Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ο κόσμος που βλέπεις δεν έχει τίποτα που να χρειάζεσαι να σου προσφέρει, τίποτα που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις με οποιονδήποτε τρόπο και τίποτα απολύτως που να μπορεί να σου δώσει χαρά. 2Πίστεψε αυτήν την σκέψη και θα σωθείς από χρόνια δυστυχίας, από αναρίθμητες απογοητεύσεις και από ελπίδες που μετατρέ­πονται στις πικρές στάχτες της απόγνωσης. 3Δεν μπορεί παρά να δεχτεί  την αλήθεια αυτής της σκέψης ,όποιος  θα ήθελε να αφήσει τον κόσμο πίσω του και να υψωθεί πάνω από την μηδαμινή του σφαίρα και τις ασήμαντες ιδιοτυπίες του.
2. Κάθε πράγμα εδώ στο οποίο αποδίδεις αξία, δεν είναι παρά μία αλυσίδα που σε προσδένει στον κόσμο και δεν θα υπηρετήσει κανέναν άλλο σκοπό εκτός από αυτόν. 2Διότι το καθετί πρέπει να υπηρετήσει τον σκοπό που του έχεις δώσει, ώσπου να δεις σε αυτό έναν διαφορε­τικό σκοπό. 3Ο μοναδικός σκοπός σε αυτόν τον κόσμο που είναι άξιος του νου σου είναι να αγνοείς τον κόσμο, χωρίς να καθυστερείς βλέποντας κάποια ελπίδα εκεί όπου δεν υπάρχει. 4Μην εξαπατάσαι πια. 5Ο κόσμος που βλέπεις δεν έχει τίποτα που να θέλεις.
3. Απόδρασε σήμερα από τις αλυσίδες που βάζεις στο νου σου, όταν αντιλαμβάνεσαι ότι η σωτηρία είναι εδώ. 2Διότι σε ό,τι αποδίδεις  αξία, το κάνεις μέρος του εαυτού σου, όπως αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου. 3Ολα τα πράγματα που αναζητάς για να αυξήσεις την αξία σου στα μάτια σου σε περιορίζουν περισσότερο, κρύβουν την αξία σου από σένα και προσθέτουν ένα ακόμα φραγμό μπροστά στην θύρα  που οδηγεί στην αληθινή επίγνωση του Εαυτού σου.
4. Μην αφήνεις τίποτα που έχει να κάνει με σκέψεις για το σώμα να καθυστερήσει την πρόοδό σου προς την σωτηρία, ούτε και να επιτρέψεις στην δελεαστική σκέψη ότι ο κόσμος έχει κάτι που θέλεις, να σε κρατήσει πίσω. 2Τίποτα δεν υπάρχει εδώ να αγαπήσεις. 3Τίποτα εδώ δεν αξίζει ούτε μια στιγμή καθυστέρησης και πόνου, ούτε μια στιγμή αβεβαιότητας και αμφιβολίας. 4Τα δίχως αξία πράγματα δεν προσφέρουν τίποτα. 5Η σιγουριά της πραγματικής αξίας δεν μπορεί να βρεθεί σε ό,τι είναι ανάξιο.
5. Σήμερα εξασκούμεθαμνα εγκαταλείπουμε όλες τις σκέψεις των αξιών που έχουμε δώσει στον κόσμο. 2Αφήνουμε τον κόσμο ελεύθερο από τους σκοπούς που δώσαμε στις διάφορες πλευρές του, τις όψεις του και τα όνειρα του. 3Τον κρατάμε στο νου μας χωρίς  σκοπό και τον ελευθερώνουμε από το καθετί που θα τον θέλαμε να είναι. 4Με αυτόν τον τρόπο αφαιρούμε τις αλυσίδες που κρατούν κλειστή την πόρτα της απελευθέρωσης από τον κόσμο και προχωράμε πέρα από όλες τις μηδαμινές αξίες και τους ασήμαντους στόχους.
6. Κάνε παύση και μείνε ακίνητος για λίγο και δες πόσο ψηλά πάνω από τον κόσμο ανυψώνεσαι, όταν ελευθερώ­νεις το νου σου από αλυσίδες και τον αφήνεις να αναζητά το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο οίκος του. 2Ο νους σου θα είναι ευγνώμων που θα είναι ελεύθερος για λίγο. 3Γνωρίζει πού ανήκει. 4Απλώς και μόνο ελευθέρωσε τα φτερά του και θα πετάξει με χαρά και σιγουριά για να ενωθεί με τον άγιο σκοπό του. 5 Άφησέ τον να αναπαυτεί στον Δημιουργό του, για να αποκατασταθεί εκεί στην υγεία, την ελευθερία και την αγάπη.
7. Δώσε του δέκα λεπτά ανάπαυσης τρεις φορές σήμε­ρα .2Κι ύστερα, όταν ανοίξεις τα μάτια σου, δεν θα τρέφεις τόσο μεγάλη εκτίμηση για ό,τι βλέπεις, όπως έτρεφες όταν το κοίταγες προηγουμένως. 3Όλος ο τρόπος με τον οποίο κοιτάζεις τον κόσμο θα αλλάζει λίγο, κάθε φορά που αφήνεις το νου σου να αποδράσει από τις αλυσίδες του. 4Ο κόσμος δεν βρίσκεται εκεί ὀπου ο νους σου ανήκει. 5Και εσύ ανήκεις εκεί όπου ο νους σου θα ήθελε να είναι και εκεί όπου πηγαίνει να αναπαυτεί όταν τον απελευθερώνεις από τον κόσμο. 6Ο Οδηγός σου είναι σίγουρος. 7‘Ανοιξε τον νου σου σε Αυτόν. 8Μείνε ακίνη­τος και αναπαύσου.
8. Προστάτευε τον νου σου καθ᾽ όλη την διάρκεια της ημέρας επίσης. 2Και όταν νομίζεις ότι βλέπεις κάποια αξία σε μια πλευρά ή σε ένα είδωλο του κόσμου, αρνήσου να περάσεις αυτήν την αλυσίδα γύρω από το νου σου και αντ’ αυτού λέγε στον εαυτό σου με γαλήνια βεβαιότητα:

3Αυτό δεν θα με βάλει στον πειρασμό να καθυστερήσω τον εαυτό μου.

4Ο κόσμος που βλέπω δεν έχει τίποτα που να θέλω.


 

Share