Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Όταν αυτό έχει κατανοηθεί καλά και έχει κρατηθεί στην πλήρη επίγνωση, δεν θα επιχειρήσεις να βλάψεις τον εαυτό σου, ούτε να κάνεις το σώμα σου σκλάβο της εκδίκησης. 2Δεν θα επιτεθείς στον εαυτό σου και θα συνειδητοποιήσεις ότι όταν επιτίθεσαι σε κάποιον άλλο δεν επιτίθεσαι παρά μόνο στον εαυτό σου. 3Θα ελευθερωθείς από την παράλογη πεποίθηση ότι σώζεσαι με το να επιτεθείς σε έναν αδελφό. 4Και θα καταλάβεις ότι η ασφάλεια του είναι η δική σου ασφάλεια και ότι η θεραπεία του είναι η δική σου θεραπεία.
2. Στην αρχή ίσως να μην καταλάβεις πως η ευσπλαχνία, απεριόριστη και με όλα τα πράγματα ασφαλή μέσα στην σίγουρη προστασία της, μπορεί να βρεθεί στην ιδέα που εφαρμόζουμε σήμερα. 2Αυτή η ιδέα μπορεί πράγματι να φαίνεται σαν μια ένδειξη ότι η τιμωρία είναι αναπόφευκτη, επειδή το εγώ, όταν βλέπει ότι απειλείται, βιάζεται να παραθέσει την αλήθεια για να σώσει τα ψέματα του. 3Δεν θα καταλάβει όμως την αλήθεια που χρησιμοποιεί κατ᾽ αυτό τον τρόπο. 4Εσύ όμως μπορείς να μάθεις να βλέπεις αυτές τις ανόητες εφαρμογές και να αρνείσαι το νόημα που φαίνονται να έχουν.
3. Έτσι διδάσκεις επίσης τον νου σου ότι δεν είσαι ένα εγώ. 2Διότι οι τρόποι με τους οποίους το εγώ θα ήθελε να διαστρεβλώσει την αλήθεια δεν θα σε εξαπατούν πια. 3Δεν θα πιστεύεις ότι είσαι ένα σώμα που πρόκειται να σταυρωθεί. 4Και μέσα στην σημερινή ιδέα θα δεις το φως της ανάστασης, πέρα από όλες τις σκέψης της σταύρωσης και του θανάτου, κοιτάζοντας προς τις σκέψεις της απελευθέρωσης και της ζωής.
4. Η σημερινή ιδέα είναι ένα βήμα που κάνουμε στον δρόμο μας από την σκλαβιά προς την κατάσταση της τέλειας ελευθερίας. 2Ας κάνουμε αυτό το βήμα σήμερα, ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα στον δρόμο που μας δείχνει η σωτηρία, κάνοντας κάθε βήμα στην καθορισμένη του σειρά, καθώς ο νους εγκαταλείπει τα φορτία του το ένα μετά το άλλο 3Δεν χρειαζόμαστε χρόνο για αυτό. 4Είναι μόνο και μόνο η προθυμία. 5Διότι ό,τι θα φαινόταν ότι χρειάζεται χίλια χρόνια μπορεί να γίνει σε μια μόνο στιγμή με την χάρη του Θεού.
5. Η θλιβερή και μάταιη σκέψη ότι μπορείς να επιτεθείς στους άλλους κι ωστόσο να γλιτώσεις ο ίδιος σε έχει καρφώσει στον σταυρό. 2Ίσως να φάνηκε ότι ήταν η σωτηρία σου. 3Απλώς και μόνο όμως αντιπροσώπευε την πεποίθηση ότι ο φόβος του Θεού είναι πραγματικός. 4Και τι άλλο είναι αυτό παρά η κόλαση; 5Ποιός θα μπορούσε να πιστεύει ότι ο Πατέρας του είναι ο θανάσιμος εχθρός του, ο Οποίος είναι αποχωρισμένος από τον ίδιο και ο Οποίος περιμένει να καταστρέψει την ζωή του και να τον εξαλείψει από το σύμπαν, χωρίς να έχει τον φόβο της κόλασης πάνω στην καρδιά του;
6. Αυτή είναι η μορφή της τρέλας που πιστεύεις, αν δεχτείς την ολέθρια σκέψη ότι μπορείς να επιτεθείς σε έναν άλλον και να είσαι ο ίδιος ελεύθερος. 2Μέχρι να αλλαχτεί αυτό το πρότυπο δεν υπάρχει ελπίδα. 3Μέχρι να καταλάβεις ότι αυτό τουλάχιστον πρέπει να είναι εντελώς αδύνατον, πώς θα μπορούσε να υπάρξει απόδραση; 4Ο φόβος του Θεού είναι πραγματικός για οποιονδήποτε νομίζει ότι αυτή η σκέψη είναι αληθινή. 5Και δεν θα αντιληφθεί την ανοησία της ή και ούτε καν θα την δει, ώστε να μπορέσει να την αμφισβητήσει.
7. Για να την αμφισβητήσει έστω και λίγο, η μορφή της πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον μέχρι του σημείου που θα επιτρέψει στον φόβο της εκδίκησης να μειωθεί και στην ευθύνη να επιστραφεί ως ένα βαθμό σε σένα. 2Από εκεί τουλάχιστον μπορείς να συλλογιστείς, αν θέλεις να προχωρήσεις σε αυτό τον οδυνηρό δρόμο. 3Μέχρι να επιτευχθεί αυτή η αλλαγή, δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι οι ίδιες οι σκέψεις σου είναι που σού προκαλούν τον φόβο και η λύτρωση σου εξαρτάται από σένα.
8. Τα επόμενα βήματα μας θα είναι εύκολα, αν κάνεις αυτό το βήμα σήμερα. 2Μετά από αυτό θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα. 3Διότι μόλις καταλάβεις ότι δεν είναι δυνατό να πληγωθείς παρά μόνο από τις ίδιες σου τις σκέψεις, ο φόβος του Θεού θα εξαφανιστεί. 4Δεν θα μπορείς τότε να πιστεύεις ότι ο φόβος γεννιέται κάπου έξω από εσένα. 5Και ο Θεός τον Οποίο είχες σκεφτεί να διώξεις, μπορεί να καλωσοριστεί και πάλι στον άγιο νου από τον οποίο ποτέ δεν έφυγε.
9. Το τραγούδι της σωτηρίας μπορεί ασφαλώς να ακουστεί στην ιδέα με την οποία εξασκούμαστε σήμερα. 2Αν είναι δυνατό να σταυρώνεις μόνο και μόνο τον εαυτό σου, δεν πλήγωσες τον κόσμο και δεν χρειάζεται να φοβάσαι την εκδίκηση και την καταδίωξη του. 3Ούτε χρειάζεται να κρύβεσαι τρομαγμένος από τον θανάσιμο φόβο του Θεού που κρύβεται πίσω από την προβολή σου. 4Αυτό που φοβάσαι περισσότερο είναι η σωτηρία σου. 5Είσαι δυνατός και η δύναμη είναι αυτό που θέλεις. 5Και είσαι ελεύθερος και χαρούμενος για την λευτεριά σου. 6Εχεις επιδιώξει να είσαι αδύναμος και δεσμευμένος, επειδή φοβήθηκες την δύναμη σου και την ελευθερία σου. 7Ή σωτηρία σου όμως βρίσκεται σε αυτές.
10. Υπάρχει μια στιγμή στην οποία ο τρόμος φαίνεται να αιχμαλωτίζει τον νου σου τόσο ολοκληρωτικά, που η απόδραση φαίνεται να είναι εντελώς μάταιη. 2Όταν συνειδητοποιήσεις μια για πάντα ότι εσένα φοβάσαι, ο νους θα αντιληφτεί τον εαυτό του σαν διαχωρισμένο. 3Και αυτό είχε συγκαλυφτεί, ενώ πίστευες ότι η επίθεση θα μπορούσε να στραφεί προς τα έξω και να επιστραφεί εντός από έξω. 4Οτι είχες να φοβηθείς φάνηκε ένας εξωτερικός εχθρός. 5Και έτσι ένας θεός έξω από τον εαυτό σου έγινε ο θανάσιμος εχθρός σου, η πηγή του φόβου.
11. Τώρα, για μια στιγμή, ένας δολοφόνος γίνεται αντιληπτός μέσα σου, διψασμένος για τον θάνατο σου, αποφασισμένος να μηχανορραφήσει για την τιμωρία σου μέχρι την ώρα που θα μπορέσει επιτέλους να σκοτώσει. 2Αυτή η στιγμή ωστόσο είναι επίσης η ώρα στην οποία έρχεται η σωτηρία. 3Διότι ο φόβος του Θεού έχει εξαφανιστεί. 4Και μπορείς να Τον επικαλεστείς, για να σε σώσει από τις ψευδαισθήσεις με την Αγάπη Του αποκαλώντας Τον Πατέρα και αποκαλώντας τον εαυτό σου Υιό Του. 5Προσευχήσου να έλθει αυτή η στιγμή γρήγορα — σήμερα. 6Βγες έξω από τον φόβο και προχώρησε στην αγάπη.
12.Δεν υπάρχει ούτε μία σκέψη του Θεού που να μην έρχεται μαζί σου, για να σε βοηθήσει να φτάσεις αυτή την στιγμή και να προχωρήσεις πέρα από αυτήν γρήγορα, σίγουρα και για πάντα. 2Όταν ο φόβος του Θεού έχει φύγει, δεν υπάρχουν εμπόδια που να εξακολουθούν να παραμένουν μεταξύ της άγιας ειρήνης του Θεού και εσένα.3Πόσο καλοσυνάτη και ευσπλαχνική είναι η ιδέα με την οποία εξασκούμαστε. 4Καλωσόρισέ την όπως πρέπει διότι είναι η απελευθέρωση σου. 5Πράγματι, εσύ είσαι ο μόνος τον οποίο ο νους σου μπορεί να προσπαθήσει να σταυρώσει. 6Αλλά και από εσένα επίσης θα προέλθει η λύτρωση.

Share