Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η χάρη είναι μια πλευρά της Αγάπης του Θεού, η οποία μοιάζει πάρα πολύ με την κατάσταση που επικρατεί στην ενότητα της αλήθειας. 2Είναι η πιο υψηλή φιλοδοξία του κόσμου, επειδή οδηγεί εντελώς πέρα από τον κόσμο. 3Είναι υπεράνω της μάθησης κι ωστόσο ο στόχος της μάθησης, επειδή η χάρη δεν μπορεί να έρθει μέχρι ο νους να προετοιμάσει τον εαυτό του για αληθινή αποδοχή. 4Η χάρη θα έρθει αμέσως σε αυτούς που έχουν προετοιμάσει ένα μέρος όπου μπορεί να τοποθετηθεί απαλά και να γίνει δεκτή με προθυμία, ένα βωμό καθαρό και καθαγιασμένο για το δώρο.
2. Η χάρη είναι η αποδοχή της Αγάπης του Θεού μέσα σε ένα φαινομενικό κόσμο μίσους και φόβου. 2Η χάρη από μόνη της κάνει το μίσος και τον φόβο να φύγουν, επειδή προσφέρει μια κατάσταση τόσο αντίθετη με το καθετί που περιέχει ο κόσμος, ώστε εκείνοι των οποίων ο νους έχει υψωθεί με το δώρο της χάρης δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο κόσμος του φόβου είναι πραγματικός.
3. Η χάρη δεν μαθαίνεται. 2Το τελευταίο βήμα πρέπει να προχωρήσει πέρα από όλη την μάθηση. 3Ή χάρη δεν είναι ο στόχος που αυτά τα μαθήματα φιλοδοξούν να πετύχουν. 4Προετοιμαζόμαστε όμως για την χάρη, επειδή ένας δεκτικός νους μπορεί να ακούσει το Κάλεσμα και να αφυπνιστεί. 5Δεν είναι ερμητικά κλειστός, ώστε να μην ακούει την Φωνή του Θεού. 6Εχει αντιληφθεί ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει και έτσι είναι έτοιμος να δεχτεί μια κατάσταση εντελώς διαφορετική από την εμπειρία με την οποία είναι εξοικειωμένος.
4. Ίσως να φαίνεται ότι έχουμε διαψεύσει την δήλωση μας ότι η αποκάλυψη του Πατέρα και του Υιού ως ένα, έχει ήδη καθοριστεί. 2Αλλά έχουμε πει επίσης ότι ο νους καθορίζει πότε θα έρθει αυτή η ώρα και ότι την έχει καθορίσει. 3Κι ωστόσο σε παροτρύνουμε να δώσεις μαρτυρία για τον Λόγο του Θεού, για να επιταχύνεις την έλευση της σε κάθε νου που αναγνωρίζει την επίδραση της αλήθειας πάνω σου.
5. Η Ενότητα είναι απλώς η ιδέα ότι ο Θεός είναι. 2Και μέσα στην Ύπαρξη Του περικλείει όλα τα πράγματα. 3Κανένας νους δεν περιέχει τίποτα άλλο εκτός από Αυτόν. 4Λέμε  «ο Θεός είναι» και μετά σταματάμε να μιλάμε, γιατί μπροστά σε αυτή την γνώση τα λόγια δεν έχουν νόημα. 5Δεν υπάρχουν χείλη να τα μιλήσουν και κανένα μέρος του νου δεν είναι τώρα αρκετά ξεχωριστό για να αισθανθεί ότι αντιλαμβάνεται κάτι διαφορετικό από τον εαυτό του. 6Έχει ενωθεί με την Πηγή του. 7Και όπως η Ίδια του η Πηγή, απλώς είναι.
6. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε, ούτε να γράψουμε, ούτε καν να σκεφτούμε για αυτό. 2Έρχεται στον κάθε νου, όταν η πλήρης αναγνώριση ότι, το Θέλημα του είναι το Θέλημα του Θεού έχει τελείως δοθεί και τελείως ληφθεί. 3Επιστρέφει τον νου στο ατελείωτο παρόν όπου το παρελθόν και το μέλλον δεν μπορούν να συλληφθούν. 4Βρίσκεται υπεράνω της σωτηρίας, πέρα από όλες τις σκέψεις του χρόνου, της συγχώρεσης και του άγιου προσώπου του Χριστού. 5Ο Υιός του Θεού έχει απλώς εξαφανιστεί μέσα στον Πατέρα του, όπως ο Πατέρας του έχει εξαφανιστεί μέσα σε αυτόν. 6Ο κόσμος ποτέ δεν υπήρξε. 7Η αιωνιότητα παραμένει μια διαρκής κατάσταση.
7. Αυτή η κατάσταση είναι υπεράνω της εμπειρίας που προσπαθούμε να επισπεύσουμε. 2Η συγχώρεση, όμως, όταν διδαχθεί και μαθευτεί, φέρνει μαζί της τις εμπειρίες που επιβεβαιώνουν ότι η ώρα που ο ίδιος ο νους έχει ορίσει για να εγκαταλείψει τα πάντα εκτός από αυτήν την κατάσταση, είναι κοντά τώρα. 3Δεν την επισπεύδουμε, από την άποψη ότι,  θα προσφέρεις ό,τι είχε αποκρυφτεί από Αυτόν ο οποίος διδάσκει τι σημαίνει η συγχώρεση.
8. Όλη η μάθηση ήταν ήδη στο Νου Του, ολοκληρωμένη και τέλεια. 2Αυτός αναγνώρισε όλα όσα περιέχει ο χρόνος και τα έδωσε σε όλους τους νόες, ώστε ο καθένας, από μια θέση στην οποία ο χρόνος είχε τελειώσει, να μπορέσει να αποφασίσει πότε να αφεθεί ελεύθερος για την αποκάλυψη και την αιωνιότητα. 3Εχουμε επαναλάβει αρκετές φορές προηγουμένως ότι απλώς και μόνο κάνεις ένα ταξίδι που έχει τελειώσει.
9. Επειδή η ενότητα πρέπει να είναι εδώ. 2Όποια κι αν είναι η ώρα που έχει ορίσει ο νους για την αποκάλυψη είναι τελείως άσχετη με το τι πρέπει να είναι μια διαρκής κατάσταση, η οποία παραμένει όπως ήταν πάντα και η οποία θα παραμείνει για πάντα όπως είναι τώρα. 3 Απλώς παίρνουμε το ρόλο που ανατέθηκε από πολύ παλιά και ο οποίος έχει τέλεια εκπληρωθεί από Αυτόν που έγραψε το σενάριο της σωτηρίας στο Όνομα του Δημιουργού Του και στο Όνομα του Υιού του Δημιουργού Του.
10. Δεν χρειάζεται να διευκρινίσουμε περισσότερο αυτό που κανείς μέσα στον κόσμο δεν μπορεί να καταλάβει. 2Όταν έρθει η αποκάλυψη της ενότητας σου, θα την γνωρίσεις και θα την καταλάβεις πλήρως. 3Τώρα έχουμε δουλειά να κάνουμε, διότι αυτοί που βρίσκονται στο χρόνο μπορούν να μιλούν για πράγματα πέρα από τον χρόνο και να ακούν τα λόγια που εξηγούν πως, ό,τι πρόκειται να έρθει είναι ήδη παρελθόν. 4Τι νόημα όμως μπορούν να έχουν τα λόγια για αυτούς που ακόμα μετρούν τις ώρες και σηκώνονται και δουλεύουν και πηγαίνουν για ύπνο βασισμένοι σε αυτές;
11. Είναι αρκετό, λοιπόν, που έχεις δουλειά να κάνεις για να παίξεις τον ρόλο σου. 2Το τέλος πρέπει να παραμείνει αθέατο σε σένα μέχρι να τελειώσεις τον ρόλο σου. 3Δεν πειράζει. 4Επειδή στον ρόλο σου βασίζονται όλα τα άλλα. 5Καθώς παίρνεις τον ρόλο που σου ανατέθηκε, η σωτηρία έρχεται λίγο πιο κοντά σε κάθε αβέβαιη καρδιά που δεν χτυπά ακόμη σε αρμονία με τον Θεό.
12. Η συγχώρεση είναι η κεντρική ιδέα που διαπερνά την σωτηρία, κρατώντας όλες τις πλευρές της σωτηρίας σε σχέσεις που έχουν νόημα, διευθύνοντας την πορεία που παίρνει και εξασφαλίζοντας την έκβαση της. 2Και τώρα ζητάμε την χάρη, το τελευταίο δώρο που μπορεί να δώσει η σωτηρία. 3Ή εμπειρία που προσφέρει η χάρη θα τελειώσει στον χρόνο, επειδή η χάρη προαναγγέλλει τον Ουρανό αλλά δεν αντικαθιστά την σκέψη του χρόνου παρά μόνο για λίγο.
13. Αυτό το μικρό διάστημα είναι αρκετό. 2 Εδώ γεννιούνται τα θαύματα, για να επιστραφούν από εσένα, που βιὠνεις άγιες στιγμές μέσω της χάρης, σε όλους αυτούς που βλέπουν το φως που παραμένει στο πρόσωπο σου. 3Ποιο είναι το πρόσωπο του Χριστού παρά το πρόσωπο αυτού που πήγε για μια στιγμή στην αιωνιότητα και επέστρεψε φέρνοντας μια καθαρή αντανἀκλαση της ενότητας που αισθάνθηκε πριν μια στιγμή, για να ευλογήσει τον κόσμο; 4Πώς θα μπορούσες τελικά να φτάσεις την αιωνιότητα για πάντα, όταν ένα κομμάτι του εαυτού σου παραμένει έξω από σένα χωρίς να γνωρίζει και χωρίς να έχει αφυπνιστεί και έχοντἀς σε ανάγκη να δώσεις μαρτυρία για την αλήθεια;
14. Να είσαι ευγνώμων που επιστρέφεις, όπως ήσουν χαρούμενος που έφυγες για μια στιγμή και δέχτηκες τα δώρα που σου έδωσε η χάρη. 2Τα φέρνεις πίσω στον εαυτό σου. 3Και η αποκάλυψη δεν είναι μακριά. 4Ό ερχομός της είναι εξασφαλισμένος. 5Ζητάμε την χάρη και την εμπειρία που προέρχεται από την χάρη. 6Καλωσορίζουμε την απελευθέρωση που προσφέρει σε όλους. 7Δεν ζητάμε ό,τι δεν μπορεί να ζητηθεί. 8Δεν στρέφουμε την προσοχή μας προς ό,τι είναι υπεράνω αυτού που μπορεί να δώσει η χάρη. 9Διότι αυτό που μπορεί να δώσει η χάρη μπορούμε κι εμείς να το δώσουμε με την χάρη με την οποία μας έχει δοθεί.
15. Ο στόχος της μάθησης που έχουμε σήμερα δεν υπερβαίνει αυτή την προσευχή. 2Στον κόσμο, όμως, τι θα μπορούσε να είναι περισσότερο από ό,τι ζητάμε σήμερα από Αυτόν, που δίνει την χάρη που ζητάμε όπως Του δόθηκε;

3Με την χάρη ζω. 4Με την χάρη απελευθερώνομαι.
5 Με την χάρη δίνω. 6Με την χάρη θα απελευθερώσω.

Share