Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ο κόσμος που βλέπεις δεν έχει τίποτα που να χρειάζεσαι να σου προσφέρει, τίποτα που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατά οποιονδήποτε τρόπο και τίποτα απολύτως που να μπορεί να σου δώσει χαρά. 2Πίστεψε αυτή τη σκέψη και θα σωθείς από χρόνια δυστυχίας, οπό αναρίθμητες απογοητεύσεις κι από ελπίδες που μετατρέ­πονται στις πικρές στάχτες της απόγνωσης. 3Πρέπει οπωσδήποτε να δεχτεί κανείς την αλήθεια αυτής της σκέψης, αν θα ήθελε να αφήσει τον κόσμο πίσω του και να υψωθεί πάνω από τη μηδαμινή σφαίρα του και τις ασήμαντες ιδιοτυπίες του.
2. Κάθε πράγμα εδώ στο οποίο αποδίδεις μεγάλη αξία, δεν είναι παρά μία αλυσίδα που σε προσδένει στον κόσμο και δε θα υπηρετήσει κανένα άλλο σκοπό εκτός από αυτόν. 2Διότι το καθετί πρέπει να υπηρετήσει το σκοπό που του έχεις δώσει, ώσπου να δεις σε αυτό ένα διαφορε­τικό σκοπό. 3Ο μοναδικός σκοπός σε αυτό τον κόσμο που είναι άξιος του νου σου είναι να αγνοείς τον κόσμο, χωρίς να καθυστερείς με το να βλέπεις κάποια ελπίδα εκεί που δεν υπάρχει. 4Μην εξαπατείσαι πια. 5Ο κόσμος που βλέπεις δεν έχει τίποτα που να θέλεις.
3. Απόδρασε σήμερα από τις αλυσίδες που βάζεις στο νου σου, όταν βλέπεις ότι η σωτηρία είναι εδώ. 2Διότι σε ό,τι αποδίδεις μεγάλη αξία, το κάνεις μέρος του εαυτού σου από την άποψη του πώς αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου. 3Ολα τα πράγματα που αναζητάς για να αυξήσεις την αξία σου στα μάτια σου σε περιορίζουν περισσότερο, κρύβουν την αξία σου από σένα και προσθέτουν ένα ακόμα φραγμό μπροστά στην πόρτα που οδηγεί στην αληθινή επίγνωση του Εαυτού σου.
4. Μην αφήνεις τίποτα που έχει να κάνει με σκέψεις για το σώμα να καθυστερήσει την πρόοδό σου προς τη σωτηρία, ούτε και να επιτρέψεις στη δελεαστική σκέψη ότι ο κόσμος έχει κάτι που θέλεις, να σε κρατήσει πίσω. 2Τίποτα δεν υπάρχει εδώ να αγαπήσεις. 3Τίποτα εδώ δεν, αξίζει ούτε μια στιγμή καθυστέρησης και πόνου, ούτε μια στιγμή αβεβαιότητας και αμφιβολίας. 4Τα δίχως αξία πράγματα δεν προσφέρουν τίποτα. 5Η σιγουριά της πραγματικής αξίας δεν μπορεί να βρεθεί σε ό,τι είναι ανάξιο.
5. Σήμερα εξασκούμεθα για να εγκαταλείψουμε όλες τις σκέψεις των αξιών που έχουμε δώσει στον κόσμο. 2Αφήνουμε τον κόσμο ελεύθερο από τους σκοπούς που δώσαμε στις διάφορες πλευρές του, τις όψεις του και τα όνειρα του. Τον κρατάμε στο νου μας χωρίς να του αποδίδουμε κανένα σκοπό και τον ελευθερώνουμε από το καθετί που θα τον θέλαμε να είναι. 4Με αυτό τον τρόπο αφαιρούμε τις αλυσίδες που κρατούν κλειστή την πόρτα της ελευθε­ρίας από τον κόσμο και προχωράμε πέρα από όλες τις μηδαμινές αξίες και τους ασήμαντους στόχους.
6. Σταμάτα και μείνε ακίνητος για λίγο και δες πόσο ψηλά πάνω από τον κόσμο ανυψώνεσαι, όταν ελευθερώ­νεις το νου σου από αλυσίδες και τον αφήνεις να αναζητά το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο οίκος του. 2Ο νους σου θα είναι ευγνώμων που θα είναι ελεύθερος για λίγο. 3Γνωρίζει πού ανήκει. 4Απλώς και μόνο ελευθέρωσε τα φτερά του και θα πετάξει με χαρά και σιγουριά να ενωθεί με τον άγιο σκοπό του. 5 Άφησε τον να αναπαυτεί στο Δημιουργό του, για να αποκατασταθεί εκεί στην υγεία, την ελευθερία και την αγάπη.
7. Δώσε του δέκα λεπτά ανάπαυσης τρεις φορές σήμε­ρα .2Κι όταν ανοίξεις τα μάτια σου ύστερα, δε θα τρέφεις τόσο μεγάλη εκτίμηση για το οτιδήποτε που βλέπεις, όπως έτρεφες όταν το κοίταγες προηγουμένως. 3Όλος ο τρόπος με τον οποίο κοιτάζεις τον κόσμο θα αλλάξει λίγο, κάθε φορά που αφήνεις το νου σου να αποδράσει από τις αλυσίδες του. 4Ο κόσμος δε βρίσκεται εκεί που ο νους σου ανήκει. 5Και εσύ ανήκεις εκεί που ο νους σου θα ήθελε να είναι και εκεί που πηγαίνει να αναπαυτεί όταν τον απελευθερώνεις από τον κόσμο. 6Ο Οδηγός σου είναι σίγουρος. 7Ανοιξε το νου σου σε Αυτόν. 8Μείνε ακίνη­τος και αναπαύσου.
8. Προστάτευε το νου σου καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας επίσης. 2Και όταν νομίζεις ότι βλέπεις κάποια αξία σε μια πλευρά ή σε ένα είδωλο του κόσμου, αρνήσου να περάσεις αυτή την αλυσίδα γύρω από το νου σου, αλλά λέγε στον εαυτό σου με γαλήνια βεβαιότητα τα εξής:
3Αυτό δε θα με δελεάσει να καθυστερήσω τον εαυτό μου. 4Ο κόσμος που βλέπω δεν έχει τίποτα που να θέλω.

Share