολουθούσε να είναι ένα αλλά δεν αναγνώριζε την ενότητα του. 5Τώρα δεν γνώριζε ποιος είναι και νόμιζε ότι ο ίδια του η Ταυτότητα είχε χαθεί.

3. Η σωτηρία είναι αναίρεση, από την άποψη ότι δεν κάνει τίποτα, απλώς δεν υποστηρίζει τον κόσμο των ονείρων και της κακίας. 2‘Ετσι αφήνει τις ψευδαισθήσεις να φύγουν. 3Μη υποστηρίζοντάς τες, αυτές ήσυχα γίνονται σκόνη. 4Και ό,τι έκρυβαν αποκαλύπτεται τώρα: ένας βωμός αφιερωμένος στο άγιο ‘Όνομα του Θεού και με τον Λόγο Του γραμμένο πάνω του, με τα δώρα της συγχώρεσης σου ακουμπισμένα μπροστά του και με την μνήμη του Θεού όχι πολύ πιο πίσω.

4. Ας ερχόμαστε καθημερινά σε αυτόν τον άγιο τόπο και ας περνάμε λίγη ώρα μαζί. 2Εδώ μοιραζόμαστε το τελευταίο μας όνειρο. 3Είναι ένα όνειρο στο οποίο δεν υπάρχει πόνος, επειδή περιέχει μια γεύση όλης της δόξας που μας έχει δοθεί από τον Θεό. 4Το γρασίδι βλασταίνει μέσα από το χώμα, τα δέντρα μπουμπουκιάζουν και τα πουλιά έχουν έρθει να ζήσουν μέσα στα κλαδιά τους. 5Η γη ξαναγεννιέται σε μια νέα προοπτική. 6Η νύχτα έχει φύγει και εμείς έχουμε έρθει μαζί, στο φως.

5. Από εδώ δίνουμε την σωτηρία στον κόσμο, επειδή εδώ την λάβαμε. 2Το τραγούδι της χαράς μας είναι το κάλεσμα σε όλο τον κόσμο, ότι η ελευθερία επέστρεψε, ότι ο χρόνος έχει σχεδόν τελειώσει και ο Υιός του Θεού έχει μια μόνο στιγμή να περιμένει μέχρι να θυμηθεί τον Πατέρα του, μέχρι τα όνειρα να τελειώσουν, η αιωνιότητα να έχει λούσει στο φως της τον κόσμο και μόνο ο Ουρανός να είναι, το μόνο που υπάρχει τώρα.

Μάθημα 231
Πατέρα, θέλω μόνο να Σε θυμηθώ.

1. Τι μπορεί να αναζητώ, Πατέρα, παρά την Αγάπη Σου; 2Ίσως να νομίζω ότι αναζητώ κάτι άλλο, ένα πράγμα στο οποίο έχω δώσει πολλά ονόματα. 3Ωστόσο, είναι η αγάπη Σου το μόνο πράγμα που αναζητώ ή ποτέ αναζήτησα. 4Επειδή τίποτε άλλο δεν υπάρχει, που πραγματικά θα ήθελα να βρω. 5Ας Σε θυμηθώ. 6Τι άλλο θα μπορούσα να επιθυμώ παρά την αλήθεια για τον εαυτό μου;

2. Αυτό είναι το θέλημα σου, αδερφέ μου. 2Και μοιράζεσαι αυτό το θέλημα με εμένα και με Αυτόν επίσης που είναι ο Πατέρας μας. 3Ή θύμηση Του είναι ο Ουρανός. 4Αυτόν αναζητάμε. 5Και μόνον αυτόν είναι που θα μας δοθεί να βρούμε.

Μάθημα 232
Να είσαι στο νου μου, Πατέρα μου, όλη την ημέρα.

1. Να είσαι στο νου μου, Πατέρα μου, όταν ξυπνήσω, λάμπε πάνω μου όλη την ημέρα σήμερα. 2Κάθε λεπτό ας είναι μια ώρα που περνώ μαζί σου. 3Και ας μην ξεχνώ κάθε μια ώρα τις ευχαριστίες μου για Σένα που έχεις μείνει μαζί μου και πάντοτε θα είσαι μαζί μου για να ακούς το κάλεσμα μου και να μου απαντάς. 4Καθώς έρχεται το βράδυ, ας μείνουν όλες οι σκέψεις μου ακίνητες σε Εσένα και στην Αγάπη Σου. 5Και ας κοιμηθώ σίγουρος για την ασφάλεια μου, βέβαιος για την φροντίδα Σου και ευτυχισμένος που καταλαβαίνω ότι είμαι ο Υιός Σου.

2. Έτσι πρέπει να είναι η κάθε μέρα. 2Σήμερα, ας βάλει τέλος στο φόβο η εξάσκηση σου. 3Έχε πίστη σε Αυτόν που είναι ο Πατέρας σου. 4Εμπιστέψου όλα τα πράγματα σε Αυτόν. 5Άφησέ Τον να σου αποκαλύψει όλα τα πράγματα και να είσαι άφοβος επειδή είσαι ο Υιός Του.

Μάθημα 233
Δίνω την ζωή μου στον Θεό για να την καθοδηγήσει σήμερα.

1. Πατέρα, Σου δίνω όλες τις σκέψεις μου σήμερα. 2Δεν θα ήθελα να έχω καμιά από τις δικές μου σκέψεις. 3Αντί για αυτές δώσε μου τις Δικές Σου. 4Σου δίνω και όλες τις πράξεις μου επίσης, ώστε να μπορώ να κάνω το θέλημα Σου αντί να επιδιώκω στόχους που δεν μπορούν να επιτευχθούν και να χάνω τον χρόνο μου με μάταιες φαντασίες. 5Σήμερα έρχομαι σε Εσένα. 6Θα αφήσω την θέση του οδηγού και απλώς θα ακολουθήσω Εσένα. 7Ας είσαι Εσύ ο Οδηγός και εγώ αυτός που Σε ακολουθεί και δεν αμφισβητεί την σοφία του Απείρου ούτε την Αγάπη, την τρυφερότητα της οποίας δεν κατανοώ αλλά η οποία είναι το τέλειο δώρο Σου σε μένα.

2. Σήμερα έχουμε Οδηγό να μας δείξει τον δρόμο. 2Και καθώς βαδίζουμε μαζί, θα δώσουμε την σημερινή μέρα σε Αυτόν χωρίς καμιά επιφύλαξη. 3Σήμερα είναι η ημέρα Του. 4Και έτσι είναι μια μέρα αναρίθμητων δώρων και ευλογιών για μας.

Μάθημα 234
Πατέρα, σήμερα είμαι ο Υιός Σου και πάλι.

1. Σήμερα θα προσδοκούμε την ώρα που τα όνειρα της αμαρτίας και της ενοχής θα έχουν τελειώσει και θα έχουμε φτάσει στην άγια ειρήνη από την οποία ποτέ δεν φύγαμε. 2Μόνο μια στιγμούλα έχει περάσει μεταξύ της αιωνιότητας και αυτού που βρίσκεται πέρα από τον χρόνο. 3Τόσο σύντομο ήταν αυτό το διάστημα, που δεν υπήρξε διακοπή ή χάσμα στις σκέψεις που είναι για πάντα ενοποιημένες ως ένα. 4Τίποτα δεν έχει ποτέ συμβεί που να διαταράξει την ειρήνη του Θεού του Πατέρα και του Υιού. 5Το δεχόμαστε αυτό σήμερα ως εντελώς αληθινό.

2. Σε ευχαριστούμε, Πατέρα, που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε Εσένα και την Αγάπη Σου. 2Αναγνωρίζουμε την ασφάλειά μας και δίνουμε ευχαριστίες για όλα τα δώρα που μας έχεις δώσει, για όλη την γεμάτη αγάπη βοήθεια που έχουμε λάβει, για την αιώνια υπομονή Σου και τον Λόγο που μας έχεις δώσει και λέει ότι έχουμε σωθεί.

Μάθημα 235
Ο Θεός, στην ευσπλαχνία Του, θέλει να σωθώ.

1. Χρειάζομαι μονάχα να κοιτάξω όλα τα πράγματα που φαίνονται να με πληγώνουν και διαβεβαιώνοντας τον εαυτό μου με τέλεια σιγουριά ότι «ο Θεός θέλει να σωθώ από αυτό», απλώς να τα δω να εξαφανίζονται. 2Χρειάζομαι μονάχα να θυμάμαι ότι το Θέλημα του Πατέρα μου για μένα είναι μόνο και μόνο η ευτυχία, για να ανακαλύψω ότι μόνο η ευτυχία έχει έρθει σε μένα. 3Και χρειάζομαι μονάχα να θυμάμαι ότι η Αγάπη του Θεού περιβάλλει τον Υιό Του και διατηρεί την αθωότητα του τέλεια για πάντα, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την σωτηρία μου και την παντοτινή ασφάλεια μου στα Χέρια Του. 4Εγώ είμαι ο Υιός που Αυτός αγαπά. 5Και σήμερα σώζομαι επειδή ο Θεός, στην ευσπλαχνία Του, το θέλει αυτό.

2. Πατέρα, η αγιοσύνη Σου είναι δική μου. 2Η Αγάπη Σου με δημιούργησε κι έκανε για πάντα την αθωότητα μου μέρος του Εαυτού Σου. 3Δεν έχω καμιά ενοχή ή αμαρτία μέσα μου, επειδή δεν υπάρχει καμιά μέσα σε Εσένα.

Μάθημα 236
Κυβερνώ τον νου μου, τον οποίο εγώ μόνος μου πρέπει να κυβερνώ.

1. Έχω ένα βασίλειο που πρέπει να κυβερνήσω. 2Μερικές φορές δεν φαίνεται καθόλου ότι είμαι ο βασιλιάς του. 3Φαίνεται να θριαμβεύει εις βάρος μου και να μου λέει τι να σκέφτομαι και τι να κάνω και τι να αισθάνομαι. 4Κι ωστόσο μου έχει ανατεθεί να υπηρετώ οποιοδήποτε σκοπό αντιλαμβάνομαι μέσα σε αυτό. 5Ό νους μου μπορεί μονάχα να υπηρετεί. 6Σήμερα δίνω την υπηρεσία του στο Άγιο Πνεύμα για να τη χρησιμοποιήσει όπως νομίζει. 7Ετσι διευθύνω τον νου μου, τον οποίο εγώ μόνος μου μπορώ να κυβερνώ. 8Και έτσι τον αφήνω ελεύθερο να κάνει το Θέλημα του Θεού.

2. Πατέρα, ο νους μου δέχεται τις Σκέψεις Σου και απορρίπτει σήμερα όλες τις σκέψεις εκτός από τις Δικές Σου. 2Κυβερνώ τον νου μου και τον προσφέρω σε Εσένα. 3Δέξου το δώρο μου, επειδή είναι το Δικό Σου δώρο σε μένα.

Μάθημα 237
Τώρα είμαι πρόθυμος να είμαι όπως με δημιούργησε ο Θεός.

1. Σήμερα θα δεχτώ την αλήθεια για τον εαυτό μου. 2Θα ανυψωθώ στην μακαριότητα και θα αφήσω το φως μέσα μου να λάμπει πάνω στον κόσμο όλη την ημέρα. 3Φέρνω στον κόσμο τα νέα της σωτηρίας που ακούω καθώς ο Θεός ο Πατέρας μου μου μιλά. 4Και βλέπω τον κόσμο που ο Χριστός θα με ήθελε να δω, συνειδητοποιώντας ότι βάζει τέλος στο πικρό όνειρο του θανάτου, συνειδητοποιώντας ότι είναι το κάλεσμα του Πατέρα μου για μένα.

2. Ο Χριστός είναι τα μάτια μου σήμερα και τα αυτιά που ακούν την Φωνή για τον Θεό σήμερα. 2Πατέρα, έρχομαι σε Εσένα μέσω Αυτού που είναι ο Υιός Σου και ο αληθινός μου Εαυτός επίσης. 3Αμήν.

Μάθημα 238
Όλη η σωτηρία βασίζεται στην απόφαση μου.

1. Πατέρα, η εμπιστοσύνη Σου σε μένα είναι τόσο μεγάλη που πρέπει να είμαι άξιος. 2Εσύ με δημιούργησες και με γνωρίζεις όπως είμαι. 3Κι ωστόσο έβαλες την σωτηρία του Υιού Σου στα χέρια μου και την άφησες να εξαρτηθεί από την απόφαση μου. 4Πρέπει πράγματι να με αγαπάς πολύ. 5Και πρέπει επίσης να είμαι ακλόνητος στην αγιοσύνη για να μου έχεις δώσει τον Υιό Σου, βέβαιος ότι είναι πολύ ασφαλής, Αυτός που εξακολουθεί να είναι μέρος του Εαυτού Σου αλλά ο Οποίος ανήκει και σε μένα επειδή είναι ο Εαυτός μου.

2. Και έτσι σταματάμε και πάλι σήμερα να σκεφτούμε πόσο μας αγαπά ο Πατέρας μας. 2Και πόσο αγαπητός Του είναι ο Υιός Του, ο οποίος δημιουργή­θηκε από την Αγάπη Του και στον οποίο η Αγάπη Του ολοκληρώνεται.

Μάθημα 239
Η δόξα του Πατέρα μου είναι δική μου.

1. Σήμερα ας μην καλυφθεί η αλήθεια για τον εαυτό μας από μια ψεύτικη ταπεινότητα. 2Αντιθέτως, ας είμαστε ευγνώμονες για τα δώρα που ο Πατέρας μας έδωσε. 3Μπορούμε να δούμε ίχνη αμαρτίας και ενοχής σε αυτούς με τους οποίους Αυτός μοιράζεται την δόξα Του; 4Και είναι δυνατό να μην είμαστε μεταξύ αυτών, όταν Αυτός αγαπά τον Υιό Του για πάντα και με τέλεια σταθερότητα, γνωρίζοντας ότι ο Υιός Του είναι όπως τον δημιούργησε;

2. Σε ευχαριστούμε, Πατέρα, για το φως που λάμπει για πάντα μέσα μας. 2Και το τιμούμε αυτό το φως επειδή Εσύ το μοιράζεσαι με μας. 3Είμαστε ένα, ενωμένοι σε αυτό το φως και ένα με Εσένα, στην ειρήνη με όλη την δημιουργία και με τον εαυτό μας.

Μάθημα 240
Ο φόβος δεν δικαιολογείται όποια μορφή και να πάρει.

1. Ο φόβος είναι απάτη. 2Επιβεβαιώνει ότι έχεις δει τον εαυτό σου όπως δεν θα μπορούσες ποτέ να είσαι και ότι βλέπεις επομένως έναν κόσμο που είναι αδύνατον να υπάρχει. 3Όύτε ένα πράγμα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι αληθινό. 4Ή μορφή με την οποία εμφανίζεται δεν έχει σημασία. 5Απλώς επιβεβαιώνει τις ψευδαι­σθήσεις σου για τον εαυτό σου. 6Ας μην ξεγελαστούμε σήμερα. 7Είμαστε οι Υιοί του Θεού. 8Δεν υπάρχει φόβος μέσα μας, διότι ο καθένας από μας είναι ένα μέρος της Ίδιας της Αγάπης.

2. Πόσο ανόητοι είναι οι φόβοι μας! 2Θα άφηνες Εσύ τον Υιό Σου να υποφέρει; 3Δώσε μας πίστη σήμερα να αναγνωρίσουμε τον Υιό Σου και να τον απελευθερώσουμε. 4Ας τον συγχωρέσουμε εις το Όνομα Σου, έτσι ώστε να καταλάβουμε την αγιοσύνη του και να αισθανθούμε γι᾽ αυτόν την αγάπη που είναι και Δική Σου επίσης.


 

Share