Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
ΜΕΡΟΣ Β´

Εισαγωγή

 1. Τα λόγια θα έχουν λίγο νόημα τώρα. 2Τα χρησιμοποιούμε μόνο σαν οδηγούς στους οποίους δεν βασιζόμαστε τώρα. 3Γιατί τώρα αναζητάμε μόνο την άμεση εμπειρία της αλήθειας. 4Τα υπόλοιπα μαθήματα είναι απλώς εισαγωγές στις ώρες στις οποίες αφήνουμε τον κόσμο του πόνου και εισερχόμαστε στην ειρήνη. 5Τώρα αρχίζουμε να πετυχαίνουμε το στόχο που έχουν θέσει αυτά τα μαθήματα και βρίσκουμε αυτό προς το οποίο η εξάσκηση μας είχε πάντοτε κατευθυνθεί.
 2. Τώρα προσπαθούμε να αφήνουμε την άσκηση να είναι απλώς μια αρχή. 2Γιατί περιμένουμε στην ησυχία για το Θεό και Πατέρα μας. 3Αυτός έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει ο Ίδιος το τελευταίο βήμα. 4Και είμαστε σίγουροι ότι κρατά τις υποσχέσεις Του. 5 Έχουμε προχωρήσει πολύ στο δρόμο και τώρα Τον περιμένουμε . 6Θα συνεχίσουμε να περνάμε την ώρα μας μαζί Του κάθε πρωί και βράδυ, αφιερώνοντας τόσο χρόνο όσο μας κάνει χαρούμενους. 7Δεν θα ασχοληθούμε με την  διάρκεια του χρόνου τώρα. 8Χρησιμοποιούμε όσο χρειαζόμαστε για το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. 9Και δεν ξεχνάμε την ωριαία υπενθύμιση μας στα ενδιάμεσα, επικαλούμενοι τον Θεό όταν Τον έχουμε ανάγκη, όποτε μπαίνουμε στον πειρασμό να ξεχάσουμε τον στόχο μας.
 3. Θα συνεχίσουμε με μια κεντρική σκέψη για όλες τις επόμενεσ ημέρες και θα χρησιμοποιούμε αυτή τη σκέψη για να αρχίζουμε τις ώρες της ανάπαυσης μας και να γαληνεύουμε το νου μας που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης. 2Δε θα μείνουμε ικανοποιημένοι όμως από την απλή εξάσκηση στις άγιες στιγμές που απομένουν σε αυτό το χρόνο που έχουμε δώσει στο Θεό. 3Λέμε μερικά απλά καλωσορίσματα και περιμένουμε τον Πατέρα μας να αποκαλυφθεί, όπως έχει υποσχεθεί. 4Τον έχουμε επικαλεστεί και Αυτός έχει υποσχεθεί ότι ο Υιός Του δε θα μείνει χωρίς απάντηση όταν καλεί το Όνομα Του.
 4. Τώρα ερχόμαστε σε Αυτόν έχοντας μόνο το Λόγο Του στο νου μας και στις καρδιές μας και Τον περιμένουμε να κάνει το βήμα που, μέσω της Φωνής Του, μας έχει πει ότι δε θα παραλείψει να κάνει όταν Τον προσκαλέσουμε. 2Αυτός δεν έχει αφήσει τον Υιό Του σε όλη την τρέλα του, και ούτε έχει προδώσει την εμπιστοσύνη που ο Υιός Του έχει σε Αυτόν. 3Δεν έχει κερδίσει η αξιοπιστία Του την πρόσκληση που Αυτός ζητά για να μας κάνει ευτυχισμένους; 4Θα την προσφέρουμε και θα γίνει αποδεχτή. 5Έτσι θα περνάμε τώρα το χρόνο που έχουμε με Αυτόν. 6Λέμε τα λόγια της πρόσκλησης που προτείνει η Φωνή Του και μετά Τον περιμένουμε να έρθει σε μας.
 5. Τώρα ο χρόνος της προφητείας έχει εκπληρωθεί. 2Τώρα όλες οι πανάρχαιες υποσχέσεις έχουν τηρηθεί και πραγματοποιηθεί πλήρως. 3Κανένα βήμα δεν απομένει που ο χρόνος θα μπορούσε να εμποδίσει την επίτευξη του. 4Γιατί τώρα δεν μπορούμε να αποτύχουμε. 5Κάθισε σιωπηλά και περίμενε τον Πατέρα σου. 6Αυτός θέλει να έρθει σε σένα, όταν αναγνωρίσεις ότι είναι το θέλημα σου να έρθει. 7Και ποτέ δε θα μπορούσες να έχεις προχωρήσει τόσο πολύ, εκτός αν είδες, έστω αμυδρά, ότι αυτό είναι το θέλημα σου.
 6. Είμαι τόσο κοντά σε σένα, που δεν μπορούμε να αποτύχουμε. 2Πατέρα, δίνουμε αυτές τις άγιες στιγμές σε Εσένα με ευγνωμοσύνη για Αυτόν που μας δίδαξε πώς να αφήνουμε τον κόσμο του πόνου ανταλλάσοντάς τον με τον αντικατα­στάτη, που μας έχει δοθεί από Εσένα. 3Δεν κοιτάζουμε πίσω τώρα. 4Κοιτάζουμε μπροστά και εστιάζουμε τα μάτια μας στο τέλος του ταξιδιού. 5Δέξου αυτά τα μικρά δώρα ευχαριστιών από μας, τώρα που μέσω της όρασης του Χριστού βλέπουμε έναν κόσμο πέρα από ό,τι πλάσαμε και τον οποίο θεωρούμε τον πλήρη αντικαταστάτη του δικού μας κόσμου.
 7. Και τώρα περιμένουμε σιωπηλά, χωρίς φόβο και βέβαιοι για τον ερχομό Σου. 2Αναζητήσαμε να βρούμε το δρόμο μας ακολουθώντας τον Οδηγό που εσύ μας έστειλες. 3Δε γνωρίζαμε τον δρόμο, αλλά Εσύ δε μας ξέχασες. 4Και γνωρίζουμε ότι Εσύ δε θα μας ξεχάσεις τώρα. 5Ζητάμε μόνο την εκπλήρωση των πανάρχαιων υποσχέσεων Σου, τις οποίες Εσύ θέλεις να κρατήσεις. 6Και εμείς θέλουμε το ίδιο με Εσένα, όταν το ζητάμε αυτό. 7Ο Πατέρας και ο Υιός, το άγιο Θέλημα των Οποίων δημιούργησε το καθετί που υπάρχει, δεν μπορούν να αποτύχουν σε τίποτα. 8Με αυτή τη βεβαιότητα κάνουμε αυτά τα λίγα τελευταία βήματα προς Εσένα και αναπαυόμαστε με εμπιστοσύνη στην Αγάπη Σου, η οποία δε θα απογοητεύσει τον Υιό που Σε καλεί.
 8. Κι έτσι αρχίζουμε το τελευταίο μέρος αυτού του άγιου χρόνου που έχουμε περάσει μαζί ψάχνοντας για την αλήθεια και τον Θεό, ο Οποίος είναι ο μόνος της Δημιουργός. 2Έχουμε βρει τον δρόμο που Αυτός διάλεξε για μας και έχουμε διαλέξει να τον ακολουθήσουμε όπως Αυτός θα ήθελε να προχωρήσου­με. 3Το Χέρι Του μας έχει στηρίξει. 4Οι Σκέψεις Του έχουν φωτίσει το σκοτάδι του νου μας. 5Η Αγάπη Του μας καλεί αδιάκοπα από τότε που άρχισε ο χρόνος.
 9.  Επιθυμήσαμε να έχανε ο Θεός τον Υιό που δημιούργησε για τον Εαυτό Του. 2Θελήσαμε να αλλάξει ο Θεός τον Εαυτό Του και να γίνει όπως θα θέλαμε να Τον κάνουμε. 3Και πιστέψαμε ότι οι παράλογες επιθυμίες μας ήταν η αλήθεια. 4Τώρα είμαστε χαρούμενοι που όλα αυτά έχουν εξουδετερωθεί και δε νομίζουμε πια ότι οι ψευδαισθήσεις είναι αληθινές. 5Η μνήμη του Θεού αχνοφέγγει στους πλατιούς ορίζοντες του νου μας. 6Μια ακόμα στιγμή και θα ανατείλει και πάλι. 7Μια ακόμα στιγμή και εμείς που είμαστε οι Υιοί του Θεού θα είμαστε ασφαλείς στο σπίτι μας, όπου Αυτός θα ήθελε να είμαστε.
 10. Τώρα η ανάγκη για εξάσκηση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. 2Επειδή  σε αυτό το τελευταίο μέρος των μαθημάτων θα φτάσουμε να καταλάβουμε ότι χρειαζόμα­στε μόνο να επικαλεστούμε το Θεό και όλοι οι πειρασμοί θα εξαφανιστούν. 3Αντί για λόγια χρειαζόμαστε μονάχα να αισθανθούμε την Αγάπη Του. 4Αντί για προσευχές χρειαζόμαστε μονάχα να επικαλεστούμε το Όνομα Του. 5Αντί να κρίνουμε, χρειαζόμαστε μονάχα να μείνουμε ακίνητοι και να αφήσουμε όλα τα πράγματα να θεραπευτούν. 6Θα δεχτούμε τον τρόπο που το σχέδιο του Θεού θα τελειώσει, όπως λάβαμε τον τρόπο που άρχισε. 7Τώρα έχει ολοκληρωθεί. 8Αυτός ο χρόνος μας έχει φέρει στην αιωνιότητα.
 11. Μόνο μια ακόμα χρήση για λόγια θα συνεχίσουμε να έχουμε. 2Από καιρό σε καιρό, οδηγίες πάνω σε ένα θέμα ιδιαίτερης σπουδαιότητας θα δοθούν μεταξύ των καθημερινών μαθημάτων και των περιόδων της ανείπωτης, βαθιάς εμπειρίας που πρέπει να ακολουθεί. 3Καθεμιά από αυτές τις ιδιαίτερες σκέψεις πρέπει να μελετάται αδιαλείπτως κάθε μέρα μέχρι να σου δοθεί η επόμενη. 4Πρέπει να τις διαβάζει κανείς αργά και να τις συλλογίζεται για λίγο, ακολουθούμενες  από μια άγια και ευλογημένη στιγμή της ημέρας. 5Θα δώσουμε τώρα τις πρώτες από αυτές τις οδηγίες.

1. Τι Είναι η Συγχώρεση;

 1. Η συγχώρεση αναγνωρίζει πως ό,τι νόμιζες ότι σού έκανε ο αδερφός σου, δεν έχει ποτέ συμβεί. 2Δεν συγχωρεί αμαρτίες, κάνοντας τες έτσι πραγματικές. 3Βλέπει ότι δεν υπήρξε αμαρτία. 4Και με αυτή την αντίληψη όλες οι αμαρτίες σου συγχωρούνται. 5Τι είναι η αμαρτία, παρά μια λανθασμένη ιδέα για τον Υιό του Θεού; 6Η συγχώρεση απλώς βλέπει το γεγονός ως αναληθές και για αυτό το αφήνει να φύγει. 7Έτσι αυτό που είναι ελεύθερο να πάρει τη θέση της τώρα, είναι το Θέλημα του Θεού.
 2. Μια σκέψη χωρίς συγχώρεση είναι αυτή που κάνει μια κρίση χωρίς να την αμφισβητεί, παρ’ όλο που δεν είναι αληθινή. 2Ο νους είναι κλειστός και δεν θα απελευθερωθεί. 3Αυτή η σκέψη προστατεύει την προβολή, σφίγγοντας τις αλυσίδες της, έτσι ώστε οι διαστρεβλώσεις να είναι πιο καλυμμένες και πιο κρυφές, λιγότερο ευπρόσβλητες από αμφιβολίες και πιο κρυμμένες από την λογική. 4Τι μπορεί να παρεμβληθεί μεταξύ μιας παγιωμένης προβολής και του σκοπού που έχει διαλέξει σαν επιθυμητό της στόχο;
 3. Μια σκέψη μη συγχώρεσης κάνει πολλά πράγματα. 2Επιδιώκει τον στόχο της με ξέφρενη δράση, διαστρεβλώνοντας και ανατρέποντας ό,τι βλέπει ως εμπόδιο στην πορεία που έχει διαλέξει. Η διαστρέβλωση είναι ο σκοπός της και επίσης το μέσο με το οποίο θα ήθελε να τον πετύχει. 4Κινητοποιεί τις εξωφρενικές απόπειρες της να συντρίψει την πραγματικό­τητα, χωρίς να νοιάζεται για οτιδήποτε, που θα φαινόταν να αντικρούει την άποψη της.
 4. Η συγχώρεση από την άλλη πλευρά, μένει ακίνητη και ατάραχη και δεν κάνει τίποτα. 2Δεν παραβιάζεται καμιά πλευρά της πραγματικότητας, ούτε επιδιώκει να την διαστρεβλώσει και να την κάνει να φαίνεται όπως θέλει. 3Απλώς κοιτάζει, και περιμένει, και δεν κρίνει. 4 Όποιος δεν θα ήθελε να συγχωρέσει πρέπει να κρίνει, γιατί πρέπει να δικαιολογήσει την παράλειψη του να συγχωρέσει. 5Όποιος όμως θα ήθελε να συγχωρέσει τον εαυτό του, πρέπει να μάθει να υποδέχεται την αλήθεια ακριβώς όπως είναι.
 5. Μην κάνεις τίποτα λοιπόν και άφηνε την συγχώρεση να σου δείχνει τι να κάνεις, μέσω Αυτού που είναι ο Οδηγός σου, ο Σωτήρας σου και ο Προστάτης σου, γεμάτος ελπίδα και βέβαιος για την τελική σου επιτυχία. 2Αυτός σε έχει ήδη συγχωρέσει, επειδή αυτή είναι η λειτουργία Του, η οποία Του έχει δοθεί από τον Θεό. 3Τώρα πρέπει να μοιραστείς την λειτουργία Του και να συγχωρέσεις αυτόν που έχει σώσει, τού οποίου την αθωότητα βλέπει και τον οποίο τιμά ως τον Υιό του Θεού.

Μάθημα 221
Ειρήνη ας είναι στο νου μου. Ας μείνουν ακίνητες όλες οι σκέψεις μου.

1. Πατέρα, έρχομαι σε Εσένα σήμερα, για να αναζητήσω την ειρήνη που μόνο Εσύ μπορείς να δώσεις. 2 Έρχομαι σιωπηλά. 3Στην γαλήνη της καρδιάς μου και στα βάθη του νου μου περιμένω να ακούσω την Φωνή Σου. 4Πατέρα μου, μίλησε μου σήμερα. 5 Έρχομαι να ακούσω την Φωνή Σου στη σιωπή, με βεβαιότητα κι αγάπη, σίγουρος ότι θα ακούσεις το κάλεσμα μου και ότι θα μου απαντήσεις.

2. Τώρα περιμένουμε στη γαλήνη. 2Ο Θεός είναι εδώ, επειδή περιμένουμε μαζί. 3Είμαι βέβαιος ότι Αυτός θα σού μιλήσει και ότι εσύ θα ακούσεις. 4Δέξου την σιγουριά μου, επειδή είναι δική σου. 5Οι νόες μας είναι ενωμένοι. 6Περιμένουμε, έχοντας έναν σκοπό, να ακούσουμε την απάντηση τού Πατέρα μας στο κάλεσμα μας, να αφήσουμε τις σκέψεις μας να μείνουν ακίνητες και να βρούμε την Ειρήνη Του, να Τον ακούσουμε να μας μιλά για το τι είμαστε και να αποκαλύψει τον Εαυτό Του στον Υιό Του.

Μάθημα 222

Ο Θεός είναι μαζί μου. Ζω και κινούμαι μέσα σε Αυτόν.

1. Ο Θεός είναι μαζί μου. 2Αυτός είναι η Πηγή της ζωής μου, η ζωή εντός, ο αέρας που αναπνέω, η τροφή από την οποία συντηρούμαι, το νερό που με ανανεώνει και με καθαρίζει. 3Αυτός είναι το σπίτι μου, μέσα στο οποίο ζω και κινούμαι, το Πνεύμα που διευθύνει την δράση μου, που μου προσφέρει τις Σκέψεις Του και εγγυάται την προστασία μου από κάθε πόνο. 4Αυτός με σκεπάζει με καλοσύνη και με φροντίδα και βαστά με αγάπη τον Υιό στον οποίο ακτινοβολεί και ο οποίος ακτινοβολεί σε Αυτόν. 5Πόσο ακίνητος μένει αυτός που γνωρίζει την αλήθεια των λόγων Του σήμερα!
2. Πατέρα, δεν έχουμε άλλα λόγια εκτός από το Όνομα Σου στα χείλη μας και στο νου μας, καθώς μπαίνουμε ήσυχα στην Παρουσία Σου τώρα και ζητάμε να αναπαυθούμε μαζί Σου στην ειρήνη για λίγο.

Μάθημα 223

Ο Θεός είναι η ζωή μου. Δεν έχω άλλη ζωή εκτός από την Δική Του.

1. Έκανα λάθος όταν νόμιζα ότι ζούσα μακριά από τον Θεό, μια ξεχωριστή οντότητα που κινείτο απομονωμένη, διαχωρισμένη και στεγασμένη μέσα σε ένα σώμα. 2Τώρα γνωρίζω ότι η ζωή μου είναι η ζωή του Θεού, ότι δεν έχω άλλο σπίτι και ότι δεν υπάρχω μακριά από Αυτόν. 3Αυτός δεν έχει Σκέψεις που να μην είναι μέρος του εαυτού μου και εγώ δεν έχω άλλες σκέψεις παρά αυτές που είναι Δικές Του.
2. Πατέρα μας, ας βλέπουμε το πρόσωπο του Χριστού αντί για τα λάθη μας. 2Διότι, εμείς που είμαστε ο άγιος Υιός Σου, είμαστε αναμάρτητοι. 3Θα Θέλαμε να δούμε την αθωότητα μας, επειδή η ενοχή διακηρύσσει ότι δεν είμαστε ο Υιός Σου. 4Και δεν θα θέλαμε πια να Σε ξεχάσουμε. 5Είμαστε μόνοι μας εδώ και λαχταρούμε τον Ουρανό, όπου είμαστε σπίτι μας. 6Σήμερα θα θέλαμε να επιστρέψουμε. 7Το Όνομα μας είναι το Δικό Σου και παραδεχόμαστε ότι είμαστε ο Υιός Σου.

Μάθημα 224

Ο Θεός είναι ο Πατέρας μου και Αυτός αγαπά τον Υιό Του.

1. Ο αληθινός μου Εαυτός είναι τόσο ασφαλής, τόσο λαμπρός, αναμάρτητος, ένδοξος και ευγενής, εντελώς αγαθός και ελεύθερος από ενοχές, που ο Ουρανός βασίζεται σε Αυτόν για να του δώσει φως. 2Αυτός φωτίζει και τον κόσμο επίσης. 3Είναι το δώρο που ο Πατέρας μου μού έδωσε, το ίδιο δώρο που δίνω στον κόσμο. 4Δεν υπάρχει άλλο δώρο εκτός από Αυτόν, που να μπορεί να δοθεί ή να ληφθεί. 5Αυτός είναι η πραγματικότητα και μόνον Αυτός. 6Αυτός είναι το τέλος των ψευδαισθήσεων. 7Αυτός είναι η αλήθεια.
2. Το Όνομα μου, Ω Πατέρα, εξακολουθεί να είναι γνωστό σε Εσένα. 2Εγώ το έχω ξεχάσει και δεν γνωρίζω πού πηγαίνω, ποιος είμαι, ή τι κάνω. 3Υπενθύμισε μου τώρα Πατέρα, γιατί είμαι κουρασμένος από τον κόσμο που βλέπω. 4Αποκάλυψε ό,τι Εσύ θα ήθελες να δω αντί για αυτόν.

Μάθημα 225

Ο Θεός είναι ο Πατέρας μου και ο Υιός Του Τον αγαπά.

1. Πατέρα, πρέπει να ανταποδώσω την Αγάπη Σου για μένα, επειδή να δίνω και να λαμβάνω είναι το ίδιο και Εσύ έχεις δώσει όλη την Αγάπη Σου σε μένα. 2Πρέπει να την ανταποδώσω, επειδή την θέλω να είναι δική μου, στην πλήρη επίγνωση μου, λάμποντας στο νου μου και κρατώντας τον μέσα στο αγαθό της φως απαραβίαστο, αγαπημένο, με τον φόβο πίσω του και μόνο την ειρήνη μπροστά του. 3Πόσο γαλήνιος ο δρόμος, στον οποίο ο γεμάτος αγάπη Υιός Σου οδηγείται προς Εσένα!
2. Αδερφέ, αυτή την γαλήνη βρίσκουμε τώρα. 2Ο δρόμος είναι ανοιχτός. 3Τώρα, τον ακολουθούμε μαζί και με ειρήνη. 4Έχεις απλώσει το χέρι σου σε μένα και εγώ ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψω. 5Είμαστε ένα και αυτή η ενότητα είναι το μόνο που αναζητάμε, καθώς ολοκληρώνουμε αυτά τα λίγα τελευταία βήματα που τελειώνουν ένα ταξίδι που δεν άρχισε.

Μάθημα 226

Το σπίτι μου με περιμένει. Θα επιστρέψω γρήγορα σε αυτό.

1. Αν το επιλέξω, μπορώ να φύγω εντελώς από αυτόν τον κόσμο. 2Δεν είναι ο θάνατος που το κάνει δυνατό αυτό αλλά η αλλαγή της γνώμης μου για τον σκοπό του κόσμου. 3Αν πιστεύω ότι ο κόσμος έχει αξία, έτσι όπως τον βλέπω τώρα, τότε θα παραμείνει μαζί μου. 4Αν όμως δεν δω καμιά αξία στον κόσμο, έτσι όπως τον κοιτάζω, αν δεν δω τίποτα που να θέλω να κρατήσω σαν δικό μου ή να επιδιώξω σαν ένα στόχο, τότε θα φύγει από μένα. 5Διότι δεν θα έχω επιδιώξει την αντικατάσταση της αλήθειας με τις ψευδαισθήσεις.
2. Πατέρα, το σπίτι μου περιμένει την χαρούμενη επιστροφή μου. 2Η αγκαλιά Σου είναι ανοιχτή και εγώ ακούω την Φωνή σου. 3Τι ανάγκη έχω να καθυστερώ σε ένα μέρος μάταιων επιθυμιών και τσακισμένων ονείρων, όταν ο Ουρανός μπορεί να είναι τόσο εύκολα δικός μου;

Μάθημα 227

Αυτή είναι η άγια στιγμή της απελευθέρωσης μου.

1. Πατέρα, σήμερα είναι η ημέρα που είμαι ελεύθερος, επειδή το θέλημα μου είναι το Δικό Σου. 2Συλλογίστηκα να πλάσω ένα άλλο Θέλημα. 3Τίποτα όμως που συλλογίστηκα μακριά από Εσένα δεν υπάρχει. 4Και είμαι ελεύθερος, επειδή έκανα λάθος και δεν μπόρεσα να επηρεάσω καθόλου την δική μου πραγματικότητα με τις ψευδαισθήσεις μου. 5Τώρα εγκαταλείπω τις ψευδαισθήσεις μου και τις αφήνω μπροστά στα πόδια της αλήθειας, για να αφαιρεθούν για πάντα από το νου μου. 6Αυτή είναι η άγια στιγμή της απελευθέρωσης μου. 7Πατέρα, γνωρίζω ότι το θέλημα μου είναι ένα με το Δικό σου.
2. Και έτσι σήμερα κάνουμε την χαρούμενη επιστροφή μας στον Ουρανό, από τον οποίο ποτέ πραγματικά δεν φύγαμε. 2Ο Υιός του Θεού εγκαταλείπει τα όνειρα του σήμερα. 3 Ο Υιός του Θεού επιστρέφει στο σπίτι του σήμερα, απελευθερωμένος από την αμαρτία και ντυμένος με την αγιοσύνη, με την διανοητική του υγεία αποκαταστημένη επιτέλους.

Μάθημα 228

Ο Θεός δεν με έχει καταδικάσει. Ούτε κι εγώ θα καταδικάζω πια τον εαυτό μου.

1. Ο Πατέρας μου γνωρίζει την αγιοσύνη μου. 2Θα αρνηθώ την γνώση Του και θα πιστέψω σε ό,τι η γνώση Του κάνει αδύνατο; 3Θα δεχτώ σαν αληθινό ό,τι Αυτός διακηρύσσει ότι είναι αναληθές; 4Ή θα δεχτώ τον Λόγο Του για το τι είμαι, επειδή Αυτός είναι ο Δημιουργός μου και είναι Αυτός ο οποίος γνωρίζει την αληθινή κατάσταση του Υιού Του;
2. Πατέρα, έκανα λάθος για τον εαυτό μου, επειδή δεν συνειδητοποίησα την Πηγή από την Οποία προήλθα. 2Δεν έχω φύγει από αυτή την πηγή για να μπω σ’ ένα σώμα και να πεθάνω. 3Η αγιοσύνη μου εξακολουθεί να είναι μέρος του εαυτού μου, όπως και εγώ είμαι μέρος του Εαυτού Σου. 4Και τα λάθη μου για τον εαυτό μου είναι όνειρα. 5Σήμερα τα αφήνω να φύγουν. 6Και στέκομαι έτοιμος να λάβω μόνο τον Λόγο Σου για το τι πραγματικά είμαι.

Μάθημα 229

Η Αγάπη, η Οποία με δημιούργησε, είναι αυτό που είμαι.

1. Αναζητώ τον ίδιο μου τον Εαυτό και Τον βρίσκω σε αυτά τα λόγια: «η Αγάπη, η Οποία με δημιούργησε, είναι αυτό που είμαι». 2Τώρα δεν χρειάζομαι να αναζητώ άλλο. 3Η Αγάπη έχει κυριαρχήσει. 4Τόσο ήσυχα με περίμενε να γυρίσω σπίτι, που δεν θα στρέψω πια το βλέμμα μου μακριά από το άγιο πρόσωπο του Χριστού. 5Και ό,τι κοιτάζω επιβεβαιώνει την πραγματικότητα του Εαυτού που επιδίωξα να χάσω αλλά που ο Πατέρας μου έχει διατηρήσει ασφαλή για μένα.
2. Πατέρα Σε ευχαριστώ για αυτό που είμαι, σε ευχαριστώ που κρατάς τον Εαυτό μου άθικτο και αναμάρτητο εν μέσω όλων των σκέψεων της αμαρτίας, τις οποίες ο ανόητος νους μου επινόησε. 2Και Σε ευχαριστώ που με έσωσες από αυτές. 3Αμήν.

Μάθημα 230

Τώρα θα αναζητήσω και θα βρω την ειρήνη του Θεού.

1. Εν ειρήνη  δημιουργήθηκα. 2Και εν ειρήνη παραμένω. 3Δεν μου δόθηκε να αλλάξω τον Εαυτό μου. 4Πόσο ευσπλαχνικός είναι ο Θεός, ο Πατέρας μου, που όταν με δημιούργησε μου έδωσε ειρήνη για πάντα. 5Τώρα δεν ζητώ παρά μόνο να είμαι ό,τι είμαι. 6Και μπορεί να μην μου δοθεί αυτό, αφού είναι παντοτινά αληθινό;
2. Πατέρα, αναζητώ την ειρήνη που μου έδωσες ως δική μου στην δημιουργία μου. 2Ό,τι δόθηκε τότε πρέπει να είναι εδώ τώρα, επειδή η δημιουργία μου έγινε έξω από τον χρόνο και ακόμα παραμένει υπεράνω κάθε αλλαγής. 3Η ειρήνη με την οποία ο Υιός Σου γεννήθηκε στο Νου Σου λάμπει εκεί αμετάβλητη. 4Είμαι όπως Εσύ με δημιούργησες. 5Χρειάζομαι μόνο να Σε καλέσω, για να βρω την ειρήνη που έδωσες. 6Το Θέλημα Σου την έδωσε στον Υιό Σου.


 

Share