Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
M-11.1.

Αυτό είναι ένα ερώτημα που όλοι πρέπει να θέσουν. 2 Σίγουρα, η ειρήνη μοιάζει ανέφικτη εδώ. 3 Παρόλα αυτά, ο Λόγος του Θεού υπόσχεται και άλλα πράγματα που φαίνονται το ίδιο ανέφικτα, όσο και αυτό. 4 Ο Λόγος Του έχει υποσχεθεί ειρήνη. 5 Έχει επίσης υποσχεθεί ότι θάνατος δεν υπάρχει, ότι η ανάσταση δεν μπορεί παρά να συμβεί, και ότι η αναγέννηση είναι κληρονομιά του ανθρώπου. 6 Ο κόσμος που βλέπεις δεν είναι δυνατόν να είναι ο κόσμος που αγαπά ο Θεός, κι’ όμως ο Λόγος Του μας διαβεβαιώνει ότι Εκείνος αγαπά τον κόσμο. 7 Ο Λόγος του Θεού έχει υποσχεθεί ότι η ειρήνη είναι εφικτή εδώ, και ό,τι υπόσχεται Εκείνος, δε μπορεί να είναι ανέφικτο. 8 Όμως η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται κανείς να κοιτάξει τον κόσμο διαφορετικά, αν είναι να αποδεχτεί τις υποσχέσεις Του. 9 Το τι είναι ο κόσμος, είναι ένα γεγονός. 10 Δεν μπορείς να επιλέξεις τι θα έπρεπε να είναι. 11 Μπορείς όμως να επιλέξεις πως θα τον βλέπεις. 12 Πραγματικά, αυτό πρέπει να το επιλέξεις.

M-11.2.

Και επανερχόμαστε στο ερώτημα της κρίσης. 2 Αυτή τη φορά, αναρωτήσου τι από τα δύο είναι πιό πιθανό: να είναι σωστή η δική σου κρίση, ή ο Λόγος του Θεού; 3 Γιατί ισχυρίζονται διαφορετικά πράγματα για τον κόσμο, και πράγματα τόσο αντίθετα, που δεν έχει νόημα να προσπαθείς να τα συμβιβάσεις. 4 Ο Θεός προσφέρει στον κόσμο τη σωτηρία・ η δική σου κρίση θα τον καταδίκαζε. 5 Ο Θεός λέει ότι δεν υπάρχει θάνατος・η δική σου κρίση δεν βλέπει παρά το θάνατο σαν το αναπόφευκτο τέλος της ζωής. 6 Ο Λόγος του Θεού σε διαβεβαιώνει ότι Εκείνος αγαπά τον κόσμο・η δική σου κρίση ισχυρίζεται ότι είναι αδύνατον να τον αγαπήσει κανείς. 7 Ποιός έχει δίκιο; 8 Γιατί ένας από τους δυό σας κάνει λάθος. 9 Δε μπορεί παρά να είναι έτσι.

M-11.3.

Το κείμενο (η θεωρία των θαυμάτων) εξηγεί ότι το Άγιο Πνεύμα είναι η Απάντηση σε όλα τα προβλήματα που έχεις δημιουργήσει. 2 Αυτά τα προβλήματα δεν είναι πραγματικά, αλλά αυτό δεν έχει νόημα για όσους πιστεύουν σε αυτά. 3 Και όλοι έχουν πίστη στα δημιουργήματά τους, γιατί η πίστη τους σε αυτά είναι που τα δημιούργησε. 4 Μέσα σε αυτήν την αλλόκοτη και παράδοξη κατάσταση, – μια κατάσταση που στερείται νοήματος και λογικής, και παρόλα αυτά φαίνεται να μην έχει καμιά διέξοδο – ο Θεός έχει στείλει την Κρίση Του σε απάντηση της δικής σου κρίσης. 5 Απαλά, η Κρίση Του αντικαθιστά τη δική σου. 6 Και με αυτήν την αντικατάσταση, το ακατανόητο γίνεται κατανοητό. 7 Πως είναι εφικτή η ειρήνη σ’ αυτόν τον κόσμο; 8 Σύμφωνα με τη δική σου κρίση ούτε είναι, ούτε θα μπορέσει ποτέ να γίνει εφικτή. 9 Αλλά σύμφωνα με την Κρίση του Θεού, αυτό που αντανακλάται εδώ είναι ειρήνη και μόνο.

M-11.4.

Η ειρήνη είναι ανέφικτη για όσους σκέφτονται τον πόλεμο. 2 Η ειρήνη είναι αναπόφευκτη γι’ αυτούς που την προσφέρουν. 3 Τι εύκολο που είναι λοιπόν, να γλυτώσεις από την κρίση σου για τον κόσμο! 4 Αυτό που κάνει την ειρήνη να μοιάζει ανέφικτη, δεν είναι ο κόσμος. 5 Είναι το ότι εσύ βλέπεις έναν αδιανόητο κόσμο. 6 Παρόλα αυτά, η Κρίση του Θεού γι΄αυτόν τον παραμορφωμένο κόσμο τον έχει λυτρώσει και τον έχει καταστήσει κατάλληλο να υποδεχθεί την ειρήνη. 7 Και η ειρήνη κατέρχεται στον κόσμο σαν χαρούμενη απάντηση. 8 Η ειρήνη πλέον ανήκει εδώ, επειδή μια Σκέψη του Θεού έχει εισέλθει εδώ. 9 Τι άλλο από μια Σκέψη του Θεού θα μετέτρεπε την κόλαση σε Παράδεισο, απλά με το να είναι αυτό που είναι; 10 Η γη υποκλίνεται μπροστά στην ελεήμονα Παρουσία της, και Εκείνη, απαντώντας στην υπόκλιση, σκύβει για να την σηκώσει πάλι όρθια. 11 Τώρα, η ερώτηση είναι διαφορετική. 12 Δεν είναι πλέον « Είναι δυνατόν να υπάρχει ειρήνη σ’ αυτόν τον κόσμο;» αλλά, «Είναι άραγε δυνατόν να απουσιάζει από εδώ η ειρήνη;

Share