Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.  «´Ιαση» είναι μια λέξη που δεν ταιριάζει σε καμιά από τις θεραπείες που ο κόσμος αποδέχεται σαν ωφέλιμες. 2Ο,τι ο κόσμος αντιλαμβάνεται σαν θεραπευτικό είναι μόνο και μόνο ό,τι θα κάνει το σώμα «καλύτερο». 3Όταν προσπαθεί να θεραπεύσει το νου, δεν αντιλαμβάνεται κανέναν διαχωρισμό από το σώμα όπου και νομίζει ότι ο νους υπάρχει. 4Οι μορφές θεραπείας του πρέπει λοιπόν να αντικαταστή­σουν μια ψευδαίσθηση με μια άλλη ψευδαίσθηση. 5Μια μορφή πίστης στην ασθένεια παίρνει μια άλλη μορφή και έτσι ο ασθενής νομίζει ότι είναι καλά τώρα.
2. Δεν έχει θεραπευτεί. 2Απλώς ονειρεύτηκε ότι ήταν άρρωστος και στο όνειρο βρήκε μια μαγική συνταγή για να τον κάνει καλά. 3Όμως, δεν έχει  ξυπνήσει από το όνειρο κι έτσι ο νους του παραμένει ακριβώς όπως ήταν και πριν. 4Δεν έχει δει το φως που θα τον ξυπνούσε και θα τελείωνε το όνειρο. 5Τι σημασία έχει το περιεχόμενο ενός ονείρου στην πραγματικότητα; 6Είτε κοιμάται κάποιος είτε ξυπνά. 7Δεν υπάρχει τίποτα ενδιάμεσο.
3. Τα ευτυχισμένα όνειρα που φέρνει το Άγιο Πνεύμα είναι διαφορετικά από τα όνειρα του κόσμου, στα οποία μπορεί κανείς απλώς να ονειρευτεί ότι είναι ξύπνιος. 2Τα όνειρα που η συγχώρεση αφήνει το νου να αντιληφθεί δεν επιφέρουν μια άλλη μορφή ύπνου, έτσι ώστε να δει κανείς ένα καινούργιο όνειρο. 3Τα ευτυχισμένα όνειρα Του είναι τα σημάδια ανάδυσης της αλήθειας στο νου. 4Οδηγούν απαλά από τον ύπνο στην αφύπνιση, όπου τα όνειρα εξαφανίζονται. 5Και έτσι επέρχεται αιώνια ίαση .
4. Η Εξιλέωση θεραπεύει με βεβαιότητα και γιατρεύει όλες τις αρρώστιες. 2Γιατί ο νους που καταλαβαίνει ότι η αρρώστια δεν είναι τίποτα παρά ένα όνειρο δεν ξεγελιέται από τις μορφές τις οποίες μπορεί να πάρει το όνειρο. 3Η αρρώστια δεν μπορεί να έρθει εκεί όπου δεν υπάρχει ενοχή, γιατί είναι μόνο και μόνο μια άλλη μορφή ενοχής. 4Η Εξιλέωση δε θεραπεύει τους αρρώστους, γιατί αυτό δεν είναι ίαση. 5Αφαιρεί την ενοχή που κάνει την αρρώστια δυνατή. 6Και αυτή είναι πράγματι ίαση. 7Διότι η αρρώστια έχει φύγει τώρα και τίποτα δεν έχει μείνει στο οποίο να μπορεί να επιστρέψει.
5. Ειρήνη ας έχεις εσύ που έχεις θεραπευτεί στο Θεό και όχι σε μάταια όνειρα. 2Γιατί η ίαση πρέπει να προέλθει από την αγιοσύνη, και η αγιοσύνη δεν μπορεί να βρεθεί εκεί που η αμαρτία αγαπιέται. 3Ο Θεός κατοικεί σε άγιους ναούς. 4Όπου η αμαρτία έχει εισέλθει Αυτός έχει εμποδιστεί. 5Ωμως, δεν υπάρχει κανένα μέρος όπου Αυτός δε βρίσκεται. 6Κι επομένως η αμαρτία δεν μπορεί να έχει κανένα σπίτι στο οποίο να κρυφτεί από την ευεργεσία Του. 7Δεν υπάρχει κανένα μέρος όπου η αγιοσύνη δε βρίσκεται και πουθενά η αμαρτία και η αρρώστια δεν μπορούν να μείνουν.
6. Αυτή είναι η σκέψη που θεραπεύει. 2Δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ μορφών της μη πραγματικότητας. 3Ούτε επιδιώκει να θεραπεύει ό,τι δεν είναι άρρωστο, παραγνωρίζοντας  πού υπάρχει η ανάγκη για θεραπεία. 4Αυτό δεν είναι μαγεία. 5Είναι απλώς μια έκκληση στην αλήθεια, η οποία δεν μπορεί να μη θεραπεύσει και η οποία θεραπεύει για πάντα. 6Δεν είναι μια σκέψη που κρίνει μια ψευδαίσθηση από το μέγεθός της, την φαινομενική της βαρύτητα ή από ο,τιδήποτε σχετίζεται με την μορφή που παίρνει. 7Απλώς εστιάζεται στο τι είναι και γνωρίζει ότι καμιά ψευδαίσθηση δεν μπορεί να είναι πραγματική.
7. Ας μην προσπαθήσουμε σήμερα να επιδιώξουμε την θεραπεία αυτού που δεν μπορεί να αρρωστήσει. 2Η θεραπεία πρέπει να αναζητηθεί μόνο εκεί που βρίσκεται, και μετά να εφαρμοστεί σε ό,τι είναι άρρωστο έτσι ώστε να μπορέσει να θεραπευτεί. 3Ό κόσμος δεν προσφέρει καμιά θεραπεία η οποία να επιφέρει αλλαγή σε οτιδήποτε. 4Ο νους που φέρνει τις ψευδαισθήσεις στην αλήθεια αλλάζει πραγματικά. 5Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή εκτός από αυτήν. 6Γιατί πώς μπορεί μια ψευδαίσθηση να διαφέρει από μια άλλη παρά μόνο σε χαρακτηριστικά που δεν έχουν ουσία, ούτε πραγματικότητα, ούτε βάθος και τίποτα που να είναι αληθινά διαφορετικό;
8. Σήμερα επιδιώκουμε να αλλάξουμε τη γνώμη μας για την πηγή της ασθένειας, γιατί αναζητάμε μια θεραπεία για όλες τις ψευδαισθήσεις και όχι την αντικατάσταση ορισμένων ψευδαισθήσεων με άλλες. 2Θα προσπαθήσουμε σήμερα να βρούμε την πηγή της θεραπείας η οποία βρίσκεται στο νου μας επειδή ο Πατέρας μας την έβαλε εκεί για μας. 3Δεν είναι μακρύτερα από τον εαυτό μας. 4Είναι τόσο κοντά μας, όσο και οι ίδιες μας οι σκέψεις, τόσο κοντά που είναι αδύνατο να την χάσουμε. 5Χρειάζεται μονάχα να την αναζητήσουμε και θα βρεθεί.
9. Δε θα παραπλανηθούμε σήμερα από ό,τι μας φαίνεται σαν άρρωστο. 2Σήμερα, προχωρούμε πέρα από τα φαινόμενα και φτάνουμε στην πηγή της θεραπείας από την οποία τίποτα δεν εξαιρείται. 3Θα τα καταφέρουμε στο βαθμό στον οποίο συνειδητοποιούμε ότι ποτέ δεν μπορεί να γίνει διαφοροποίηση που να έχει νόημα μεταξύ αυτών που δεν είναι αληθινά και αυτών που είναι εξίσου μη αληθινά. 4Εδώ δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις ούτε πεποιθήσεις πως ό,τι δεν υπάρχει είναι πιο αληθινό σε ορισμένες μορφές ενώ σε άλλες όχι. 5Όλες τους είναι ψεύτικες, και μπορούν να θεραπευτούν επειδή δεν είναι αληθινές.
10. Κι έτσι παραμερίζουμε τα φυλαχτά μας, τα χαϊμαλιά και τα φάρμακα μας, τις ψαλμωδίες και τα κομματάκια της μαγείας, όποια μορφή κι αν παίρνουν. 2Θα μείνουμε ακίνητοι και θα τείνουμε την προσοχή μας για να ακούσουμε τη Φωνή της θεραπείας, η Οποία θα θεραπεύσει όλα τα δεινά μονομιάς αποκαθιστώντας την διανοητική υγεία στον Υιό του Θεού. 3Καμιά φωνή δεν μπορεί να θεραπεύσει παρά μόνο Αυτή. 4Σήμερα ακούμε μόνο μια φωνή που μας μιλά για την αλήθεια, όπου όλες οι ψευδαισθήσεις τελειώνουν και η ειρήνη επιστρέφει στον αιώνιο, γαλήνιο οίκο του Θεού.
11. Ξυπνάμε ακούγοντας Τον και Τον αφήνουμε να μας μιλήσει για πέντε λεπτά καθώς αρχίζει η μέρα. Τον ακούμε και πάλι προσεκτικά για πέντε λεπτά στο τέλος της ημέρας, προτού πάμε να κοιμηθούμε. 2Η μόνη μας προετοιμασία είναι να αφήσουμε όλες τις παρεμβαλλόμενες σκέψεις να παραμεριστούν, όχι μία -μία αλλά όλες μαζί. 3Όλες τους είναι το ίδιο. 4Δεν χρειάζεται να τις θεωρήσουμε διαφορετικές και έτσι να καθυστερήσουμε την ώρα που θα ακούσουμε τον Πατέρα μας να μας μιλά. 5Τον ακούμε τώρα. 6Ερχόμαστε σε Αυτόν σήμερα.
12. Με χέρια αδειανά, χωρίς καμιά προσκόλληση, με αναπτερωμένες καρδιές και με το νου μας να ακούει προσεκτικά, προσευχόμαστε ως εξής:

2Μόνο η σωτηρία μπορεί να πει κανείς ότι θεραπεύει.

3Μίλησε μας  Πατέρα, ώστε να μπορέσουμε να θεραπευτούμε.

4Και θα αισθανθούμε τη σωτηρία να μας καλύπτει με μια απαλή προστασία και με ειρήνη τόσο βαθιά που καμιά ψευδαίσθηση δεν θα μπορεί να αναστατώσει το νου μας, ούτε να μας αποδείξει ότι είναι πραγματική. 5Αυτό θα μάθουμε σήμερα. 6Και θα λέμε την προσευχή μας για θεραπεία κάθε μια ώρα και θα αφιερώνουμε ένα λεπτό για να ακούμε την απάντηση που δίνεται στην προσευχή μας καθώς παρακολουθούμε σιωπηλά και χαρούμενα. 7Αυτή εδώ είναι η μέρα που η θεραπεία έρχεται σε μας. 8Αυτή είναι η μέρα που ο διαχωρισμός τελειώνει και θυμόμαστε Ποιοι πραγματικά είμαστε.

Share