Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Αυτό είναι το δεύτερο βήμα που κάνουμε για να ελευθερώσουμε το νου μας από την πίστη σε μια εξωτερική δύναμη που έχει στραφεί εναντίον της δικής σου δύναμης. 2Κάνεις προσπάθειες να είσαι καλός και να συγχωρείς. 3Τις μετατρέπεις όμως και πάλι σε επιθέσεις, αν δεν λάβεις φανερή ευγνωμοσύνη και γενναιόδωρες ευχαριστίες. 4Τα δώρα σου πρέπει να τιμηθούν, αλλιώς θα αποσυρθούν. 5Και έτσι πιστεύεις ότι, στην καλύτερη περίπτωση, τα δώρα του Θεού είναι δάνεια, ενώ στην χειρότερη περίπτωση, είναι απάτες που θα ξεγελούσαν τους αμυντικούς μηχανισμούς σου, ώστε να διασφαλίσουν ότι όταν Αυτός χτυπήσει δεν θα αποτύχει να σκοτώσει.
2. Πόσο εύκολα συγχέονται ο Θεός και η ενοχή από εκείνους που δεν γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν οι σκέψεις τους. 2Απαρνήσου την δύναμή σου και η αδυναμία θα γίνει η σωτηρία σου. 3Δες τον εαυτό σου δεσμευμένο και τα κάγκελα της φυλακής θα γίνουν σπίτι σου. 4Και δεν θα φύγεις από την φυλακή ούτε θα διεκδικήσεις την δύναμή σου, αν δεν δεις ό,τι η ενοχή και η σωτηρία δεν είναι το ίδιο πράγμα και αν δεν αντιληφτείς ότι η ελευθερία και η σωτηρία είναι ενωμένες, έχοντας την δύναμη στο πλευρό τους για να αναζητηθεί και να απαιτηθεί και να βρεθεί και να αναγνωριστεί πλήρως.
3. Ο κόσμος σε ευχαριστεί, όταν του προσφέρεις απελευθέρωση από τις ψευδαισθήσεις σου. 2Οι ευχαριστίες  σου όμως ανήκουν και σε σένα επίσης, διότι η απελευθέρωση του κόσμου δεν μπορεί παρά να καθρεφτίσει την δική σου απελευθέρωση. 3Η ευγνωμοσύνη σου είναι το μόνο που χρειάζονται τα δώρα σου, για να είναι μια διαρκής προσφορά μιας καρδιάς γεμάτης ευγνωμοσύνη και απελευθερωμένης για πάντα από την κόλαση. 4Αυτο είναι που θα ήθελες να ανατρέψεις με το να αποσύρεις τα δώρα σου επειδή δεν τιμήθηκαν; 5Εσύ είσαι αυτός που τα τιμά και τους δίνει τις ευχαριστίες που τους ταιριάζουν, διότι εσύ είσαι αυτός που τα έχει λάβει.
4. Δεν πειράζει αν κάποιος άλλος νομίζει ότι τα δώρα σου είναι ανάξια. 2Μέσα στον νου του υπάρχει ένα μέρος που ενώνεται με τον δικό σου νου για να σε ευχαριστήσει. 3Δεν πειράζει αν τα δώρα σου, φαίνονται να χάνονται και να μην έχουν αποτελέσματα. 4Λαμβάνονται εκεί όπου δίνονται. 5Μέσω της ευγνωμοσύνης σου γίνονται δεκτά σε όλο το σύμπαν και αναγνωρίζονται με ευχαριστίες από την Καρδιά του Ίδιου του Θεού. 6Και εσύ θα ήθελες να τα πάρεις πίσω, όταν Αυτός τα έχει δεχτεί με ευγνωμοσύνη;
5. Ο Θεός ευλογεί κάθε δώρο που Του δίνεις, και κάθε δώρο δίνεται σε Αυτόν, επειδή δεν μπορεί να δοθεί παρά μόνο στον εαυτό σου. 2Και ό,τι ανήκει στο Θεό πρέπει να είναι Δικό Του.3Όταν όμως συγχωρείς για να επιτεθείς και πάλι, ποτέ δεν θα συνειδητοποιήσεις ότι τα δώρα Του είναι σίγουρα, αιώνια, αμετάβλητα κι απεριόριστα, δίνοντας για πάντα, επεκτείνοντας την αγάπη και αυξάνοντας την ατέλειωτη χαρά σου.
6. Απόσυρε τα δώρα που δίνεις και θα νομίσεις πως, ό,τι σου δίνεται έχει αποσυρθεί. 2Μάθε ωστόσο να αφήνεις τη συγχώρεση να εξαλείφει τις αμαρτίες που νομίζεις ότι βλέπεις έξω από τον εαυτό σου και ποτέ δεν θα μπορέσεις να σκεφτείς ότι τα δώρα του Θεού δανείζονται μόνο για λίγο, προτού Αυτός τα αρπάξει και πάλι με το θάνατο. 3Διότι ο θάνατος δεν θα έχει νόημα για σένα πια.
7. Και με το τέλος αυτής της πεποίθησης ο φόβος έχει τελειώσει για πάντα. 2Ευχαρίστησε τον Εαυτό σου για αυτό, διότι Αυτός ευγνωμονεί μόνο τον Θεό και προσφέρει στον Εαυτό Του ευχαριστίες για σένα. 3Ο Χριστός θα έλθει σε όλους αυτούς που ζουν, διότι όλοι ζουν και κινούνται μέσα σε Αυτόν. 4Η Ύπαρξη του μέσα στον Πατέρα είναι ασφαλής, επειδή η Θέληση τους είναι Μία. 5Η ευγνωμοσύνη τους για όλα όσα δημιούργησαν δεν έχει τέλος, επειδή η ευγνωμοσύνη είναι πάντα μέρος της αγάπης.
8. Ευχαριστίες σε σένα, τον άγιο Υιό του Θεού. 2Διότι όπως δημιουργήθηκες εμπεριέχεις τα πάντα μέσα στον Εαυτό σου. 3Κι είσαι πάντα όπως σε δημιούργησε ο Θεός. 4Δεν μπορείς να θαμπώσεις το φως της τελειότητας σου. 5Μέσα στην καρδιά σου έχει αποθέσει την Καρδιά του ο Θεός. 6Σε κρατά με αγάπη, επειδή είσαι ο Εαυτός Του. 6Όλη η ευγνωμοσύνη σού ανήκει, εξαιτίας αυτού που είσαι.
9. Πρόσφερε ευχαριστίες όπως τις λαμβάνεις. 2Ελευθερώσου από κάθε αγνωμοσύνη προς οποιονδήποτε καθιστά τον Εαυτό σου πλήρη. 3Κι από αυτόν τον Εαυτό κανείς δεν εξαιρείται. 4Ευχαρίστησε για όλα τα αμέτρητα κανάλια που επεκτείνουν αυτόν τον Εαυτό. 5Όλα όσα κάνεις δίδονται σε Αυτόν. 6Όλα όσα σκέφτεσαι μόνο δικές Του σκέψεις είναι, καθώς μοιράζεσαι μαζί Του τις άγιες Σκέψεις του Θεού. 7Κέρδισε τώρα την ευγνωμοσύνη που είχες αρνηθεί στον εαυτό σου όταν ξέχασες τη λειτουργία που σου έδωσε ο Θεός. 8Αλλά μην νομίσεις ποτέ ότι Εκείνος παρέλειψε οποτεδήποτε να σου προσφέρει τις δικές Του ευχαριστίες.

Share