Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Κανένας δεν μπορεί να κρίνει αν έχει μόνο μερικά από τα αποδεικτικά στοιχεία. 2Αυτό δεν είναι κρίση. 3Είναι απλώς μια γνώμη βασισμένη στην άγνοια και την αμφιβολία. 4Η φαινομενική της βεβαιότητα είναι μόνο και μόνο ένα πέπλο για την αβεβαιότητα που θα ήθελε να συγκαλύψει. 5Χρειάζεται παράλογη υπεράσπιση, επειδή είναι παράλογη. 6Και η υπεράσπιση της φαίνεται δυνατή, πειστική και χωρίς καμιά αμφιβολία, εξαιτίας όλων των αμφιβολιών που παραμένουν κρυφές.
2. Δε φαίνεται να αμφιβάλλεις τον κόσμο που βλέπεις. 2Δεν αμφισβητείς πραγματικά ό,τι σου δείχνεται μέσω των ματιών του σώματος. 3Όύτε και ρωτάς γιατί το πιστεύεις, αν και έμαθες εδώ και πολύ καιρό ότι οι αισθήσεις σου πράγματι εξαπατούν. 4Το ότι πιστεύεις ό,τι σου μεταδίδουν, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, είναι ακόμα πιο παράξενο, αν σταματήσεις να σκεφτείς πόσο συχνά αποδείχτηκαν ψευδομάρτυρες! 5Γιατί είσαι πρόθυμος να τις εμπιστευτείς τόσο ανεπιφύλακτα; 6Για ποιο άλλο λόγο παρά εξαιτίας των απωθημένων αμφιβολιών, τις οποίες θα ήθελες να συγκαλύψεις με την εξωτερική εμφάνιση της βεβαιότητας;
3. Πώς μπορείς να κρίνεις; 2Η κρίση σου βασίζεται στη μαρτυρία που οι αισθήσεις σου σού προσφέρουν. 3Ποτέ ωστόσο δεν υπήρξε μαρτυρία πιο ψεύτικη από αυτήν. 4Πώς αλλιώς όμως κρίνεις τον κόσμο που βλέπεις; 5Η πίστη σου σε ό,τι τα μάτια σου και τα αυτιά σου σου μεταδίδουν είναι αξιολύπητη. 6Νομίζεις ότι τα δάχτυλα σου αγγίζουν την πραγματικότητα και πλησιάζουν την αλήθεια. 7Αυτή είναι η αντίληψη που καταλαβαίνεις και νομίζεις ότι είναι πιο πραγματική από τη μαρτυρία που δίνεται από την αιώνια Φωνή για τον Ίδιο το Θεό.
4. Μπορεί αυτό να είναι κρίση; 2Συχνά σου έχει δοθεί η προτροπή να αποφεύγεις να κρίνεις, όχι επειδή η κρίση είναι ένα δικαίωμα που πρέπει να παρακρατηθεί από σένα 3αλλά επειδή δεν μπορείς να κρίνεις. 4Απλώς μπορείς να πιστεύεις τις κρίσεις του εγώ, που όλες τους είναι ψεύτικες. 5Το εγώ καθοδηγεί τις αισθήσεις σου προσεκτικά για να αποδείξει πόσο αδύναμος είσαι, πόσο ανήμπορος και φοβισμένος, πόσο μαυρισμένος από την αμαρτία, πόσο δυστυχισμένος στην ενοχή σου και πόσο φοβάσαι τη δίκαιη τιμωρία.
5. Αυτό το πράγμα για το οποίο το εγώ μιλά και θα ήθελε επιπλέον και να το υπερασπιστεί, σου λέει ότι είναι ο εαυτός σου. 2Και εσύ το πιστεύεις αυτό με άκαμπτη βεβαιότητα. 3Ωστόσο κάτω από αυτή την πεποίθηση παραμένει η κρυφή αμφιβολία πως ό,τι το εγώ σου παρουσιάζει με τέτοια απόλυτη βεβαιότητα, σαν πραγματικότητα, δεν το πιστεύει. 4Είναι μονάχα ο εαυτός του τον οποίο καταδικάζει. 5Είναι μέσα στον εαυτό του που βλέπει την ενοχή. 6Είναι η δική του απόγνωση που βλέπει σε σένα.
6. Μην ακούς τη φωνή του. 2Οι μάρτυρες που στέλνει για να σου αποδείξουν ότι η κακότητά του είναι δική σου είναι ψεύτικοι και μιλούν με βεβαιότητα για αυτό που δε γνωρίζουν. 3Η πίστη σου σε αυτούς είναι τυφλή, επειδή δεν είσαι πρόθυμος να μοιραστείς τις αμφιβολίες που ο κύριος τους δεν μπορεί να καταπνίξει εντελώς. 4Πιστεύεις ότι το να αμφιβάλλεις τους υποτελείς του είναι το ίδιο με το να αμφιβάλλεις τον εαυτό σου.
7. Ωστόσο πρέπει να μάθεις ότι το να αμφιβάλλεις τα αποδεικτικά τους στοιχεία θα ανοίξει το δρόμο για να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου και να αφήνεις μόνο τη Φωνή για το Θεό να είναι ο Κριτής του τι αξίζει την πίστη σου. 2Αυτός δε θα σου πει ότι ο αδερφός σου πρέπει να κριθεί από ό,τι τα μάτια σου βλέπουν σε αυτόν, ή ό,τι το στόμα του σώματος του λέει στα αυτιά σου, ή ό,τι το άγγιγμα των δαχτύλων σου σε πληροφορεί για αυτόν. Αυτός αγνοεί αυτές τις μάταιες μαρτυρίες, οι οποίες απλώς λένε ψέματα για τον Υιό του Θεού. 4Αυτός αναγνωρίζει μόνο ό,τι ο Θεός αγαπά, και στο άγιο φως αυτού που βλέπει όλα τα όνειρα του εγώ για το τι είσαι εξαφανίζονται μπροστά στο μεγαλείο που Αυτός κοιτάζει.
8. Άφησε Αυτόν να είναι ο Κριτής του τι είσαι, γιατί Αυτός έχει βεβαιότητα τόσο μεγάλη που η αμφιβολία δεν έχει νόημα μπροστά στην παρουσία Της. 2Ο Χριστός δεν μπορεί να αμφιβάλλει τον εαυτό Του.
3Ή Φωνή για το Θεό μπορεί μονάχα να Τον τιμά και να χαίρεται που είναι τελείως και παντοτινά αναμάρτητος. 4Οποιον έχει κρίνει Αυτός, μπορεί μονάχα να αγνοεί την ενοχή γιατί τώρα είναι απρόθυμος να παίξει με τα παιχνίδια της αμαρτίας επειδή τώρα δε δίνει σημασία στις μαρτυρίες του σώματος μπροστά στην έκσταση της άγιας εμφάνισης του Χριστού.
9. Έτσι λοιπόν κρίνει Αυτός.2Αποδέξου το Λόγο Του για το τι είσαι, γιατί Αυτός είναι αυτόπτης μάρτυρας της όμορφης δημιουργίας σου και του Νου του Οποίου η Σκέψη δημιούργησε την πραγματικότητα σου. 3Τι σημασία μπορεί να έχει το σώμα για Αυτόν που γνωρίζει τη δόξα του Πατέρα και του Υιού; 4Τι ψιθυρίσματα του εγώ μπορεί να ακούσει Αυτός; 5Τι θα μπορούσε να Τον πείσει ότι οι αμαρτίες σου είναι πραγματικές;. 6 Άφησε Τον επίσης να είναι ο Κριτής του καθετί που φαίνεται να σου συμβαίνει σε αυτό τον κόσμο. 7Τα μαθήματα Του θα σε κάνουν ικανό να γεφυρώσεις το χάσμα μεταξύ των ψευδαισθήσεων και της αλήθειας.
10. Αυτός θα αφαιρέσει όλη την πίστη που έχεις βάλει στον πόνο, την καταστροφή, τη δυστυχία και την απώλεια. 2Σου δίνει όραση η οποία μπορεί να κοιτάξει πέρα από αυτά τα ζοφερά φαινόμενα και να βλέπει την απαλή παρουσία του Χριστού σε όλα αυτά. 3Δε θα αμφιβάλλεις πια ότι μόνο το καλό μπορεί να έρθει σε σένα που έχεις αγαπηθεί από το Θεό, γιατί Αυτός θα κρίνει όλα τα συμβάντα και θα διδάξει το μοναδικό μάθημα που όλα τους περιέχουν.
11. Από όλα τα συμβάντα Αυτός θα επιλέξει τα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την αλήθεια και θα αγνοήσει εκείνες τις πλευρές που καθρεφτίζουν απλώς και μόνο μάταια όνειρα. 2Και όλα τα περιστατικά, κάθε περίσταση και κάθε γεγονός που φαίνεται να σε επηρεάζει κατά οποιονδήποτε τρόπο. Αυτός θα τα ξαναερμηνεύσει από το δικό Του σύστημα αναφοράς που είναι εντελώς ενοποιημένο και σίγουρο. 3Και θα δεις την αγάπη πέρα από το μίσος, τη σταθερότητα μέσα στην αλλαγή, το αγνό μέσα στην αμαρτία και μόνο την ευλογία του Ουρανού στον κόσμο.
12. Αυτή είναι η ανάσταση σου, γιατί η ζωή σου δεν είναι μέρος κανενός πράγματος που βλέπεις. 2Βρίσκεται υπεράνω του σώματος και του κόσμου, πέρα από κάθε μαρτυρία που υπερασπίζεται την ανοσιότητα, μέσα στο Άγιο, άγια όπως ο εαυτός της. 3Σε όλους και σε όλα η Φωνή Του δε θα ήθελε να σου μιλήσει για τίποτα άλλο παρά μόνο για τον Εαυτό σου και το Δημιουργό σου, ο Οποίος είναι ένα με Αυτόν. 4Έτσι θα δεις το άγιο πρόσωπο του Χριστού στο καθετί και δε θα ακούς κανένα άλλο ήχο παρά μόνο τον αντίλαλο της Φωνής του Θεού.
13. Εξασκούμεθα χωρίς λόγια σήμερα, εκτός από την αρχή των χρονικών διαστημά­των που περνάμε με το Θεό. Αρχίζουμε αυτά τα διαστήματα επαναλαμβάνοντας αργά και μόνο μια φορά τη σκέψη με την οποία αρχίζει η ημέρα. 3Και μετά παρακολουθού­με τις σκέψεις μας σιωπηλά, επικαλούμενοι Αυτόν ο Οποίος βλέπει τα στοιχεία της αλήθειας σε αυτές. 4Άφησέ Τον να αξιολογεί όλες τις σκέψεις που έρχονται στο νου σου, να αφαιρεί τα στοιχεία των ονείρων και να τις ξαναδίνει σαν καθαρές ιδέες που δεν αντικρούουν το Θέλημα του Θεού.
14. Δώσε τις σκέψεις σου σε Αυτόν, και Αυτός θα στις ξαναδώσει σαν θαύματα που διακηρύσσουν χαρούμενα την πληρότητα και την ευτυχία που ο Θεός θέλει για τον Υιό Του, σαν απόδειξη της αιώνιας Αγάπης Του. 2Και καθώς κάθε σκέψη μεταμορφώ­νεται κατ αυτό τον τρόπο, παίρνει θεραπευτική δύναμη από το Νου ο Οποίος είδε την αλήθεια σε αυτήν και δεν ξεγελάστηκε από τα ψέματα που είχαν προστεθεί.3Όλες οι κλωστές της φαντασίας φεύγουν. 4Και ό,τι μένει ενοποιείται σε μια τέλεια Σκέψη που προσφέρει την τελειότητα της παντού.
15. Αφιέρωσε λοιπόν δεκαπέντε λεπτά όταν ξυπνήσεις και με χαρά δώσε άλλα δεκαπέντε λεπτά προτού πας να κοιμηθείς. 2Η υπηρεσία σου αρχίζει καθώς όλες οι σκέψεις σου εξαγνίζονται.3Ετσι διδάσκεσαι για να διδάξεις τον Υιό του Θεού το άγιο μάθημα της αγιοσύνης του. 4Κανένας δεν μπορεί να μην ακούσει, όταν εσύ ακούς τη Φωνή του Θεού να τιμά τον Υιό του Θεού. 5Και όλοι θα μοιραστούν με σένα τις σκέψεις που Αυτός έχει μεταφράσει εκ νέου στο νου σου.
16. Αυτή είναι η ώρα του Πάσχα σου. 2Και έτσι προσφέρεις το δώρο των κατάλευκων κρίνων στον κόσμο, αντικαθιστώντας τους μάρτυρες της αμαρτίας και του θανάτου.
3Μέσω της μεταμόρφωσης σου ο κόσμος λυτρώνεται και απελευθερώνεται με χαρά από την ενοχή. 4Με χαρά και ευγνωμοσύνη, τώρα, υψώνουμε τους αναστημένους νόες μας σε Αυτόν ο Οποίος έχει αποκαταστήσει τη διανοητική μας υγεία.
17, Και κάθε ώρα θα Τον θυμόμαστε Αυτόν, ο Οποίος είναι σωτηρία και απελευθέρωση. 2Καθώς δίνουμε ευχαριστίες, ο κόσμος ενώνεται μαζί μας και δέχεται χαρούμενα τις άγιες σκέψεις μας που ο Ουρανός έχει διορθώσει και εξαγνίσει. 3Τώρα η υπηρεσία μας έχει επιτέλους αρχίσει, για να μεταδώσουμε σε όλο τον κόσμο τα χαρούμενα νέα πως η αλήθεια δεν έχει ψευδαισθήσεις και ότι η ειρήνη του Θεού, μέσα από μας, ανήκει σε όλους.

Share