Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ο Θεός δεν γνωρίζει την μάθηση. 2Το Θέλημα Του όμως προεκτείνεται σε ό,τι Αυτός δεν καταλαβαίνει, επειδή θέλει την ευτυχία που ο Υιός Του κληρονόμησε από Αυτόν να είναι αδιατάραχτη, αιώνια και για πάντα αυξανόμενη, αιωνίως αναπτυσσόμενη μέσα στη χαρά της πλήρους δημιουργίας και παντοτινά ελεύθερη και εντελώς απεριόριστη μέσα σε Αυτόν. 3Αυτό είναι το Θέλημα Του. 4Και έτσι το Θέλημα Του παρέχει το μέσον που εγγυάται ότι έχει πραγματοποιηθεί.
2. Ο Θεός δεν βλέπει αντιφάσεις. 2Ο Υιός Του όμως πιστεύει ότι τις βλέπει. 3Χρειάζεται λοιπόν Έναν που να μπορεί να διορθώσει τη λανθασμένη όραση του και να του δώσει όραση που θα τον επαναφέρει, εκεί όπου η αντίληψη σταματά. 4Ο Θεός δεν αντιλαμβάνεται καθόλου. 5Είναι όμως Αυτός που δίνει το μέσο με το οποίο η αντίληψη γίνεται αρκετά αληθινή και όμορφη, ώστε να αφήσει το φως του Ουρανού να λάμψει πάνω της. 6Και είναι Αυτός που επιβεβαιώνει ό,τι ο Υιός Του θα ήθελε να διαψεύσει και ο Οποίος διατηρεί την αθωότητα του Υιού Του για πάντα.
3. Αυτά είναι τα μαθήματα που ο Θεός θα ήθελε να μάθεις. 2Το Θέλημα Του καθρεφτίζει όλα αυτά τα μαθήματα, τα οποία απεικονίζουν τη γεμάτη αγάπη καλοσύνη Του για τον Υιό που Αυτός αγαπά. 3Κάθε μάθημα έχει μια κεντρική σκέψη, που είναι πάντοτε η ίδια. 4Μόνο η μορφή της αλλάζει με τις αλλαγές των περιστάσεων και των γεγονότων, των προσώπων και των θεμάτων, αλλαγές φαινομενικές αλλά όχι πραγματικές. 5Οι κεντρικές σκέψεις είναι όλες ίδιες ως προς το βασικό τους περιεχόμενο. 6Το περιεχόμενο είναι το εξής:

7Συγχώρεσε, και θα το δεις διαφορετικά.

4. Είναι βέβαιο ότι κάθε δυστυχία δεν φαίνεται να είναι μόνο και μόνο μια έλλειψη συγχώρεσης. 2Ωστόσο, αυτό είναι το περιεχόμενο πίσω από τη μορφή. 3Είναι αυτή η ομοιότητα που κάνει τη μάθηση σίγουρη, επειδή το μάθημα είναι τόσο απλό που στο τέλος δεν μπορεί να απορριφτεί. 4Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί για πάντα από μια αλήθεια τόσο φανερή, που εμφανίζεται σε αναρίθμητες μορφές και η οποία όμως αναγνωρίζεται το ίδιο εύκολα σε όλες αυτές τις μορφές, αν κάποιος θέλει μόνο και μόνο να δει το απλό μάθημα που βρίσκεται εκεί.

5. Συγχώρεσε, και  θα το δεις διαφορετικά.

2Αυτά είναι τα λόγια που το Άγιο Πνεύμα λέει εν μέσω όλων των βασάνων σου, όλου του πόνου σου και όλης της δυστυχίας σου ανεξάρτητα από τη μορφή που παίρνει. 3Αυτά είναι τα λόγια με τα οποία ο πειρασμός τελειώνει και η ενοχή έχοντας εγκαταλειφτεί, δεν είναι πια σεβαστή. 4Αυτά είναι τα λόγια που βάζουν τέλος στο όνειρο της αμαρτίας και ξεφορτώνουν το νου από το φόβο. 5Αυτά είναι τα λόγια με τα οποία η σωτηρία έρχεται σε όλο τον κόσμο.
6. Δεν θα μάθουμε να λέμε αυτά τα λόγια, όταν δελεαζόμαστε να πιστέψουμε ότι ο πόνος είναι πραγματικός και ότι ο θάνατος γίνεται η επιλογή μας αντί για τη ζωή; 2Δεν θα μάθουμε να λέμε αυτά τα λόγια, όταν καταλάβουμε τη δύναμη τους να απελευθερώσουν όλους τους νόες από τη σκλαβιά; 3Αυτά τα λόγια σου δίνουν τη δύναμη να εξουσιάζεις όλα τα γεγονότα που φαίνονται να σε εξουσιάζουν. 4Τα βλέπεις σωστά, όταν κρατάς αυτά τα λόγια σε πλήρη επίγνωση και δεν ξεχνάς ότι είναι εφαρμόσιμα στο καθετί που βλέπεις ή σε οτιδήποτε που ένας αδελφός κοιτάζει λανθασμένα.
7. Πώς μπορείς να καταλάβεις αν εσύ κάνεις λάθος, ή αν κάποιος άλλος παραλείπει να αντιληφτεί τα μάθημα που πρέπει να μάθει; 2Φαίνεται ο πόνος πραγματικός στην αντίληψη σου; 3Αν ναι, να είσαι σίγουρος ότι το μάθημα δεν έχει μαθευτεί. 4Και μια έλλειψη συγχώρεσης παραμένει κρυμμένη μέσα στο νου που βλέπει τον πόνο μέσα από μάτια που ο νους διευθύνει.
8. Ο Θεός δεν θέλει να υποφέρεις έτσι. 2Είναι πρόθυμος να σε βοηθήσει να συγχωρέσεις τον εαυτό σου. 3Ο Υιός Του δεν θυμάται ποιος είναι. 4Και ο Θεός δεν θα ήθελε να τον αφήσει να ξεχάσει την Αγάπη Του και όλα τα δώρα που η Αγάπη Του φέρνει μαζί της. 5Θα ήθελες να απαρνηθείς τώρα την ίδια σου τη σωτηρία; 6Δεν θα ήθελες να μάθεις τα απλά μαθήματα που βάζει μπροστά σου ο Δάσκαλος του Ουρανού, ώστε όλος ο πόνος να εξαφανιστεί και ο Υιός να θυμηθεί τον Πατέρα του;
9. Όλα τα πράγματα είναι μαθήματα που ο Θεός θα ήθελε να μάθεις. 2Δεν θα ήθελε να αφήσει ούτε μια άσπλαχνη σκέψη χωρίς επανόρθωση ούτε ένα αγκάθι ή καρφί που να πληγώνει τον άγιο Υιό Του καθ᾽ οιονδήποτε τρόπο. 3Είναι πρόθυμος να διασφαλίσει, ότι η άγια ανάπαυση του Υιού Του παραμένει αδιατάραχτη και γαλήνια, χωρίς καμιά έννοια μέσα σ᾽ έναν αιώνιο οίκο που φροντίζει για αυτόν. 4Και είναι πρόθυμος να σκουπίσει όλα τα δάκρυα, χωρίς να αφήσει κανένα που να μην έχει χυθεί και κανένα που να περιμένει την ώρα του για να χυθεί. 5Επειδή ο Θεός έχει αποφασίσει ότι το γέλιο πρέπει να αντικαταστήσει κάθε δάκρυ και ότι ο Υιός Του πρέπει και πάλι να είναι ελεύθερος.
10. Θα επιχειρήσουμε σήμερα να ξεπεράσουμε χίλια φαινομενικά εμπόδια στο δρόμο προς την ειρήνη σε μια μόνο μέρα. 2Άφησε την ευσπλαχνία να έλθει σε σένα πιο γρήγορα. 3Μην προσπαθήσεις να την κρατήσεις σε απόσταση μια μέρα ακόμα, ένα ακόμα λεπτό ή μια ακόμα στιγμή. 4Ο χρόνος πλάστηκε για αυτό. 5Χρησιμοποίησε τον σήμερα για αυτό που είναι ο σκοπός του. 6Μέρα και νύχτα αφιέρωνε ό,τι χρόνο μπορείς για να υπηρετείς τον ορθό σκοπό του και μην αφήνεις αυτή την ώρα να είναι λιγότερη από ό,τι ικανοποιεί την πιο βαθιά σου ανάγκη.
11. Δώσε όλο αυτό που μπορείς και δώσε και λίγο περισσότερο. 2Γιατί τώρα είμαστε πρόθυμοι να βιαστούμε και να πάμε στο σπίτι του Πατέρα μας. 3Έχουμε απουσιάσει για πάρα πολύ καιρό και δεν θα θέλαμε να καθυστερή­σουμε περισσότερο εδώ. 4Και καθώς εξασκούμαστε, ας αναλογιστούμε όλα τα πράγματα που φυλάξαμε για να τα τακτοποιήσουμε οι ίδιοι και να τα κρατήσουμε μακριά από τη θεραπεία. 5Ας τα δώσουμε όλα τους σε Αυτόν που γνωρίζει πώς να τα κοιτάξει ώστε να εξαφανιστούν. 6Η αλήθεια είναι το μήνυμα Του, η αλήθεια είναι η διδαχή Του. 7Δικά Του είναι τα μαθήματα που ο Θεός θα ήθελε να μάθουμε.
12. Κάθε ώρα σήμερα, καθώς και στις ημέρες που έρχονται, αφιέρωνε λίγο χρόνο για να εφαρμόζεις το μάθημα της συγχώρεσης στη μορφή που έχει καθιερωθεί για την κάθε ημέρα. 2Και προσπάθησε να το εφαρμόζεις στα γεγονότα που έφερε η ώρα, έτσι ώστε η επόμενη ώρα να είναι ελεύθερη από την προηγούμενη. 3Οι αλυσίδες του χρόνου λασκάρουν εύκολα κατά αυτό τον τρόπο. 4Μην αφήνεις καμιά ώρα να ρίχνει τη σκιά της στην ώρα που ακολουθεί και όταν κι αυτή περάσει, άφησε το καθετί που συνέβη κατά τη διάρκεια της να φύγει μαζί της. 5Έτσι θα παραμείνεις χωρίς δεσμά, σε αιώνια ειρήνη μέσα στον κόσμο του χρόνου.
13. Αυτό είναι το μάθημα που ο Θεός θα ήθελε να μάθεις: υπάρχει ένας
τρόπος με τον οποίο να κοιτάζεις το καθετί, που το κάνει να είναι για σένα ένα ακόμη βήμα προς Αυτόν και προς τη σωτηρία του κόσμου. 2Στο καθετί που κάνει λόγο για τρόμο, να απαντάς ως εξής:

3Θα συγχωρέσω και αυτό θα εξαφανιστεί.

4Σε κάθε ανησυχία, κάθε έννοια και κάθε μορφή δυστυχίας, επανέλαβε αυτά ακριβώς τα λόγια. 5Και τότε κρατάς το κλειδί που ανοίγει την πύλη του Ουρανού και φέρνει επιτέλους την Αγάπη του Θεού του Πατέρα κάτω στη γη, για να ανυψώσει τη γη στον Ουρανό. 6Ο Θεός ο Ίδιος θα κάνει αυτό το τελικό βήμα. 7Μην αρνείσαι τα μικρά βήματα που σου ζητά να κάνεις προς Αυτόν.

Share