Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Είναι αδύνατον να πληγωθείς. 2Όι ψευδαισθήσεις όμως γεννούν ψευδαι­σθήσεις. 3Αν μπορείς να καταδικάζεις, μπορείς και να πληγώνεσαι. 4Επειδή έχεις πιστέψει ότι μπορείς να πληγώνεις και το δικαίωμα που έχεις παραχωρήσει στον εαυτό σου μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου, ώσπου να το εγκαταλείψεις ως άχρηστο, ανεπιθύμητο και πλασματικό. 5Τότε οι ψευδαι­σθήσεις σταματούν να έχουν συνέπειες ενώ οι συνέπειες που φαίνονταν να έχουν, θα εξουδετερωθούν. 6Τότε είσαι ελεύθερος, επειδή η ελευθερία είναι το δώρο σου και μπορείς τώρα να λάβεις το δώρο που έδωσες.
2. Καταδίκασε και θα έχεις φυλακιστεί. 2Συγχώρεσε και θα έχεις απελευθερωθεί. 3Αυτός είναι ο νόμος που κυβερνά την αντίληψη. 4Δεν είναι ένας νόμος που η γνώση κατανοεί, διότι η ελευθερία είναι μέρος της γνώσης. 5Να καταδικάζει κανείς είναι, επομένως, αδύνατον στην αλήθεια. 6Όλα αυτά που φαίνονται να είναι η επίδραση και τα αποτελέσματα της καταδίκης δεν έχουν συμβεί καθόλου. 7Πρέπει ωστόσο να ασχοληθούμε με αυτά για λίγο σαν να είχαν συμβεί. 8Οι ψευδαισθήσεις γεννούν ψευδαισθήσεις. 9Υπάρχει μια εξαίρεση όμως. 10Η συγχώρεση είναι η ψευδαίσθηση που επανορθώνει όλες τις άλλες.
3. Η συγχώρεση εξαλείφει όλα τα άλλα όνειρα και αν και η ίδια είναι ένα όνειρο, δεν γεννά άλλα όνειρα. 2Όλες οι ψευδαισθήσεις εκτός από αυτήν θα πολλαπλασιαστούν χίλιες φορές. 3Αυτή, όμως, είναι το τέλος των ψευδαισθήσε­ων. 4Η συγχώρεση είναι το τέλος των ονείρων, επειδή είναι ένα όνειρο αφύπνισης. 5Η ίδια η συγχώρεση δεν είναι αλήθεια. 6Δείχνει, όμως, πού πρέπει να βρίσκεται η αλήθεια και καθοδηγεί με την βεβαιότητα του Ίδιου του Θεού. 7Είναι ένα όνειρο στο οποίο ο Υιός του Θεού ξυπνά στον Εαυτό του και στον Πατέρα του, γνωρίζοντας ότι Είναι ένα.
4. Η συγχώρεση είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί έξω από την καταστροφή, πέρα από όλη την δυστυχία και τελικά μακριά από τον θάνατο. 2Πώς θα μπορούσε να υπάρξει ένας άλλος δρόμος, όταν αυτός είναι το σχέδιο του Ίδιου του Θεού; 3Και γιατί θα ήθελες να του αντισταθείς και να έχεις αντιρρήσεις και να ψάχνεις να βρεις χίλιους λόγους για τους οποίους πρέπει να είναι λανθασμένος, χίλιους άλλους πιθανούς δρόμους;
5. Δεν είναι πιο συνετό να είσαι χαρούμενος που κρατάς την λύση των προβλημάτων σου στα χέρια σου; 2Δεν είναι πιο έξυπνο να ευχαριστήσεις Αυτόν που σου προσφέρει την σωτηρία και να δεχτείς το δώρο Του με ευγνωμοσύνη; 3Και δεν είναι μια πράξη καλοσύνης προς τον εαυτό σου να ακούς την Φωνή Του και να μάθεις τα απλά μαθήματα που Αυτός είναι πρόθυμος να διδάξει, αντί να προσπαθείς να απορρίπτεις τα λόγια Του και να τα αντικαθιστάς με τα δικά σου;
6. Τα λόγια Του θα είναι αποτελεσματικά. 2Τα λόγια Του θα φέρουν την σωτηρία. 3Τα λόγια Του περιέχουν κάθε ελπίδα, κάθε ευλογία και όλη την χαρά που μπορεί ποτέ να βρεθεί πάνω σε αυτή τη γη. 4Τα λόγια Του έχουν γεννηθεί στον Θεό και έρχονται σε σένα με την αγάπη τού Ουρανού πάνω τους. 5Αυτοί που ακούν τα λόγια Του έχουν ακούσει το τραγούδι τού Ουρανού. 6Διότι αυτά είναι τα λόγια με τα οποία όλα γίνονται επιτέλους ένα. 7Και όταν αυτό το ένα θα σβήσει, ο Λόγος του Θεού θα έρθει να πάρει την θέση του επειδή τότε θα τον θυμηθείς και θα τον αγαπάς.
7. Αυτός ο κόσμος φαίνεται να έχει πολλά ξεχωριστά κρησφύγετα, όπου η ευσπλαχνία δεν έχει νόημα και η επίθεση φαίνεται να είναι δικαιολογημένη. 2Όλα όμως είναι ένα,  ένας τόπος όπου ο θάνατος προσφέρεται στον Υιό του Θεού και στον Πατέρα του. 3Μπορεί να νομίζεις ότι Αυτοί το έχουν δεχτεί αυτό. 4Av όμως ξανακοιτάξεις στο μέρος όπου είδες το αίμα Τους, θα δεις ένα θαύμα αντί για αίμα. 5Πόσο ανόητο ήταν να πιστέψεις ότι Αυτοί θα μπορούσαν να πεθάνουν! 6Πόσο ανόητο ήταν να πιστέψεις ότι μπορείς να επιτεθείς! 7Πόσο παράλογο ήταν να νομίσεις ότι μπορούσες να καταδικαστείς και ότι ο άγιος Υιός του Θεού μπορεί να πεθάνει!
8. Η γαλήνη του Εαυτού σου παραμένει ατάραχη κι ανέγγιχτη από τέτοιες σκέψεις και δεν αντιλαμβάνεται καμιά επίκριση που θα μπορούσε να χρειάζε­ται συγχώρεση. 2Όποιουδήποτε είδους όνειρα είναι ξένα κι άγνωστα στην αλήθεια. 3Και τι άλλο παρά η αλήθεια θα μπορούσε να έχει μια Σκέψη η οποία χτίζει μια γέφυρα η οποία φέρνει τις ψευδαισθήσεις στην πλευρά της αλήθειας;
9. Εξασκούμαστε σήμερα για να επιτρέψουμε στην ελευθερία να έρθει να κατοικήσει μαζί σου. 2Η αλήθεια προσφέρει τα παρακάτω λόγια στο νου σου, ώστε να βρεις το κλειδί του φωτός και να αφήσεις το σκοτάδι να φύγει:

3Μόνο οι επικρίσεις μου με πληγώνουν.
4Μόνο η συγχώρεσή μου με απελευθερώνει.

5Μην ξεχάσεις σήμερα πως δεν μπορεί να υπάρχει καμιά μορφή δυστυχίας που να μην κρύβει μια σκέψη μη συγχώρεσης. 6Ούτε μπορεί να υπάρχει κάποια μορφή πόνου που η συγχώρεση δεν μπορεί να θεραπεύσει.
10. Δέξου την μόνη ψευδαίσθηση που διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει ενοχή στον Υιό του Θεού και αμέσως θα θυμηθείς τον Ουρανό, ο κόσμος ξεχνιέται και όλες οι παράξενες πεποιθήσεις του μαζί με αυτόν, καθώς το πρόσωπο του Χριστού αποκαλύπτεται επιτέλους σε αυτό το ένα όνειρο. 2Αυτό είναι το δώρο που το Άγιο Πνεύμα έχει για σένα από τον Θεό τον Πατέρα σου. 3Ας γιορταστεί η σημερινή μέρα και στην γη και στην άγια κατοικία σου. 4Να είσαι καλός και στις δύο, καθώς συγχωρείς τις αμαρτίες για τις οποίες νόμιζες ότι ήταν ένοχες και καθώς βλέπεις την αθωότητα σου να λάμπει πάνω σου από το πρόσωπο του Χριστού.
11. Τώρα τα πάντα είναι σιωπηλά σε όλο τον κόσμο. 2Τώρα υπάρχει γαλήνη εκεί που, πρωτύτερα υπήρχε μία ξέφρενη ροή σκέψεων, δίχως  νόημα. 3Τώρα υπάρχει ένα γαλήνιο φως σε όλη την γη, η οποία γαληνεύει μέσα σε έναν ύπνο δίχως όνειρα. 4Και τώρα μόνο ο Λόγος του Θεού παραμένει πάνω τους. 5Μόνον αυτός μπορεί να γίνει αντιληπτός για μια στιγμή ακόμα. 6Μετά όλα τα σύμβολα τελειώνουν και το καθετί που ποτέ νόμισες ότι έπλασες, εξαφανίζεται από το νου που ο Θεός γνωρίζει για πάντα ως το μοναδικό Του Υιό.
12. Δεν υπάρχει καμιά καταδίκη  μέσα του. 2Είναι τέλειος στην αγιοσύνη του. 3Δε χρειάζεται σκέψεις ευσπλαχνίας. 4Ποιος θα μπορούσε να του δώσει δώρα, όταν τα πάντα είναι δικά του; 5Και ποιος θα μπορούσε να ονειρευτεί να προσφέρει συγχώρεση στον Υιό της ίδιας της Αθωότητας, τόσο όμοιο με Αυτόν που είναι Υιός Του, ώστε να δει τον Υιό σημαίνει να μην αντιλαμβάνεται πια και μόνο να γνωρίζει τον Πατέρα; 6Σε αυτό το όραμα του Υιού, τόσο σύντομο που ούτε μια στιγμή δεν χωρίζει αυτή την ενιαία θέα από την ίδια την αιωνιότητα, βλέπεις την θέα του εαυτού σου και μετά εξαφανίζεσαι για πάντα μέσα στον Θεό.
13. Σήμερα ερχόμαστε ακόμα πιο κοντά στο τέλος όλων των πραγμάτων, που θα εξακολουθούσαν να στέκονται ανάμεσα σε αυτήν την θέα και στην όρασή σου. 2Και είμαστε χαρούμενοι που έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ και αναγνωρίζουμε ότι Αυτός που μας έφερε εδώ δεν θα μας εγκαταλείψει τώρα. 3Επειδή θα ήθελε να μας δώσει το δώρο που ο Θεός μας έχει προσφέρει σήμερα μέσω Αυτού. 4Τώρα είναι η ώρα για την απελευθέρωση σου. 5Η ώρα έχει έρθει. 6Η ώρα, έχει έρθει σήμερα.

Share