Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η σημερινή ιδέα παραμένει η κεντρική σκέψη στην οποία βασίζεται η σωτηρία. 2Διότι η θεραπεία είναι το αντίθετο όλων των ιδεών του κόσμου, οι οποίες εστιάζονται στην αρρώστια και στις διαχωρισμένες καταστάσεις. 3H ασθένεια είναι μια απομάκρυνση από τους άλλους και μια διακοπή της ενότητας. 4Γίνεται μια πόρτα που κλείνει  έναν διαχωρισμένο εαυτό και τον κρατά απομονωμένο κι αβοήθητο.
2. Η ασθένεια είναι απομόνωση. 2Επειδή φαίνεται να κρατά τον εαυτό αποχωρισμένο από τους άλλους, για να υποφέρει ό,τι οι άλλοι δεν αισθάνονται. 3Δίνει στο σώμα την τελική δύναμη να κάνει πραγματικό τον διαχωρισμό και να κρατήσει το νου φυλακισμένο στην απομόνωση, διαιρεμένο και κομματιασμένο μέσα σε έναν συμπαγή τοίχο αρρωστημένης σάρκας, τον οποίο δεν μπορεί να υπερπηδήσει.
3. Ο κόσμος υπακούει τους νόμους που υπηρετεί η ασθένεια αλλά η θεραπεία δρα ανεξάρτητα από αυτούς. 2Είναι αδύνατον για οποιονδήποτε να θεραπευτεί μόνος του. 3Στην αρρώστια πρέπει να είναι αποχωρισμένος και διαιρεμένος. 4Η θεραπεία όμως, είναι η δική του απόφαση να είναι και πάλι αδιαίρετος και να δεχτεί τον Εαυτό του με όλα τα μέρη Του ακέραια και άθικτα. 5Στην ασθένεια ο Εαυτός του φαίνεται να είναι διαμελισμένος και χωρίς την ενότητα που Τού δίνει ζωή. 6Η θεραπεία όμως, πραγματοποιείται καθώς αυτός αντιλαμβάνεται ότι το σώμα δεν έχει δύναμη να επιτεθεί στην συμπαντική ενότητα του Υιού του Θεού.
4. Η ασθένεια θα ήθελε να αποδείξει ότι τα ψέματα πρέπει να είναι αλήθεια. 2Η θεραπεία όμως, αποδεικνύει ότι η αλήθεια είναι αληθινή. 3Ο διαχωρισμός, που η αρρώστια θα ήθελε να επιβάλλει δεν έχει ποτέ συμβεί στην πραγματικότητα. 4Να θεραπευτεί κάποιος, είναι απλώς να δεχτεί αυτό που ήταν πάντα αλήθεια και το οποίο θα παραμείνει για πάντα ακριβώς όπως είναι. 5Στα μάτια όμως, που είναι συνηθισμένα στις ψευδαισθήσεις πρέπει να υποδειχτεί πως ό,τι κοιτάζουν είναι ψεύτικο. 6Επομένως η θεραπεία, την οποία ποτέ δεν είχε ανάγκη η αλήθεια, πρέπει να αποδείξει ότι η ασθένεια δεν είναι πραγματική.
5. Η θεραπεία θα μπορούσε λοιπόν να ονομαστεί ένα αντι-όνειρο, το οποίο αναιρεί το όνειρο της ασθένειας εξ ονόματος της αλήθειας, αλλά όχι την ίδια την αλήθεια. 2Ακριβώς όπως η συγχώρεση παραβλέπει όλες τις αμαρτίες που ποτέ δεν επιτελέστηκαν, η θεραπεία δεν κάνει άλλο από το να αφαιρεί τις ψευδαισθήσεις που δεν έχουν συμβεί. 3Ακριβώς όπως ο πραγματικός κόσμος θα εγερθεί για να πάρει τη θέση αυτού που ποτέ δεν έχει συμβεί, η θεραπεία προσφέρει μόνο επανόρθωση για φανταστικές καταστάσεις και ψεύτικες ιδέες τις οποίες τα όνειρα κεντούν σαν εικόνες της αλήθειας.
6. Ωστόσο, μη νομίσεις ότι η θεραπεία δεν είναι άξια της λειτουργίας σου εδώ. 2Διότι ο αντίχριστος γίνεται πιο δυνατός από τον Χριστό γι’ αυτούς που ονειρεύονται ότι ο κόσμος είναι πραγματικός. 3Το σώμα φαίνεται να είναι πιο στερεό και σταθερό από τον νου. 4Και η αγάπη γίνεται ένα όνειρο, ενώ ο φόβος παραμένει η μόνη πραγματικότητα που μπορεί κανείς να δει και να αποδείξει και να καταλάβει πλήρως.
7. Ακριβώς όπως το φως της συγχώρεσης διώχνει όλες τις αμαρτίες και ο πραγματικός κόσμος θα πάρει την θέση αυτού που κατασκεύασες, έτσι και η θεραπεία πρέπει να αντικαταστήσει τις φαντασίες της αρρώστιας που διατηρείς μπροστά στην απλή αλήθεια. 2Όταν έχει κανείς δει την αρρώστια να εξαφανίζεται, παρ’ όλους τους νόμους που επιμένουν ότι δεν μπορεί παρά να είναι αληθινή, τότε όλα τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί. 3Και αυτούς τους νόμους δεν μπορείς πια να τους αγαπάς ούτε να τους υπακούς.
8. Η θεραπεία είναι ελευθερία. 2Διότι αποδεικνύει ότι τα όνειρα δεν θα υπερνικήσουν την αλήθεια. 3Η θεραπεία μοιράζεται. 4Και με αυτό το χαρακτηριστικό αποδεικνύει ότι οι νόμοι, που είναι διαφορετικοί από τους νόμους που υποστηρίζουν πως η ασθένεια είναι αναπόφευκτη, είναι πιο ισχυροί από τα νοσηρά αντίθετα τους. 5Η θεραπεία είναι δύναμη.6Γιατί με το απαλό της χέρι υπερνικάται η αδυναμία και οι νόες που ήταν έγκλειστοι μέσα σε ένα σώμα είναι ελεύθεροι να ενωθούν με άλλους νόες και να είναι για πάντα ισχυροί.
9. Η θεραπεία, η συγχώρεση και η χαρούμενη ανταλλαγή όλου του κόσμου της δυστυχίας για ένα κόσμο όπου η θλίψη δεν μπορεί να εισέλθει, είναι τα μέσα με τα οποία το Άγιο Πνεύμα σε παροτρύνει να Το ακολουθήσεις. 2Τα αβρά του μαθήματα διδάσκουν πόσο εύκολα η σωτηρία μπορεί να γίνει δική σου, πόσο λίγο χρειάζεται να εξασκηθείς για να αφήσεις τους νόμους Του να αντικαταστήσουν αυτούς που έφτιαξες για να κρατήσεις τον εαυτό σου αιχμάλωτο του θανάτου.3Ή ζωή Του γίνεται δική σου, καθώς προσφέρεις την μικρή βοήθεια που σου ζητά για την απελευθέρωση σου από το καθετί που σού προξένησε ποτέ πόνο.
10. Και καθώς αφήνεις τον εαυτό σου να θεραπευτεί, βλέπεις όλους αυτούς που είναι γύρω σου ή έρχονται στο νου σου ή αυτούς που αγγίζεις ή εκείνους που δεν φαίνονται να έχουν καμιά επαφή μαζί σου, να θεραπεύονται μαζί με σένα. 2Ίσως δεν θα τους αναγνωρίσεις όλους, ούτε θα συνειδητοποιήσεις πόσο μεγάλη είναι η προσφορά σου σε όλο τον κόσμο, όταν αφήνεις την θεραπεία να έρθει σε σένα. 3Ποτέ όμως δεν θεραπεύεσαι μόνος σου. 4Και λεγεώνες επί λεγεώνων θα λάβουν το δώρο που λαμβάνεις όταν θεραπεύεσαι.
11. Αυτοί που θεραπεύονται γίνονται τα όργανα της θεραπείας. 2Ούτε μεσολαβεί χρονικό διάστημα μεταξύ της στιγμής που θεραπεύονται και της χάρης της θεραπείας που τους δίνεται για να την  δώσουν. 3Αυτό που αντιτίθεται στο Θεό δεν υπάρχει και όποιος δεν το δεχτεί μέσα στο νου του γίνεται τα ουράνια όπου οι κουρασμένοι μπορούν να μείνουν για να αναπαυτούν. 4Γιατί εδώ δίνεται η αλήθεια κι εδώ όλες οι ψευδαισθήσεις προσάγονται στην αλήθεια.
12. Δεν θα ήθελες να προσφέρεις στέγη στο θέλημα του Θεού; 2Απλώς και μόνο προσκαλείς τον Εαυτό σου να βρεθεί στον οίκο του. 3Και μπορεί αυτή η πρόσκληση να μην γίνει αποδεκτή; 4Να ζητάς να συμβεί το αναπόφευκτο και ποτέ δεν θα αποτύχεις. 5Η άλλη επιλογή είναι  να ζητάς μόνον ό,τι δεν μπορεί να υπάρχει και αυτό δεν μπορεί να πετύχει. 6Σήμερα ζητάμε μόνο την αλήθεια να μείνει στο νου μας ώστε σκέψεις θεραπείας να ρέουν από ό,τι θεραπεύεται σε ό,τι ακόμα πρέπει να θεραπευτεί, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτά τα δύο θα συμβούν μαζί.
13. Κάθε ώρα θα θυμόμαστε ότι η λειτουργία μας είναι να αφήνουμε το νου μας να θεραπεύεται, ώστε να φέρουμε την θεραπεία στον κόσμο, ανταλλάσ­σοντας την κατάρα με την ευλογία, τον πόνο με την χαρά και τον διαχωρισμό με την ειρήνη του Θεού. 2Δεν αξίζει να αφιερώνεις ένα λεπτό κάθε ώρα για να πάρεις ένα δώρο σαν κι αυτό; 3Δεν είναι ο λίγος χρόνος, μια μικρή ανταλλαγή, για το δώρο που προσφέρει τα πάντα;
14. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο δώρο. 2Κι έτσι θα αρχίσουμε την ημέρα με τις παρακάτω σκέψεις και θα αφιερώσουμε σε αυτές δέκα λεπτά,  με αυτές τις σκέψεις επίσης, θα κλείσουμε σήμερα το βράδυ:

3 Όταν θεραπεύομαι, δεν θεραπεύομαι μόνον εγώ.
4Και θα ήθελα να μοιραστώ την θεραπεία μου με τον κόσμο,
ώστε η ασθένεια να αποβληθεί από τον νου
του ενός Υιού του Θεού, ο Οποίος είναι ο μοναδικός μου Εαυτός.

15. Ας είσαι ένας αγωγός θεραπείας σήμερα. 2Και καθώς αναπαύεσαι στην γαλήνη, να είσαι προετοιμασμένος να δίνεις καθώς λαμβάνεις, να κρατάς μόνο ό,τι δίνεις και να λαμβάνεις τον Λόγο του Θεού στην θέση όλων των ανόητων σκέψεων που φαντάστηκες ποτέ. 3Τώρα ενωνόμαστε για να κάνουμε καλά όλο αυτό που ήταν άρρωστο, και να προσφέρουμε ευλογία εκεί όπου υπήρχε η επίθεση. 4Ούτε θα αφήσουμε αυτή την αποστολή να ξεχαστεί, καθώς κάθε ώρα της ημέρας που περνά, θα θυμόμαστε τον σκοπό μας με αυτήν την σκέψη:

5 Όταν θεραπεύομαι, δεν θεραπεύομαι μόνον εγώ. 6Και θα ήθελα να ευλογήσω τους αδερφούς μου,
επειδή θα ήθελα να θεραπευτώ μαζί με αυτούς,καθώς κι αυτοί θεραπεύονται μαζί με μένα.


 

Share