Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Όλα τα πράγματα σου έχουν δοθεί. 2Η εμπιστοσύνη του Θεού σε σένα είναι απεριόριστη. 3Αυτός γνωρίζει τον Υιό Ίου. 4Αυτός δίνει χωρίς καμιά εξαίρεση, χωρίς να αρνείται τίποτα που μπορεί να συνεισφέρει στην ευτυχία σου. 5Κι ωστόσο, αν το θέλημα σου δεν είναι ένα με το Δικό Του, τα δώρα Του δεν λαμβάνονται. 6Τι θα σε έκανε όμως να νομίζεις ότι υπάρχει ένα θέλημα διαφορετικό από το δικό Του;
2. Εδώ έχουμε την παραδοξολογία που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του κόσμου. 2Αυτός ο κόσμος δεν είναι το θέλημα του Θεού και επομένως δεν είναι πραγματικός. Εκείνοι όμως που νομίζουν ότι είναι πραγματικός, πρέπει να πιστεύουν, επίσης, ότι υπάρχει ένα άλλο θέλημα το οποίο έχει αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που θέλει Αυτός. 4Αυτό είναι πραγματικά αδύνατο, ο κάθε νους όμως που κοιτάζει τον κόσμο και τον θεωρεί σίγουρο, σταθερό, αξιόπιστο και αληθινό πιστεύει σε δύο δημιουργούς, ή μόνο σ έναν, τον εαυτό του. 5Πότέ όμως δεν πιστεύει σ ένα Θεό.
3. Τα δώρα του Θεού δεν είναι ευπρόσδεκτα σε κανέναν που έχει τέτοιες παράξενες πεποιθήσεις. 2Θα πρέπει να πιστεύει ότι το να δεχτεί τα δώρα του Θεού, όσο φανερά κι αν γίνουν αυτά τα δώρα, όσο επίμονα και αν καλείται να τα διεκδικήσει σαν δικά του, είναι το ίδιο με το να πιεστεί να διαπράξει προδοσία εναντίον του εαυτού του. 2Θα αρνηθεί την υπηρεσία τους, θα διαψεύσει την αλήθεια και θα υποφέρει για να διασώσει τον κόσμο που έφτιαξε.
4. Εδώ είναι το μόνο σπίτι που νομίζει ότι γνωρίζει, 2Εδώ είναι η μόνη ασφάλεια που πιστεύει ότι μπορεί να βρει.3Χωρίς τον κόσμο που έφτιαξε είναι ένας απόκληρος, φοβισμένος και δίχως κατοικία. 4Δε συνειδητοποιεί ότι είναι εδώ, στον κόσμο που έφτιαξε, φοβισμένος και δίχως κατοικία, ένας απόκληρος που περιπλανιέται μακριά από το σπίτι του, που δε συνειδητοποιεί ότι έχει ξεχάσει από πού ήρθε, πού πηγαίνει και, ακόμα, ποιος πραγματικά είναι.
5. Τα δώρα του Θεού όμως τον συνοδεύουν στις μοναχικές, ανόητες, περιπλανήσεις του, αν και δε γνωρίζει κανένα από αυτά. 2Δεν μπορεί να τα χάσει. 3Αλλά ούτε και βλέπει τι του δίνεται. 4Συνεχίζει να περιπλανιέται, αντιλαμβανόμενος τη ματαιότητα που βλέπει παντού γύρω του, βλέποντας το μερίδιο του στη ζωή να χάνεται σιγά-σιγά καθώς προχωρεί προς το τίποτα. 5Κι ωστόσο συνεχίζει να περιπλανιέται, δύστυχος και φτωχός και μόνος, παρ όλο που ο Θεός είναι μαζί του και παρ όλο που έχει ένα θησαυρό τόσο μεγάλο, που το καθετί που περιέχει ο κόσμος δεν έχει καμιά αξία μπροστά στο μέγεθος του.
6. Φαίνεται να έχει μια αξιοθρήνητη μορφή, κουρασμένος, εξαντλημένος, ρακένδυτος και με πόδια ματωμένα από τις πέτρες στο δρόμο που βαδίζει. 2Όλοι έχουν ταυτιστεί με αυτόν, γιατί ο καθένας που έρχεται εδώ έχει ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι και έχει αισθανθεί την ίδια συντριβή και απελπισία. Είναι κανείς όμως πράγματι αξιοθρήνητος, όταν βλέπεις ότι ακολουθεί το δρόμο που διάλεξε και το μόνο που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσει Ποιος βαδίζει μαζί του και να ανοίξει τους θησαυρούς του για να ελευθερωθεί;
7. Αυτός είναι ο εαυτός που διάλεξες, αυτός που έπλασες σαν αντικατάστατο της πραγματικότητας. 2Αυτός είναι ο εαυτός που βίαια υπερασπίζεσαι εναντίον κάθε λογικής και κάθε αποδεικτικού στοιχείου και όλων των μαρτύρων που μπορούν να αποδείξουν ότι δεν είσαι αυτός.
3Δεν τους ακούς. 4Προχωρείς στο δρόμο σου σκυφτός, μη τυχόν και αντιληφθείς μια αναλαμπή της αλήθειας και απαλλαγείς από την αυταπάτη και απελευθερωθείς.
8. Τρέμεις από φόβο μη τυχόν και αισθανθείς το άγγιγμα του Χριστού στον ώμο σου και αντιληφθείς το απαλό Του χέρι να σε οδηγεί να κοιτάξεις τα δώρα σου. 2Πώς λοιπόν θα μπορούσες να διακηρύξεις τη φτώχεια σου στην εξορία; 3Αυτός θα σε έκανε να γελάσεις με αυτή την αντίληψη του εαυτού σου. 4Πού είναι η μεμψιμοιρία τότε; 5Και πού είναι η τραγωδία που αναζήτησες για αυτόν που ο Θεός προόρισε να έχει μόνο χαρά;
9. Ο πανάρχαιος φόβος σου σε έχει πλησιάσει τώρα και η δικαιοσύνη σε έχει προφτάσει επιτέλους. 2Το χέρι του Χριστού έχει αγγίξει τον ώμο σου και αισθάνεσαι ότι δεν είσαι μόνος σου. 3Υποψιάζεσαι επίσης ότι ο αξιολύπητος εαυτός που νόμιζες ότι ήσουν μπορεί να μην είναι η Ταυτότητα σου. 4Ό Λόγος του Θεού ίσως να είναι πιο αληθινός από τον δικό σου. 5Ίσως τα δώρα Του για σένα να είναι πραγματικά. 6Αυτός ίσως να μην έχει τελείως ξεγελαστεί από το σχέδιο σου να κρατήσεις τον Υιό Του σε βαθιά λησμονιά και να πάρεις το δρόμο που διάλεξες χωρίς τον Εαυτό σου.
10. Το Θέλημα του Θεού δεν αντιτίθεται. 2Απλώς είναι. 3Δεν είναι ο Θεός που έχεις φυλακίσει με το σχέδιο σου να χάσεις τον Εαυτό σου. 4Αυτός δε γνωρίζει ένα σχέδιο τόσο άσχετο με το Θέλημα Του. 5Υπήρξε μια ανάγκη που Αυτός δεν κατάλαβε, αλλά στην οποία έδωσε μια Απάντηση. 6Αυτό είναι όλο κι όλο. 7Και εσύ, που είσαι αυτός στον οποίο η Απάντηση έχει δοθεί, δεν έχεις ανάγκη από τίποτα άλλο εκτός από Αυτήν.
11. Τώρα ζούμε, γιατί τώρα δεν μπορούμε να πεθάνουμε. 2Η επιθυμία να πεθάνεις έχει απαντηθεί και τα μάτια που την κοίταξαν έχουν αντικατασταθεί τώρα από την όραση που αντιλαμβάνεται ότι δεν είσαι ό,τι υποκρίνεσαι ότι είσαι. 3Βαδίζει μαζί σου Αυτός, που αποκρίνεται στοργικά σε όλους τους φόβους σου με μια σπλαχνική απάντηση: «δεν είναι έτσι τα πράγματα». 4Σου δείχνει όλα τα δώρα που έχεις κάθε φορά που η σκέψη της φτώχειας σε καταδυναστεύει, και μιλά για τη Συντροφιά Του κάθε φορά που αντιλαμβάνε­σαι τον εαυτό σου να είναι μόνος και φοβισμένος.
12. Σου υπενθυμίζει επίσης ακόμα ένα πράγμα που είχες ξεχάσει. 2Γιατί το Άγγιγμα Του σε έχει κάνει όμοιο με Αυτόν. 3Τα δώρα που έχεις δεν είναι μόνο για σένα. 4Ό,τι έχει έρθει να σου προσφέρει Αυτός, πρέπει τώρα να μάθεις να δίνεις. 5Άυτό είναι το μάθημα που διδάσκει η προσφορά Του, γιατί Αυτός σε έχει σώσει από την απομόνωση που επιδίωξες να πλάσεις για να κρυφτείς από το Θεό. 6Αυτός σου έχει υπενθυμίσει όλα τα δώρα που σου έχει δώσει ο Θεός. 7Και επίσης μιλά για το τι γίνεται το θέλημα σου, όταν δεχτείς αυτά τα δώρα και αναγνωρίσεις ότι είναι δικά σου.
13. Τα δώρα είναι δικά σου, εμπιστευμένα στη φροντίδα σου, για να τα δώσεις σε όλους αυτούς που διάλεξαν το μοναχικό δρόμο από τον οποίο έχεις διαφύγει. 2Δεν καταλαβαίνουν ότι απλώς και μόνο κυνηγούν τις επιθυμίες τους. 3Εσύ είσαι αυτός που τους διδάσκει τώρα. 4Γιατί έχεις μάθει από το Χριστό ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος στον οποίο μπορούν να βαδίσουν. 5Δίδαξε τους με το να τους δείχνεις την ευτυχία που έρχεται σε αυτούς που αισθάνονται το άγγιγμα του Χριστού και αναγνωρίζουν τα δώρα του Θεού. 6Μην αφήνεις τη θλίψη να κλονίζει την εμπιστοσύνη σου στην αποστολή.
14. Οι αναστεναγμοί σου θα προδώσουν τώρα τις ελπίδες εκείνων που στηρίζονται σε σένα για την απελευθέρωση τους. 2Τα δάκρυα σου είναι δικά τους. 3Αν είσαι άρρωστος, απλώς και μόνο αρνείσαι τη θεραπεία τους. 4Ό,τι φοβάσαι απλώς και μόνο τους διδάσκει ότι οι φόβοι τους είναι δικαιολογημέ­νοι. 5Το χέρι σου δίνει το άγγιγμα του Χριστού, η αλλαγή της στάσης σου γίνεται η απόδειξη ότι όποιος αποδέχεται τα δώρα του Θεού δεν μπορεί ποτέ να υποφέρει από τίποτα.
6Αυτός σου έχει εμπιστευτεί την απελευθέρωση του κόσμου από τον πόνο.
15. Μην προδώσεις την αποστολή σου. 2Γίνε η ζωντανή απόδειξη του τι μπορεί να προσφέρει στον καθένα το άγγιγμα του Χριστού. 3Ό Θεός σου έχει εμπιστευτεί όλα τα δώρα Του. 4Στην ευτυχία σου δώσε μαρτυρία του πόσο μεταμορφώνεται ο νους που διαλέγει να δεχτεί τα δώρα Του και να αισθανθεί το άγγιγμα του Χριστού. 5Αυτή είναι η αποστολή σου τώρα. 6Γιατί ο Θεός εμπιστεύεται το δόσιμο των δώρων Του σε όλους αυτούς που τα έχουν λάβει. 7Αυτός έχει μοιραστεί τη χαρά Του με σένα. 8Και τώρα πηγαίνεις να τη μοιραστείς με τον κόσμο.

Share