Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η σημερινή ιδέα παραμένει η κεντρική σκέψη στην οποία βασίζεται η σωτηρία. 2Γιατί η θεραπεία είναι το αντίθετο όλων των ιδεών του κόσμου οι οποίες εστιάζονται στην αρρώστια και τις διαιρεμένες καταστάσεις. 3Ή αρρώστια είναι μια απομάκρυνση από τους άλλους και μια διακοπή της ενότητας. 4Η αρρώστια γίνεται μια πόρτα που κλείνει μπροστά σ ένα αποχωρισμένο εαυτό και τον κρατά απομονωμένο κι αβοήθητο.
2. Η αρρώστια είναι απομόνωση. 2Γιατί φαίνεται να κρατά τον εαυτό αποχωρισμένο από τους άλλους, για να υποφέρει ό,τι οι άλλοι δεν αισθάνονται. 3Δίνει στο σώμα την τελική δύναμη να κάνει πραγματικό τον αποχωρισμό και να κρατήσει το νου φυλακισμένο στην απομόνωση, διαιρεμένο και κομματιασμένο μέσα σ ένα συμπαγές τοίχο αρρωστημένης σάρκας, τον οποίο δεν μπορεί να υπερπηδήσει.
3. Ο κόσμος υπακούει τους νόμους που υπηρετεί η αρρώστια, αλλά η θεραπεία δρα ανεξάρτητα από αυτούς. 2Είναι αδύνατο για οποιονδήποτε να θεραπευτεί μόνος του. 3Στην αρρώστια πρέπει να είναι αποχωρισμένος και διαιρεμένος. 4Η θεραπεία όμως είναι η δική του απόφαση να είναι και πάλι αδιαίρετος και να δεχτεί τον Εαυτό του με όλα τα μέρη Του ακέραια και άθικτα. 5Στην αρρώστια ο Εαυτός του φαίνεται να είναι διαμελισμένος και χωρίς την ενότητα που Του δίνει ζωή. 6Η θεραπεία όμως πραγματοποιείται καθώς αυτός αντιλαμβάνεται ότι το σώμα δεν έχει δύναμη να επιτεθεί στη συμπαντική ενότητα του Υιού του Θεού.
4. Η αρρώστια θα ήθελε να αποδείξει ότι τα ψέματα πρέπει να είναι αλήθεια. 2Η θεραπεία όμως αποδεικνύει ότι η αλήθεια είναι αληθινή. 3Ο αποχωρισμός που η αρρώστια θα ήθελε να επιβάλλει δεν έχει ποτέ συμβεί στην πραγματικότητα. 4Το να θεραπευτεί κανείς είναι απλώς να δεχτεί αυτό που ήταν πάντα αλήθεια και το οποίο θα παραμείνει για πάντα ακριβώς όπως είναι. 5Στα μάτια όμως που είναι συνηθισμένα στις ψευδαισθήσεις πρέπει να υποδειχτεί πως ό,τι κοιτάζουν είναι ψεύτικα. 6Επομένως η θεραπεία, την οποία ποτέ δε χρειάστηκε η αλήθεια, πρέπει να αποδείξει ότι η αρρώστια δεν είναι πραγματική.
5. Η θεραπεία θα μπορούσε λοιπόν να αποκαλεστεί ένα αντι-όνειρο, το οποίο αναιρεί το όνειρο της αρρώστιας εξ ονόματος της αλήθειας, αλλά όχι την ίδια την αλήθεια. 2Ακριβώς όπως η συγχώρεση παραβλέπει όλες τις αμαρτίες που ποτέ δεν επιτελέστηκαν, η θεραπεία μόνο και μόνο αφαιρεί τις ψευδαισθήσεις που δεν έχουν συμβεί. 3Ακριβώς όπως ο πραγματικός κόσμος θα εγερθεί για να πάρει τη θέση αυτού που ποτέ δεν έχει συμβεί, η θεραπεία μόνο και μόνο προσφέρει επανόρθωση για φανταστικές καταστάσεις και ψεύτικες ιδέες τις οποίες τα όνειρα κεντούν σε εικόνες της αλήθειας.
6. Ωστόσο, μη νομίσεις ότι η θεραπεία δεν είναι άξια της αποστολής σου εδώ. 2Γιατί ο αντίχριστος γίνεται πιο δυνατός από τον Χριστό γι αυτούς που ονειρεύονται ότι ο κόσμος είναι πραγματικός. 3Το σώμα φαίνεται να είναι πιο στερεό και σταθερό από το νου. 4Και η αγάπη γίνεται ένα όνειρο, ενώ ο φόβος παραμένει η μόνη πραγματικότητα που μπορεί κανείς να δει και να αποδείξει και να καταλάβει πλήρως.
7. Ακριβώς όπως το φως της συγχώρεσης διώχνει όλες τις αμαρτίες και ο πραγματικός κόσμος θα καταλάβει τη θέση αυτού που έπλασες, έτσι και η θεραπεία πρέπει να αντικαταστήσει τις φαντασίες της αρρώστιας που διατηρείς μπροστά στην απλή αλήθεια. 2Όταν έχει κανείς δει την αρρώστια να εξαφανίζεται παρ όλους τους νόμους που επιμένουν ότι δεν μπορεί παρά να είναι αληθινή, τότε όλα τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί. 3Και τους νόμους δεν μπορείς πια να τους αγαπήσεις ούτε να τους υπακούσεις.
8. Η θεραπεία είναι ελευθερία. 2Γιατί αποδεικνύει ότι τα όνειρα δε θα υπερνικήσουν την αλήθεια. 3Η θεραπεία μοιράζεται. 4Και με αυτό το χαρακτηριστικό αποδεικνύει ότι οι νόμοι, που είναι διαφορετικοί από τους νόμους που υποστηρίζουν πως η αρρώστια είναι αναπόφευκτη, είναι πιο ισχυροί από τα αρρωστημένα αντίθετα τους. 5Η θεραπεία είναι δύναμη.
6Γιατί με το απαλό της χέρι υπερνικάται η αδυναμία, και οι νόες που ήταν μαντρωμένοι μέσα σ ένα σώμα είναι ελεύθεροι να ενωθούν με άλλους νόες και να είναι για πάντα ισχυροί.
9. Η θεραπεία, η συγχώρεση και η χαρούμενη ανταλλαγή όλου του κόσμου της δυστυχίας για ένα κόσμο όπου η θλίψη δεν μπορεί να εισέλθει, είναι τα μέσα με τα οποία το Άγιο Πνεύμα σε παροτρύνει να Τον ακολουθήσεις. 2Τα αβρά του μαθήματα διδάσκουν πόσο εύκολα η σωτηρία μπορεί να γίνει δική σου, πόσο λίγο χρειάζεται να εξασκηθείς για να αφήσεις τους νόμους Του να αντικαταστήσουν αυτούς που έφτιαξες για να κρατήσεις τον εαυτό σου αιχμάλωτο του θανάτου.3Ή ζωή Του γίνεται δική σου, καθώς προσφέρεις τη μικρή βοήθεια που σου ζητά για την απελευθέρωση σου από το καθετί που σου προξένησε ποτέ πόνο.
10. Και καθώς αφήνεις τον εαυτό σου να θεραπευτεί, βλέπεις όλους αυτούς που είναι γύρω σου, ή έρχονται στο νου σου, ή αυτούς που αγγίζεις, ή εκείνους που δε φαίνονται να έχουν καμιά επαφή μαζί σου, να θεραπεύονται μαζί με σένα. 2Ίσως δε θα τους αναγνωρίσεις όλους, ούτε θα συνειδητοποιήσεις πόσο μεγάλη είναι η προσφορά σου σε όλο τον κόσμο, όταν αφήνεις τη θεραπεία να έρθει σε σένα. 3Ποτέ όμως δε θεραπεύεσαι μόνος σου. 4Και πάμπολλα πλήθη θα λάβουν το δώρο που λαμβάνεις όταν θεραπεύεσαι.
11. Αυτοί που θεραπεύονται γίνονται τα όργανα της θεραπείας. 2Ούτε και μεσολαβεί χρονικό διάστημα μεταξύ της στιγμής που θεραπεύονται και της χάρης της θεραπείας που τους δίνεται για να τη δώσουν. 3Αυτό που αντιτίθεται στο Θεό δεν υπάρχει, και όποιος δεν το δεχτεί μέσα στο νου του γίνεται ένα καταφύγιο όπου οι κουρασμένοι μπορούν να μείνουν για να αναπαυτούν. 4Γιατί εδώ δίνεται η αλήθεια κι εδώ όλες οι ψευδαισθήσεις προσάγονται στην αλήθεια.
12. Δε θα ήθελες να προσφέρεις στέγη στο θέλημα του Θεού; 2Απλώς και μόνο προσκαλείς τον Εαυτό σου να αισθανθεί άνετα. 3Και μπορεί αυτή η πρόσκληση να μη γίνει αποδεκτή; 4Να ζητάς να συμβεί το αναπόφευκτο, και ποτέ δε θα αποτύχεις. 5Η άλλη επιλογή είναι μόνο και μόνο να ζητάς ό,τι δεν μπορεί να υπάρχει, και αυτό δεν μπορεί να πετύχει. 6Σήμερα παρακαλούμε μόνο την αλήθεια να μείνει στο νου μας και σκέψεις θεραπείας να ρέουν από ό,τι θεραπεύεται σε ό,τι ακόμα πρέπει να θεραπευτεί, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτά τα δύο θα συμβούν μαζί.
13. Κάθε ώρα θα θυμόμαστε ότι η αποστολή μας είναι να αφήνουμε το νου μας να θεραπεύεται, ώστε να μπορούμε να διοχετεύουμε τη θεραπεία στον κόσμο, ανταλλάσ­σοντας την κατάρα για την ευλογία, τον πόνο για τη χαρά, και τον αποχωρισμό για την ειρήνη του Θεού. 2Δεν αξίζει να αφιερώνεις ένα λεπτό κάθε ώρα για να πάρεις ένα δώρο σαν κι αυτό; 3Δεν είναι λίγος χρόνος, ένα μικρό έξοδο, για το δώρο που προσφέρει τα πάντα;
14. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο δώρο. 3Για αυτό το λόγο θα αρχίσουμε την ημέρα με τις παρακάτω σκέψεις και θα αφιερώσουμε σε αυτές δέκα λεπτά, με αυτές τις σκέψεις θα τελειώσουμε επίσης την ημέρα μας το βράδυ:
3 Όταν θεραπεύομαι, δε θεραπεύομαι μόνον εγώ.
4Και θα ήθελα να μοιραστώ τη θεραπεία μου με τον κόσμο,
ώστε η αρρώστια να αποβληθεί από το νου
του ενός Υιού του Θεού, ο Οποίος είναι ο μοναδικός μου Εαυτός.
15. Ας είσαι ένας αγωγός θεραπείας σήμερα. 2Και καθώς αναπαύεσαι στη γαλήνη, να είσαι προετοιμασμένος να δίνεις καθώς λαμβάνεις, να κρατάς μόνο ό,τι δίνεις και να λαμβάνεις το Λόγο του Θεού για να πάρει τη θέση όλων των ανόητων σκέψεων που φαντάστηκες ποτέ. 3Τώρα ενωνόμαστε για να κάνουμε καλά όλο αυτό που ήταν άρρωστο, και να προσφέρουμε ευλογία εκεί που υπήρχε η επίθεση. 4Ούτε θα αφήσουμε αυτή την αποστολή να ξεχαστεί, καθώς κάθε ώρα της ημέρας περνά, θα θυμόμαστε το σκοπό μας με αυτή τη σκέψη:
5 Όταν θεραπεύομαι, δε θεραπεύομαι μόνον εγώ.
6Και θα ήθελα να ευλογήσω τους αδερφούς μου,
γιατί θα ήθελα να θεραπευτώ μαζί με αυτούς,
καθώς κι αυτοί θεραπεύονται μαζί με μένα.

Share