Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η σημερινή ιδέα απλώς και μόνο δηλώνει την απλή αλήθεια που κάνει τη σκέψη της αμαρτίας αδύνατη. 2Υπόσχεται ότι η ενοχή δεν έχει αιτία, και επειδή δεν έχει αιτία δεν υπάρχει. 3Είναι λογικό επακόλουθο της βασικής σκέψης που αναφέρεται τόσο συχνά στο κείμενο: οι ιδέες δεν φεύγουν από την πηγή τους. 4Αν αληθεύει αυτό, πώς είναι δυνατό να είσαι αποχωρισμένος από το Θεό; 5Πώς θα μπορούσες να περπατάς στον κόσμο μόνος σου και αποχωρισμένος από την Πηγή σου;
2. Δεν είμαστε ασυνεπείς στις σκέψεις που παρουσιάζουμε στα μαθήματα μας. 2Η αλήθεια πρέπει να είναι εντελώς αληθινή, για να είναι αλήθεια. 3Δεν μπορεί να αντικρούει τον εαυτό της, ούτε να έχει μερικά μέρη που είναι αβέβαια και άλλα που είναι σίγουρα. 4Δεν μπορείς να περπατάς στον κόσμο αποχωρισμένος από τον Θεό, επειδή δε θα μπορούσες να υπάρχεις χωρίς Αυτόν. Αυτός είναι η ζωή σου. 6Έκεί που βρίσκεσαι, εκεί βρίσκεται και Αυτός. 7Μία ζωή υπάρχει. 8Αυτή τη ζωή τη μοιράζεσαι με Αυτόν, Τίποτα δεν μπορεί να υπάρχει ξέχωρα από Αυτόν και να ζει.
3. Εκεί που είναι Αυτός όμως, υπάρχει όχι μόνο ζωή αλλά και αγιοσύνη. 2Δεν υπάρχει κανένα χαρακτηριστικό Του που να μην το μοιράζεται με το καθετί που ζει. 3Ο,τι ζει είναι άγιο όπως ο Εαυτός Του, επειδή ό,τι μοιράζεται με τη ζωή Του είναι μέρος της Αγιοσύνης και δε θα μπορούσε να είναι αμαρτωλό, όπως ο ήλιος δε θα μπορούσε να διαλέξει να είναι φτιαγμένος από πάγο. ή η θάλασσα να είναι μακριά από το νερό, ή το χορτάρι να φυτρώνει με τις ρίζες του αιωρούμενες στον αέρα.
4. Υπάρχει ένα φως μέσα σου το οποίο δεν μπορεί να σβήσει, η παρουσία του είναι τόσο άγια που ο κόσμος αγιοποιείται εξ αιτίας σου 2Όλα τα όντα σου φέρνουν δώρα και τα ακουμπούν με ευγνωμοσύνη και χαρά στα πόδια σου. 3Το άρωμα των λουλουδιών είναι το δώρο τους για σένα. 4Τα κύματα υποκλίνονται μπροστά σου, τα δέντρα απλώνουν τα κλαριά τους για να σε προστατέψουν από τη ζέστη και ρίχνουν τα φύλλα τους στη γη για να μπορείς να βαδίζεις στα μαλακά, ενώ ο άνεμος γίνεται ένα απαλό ψιθύρισμα γύρω από το άγιο σου κεφάλι.
5. Το φως μέσα σε σένα είναι ό,τι το σύμπαν λαχταρά να δει. 2Όλα τα όντα στέκονται ακίνητα μπροστά σου, γιατί αναγνωρίζουν Ποιος περπατά μαζί σου.
3Το φως που φέρνεις είναι δικό τους. 4Και έτσι βλέπουν σε σένα την αγιοσύνη τους και σε χαιρετούν σαν σωτήρα και σαν Θεό. 5Αποδέξου το σεβασμό τους, γιατί οφείλεται στην Ίδια την Αγιοσύνη η Οποία περπατά μαζί σου μεταμορφώνοντας όλα τα πράγματα στο απαλό Φως Της και κάνοντας τα αγνά και όμοια με τον Εαυτό Της.
6. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται η σωτηρία. 2Καθώς αποσύρεσαι από τη θέση του οδηγού, το φως μέσα σου προπορεύεται και περιβάλλει τον κόσμο. 3Δεν αναγγέλλει ότι η αμαρτία τελειώνει με την τιμωρία και το θάνατο. 4Με ελαφρότητα και γέλιο φεύγει η αμαρτία, επειδή βλέπει κανείς τον αλλόκοτο παραλογισμό της. 5Είναι μια κουτή σκέψη, ένα ανόητο όνειρο, όχι τρομακτικό, γελοίο ίσως, αλλά ποιος θα καθυστερούσε έστω και μια στιγμή την προσέγγιση του στον Ίδιο το θεό για μια τέτοια ανόητη ιδιοτροπία;
7. Παρ όλ αυτά, έχεις σπαταλήσει πολλά πολλά χρόνια σε αυτήν ακριβώς την ανόητη σκέψη. 2Το παρελθόν έχει τελειώσει, μαζί με όλες του τις φαντασιώσεις. 3Δε σε δεσμεύουν πια. 4Η προσέγγιση στο Θεό είναι κοντά.
5Και στο μικρό διάστημα της αμφιβολίας που ακόμα παραμένει, ίσως να ξεχάσεις το Σύντροφό σου και να Τον περάσεις για ανόητο, αρχαίο όνειρο που είναι πια παρελθόν.
8. «Ποιος περπατά μαζί μου;» 2Πρέπει να κάνει κανείς αυτή την ερώτηση χίλιες φορές την ημέρα, μέχρι που η βεβαιότητα να βάλει τέλος στην αμφιβολία και να εγκαθιδρύσει την ειρήνη. 3Σήμερα, άσε τις αμφιβολίες να σταματήσουν. 4Ο Θεός μιλά για σένα, καθώς απαντά στην ερώτηση σου με αυτά τα λόγια:
5Περπατώ με το Θεό στην Τέλεια Αγιοσύνη.
6Φωτίζω τον κόσμο, φωτίζω το νου μου και όλους τους νόες
που ο Θεός δημιούργησε ένα με μένα.

Share