Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Αυτό είναι το δεύτερο βήμα που κάνουμε για να ελευθερώσουμε το νου μας από την πίστη σε μια εξωτερική δύναμη που έχει στραφεί εναντίον της δικής σου δύναμης. 2Κάνεις προσπάθειες να είσαι καλός και να συγχωρείς. 3Τις μετατρέπεις όμως και πάλι σε επιθέσεις, αν δεν λάβεις φανερή ευγνωμοσύνη και γενναιόδωρες ευχαριστίες. 4Τα δώρα σου πρέπει να ληφθούν με τιμή, για να μην αποσυρθούν. 5Και έτσι πιστεύεις ότι. στην καλύτερη περίπτωση, τα δώρα του Θεού είναι δάνεια, ενώ στη χειρότερη περίπτωση, είναι απάτες που θα ξεγελούσαν τους αμυντικούς μηχανισμούς σου,. ώστε να σιγουρέψουν ότι όταν Αυτός χτυπήσει δεν θα αποτύχει να σκοτώσει.
2. Πόσο εύκολο μπερδεύονται ο Θεός και η ενοχή από εκείνους που δεν γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν οι σκέψεις τους. 2Απαρνήσου τη δύναμή σου και η αδυναμία θα γίνει η σωτηρία σου. 3Δες τον εαυτό σου δεσμευμένο και τα κάγκελα της φυλακής θα γίνουν σπίτι σου. 4Και δεν θα φύγεις από τη φυλακή ούτε θα απαιτήσεις τη δύναμή σου, αν δεν δεις ό,τι η ενοχή και η σωτηρία δεν είναι το ίδιο πράγμα και αν δεν αντιληφτείς ότι η ελευθερία και η σωτηρία είναι ενωμένες, έχοντας τη δύναμη στο πλευρό τους για να αναζητηθεί και να απαιτηθεί και να βρεθεί και να αναγνωριστεί πλήρως.
3. Ο κόσμος σε ευχαριστεί, όταν του προσφέρεις απελευθέρωση από τις ψευδαισθήσεις σου. 2Οι ευχαριστίες σου όμως ανήκουν και σε σένα επίσης, διότι η απελευθέρωση του μπορεί να καθρεφτίσει μόνο και μόνο τη δική σου απελευθέρωση. 3Η ευγνωμοσύνη σου είναι το μόνο που χρειάζονται τα δώρα σου, για να είναι μια διαρκής προσφορά μιας καρδιάς γεμάτη ευγνωμοσύνη και απελευθερωμένη για πάντα από την κόλαση. 4Αυτο είναι που θα ήθελες να ανατρέψεις με το να αποσύρεις τα δώρα σου επειδή δεν τιμήθηκαν; 5Εσύ είσαι αυτός που τα τιμά και τους δίνει τις ευχαριστίες που τους ταιριάζουν, διότι εσύ είσαι αυτός που τα έχει λάβει.
4. Δεν πειράζει αν κάποιος άλλος νομίζει ότι τα δώρα σου είναι ανάξια. 2Μέσα στο νου του υπάρχει ένα μέρος που ενώνεται με το δικό σου νου για να σε ευχαριστήσει. 3Δεν πειράζει αν τα δώρα σου φαίνονται να χάνονται και να μην έχουν αποτελέσματα. 4Λαμβάνονται εκεί που δίνονται. 5Με την ευγνωμο­σύνη σου γίνονται δεκτά παντού και αναγνωρίζονται με ευγνωμοσύνη από την Καρδιά του Ίδιου του Θεού. 6Και εσύ θα ήθελες να τα πάρεις πίσω, όταν Αυτός τα έχει δεχτεί με ευγνωμοσύνη;
5. Ο Θεός ευλογεί κάθε δώρο που Του δίνεις κάθε δώρο δίνεται σε Αυτόν, επειδή μπορεί να δοθεί μόνο και μόνο στον εαυτό σου. 2Και ό,τι ανήκει στο Θεό πρέπει να είναι Δικό Του.3Όταν όμως συγχωρείς για να επιτεθείς και πάλι, ποτέ δεν θα συνειδητοποιήσεις ότι τα δώρα Του είναι σίγουρα, αιώνια, αμετάβλητα κι απεριόριστα, δίνοντας για πάντα, απλώνοντας την αγάπη και αυξάνοντας την ατέλειωτη χαρά σου.
6. Απέσυρε τα δώρα που δίνεις και θα νομίσεις ότι, ό,τι σου δίνεται έχει αποσυρθεί. 2Μάθε ωστόσο να αφήνεις τη συγχώρεση να εξαλείφει τις αμαρτίες που νομίζεις ότι βλέπεις έξω από τον εαυτό σου και ποτέ δεν θα μπορέσεις να σκεφτείς ότι τα δώρα του Θεού δανείζονται μόνο για λίγο, προτού Αυτός τα αρπάξει και πάλι με το θάνατο. 3Διότι ο θάνατος δεν θα έχει νόημα για σένα τότε.
7. Και με το τέλος αυτής της πεποίθησης ο φόβος έχει τελειώσει για πάντα. 2Ευχαρίστησε τον Εαυτό σου για αυτό, διότι Αυτός ευγνωμονεί μόνο το Θεό και δίνει στον Εαυτό Του ευχαριστίες για σένα. 3Ο Χριστός θα έλθει σε όλους αυτούς που ζουν, διότι όλοι ζουν και κινούνται μέσα σε Αυτόν. 4Η Ύπαρξη του μέσα στον Πατέρα είναι ασφαλής, επειδή η Θέληση τους είναι Μία. Η ευγνωμοσύνη τους για όλα όσα δημιούργησαν δεν έχει τέλος, επειδή η ευγνωμοσύνη είναι πάντα μέρος της αγάπης.
8. Ευχαριστίες σε σένα, τον άγιο Υιό του Θεού. Διότι όπως δημιουργήθηκες εμπεριέχεις τα πάντα μέσα στον Εαυτό σου. Κι είσαι πάντα όπως σε δημιούργησε ο Θεός. Δεν μπορείς να θαμπώσεις το φως της τελειότητας σου. Μέσα στην καρδιά σου έχει αποθέσει την Καρδιά του ο Θεός. Σε κρατά με αγάπη, επειδή είσαι ο Εαυτός Του. Όλη η ευγνωμοσύνη σου ανήκει, εξαιτίας αυτού που είσαι.
9. Δώσε ευχαριστίες όπως τις λαμβάνεις. Ελευθερώσου από κάθε αγνωμοσύνη προς οποιονδήποτε καθιστά τον Εαυτό σου πλήρη. Κι από αυτόν τον Εαυτό κανείς δεν εξαιρείται. Ευχαρίστησε για όλα τα αμέτρητα κανάλια που επεκτείνουν αυτόν τον Εαυτό. Όλα όσα κάνεις δίδονται σε Αυτόν. Όλα όσα σκέφτεσαι μόνο δικές Του σκέψεις είναι, καθώς μοιράζεσαι μαζί Του τις άγιες Σκέψεις του Θεού. Κέρδισε τώρα την ευγνωμοσύνη που είχες αρνηθεί στον εαυτό σου όταν ξέχασες τη λειτουργία που σου έδωσε ο Θεός. Αλλά μην νομίσεις ποτέ ότι Εκείνος παρέλειψε οποτεδήποτε να σου προσφέρει τις δικές Του ευχαριστίες.

Share