Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Σε αυτό τον κόσμο ο Ουρανός είναι μια επιλογή, επειδή εδώ πιστεύουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για  να διαλέξουμε. 2Πιστεύουμε ότι τα πάντα έχουν ένα αντίθετο, κι αποφασίζουμε ανάλογα με αυτό που επιθυμούμε. 3Αν ο Ουρανός υπάρχει, η κόλαση πρέπει να υπάρχει επίσης, γιατί η αντίφαση είναι ο τρόπος με τον οποίο  αντιλαμβανόμαστε τα πάντα και νομίζουμε ότι είναι πραγματική.
2. Η δημιουργία δεν γνωρίζει αντίθετα. 2Εδώ όμως η αντίθεση είναι μέρος της «πραγματικότητας». 3Είναι αυτή η παράξενη αντίληψη της αλήθειας που κάνει την επιλογή του Ουρανού να φαίνεται ότι εξισώνεται με την εγκατάλειψη της κόλασης. 4Δεν είναι πράγματι έτσι. 5Ωστόσο ό,τι είναι αληθινό στην δημιουργία του Θεού δεν μπορεί να εισέλθει εδώ, έως ότου απεικονιστεί με κάποια μορφή που ο κόσμος μπορεί να καταλάβει. 6Η αλήθεια δεν μπορεί να έρθει εκεί όπου θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή μόνο με φόβο. 7Γιατί αυτό θα ήταν το λάθος πως η αλήθεια μπορεί να προσαχθεί στις ψευδαισθήσεις. 8Η αντίσταση κάνει την αλήθεια μη ευπρόσδεκτη και έτσι δεν μπορεί να έρθει.
3. Η επιλογή είναι ο φανερός τρόπος διαφυγής από αυτά που εμφανίζονται ως αντίθετα. 2Ή επιλογή επιτρέπει σε έναν από τους αντιμαχόμενους σκοπούς να γίνει αντικείμενο της προσπάθειας και της αφιέρωσης χρόνου. 3Χωρίς επιλογή, ο χρόνος και η προσπάθεια απλώς και μόνο σπαταλούνται. 4Προσπαθεί κανείς για το τίποτα και ο χρόνος περνά χωρίς αποτέλεσμα. 5Δεν υπάρχει μια αίσθηση κέρδους, γιατί τίποτα δεν επιτυγχάνεται, τίποτα δεν μαθαίνεται.
4. Χρειάζεται να σου υπενθυμίσουμε ότι νομίζεις πως είσαι αντιμέτωπος με  χιλιάδες επιλογές ενώ στην πραγματικότητα μόνο μία υπάρχει. 2Κι ακόμα κι αυτή φαίνεται να είναι μια επιλογή. 3Μην μπερδεύεσαι με όλες τις αμφιβολίες που οι αναρίθμητες αποφάσεις θα σου προξενούσαν. 4Παίρνεις μόνο μια απόφαση. 5Και όταν την πάρεις αυτή την απόφαση, θα αντιληφθείς ότι δεν ήταν καθόλου μια επιλογή. 6Διότι η αλήθεια είναι αλήθεια και τίποτα άλλο δεν είναι αληθινό. 7Τίποτα αντίθετο της αλήθειας δεν υπάρχει για να επιλέξεις. 8Δεν υπάρχει καμιά αντινομία στην αλήθεια.
5. Η επιλογή εξαρτάται από την μάθηση. 2Και η αλήθεια δεν μπορεί να μαθευτεί, παρά μόνο να αναγνωριστεί. 3Στην αναγνώριση έγκειται η αποδοχή της και καθώς την δέχεται κάποιος, την γνωρίζει. 4Αλλά η γνώση είναι υπεράνω των στόχων που επιδιώκουμε να διδάξουμε στο πλαίσιο αυτής της σειράς μαθημάτων. 5Οι δικοί μας στόχοι είναι στόχοι που διδάσκονται και οι οποίοι θα επιτευχθούν καθώς μαθαίνεις πώς να τους φτάνεις, τι είναι και τι σου προσφέρουν. 6Οι αποφάσεις είναι το αποτέλεσμα της μάθησης σου, επειδή βασίζονται σε ό,τι έχεις αποδεχτεί ως αλήθεια για το ποιος είσαι και ποιες πρέπει να είναι οι ανάγκες σου.
6. Σε αυτόν τον εξωφρενικά πολύπλοκο κόσμο, ο Ουρανός φαίνεται να παίρνει την μορφή μιας επιλογής, αντί απλώς να είναι ό,τι είναι. 2Από όλες τις επιλογές που έχεις προσπαθήσει να κάνεις αυτή είναι η απλούστερη, η πιο αποφασιστική και το πρότυπο όλων των υπολοίπων, αυτή που τακτοποιεί όλες τις άλλες αποφάσεις. 3Αν μπορούσες να αποφασίσεις όλα τα άλλα, αυτή η απόφαση θα παρέμενε ακόμα εκκρεμής. 4Όταν όμως πάρεις αυτήν την απόφαση οι άλλες θα τακτοποιηθούν, διότι όλες οι αποφάσεις δεν είναι παρά συγκάλυψη αυτής της μίας απόφαση μέσω των διαφορετικών μορφών που παίρνουν. 5Εδώ είναι η τελική και μοναδική επιλογή με την οποία η αλήθεια είτε γίνεται αποδεκτή είτε απορρίπτεται.
7. Αρχίζουμε λοιπόν, την σημερινή μέρα εξετάζοντας αυτήν την επιλογή, που ο χρόνος πλάστηκε για να μας βοηθήσει να την κάνουμε. 2Αυτός είναι ο άγιος σκοπός του χρόνου, ο οποίος έχει τώρα μεταμορφωθεί από τον σκοπό τον οποίο του είχες δώσει, που επεδίωκε να είναι το μέσον απόδειξης ότι η κόλαση είναι πραγματική, ότι η ελπίδα μετατρέπεται σε απόγνωση και ότι η ίδια η ζωή πρέπει στο τέλος να νικηθεί από το θάνατο. 3Μόνο στον θάνατο λύνεται το πρόβλημα των αντιθέτων, διότι το τέλος της αντίθεσης είναι ο θάνατος. 4Κι έτσι η σωτηρία πρέπει να φανεί σαν θάνατος, γιατί η ζωή φαίνεται σαν σύγκρουση. 5Η επίλυση της σύγκρουσης είναι ταυτόσημη με το τέλος της ζωής σου.
8. Αυτές οι παράλογες πεποιθήσεις μπορούν να αυξήσουν την υποσυνείδητη επιρροή τους σε μεγάλο βαθμό και να αιχμαλωτίσουν το νου με τόσο ισχυρό τρόμο και ανησυχία, ώστε ο νους δεν θα εγκαταλείψει τις ιδέες που έχει για την προστασία του. 2Πρέπει να σωθεί από την σωτηρία, απειλούμενος από την ασφάλεια και μαγικά οπλισμένος εναντίον της αλήθειας. 3Και αυτές οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς επίγνωση, για να παραμείνουν ασφαλείς και ανενόχλητες, μακριά από τα ερωτήματα, την λογική και την αμφιβολία.
9. Ο Ουρανός είναι μια συνειδητή επιλογή. 2Αυτή η επιλογή δεν μπορεί να γίνει μέχρι να δει κανείς επακριβώς τις άλλες επιλογές και να τις καταλάβει. 3Καθετί που κρύβεται στις σκιές πρέπει να γίνει κατανοητό και να αξιολογηθεί εκ νέου, αυτή την φορά με την βοήθεια του Ουρανού. 4Και όλα τα λάθη αξιολόγησης που ο νους είχε κάνει προηγουμένως είναι ελεύθερα να διορθωθούν, καθώς η αλήθεια τα αγνοεί επειδή δεν έχουν καμιά αιτία. 5Τώρα δεν έχουν καμιά επίδραση. 6Δεν μπορούν να συγκαλυφθούν πια, επειδή η ανυπαρξία τους αναγνωρίζεται.
10. Η συνειδητή επιλογή του Ουρανού είναι τόσο σίγουρη όσο είναι και το τέλος του φόβου της κόλασης, όταν της αφαιρεθεί  το προστατευτικό κάλυμμα της άγνοιας και έλθει στο φως. 2Ποιος μπορεί να αποφασίσει μεταξύ αυτού που φαίνεται καθαρά και αυτού που δεν αναγνωρίζεται; 3Κι ωστόσο ποιος μπορεί να μη διαλέξει μεταξύ διαφορετικών επιλογών, όταν η μία φαίνεται πολύτιμη ενώ η άλλη φαίνεται να είναι ένα εντελώς ανάξιο πράγμα, μόνο μια φανταστική πηγή ενοχής και πόνου; 4Ποιος διστάζει να κάνει μια τέτοια επιλογή; 5Και θα διστάσουμε εμείς να διαλέξουμε σήμερα;
11. Κάνουμε την επιλογή για τον Ουρανό καθώς ξυπνάμε και αφιερώνουμε πέντε λεπτά για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε πάρει την συνετή απόφαση. 2Αναγνωρίζουμε ότι κάνουμε μια συνειδητή επιλογή μεταξύ αυτού που έχει υπόσταση και αυτού που δεν έχει τίποτα, παρά μόνο φαίνεται σαν να είναι αλήθεια. 3Η ψευτο-ύπαρξή του, όταν προσαχθεί σε αυτό που είναι πραγματικό, είναι διάφανη και ανύπαρκτη στο φως. 4Δεν εγκυμονεί τρόμο τώρα, γιατί ό,τι φτιάχτηκε τεράστιο, εκδικητικό, άσπλαχνο και γεμάτο μίσος χρειάζεται το σκοτάδι για να το φοβάται κανείς. 5Τώρα όμως αναγνωρί­ζεται μόνο σαν ένα ανόητο, ασήμαντο λάθος.
12. Προτού κλείσουμε τα μάτια μας να κοιμηθούμε απόψε, επαναβεβαιώνουμε την επιλογή που έχουμε κάνει κάθε μια ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. 2Και τώρα αφιερώνουμε τα τελευταία πέντε λεπτά της ημέρας στην απόφαση με την οποία ξυπνήσαμε. 3Καθώς η κάθε ώρα πέρναγε, ξαναδηλώναμε την επιλογή μας κατά τη διάρκεια μιας μικρής γαλήνιας περιόδου αφιερωμένης στη διανοητική υγεία. 4Και τελικά ολοκληρώνουμε την ημέρα με τα παρακάτω, αναγνωρίζοντας ότι επιλέξαμε μόνον αυτό που θέλουμε:

5Ο Ουρανός είναι η απόφαση που πρέπει να πάρω.
6Την παίρνω τώρα, και δεν θα αλλάξω γνώμη,
επειδή είναι το μόνο πράγμα που θέλω.

Share