Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Όταν αυτό έχει κατανοηθεί καλά και έχει κρατηθεί στην πλήρη επίγνωση, δεν θα επιχειρήσεις να βλάψεις τον εαυτό σου, ούτε να κάνεις το σώμα σου σκλάβο της εκδίκησης. 2Δεν θα επιτεθείς στον εαυτό σου και θα συνειδητοποιήσεις ότι όταν επιτίθεσαι σε κάποιο άλλο. επιτίθεσαι μόνο και μόνο στον εαυτό σου. 3Θα είσαι ελεύθερος από την παράλογη πεποίθηση ότι σώζεσαι με το να επιτεθείς σε έναν αδελφό, 4Και θα καταλάβεις ότι η ασφάλεια του είναι η δική σου ασφάλεια και ότι η θεραπεία του είναι η δική σου θεραπεία.
2. Στην αρχή ίσως να μην καταλάβεις πως η ευσπλαχνία, απεριόριστη και με όλα τα πράγματα ασφαλή μέσα στη σίγουρη προστασία της, μπορεί να βρεθεί στην ιδέα που εφαρμόζουμε σήμερα. 2Αυτή η ιδέα μπορεί πράγματι να φαίνεται σαν μια ένδειξη ότι η τιμωρία είναι αναπόφευκτη, επειδή το εγώ, όταν βλέπει ότι απειλείται, βιάζεται να παραθέσει την αλήθεια για να σώσει τα ψέματα του. 3Δεν θα καταλάβει όμως την αλήθεια που χρησιμοποιεί κατ αυτό τον τρόπο. 4Εσύ όμως μπορείς να μάθεις να βλέπεις αυτές τις ανόητες εφαρμογές και να αρνείσαι το νόημα που φαίνονται να έχουν.
3. Έτσι διδάσκει επίσης το νου σου ότι δεν είσαι ένα εγώ. 2Διότι οι τρόποι με τους οποίους το εγώ θα ήθελε να διαστρεβλώσει την αλήθεια δεν θα σε εξαπατούν πια. 3Δεν θα πιστεύεις ότι είσαι ένα σώμα που πρόκειται να σταυρωθεί. 4Και μέσα στη σημερινή ιδέα θα δει ς το φως της ανάστασης, κοιτάζοντας τις σκέψεις της απελευθέρωσης και της ζωής.
4. Η σημερινή ιδέα είναι ένα βήμα που κάνουμε στο δρόμο μας από τη σκλαβιά προς την κατάσταση της τέλειας ελευθερίας. 2Ας κάνουμε αυτό το βήμα σήμερα, ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα στο δρόμο που μας δείχνει η σωτηρία, κάνοντας κάθε βήμα στην καθορισμένη του σειρά, καθώς ο νους εγκαταλείπει τα φορτία του το ένα μετά το άλλο 3Δεν είναι ο χρόνος που χρειαζόμαστε για αυτό. 4Είναι μόνο και μόνο η προθυμία. 5Διότι ό,τι θα φαινόταν ότι χρειάζεται χίλια χρόνια μπορεί να γίνει σε μια μόνο στιγμή με τη χάρη του Θεού.
5. Η θλιβερή και μάταιη σκέψη ότι μπορείς να επιτεθείς στους άλλους κι ωστόσο να γλιτώσεις ο ίδιος σε έχει καρφώσει στο σταυρό. 2Ίσως να φάνηκε ότι ήταν η σωτηρία σου. 3Απλώς και μόνο όμως αντιπροσώπευε την πεποίθηση ότι ο φόβος του Θεού είναι πραγματικός. 4Και τι άλλο είναι αυτό παρά η κόλαση; 5Ποιος θα μπορούσε να πιστεύει ότι ο Πατέρας του είναι ο θανάσιμος εχθρός του, ο Οποίος είναι αποχωρισμένος από τον ίδιο και ο Οποίος περιμένει να καταστρέψει τη ζωή του και να τον εξαλείψει από το σύμπαν, χωρίς να έχει το φόβο της κόλασης πάνω στην καρδιά του;
6. Αυτή είναι η μορφή της τρέλας που πιστεύεις, αν δεχτείς την επίφοβη σκέψη ότι μπορείς να επιτεθείς σε έναν άλλον και να είσαι ο ίδιος ελεύθερος. 2Μέχρι να αλλαχτεί αυτό το πρότυπο δεν υπάρχει ελπίδα. 3Μέχρι να καταλάβεις ότι αυτό τουλάχιστον πρέπει να είναι εντελώς αδύνατο, πώς θα μπορούσε να υπάρξει απόδραση; 4Ο φόβος του Θεού είναι πραγματικός για οποιονδήποτε που νομίζει ότι αυτή η σκέψη είναι αληθινή. 5Και δεν θα αντιληφτεί την ανοησία της, ή ούτε καν θα τη δει, ώστε να είναι δυνατό να την αμφισβητήσει.
7. Για να την αμφισβητήσει έστω και λίγο, η μορφή της πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον μέχρι του σημείου που θα επιτρέψει στο φόβο της εκδίκησης να μειωθεί και την ευθύνη να επιστραφεί ως ένα βαθμό σε σένα. :Από εκεί τουλάχιστον μπορείς να συλλογιστείς, αν θέλεις να προχωρήσεις σε αυτό τον οδυνηρό δρόμο. 3Έως ότου έχει πραγματοποιηθεί αυτή η αλλαγή δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι οι σκέψεις σου φέρνουν το φόβο και η λύτρωση σου εξαρτάται από σένα.
8. Τα επόμενα βήματα μας θα είναι εύκολα, αν κάνεις αυτό το βήμα σήμερα. 2Μετά από αυτό θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα. 3Διότι μόλις καταλάβεις ότι δεν είναι δυνατό να πληγωθείς παρά μόνο από τις ίδιες σου τις σκέψεις, ο Φόβος του Θεού θα εξαφανιστεί. 4Δεν θα μπορείς τότε να πιστεύεις ότι ο φόβος γεννιέται κάπου έξω από εσένα. 5Και ο Θεός. τον Οποίο είχες σκεφτεί να διώξεις, μπορεί να καλωσοριστεί και πάλι στον άγιο νου από τον οποίο ποτέ δεν έφυγε.
9. Το τραγούδι της σωτηρίας μπορεί οπωσδήποτε να ακουστεί στην ιδέα με την οποία εξασκούμαστε σήμερα. 2Αν είναι δυνατό να σταυρώνεις μόνο και μόνο τον εαυτό σου, δεν πλήγωσες τον κόσμο και δεν χρειάζεται να φοβάσαι την εκδίκηση και την καταδίωξη του. 3Ούτε χρειάζεται να κρύβεσαι τρομαγμένος από το θανάσιμο φόβο του Θεού που οι προβολές σου συγκαλύπτουν. 4Αυτό που φοβάσαι περισσότερο είναι η σωτηρία σου, 5Είσαι δυνατός και η δύναμη είναι αυτό που θέλεις. 5Και είσαι ελεύθερος και χαρούμενος για τη λευτεριά σου. 6Εχεις επιδιώξει να είσαι αδύναμος και δεσμευμένος, επειδή φοβήθηκες τη δύναμη σου και την ελευθερία σου. 7Ή σωτηρία σου όμως βρίσκεται σε αυτές
10. Υπάρχει μια στιγμή στην οποία ο τρόμος φαίνεται να αιχμαλωτίζει το νου σου τόσο ολοκληρωτικά, που η απόδραση φαίνεται να είναι εντελώς μάταιη. 2Όταν συνειδητοποιήσεις μια για πάντα ότι εσύ είσαι αυτός που φοβάσαι, ο νους θα αντιληφτεί τον εαυτό του σαν διαχωρισμένο. 3Και αυτό είχε συγκαλυφτεί, ενώ πίστευες ότι η επίθεση θα μπορούσε να διοχετευτεί προς τα έξω και να επιστραφεί εντός από έξω. 4Οτι είχες να φοβηθείς φάνηκε ένα; εξωτερικός εχθρός. 5Και έτσι ένας θεός έξω από τον εαυτό σου έγινε ο θανάσιμος εχθρός σου, πηγή του φόβου.
11. Τώρα, για μια στιγμή, ένας δολοφόνος γίνεται αντιληπτός μέσα σου, διψασμένος για το θάνατο σου, αποφασισμένος να μηχανορραφήσεις την τιμωρία σου μέχρι την ώρα που θα μπορέσει επιτέλους να σκοτώσει. 2Αυτή η στιγμή ωστόσο είναι επίσης η ώρα στην οποία έρχεται η σωτηρία. 3Διότι ο φόβος του Θεού έχει εξαφανιστεί. 4Και μπορείς να Τον επικαλεστείς, για να σε σώσει από τις ψευδαισθήσεις με την Αγάπη Του αποκαλώντας Τον Πατέρα και αποκαλώντας τον εαυτό σου Υιό Του. 5Προσευχήσου να έλθει αυτή η στιγμή γρήγορα — σήμερα 6Βγες έξω από το φόβο και προχώρησε στην αγάπη.
12.Δεν υπάρχει ούτε μία σκέψη του Θεού που να μην έρχεται μαζί σου, για να σε βοηθήσει να φτάσεις αυτή τη στιγμή και να προχωρήσεις πέρα από αυτήν γρήγορα, σίγουρα και για πάντα. 2Όταν ο φόβος του Θεού έχει φύγει, δεν υπάρχουν εμπόδια που να εξακολουθούν να παραμένουν μεταξύ της άγιας ειρήνης του Θεού και εσένα.3Πόσο καλή και ευσπλαχνική είναι η ιδέα με την οποία εξασκούμαστε. 4Καλωσόρισε την όπως πρέπει διότι είναι η απελευθέρωση σου. 5Πράγματι, εσύ είσαι ο μόνος που ο νους σου μπορεί να προσπαθήσει να σταυρώσει. 6Και η λύτρωση σου όμως θα προέλθει από εσένα.

Share