Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
M-13.1.

Παρ’ όλο που στην πραγματικότητα ο όρος θυσία δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, έχει, ωστόσο, νόημα γι αυτόν τον κόσμο. 2 Όπως όλα τα πράγματα στον κόσμο, το νόημά του είναι προσωρινό και τελικά θα ξεθωριάσει και θα χαθεί στο τίποτα από το οποίο προήλθε, όταν πλέον δεν θα χρειάζεται άλλο. 3 Τώρα η πραγματική του σημασία είναι ένα μάθημα. 4 Όπως όλα τα μαθήματα είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα να μάθει κανείς. 5 Αυτή η ψευδαίσθηση, όμως, πρέπει να αντικατασταθεί από ένα διορθωτικό μηχανισμό・ από μια άλλη ψευδαίσθηση που αντικαθιστά την προηγούμενη, έτσι ώστε να μπορούν τελικά να εξαφανιστούν και οι δύο. 6 Η πρώτη ψευδαίσθηση, η οποία χρειάζεται να εκτοπισθεί για να μπορέσει να εγκατασταθεί ένα άλλο σύστημα σκέψης, είναι αυτή που λέει ότι το να παραιτηθεί κάποιος από τα πράγματα αυτού του κόσμου, αποτελεί θυσία. 7 Τι άλλο από ψευδαίσθηση θα μπορούσε να είναι αυτό, εφ΄όσον ο ίδιος ο κόσμος είναι μια ψευδαίσθηση;

M-13.2.

Χρειάζεται πολύ βαθιά γνώση για να συνειδητοποιήσει αλλά και να αποδεχθεί κάποιος το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έχει τίποτα να προσφέρει. 2 Τι μπορεί να σημαίνει η θυσία του τίποτα; 3 Δεν μπορεί να σημαίνει ότι έχεις λιγότερα εξ’ αιτίας της. 4 Δεν υπάρχει θυσία, σύμφωνα με τους όρους αυτού του κόσμου, που να μη αφορά το σώμα. 5 Σκέψου για λίγο τι θεωρεί ο κόσμος θυσία. 6 Δύναμη, δόξα, χρήμα, σωματική απόλαυση・ ποιος είναι ο «πρωταγωνιστής» τον οποίο αφορούν όλες αυτές οι έννοιες; 6 Μόνο για το σώμα μπορούν να έχουν νόημα. 7 Όμως, ένα σώμα δεν είναι σε θέση να αξιολογεί. 8 Με το να επιδιώκει αυτά τα πράγματα, ο νους συνδέεται με το σώμα, συσκοτίζοντας την Ταυτότητά του και χάνοντας την επαφή με αυτό που πραγματικά είναι.

M-13.3.

Μόλις προκύψει αυτή η σύγχυση, ο νους δε μπορεί πια να καταλάβει ότι όλες οι «απολαύσεις» αυτού του κόσμου είναι ένα τίποτα. 2 Αλλά τι θυσία – και μάλιστα πραγματική θυσία – συνεπάγεται αυτό! 3 Τώρα ο νους έχει καταδικάσει τον εαυτό του να ψάχνει χωρίς να βρίσκει・ να νιώθει μόνιμα απογοητευμένος και δυσαρεστημένος, να μη γνωρίζει τι πραγματικά θέλει να βρει. 4 Ποιος μπορεί να ξεφύγει από αυτή την αυτοκαταδίκη; 5 Μόνο μέσα από το Λόγο του Θεού θα ήταν δυνατό κάτι τέτοιο. 6 Γιατί η αυτοκαταδίκη είναι μια απόφαση ως προς την ταυτότητα και κανείς δεν αμφιβάλλει γι αυτό που πιστεύει για τον εαυτό του. 7 Μπορεί να αμφιβάλλει για τα πάντα αλλά ποτέ γι’ αυτό.

M-13.4.

Οι δάσκαλοι του Θεού δεν λυπούνται καθόλου, αφήνοντας τις απολαύσεις του κόσμου. 2 Είναι θυσία να παραιτείσαι από τον πόνο; 3 Δυσανασχετεί μήπως ο ενήλικας εγκαταλείποντας τα παιδικά του παιχνίδια; 4 Μπορεί αυτός που ήδη έχει δει, έστω φευγαλέα, το πρόσωπο του Χριστού, να αναπολεί νοσταλγικά ένα σφαγείο; 5 Κανείς που απέδρασε από αυτόν τον κόσμο και από όλα τα δεινά του, δεν κοιτάζει πίσω καταδικαστικά. 6 Ωστόσο, δε μπορεί παρά να αγαλλιάζει που είναι ελεύθερος από όλες τις θυσίες που θα του ζητούσαν οι αξίες αυτού του κόσμου. 7 Σ’ αυτές θυσιάζει όλη του την ειρήνη. 8 Σ’ αυτές θυσιάζει όλη του την ελευθερία. 9 Και προκειμένου να τις διατηρεί πρέπει να θυσιάσει την ελπίδα του Ουρανού και την ανάμνηση της Αγάπης του Πατέρα του. 10 Ποιός εχέφρων επιλέγει το τίποτα ως υποκατάστατο του παντός;

M-13.5.

Ποιο είναι το αληθινό νόημα της θυσίας; 2 Είναι το τίμημα της πίστης στις ψευδαισθήσεις. 3 Είναι το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί για την άρνηση της αλήθειας. 4 Δεν υπάρχει απόλαυση του κόσμου που να μην απαιτεί αυτό το τίμημα, διαφορετικά η απόλαυση θα γινόταν αντιληπτή ως πόνος, και κανείς δεν επιζητά τον πόνο εάν τον έχει αναγνωρίσει γι’ αυτό που είναι. 5 Αυτό που τον τυφλώνει είναι η ιδέα της θυσίας. 6 Δεν βλέπει τι είναι αυτό που ζητά. 7 Και έτσι το αναζητά με χίλιους τρόπους και σε χίλια μέρη, πιστεύοντας κάθε φορά ότι το βρήκε, και κάθε φορά στο τέλος απογοητεύεται. 8 Το «Ψάχνε αλλά μη βρίσκεις» παραμένει η σκληρή προσταγή αυτού του κόσμου και κανείς απ’ όσους επιδιώκουν τους στόχους αυτού του κόσμου δε μπορεί να κάνει αλλοιώς.

M-13.6.

Μπορεί να πιστεύεις ότι αυτά τα μαθήματα απαιτούν να θυσιάσεις όλα όσα σου είναι πραγματικά αγαπητά. 2 Από μια άποψη αυτό είναι σωστό, γιατί σου είναι προσφιλή αυτά που σταυρώνουν τον Υιό του Θεού, και τα μαθήματα αυτά αποσκοπούν στην απελευθέρωσή του. 3 Αλλά μην ξεγελιέσαι ως προς το τι σημαίνει θυσία. 4 Σημαίνει πάντα την παραίτηση από αυτό που θέλεις. 5 Και τι, ω δάσκαλε του Θεού, είναι αυτό που θέλεις; 6 Σε κάλεσε ο Θεός και απάντησες. 7 Θα θυσίαζες τώρα αυτό το Κάλεσμα; 8 Λίγοι το έχουν ακούσει ως τώρα, και δε μπορούν παρά να στρέφονται σε σένα. 9 Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα σε όλο τον κόσμο που να μπορούν να εμπιστευτούν. 10 Δεν υπάρχει άλλη φωνή σε όλο τον κόσμο που να αντηχεί τη Φωνή του Θεού. 11 Αν θυσιάσεις την αλήθεια θα παραμείνουν στην κόλαση. 12 Κι αν παραμείνουν αυτοί, θα παραμείνεις κι εσύ μαζί τους.

M-13.7.

Μην ξεχνάς ότι η θυσία είναι ολική. 2 Δεν υπάρχουν μισές θυσίες. 3 Δεν γίνεται να εγκαταλείψεις εν μέρει τα Ουράνια. 4 Δεν μπορείς να βρίσκεσαι λιγάκι στην κόλαση. 5 Ο Λόγος του Θεού δεν έχει εξαιρέσεις. 6 Αυτό είναι που τον καθιστά άγιο και πέραν αυτού του κόσμου. 7 Η αγιότητά του δείχνει το Θεό. 8 Η αγιότητά του είναι που σε καθιστά ασφαλή. 9 Τον αρνείσαι αν, για οποιοδήποτε λόγο, επιτεθείς στον αδελφό σου. 10 Γιατί σ’ αυτό το σημείο είναι που γίνεται ο διαχωρισμός με το Θεό. 11 Ένας διαχωρισμός που είναι αδιανόητος. 12 Ένας διαχωρισμός που δεν μπορεί να συμβεί. 13 Ένας διαχωρισμός, ωστόσο, στον οποίο σίγουρα θα πιστέψεις επειδή έχεις κατασκευάσει μια κατάσταση που είναι αδιανόητη. 14 Και σε αυτήν την κατάσταση το αδιανόητο μπορεί να μοιάζει σαν να συμβαίνει. 15 Μοιάζει σαν να συμβαίνει επειδή έχεις «θυσιάσει» την αλήθεια.

M-13.8.

Δάσκαλε του Θεού, μην ξεχνάς το νόημα της θυσίας, και να θυμάσαι τι κόστος έχει κάθε απόφαση που παίρνεις. 2 Αποφάσισε υπέρ του Θεού, και όλα σου δίνονται, δωρεάν. 3 Αποφάσισε εναντίον Του, και επιλέγεις το τίποτα, σε βάρος της επίγνωσης των πάντων. 4 Τι θα επιλέξεις να διδάξεις; 5 Θυμήσου μόνο τι θα ήθελες εσύ να διδαχθείς. 6 Γιατί αυτό είναι που θα έπρεπε να σε απασχολεί. 7 Η Επανόρθωση για σένα προορίζεται. 8 Η εκπαίδευσή σου την διεκδικεί και η γνώση σου την προσφέρει. 9 Δεν την περιέχει ο κόσμος. 10 Όμως, μάθε αυτό το μάθημα και θα είναι δική σου. 11 Ο Θεός σου προσφέρει τον Λόγο Του γιατί έχει ανάγκη από δασκάλους. 12 Υπάρχει άλλος τρόπος για να σώσεις τον Υιό του;

Share