Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Αυτή είναι η σκέψη που προκύπτει από τη σκέψη που εφαρμόσαμε χθες. 2Δεν μπορεί να σταματήσεις στην ιδέα ότι ο κόσμος δεν έχει καμιά αξία, διότι αν δε δεις ότι υπάρχει κάτι άλλο για το οποίο ελπίζεις, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να πέσεις σε κατάθλιψη. 3Ή έμφαση που δίνουμε δεν είναι να παραιτηθείς από τον κόσμο, αλλά να τον ανταλλάξεις για ό,τι είναι πολύ πιο ικανο­ποιητικό γεμάτο με χαρά και ικανό να σου προσφέρει ειρήνη. 4Μήπως νομίζεις ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να σου τα προσφέρει αυτά;
2. Ίσως να αξίζει να δώσεις λίγη ώρα για να συλλογι­στείς ακόμα μια φορά την αξία αυτού του κόσμου. 2Ισως να παραδεχτείς ότι δεν έχεις τίποτα να χάσεις αν εγκατα­λείψεις όλες τις σκέψεις των αξιών που έχεις δώσει στον κόσμο εδώ. Ό κόσμος που βλέπεις είναι πράγματι ανηλεής, ασταθής και σκληρός, δεν νοιάζεται για σένα, βιάζεται να εκδικηθεί και είναι άσπλαχνος και γεμάτος μίσος. 4Δίνει, μόνο και μόνο για να πάρει πίσω και αφαιρεί όλα τα πράγματα που έχεις αγαπήσει για λίγο. 5Αγάπη που να διαρκεί δεν βρίσκεται, διότι δεν υπάρχει καθόλου εδώ. 6Αυτός είναι ο κόσμος του χρόνου που όλα τα πράγματα τελειώνουν.
3. Είναι απώλεια λοιπόν να βρεις έναν άλλο κόσμο, όπου το χάσιμο είναι αδύνατο, όπου η αγάπη διαρκεί για πάντα, το μίσος δεν υπάρχει και η εκδίκηση δεν έχει νόημα; 2Είναι απώλεια να βρεις όλα τα πράγματα που πραγματικά θέλεις και να γνωρίσεις ότι δεν έχουν τέλος και ότι θα παραμείνουν για πάντα ακριβώς όπως τα θέλεις; 3Ακόμα κι αυτά όμως θα ανταλλαγούν στο τέλος για αυτό για το οποίο δεν μπορούμε να μιλήσουμε, διότι από εκείνο τον κόσμο θα πάς εκεί όπου τα λόγια είναι εντελώς ανεπαρκή, σε μια σιωπή όπου η γλώσσα δε μιλιέται, αλλά είναι όμως απόλυτα κατανοητή.
4. Η επικοινωνία, ξεκάθαρη και ολοφάνερη όπως η μέρα, παραμένει απεριόριστη για όλη την αιωνιότητα. 2Και ο Ίδιος ο Θεός μιλά στον Υιό Του, όπως ο Υιός Του μιλά σε Αυτόν. Ή γλώσσα τους δεν έχει λόγια, διότι ό,τι λένε δεν μπορεί να συμβολιστεί. 4Η γνώση Τους είναι άμεση, απόλυτα κοινή και εντελώς ενοποιημένη. 5Πόσο μακριά από αυτό είσαι εσύ που παραμένεις δεσμευμένος σε αυτό τον κόσμο. 6Και όμως πόσο κοντά βρίσκεσαι, όταν ανταλλάσσεις αυτό τον κόσμο για τον κόσμο που θέλεις πραγματικά.
5. Τώρα το τελευταίο βήμα είναι βέβαιο, τώρα στέκεσαι μόνο μια στιγμή πιο μακριά από την αιωνιότητα. 2Εδώ μπορείς να κοιτάζεις μόνο μπροστά, ποτέ πίσω για να ξαναδείς τον κόσμο που δε θέλεις. 3Ιδού. ο κόσμος που θέλεις έρχεται να τον αντικαταστήσει, καθώς αποδεσμεύεις τον νου σου από τα ασήμαντα πράγματα που παρουσι­άζει ο κόσμος για να σε κρατά φυλακισμένο. 4Μην τους δίνεις αξία και θα εξαφανιστούν. Εκτίμησε τα και θα σου φαίνονται πραγματικά.
6. Αυτή είναι η εκλογή. 2Τι απώλεια μπορείς να έχεις όταν διαλέγεις να μη δίνεις αξία σε ό,τι είναι εντελώς ασήμαντο; 3Αυτός ο κόσμος δεν έχει τίποτα που να θέλεις πραγματικά, αλλά ό,τι διαλέγεις στη θέση του το θέλεις πράγματι! 4Αφησέ το να σου δοθεί σήμερα. 5Περιμένει μόνο και μόνο για να το διαλέξεις, ώστε να πάρει τη θέση όλων των πραγμάτων που αναζητάς αλλά δε θέλεις.
7. Εφάρμοσε την προθυμία σου να κάνεις αυτή την αλλαγή δέκα λεπτά το πρωί, δέκα το βράδυ και μια ακόμα φορά στα ενδιάμεσα. 2 Άρχισε με τα εξής:
3Πέρα από αυτό τον κόσμο είναι ένας κόσμος που θέλω.
4Διαλέγω να δω εκείνο τον κόσμο αντί για αυτόν, διότι εδώ δεν υπάρχει τίποτα που να θέλω πραγματικά.
5 Μετά κλείσε τα μάτια σου στον κόσμο που βλέπεις και στη σιωπή του σκοταδιού παρακολούθησε τα φώτα, που δεν είναι αυτού του κόσμου, να ανάβουν το ένα μετά το άλλο, ώσπου το γεγονός ότι εκεί που ένα αρχίζει ένα άλλο τελειώνει χάνει κάθε νόημα καθώς όλα τους γίνον­ται ένα.
8. Σήμερα τα φώτα του Ουρανού σκύβουν προς τα σένα, για να λάμψουν πάνω στα βλέφαρα σου καθώς αναπαύε­σαι πέρα από τον κόσμο του σκοταδιού. 2Υπάρχει εδώ φως που τα μάτια σου δεν μπορούν να δουν. 3Ό νους όμως μπορεί να το δει ξεκάθαρα και μπορεί να καταλάβει. 4Μια μέρα χάρης σου, δίνεται σήμερα, και δίνουμε ευχαριστίες. 5Συνειδητοποιούμε σήμερα ότι το καθετί που φοβόσουν μήπως χάσεις ήταν μόνο και μόνο μια απώλεια για σένα.
9. Τώρα καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει απώλεια. 2Διότι έχουμε επιτέλους δει το αντίθετό της και είμαστε ευγνώμονες που η επιλογή έχει γίνει. 3Να θυμάσαι την απόφαση σου κάθε μια ώρα και να αφιερώνεις μια στιγμή στην επιβεβαίωση της επιλογής σου με το να εγκαταλεί­πεις τις οποιεσδήποτε σκέψεις που έχεις και να συλλογί­ζεσαι για λίγο αποκλειστικά τα εξής:
4 Ο κόσμος που βλέπω δεν έχει τίποτα που να θέλω.
5Πέρα από αυτό τον κόσμο υπάρχει ένας κόσμος που θέλω.

Share