Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Σε αυτό τον κόσμο ο Ουρανός είναι μια επιλογή, επειδή εδώ πιστεύουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές επιλογές από τις οποίες πρέπει να διαλέξουμε. 2Αν ο Ουρανός υπάρχει, η κόλαση πρέπει να υπάρχει επίσης, γιατί η αντίφαση είναι ο τρόπος με τον οποίο πλάθουμε ό,τι αντιλαμβανόμαστε και ό,τι νομίζουμε ότι είναι πραγματικό.
2. Η δημιουργία δε γνωρίζει αντίθετα. 2Εδώ όμως η αντίθεση είναι μέρος της «πραγματικότητας”. 3Είναι αυτή η παράξενη αντίληψη της αλήθειας που κάνει την επιλογή του Ουρανού να φαίνεται να είναι η ίδια όπως η εγκατάλειψη της κόλασης. 4Δεν είναι πράγματι έτσι. 5Ωστόσο ό,τι είναι αληθινό στη δημιουργία του Θεού δεν μπορεί να εισέλθει εδώ, έως ότου απεικονιστεί με κάποιο τρόπο που ο κόσμος μπορεί να καταλάβει. 6Η αλήθεια δεν μπορεί να έρθει εκεί που θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή μόνο με φόβο. 7Γιατί αυτό θα ήταν το λάθος πως η αλήθεια μπορεί να προσαχθεί στις ψευδαισθήσεις. 8Η αντίσταση κάνει την αλήθεια μη ευπρόσδεκτη και έτσι δεν μπορεί να έρθει.
3. Η επιλογή είναι ο φανερός τρόπος διαφυγής από αυτά που φαίνονται σαν αντίθετα. 2Ή απόφαση επιτρέπει σ έναν από τους αντιμαχόμενους σκοπούς να γίνει ο στόχος της προσπάθειας και της κατανάλωσης χρόνου. 3Χωρίς απόφαση, ο χρόνος και η προσπάθεια απλώς και μόνο σπαταλούνται. 4Προσπαθεί κανείς για το τίποτα και ο χρόνος περνά χωρίς αποτέλεσμα. 5Δεν υπάρχει μια αίσθηση βελτίωσης, γιατί τίποτα δεν επιτυγχάνεται, τίποτα δε μαθαίνεται.
4. Χρειάζεται να σου υπενθυμίσουμε ότι νομίζεις πως πρέπει να κάνεις χιλιάδες επιλογές ενώ στην πραγματικότητα μόνο μία υπάρχει που πρέπει να κάνεις. 2Κι ακόμα κι αυτή φαίνεται να είναι μια εναλλακτική επιλογή. 3Μη μπερδεύεις τον εαυτό σου με όλες τις αμφιβολίες που οι αναρίθμητες αποφάσεις θα σου προξενούσαν. 4Παίρνεις μόνο μια απόφαση. 5Και όταν την πάρεις αυτή την απόφαση, θα αντιληφθείς ότι δεν ήταν καθόλου μια επιλογή. 6Γιατί η αλήθεια είναι αλήθεια, και τίποτα άλλο δεν είναι αλήθεια. 7Τίποτα αντίθετο της αλήθειας δεν υπάρχει για να διαλέξεις. 8Δεν υπάρχει καμιά αντινομία στην αλήθεια.
5. Η επιλογή εξαρτάται από τη μάθηση. 2Και η αλήθεια δεν μπορεί να μαθευτεί, παρά μόνο να αναγνωριστεί. 3Στην αναγνώριση έγκειται η αποδοχή της, και καθώς τη δέχεται κανείς τη γνωρίζει. 4Αλλά η γνώση είναι υπεράνω των στόχων που επιδιώκουμε να διδάξουμε μέσα στο πλαίσιο αυτής της σειράς μαθημάτων. 5Οι δικοί μας στόχοι είναι στόχοι που διδάσκονται και οι οποίοι θα επιτευχθούν καθώς μαθαίνεις πώς να τους φτάνεις, τι είναι και τι σου προσφέρουν. 6Οι αποφάσεις είναι το αποτέλεσμα της μάθησης σου, γιατί βασίζονται στο τι έχεις αποδεχτεί σαν αλήθεια για το ποιος είσαι και ποιες πρέπει να είναι οι ανάγκες σου.
6. Σε αυτόν τον εξωφρενικά πολύπλοκο κόσμο, ο Ουρανός φαίνεται να παίρνει τη μορφή μιας επιλογής, αντί απλώς να είναι ό,τι είναι. 2Απ όλες τις επιλογές που έχεις προσπαθήσει να κάνεις αυτή είναι η απλούστερη, η πιο αποφασιστική και το πρότυπο όλων των άλλων, αυτή που τακτοποιεί όλες τις άλλες αποφάσεις. 3Αν μπορούσες να αποφασίσεις όλα τα άλλα, αυτή η απόφαση θα παρέμενε ακόμα εκκρεμής. 4Όταν όμως πάρεις αυτή την απόφαση οι άλλες θα τακτοποιηθούν μαζί με αυτήν, γιατί όλες οι αποφάσεις μόνο και μόνο συγκαλύπτουν αυτή τη μία απόφαση με τις διαφορετικές μορφές που παίρνουν. 5Εδώ είναι η τελική και μοναδική επιλογή με την οποία η αλήθεια είτε γίνεται αποδεκτή είτε απορρίπτεται.
7. Αρχίζουμε λοιπόν τη σημερινή μέρα εξετάζοντας αυτή την επιλογή, ο χρόνος πλάστηκε για να μας βοηθήσει να την κάνουμε. 2Αυτός είναι ο άγιος σκοπός του χρόνου, ο οποίος έχει τώρα μεταμορφωθεί από το σκοπό που του είχες δώσει και σύμφωνα με τον οποίο ήταν ένα μέσο που προσπαθούσε να αποδείξει ότι η κόλαση είναι πραγματική, ότι η ελπίδα μετατρέπεται σε απόγνωση και ότι η ίδια η ζωή πρέπει στο τέλος να νικηθεί από το θάνατο. 3Μόνο στο θάνατο λύνεται το πρόβλημα των αντιθέτων, γιατί η παύση της αντίστασης εξισώνεται με το θάνατο. 4Κι έτσι η σωτηρία πρέπει να φανεί σαν θάνατος, γιατί η ζωή φαίνεται σαν διαμάχη.
5Η διευθέτηση της διαμάχης είναι και το τέλος της ζωής σου.
8. Αυτές οι παράλογες πεποιθήσεις μπορούν να αυξήσουν την υποσυνείδητη επιρροή τους σε μεγάλο βαθμό και να αιχμαλωτίσουν το νου με τόσο ισχυρό τρόμο και ανησυχία, που ο νους δε θα εγκαταλείψει τις ιδέες που έχει για την προστασία του. 2Πρέπει να σωθεί από τη σωτηρία, απειλούμενος από την ασφάλεια και μαγικά οπλισμένος εναντίον της αλήθειας. 3Και αυτές οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς επίγνωση, για να παραμείνουν ασφαλείς και ανενόχλητες, μακριά από την αμφισβήτη­ση, τη λογική και την αμφιβολία.
9. Ο Ουρανός είναι μια συνειδητή επιλογή. 2Αυτή η επιλογή δεν μπορεί να γίνει μέχρι να δει κανείς με ακρίβεια τις άλλες επιλογές και να τις καταλάβει. 3Το καθετί που κρύβεται στο σκοτάδι πρέπει να γίνει κατανοητό και να αξιολογηθεί εκ νέου, αυτή τη φορά με τη βοήθεια του Ουρανού. 4Και όλα τα λάθη αξιολόγησης που ο νους είχε κάνει προηγουμένως είναι ελεύθερα να διορθωθούν, καθώς η αλήθεια τα αγνοεί επειδή δεν έχουν καμιά αιτία. 5Τώρα δεν έχουν καμιά επίδραση. 6Δεν μπορούν να συγκαλυφθούν πια, επειδή η ανυπαρξία τους αναγνωρίζεται.
10. Η συνειδητή επιλογή του Ουρανού είναι τόσο σίγουρη όσο είναι και το τέλος του φόβου της κόλασης, όταν βγάλει κανείς αυτή την επιλογή από το προστατευτικό κάλυμμα της άγνοιας και τη φέρει στο φως. 2Ποιος μπορεί να αποφασίσει μεταξύ αυτού που φαίνεται καθαρά και αυτού που δεν αναγνωρίζεται; 3Κι ωστόσο ποιος μπορεί να μη διαλέξει μεταξύ διαφορετικών επιλογών, όταν η μία φαίνεται πολύτιμη ενώ η άλλη φαίνεται να είναι ένα εντελώς ανάξιο πράγμα, μόνο και μόνο μια φανταστική πηγή ενοχής και πόνου; 4Ποιος διστάζει να κάνει μια τέτοια επιλογή; 5Και θα διστάσουμε εμείς να διαλέξουμε σήμερα;
11. Κάνουμε την επιλογή για τον Ουρανό καθώς ξυπνάμε, και αφιερώνουμε πέντε λεπτά για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε πάρει τη συνετή απόφαση. 2Αναγνωρίζουμε ότι κάνουμε μια συνειδητή επιλογή μεταξύ αυτού που έχει υπόσταση και αυτού που δεν έχει τίποτα, παρά μόνο φαίνεται σαν να είναι αλήθεια. 3Η ψευτο-ύπαρξή του, όταν προσαχθεί σε αυτό που είναι πραγματικό, είναι αυθεντική και πασιφανής στο φως. 4Δεν εγκυμονεί τρόμο τώρα, γιατί ό,τι φτιάχτηκε τεράστιο, εκδικητικό, άσπλαχνο και γεμάτο μίσος χρειάζεται το σκοτάδι για να το φοβάται κανείς. 5Τώρα όμως αναγνωρί­ζεται μόνο και μόνο σαν ένα ανόητο, ασήμαντο λάθος.
12. Προτού κλείσουμε τα μάτια μας να κοιμηθούμε απόψε, επαναβεβαιώνουμε την επιλογή που έχουμε κάνει κάθε μια ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. 2Και τώρα αφιερώνουμε τα τελευταία πέντε λεπτά της ημέρας στην απόφαση με την οποία ξυπνήσαμε. 3Καθώς η κάθε ώρα πέρναγε, ξαναδηλώναμε την επιλογή μας κατά τη διάρκεια μιας μικρής γαλήνιας περιόδου αφιερωμένης στη διανοητική υγεία. 4Και τελικά ολοκληρώνουμε την ημέρα με τα παρακάτω, ομολογώντας ότι διαλέξαμε μόνο αυτό που θέλουμε:
5Ο Ουρανός είναι η απόφαση που πρέπει να πάρω.
6Την παίρνω τώρα, και δε θα αλλάξω γνώμη,
επειδή είναι το μόνο πράγμα που θέλω.

Share