Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
M-18.1.

Μόνιμη διόρθωση, που είναι και η μόνη πραγματική διόρθωση, δεν μπορεί να γίνει μέχρι την στιγμή που ο δάσκαλος του Θεού έχει πάψει να συγχέει την ερμηνεία με το γεγονός, ή την ψευδαίσθηση με την αλήθεια. 2 Εαν λογομαχήσει με τον μαθητή του για μια μαγική σκέψη, της επιτεθεί, προσπαθήσει να τεκμηριώσει την πλάνη της ή να αποδείξει την αναλήθειά της, τότε το μόνο που κάνει είναι να δίνει μαρτυρία για την πραγματικότητά της. 3 Σε αυτήν την περίπτωση η κατάθλιψη είναι αναπόφευκτη, γιατί έχει “αποδείξει” και στον μαθητή του και στον εαυτό του, ότι αποστολή τους είναι να δραπετεύουν από την αλήθεια. 4 Και αυτό, δεν μπορεί παρά να είναι αδύνατον. 5 Η αλήθεια είναι αμετάβλητη. 6 Οι μαγικές σκέψεις δεν είναι τίποτε άλλο από ψευδαισθήσεις. 7 Διαφορετικά η σωτηρία θα ήταν απλά και μόνο μια διαφορετική μορφή του ίδιου πανάρχαιου, άπιαστου ονείρου. 8 Ωστόσο, το όνειρο της σωτηρίας έχει νέο περιεχόμενο. 9 Δεν είναι μόνο στη μορφή η διαφορά.

M-18.2.

Το μείζον μάθημα των δασκάλων του Θεού είναι να μάθουν πως ν’αντιδρούν στις μαγικές σκέψεις με πλήρη απουσία θυμού. 2 Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να διακηρύσσουν την αλήθεια για τον εαυτό τους. 3 Μέσω αυτών, το Άγιο Πνεύμα μπορεί πλέον να μιλά για την αλήθεια του Υιού του Θεού. 4 Τώρα μπορεί να θυμίζει στον κόσμο την αναμαρτησία· την μοναδική, αναλλοίωτη και μη μεταβαλόμενη κατάσταση που είναι ιδιότητα όλων όσων δημιούργησε ο Θεός. 5 Τώρα μπορεί να απευθύνει τον Λόγο του Θεού σε αυτιά που ακούν και να κομίσει την όραση του Χριστού σε μάτια που βλέπουν. 6 Τώρα είναι ελεύθερο να διδάξει σε όλους τους νόες την αλήθεια για το ποιοί είναι, έτσι ώστε να επιστρέψουν με χαρά σε Αυτόν. 7 Και τώρα η ενοχή συγχωρείται καθώς παραβλέπεται εντελώς, μέσα από την όραση του Αγίου Πνεύματος και τον Λόγο του Θεού.

M-18.3.

Ο θυμός δεν κάνει άλλο από το να στριγκλίζει: “Η ενοχή είναι πραγματική!” 2 Η αλήθεια συγκαλύπτεται καθώς αυτή η παρανοϊκή πεποίθηση υιοθετείται, υποκαθιστώντας το Λόγο του Θεού. 3 Τα μάτια του σώματος τώρα, τάχα, “βλέπουν”· τα αυτιά του σώματος και μόνο μπορούν, τάχα, να “ακούν”. 4 Ο λιγοστός του χώρος και η μικροσκοπική αναπνοή του καθίστανται το μέτρο της πραγματικότητας. 5 Και η αλήθεια καταλήγει να είναι εικονική και χωρίς νόημα. 6 Η Διόρθωση έχει μια απάντηση για όλ αυτά και για τον κόσμο που στηρίζεται σ αυτά:
7 Δεν κάνεις τίποτ άλλο από το να συγχέεις την ερμηνεία με την αλήθεια. 8 Και κάνεις λάθος. 9 Το λάθος, όμως, δεν είναι αμαρτία, ούτε τα λάθη σου έχουν αποκαθηλώσει την πραγματικότητα από το θρόνο της. 10 Ο Θεός βασιλεύει παντοτινά, και μόνο οι δικοί Του νόμοι κυριαρχούν πάνω σε σένα και τον κόσμο. 11 Η Αγάπη Του παραμένει το μόνο υπαρκτό πράγμα. 12 Ο φόβος είναι ψευδαίσθηση, γιατί είσαι όμοιος με Αυτόν.

M-18.4.

Προκειμένου λοιπόν να θεραπευθεί ο δάσκαλος του Θεού, καθίσταται απαραίτητο να επιτρέπει να διορθώνονται όλα του τα λάθη. 2 Αν ανιχνεύσει στον εαυτό του έστω και το παραμικρό ίχνος ενόχλησης, κατά την ανταπόκρισή του σε οποιονδήποτε, ας συνειδητοποιήσει αμέσως ότι έχει κάνει μια ερμηνεία που δεν είναι σωστή. 3 Ας στραφεί τότε εντός, στον εσωτερικό Οδηγό του, και ας αφήσει Εκείνον να κρίνει ποιά θα έπρεπε να είναι η αντίδρασή του. 4 Έτσι θεραπεύεται, και καθώς θεραπεύεται ο ίδιος, μαζί του θεραπεύεται και ο μαθητής. 5 Η μοναδική ευθύνη του δασκάλου του Θεού είναι ν αποδεχθεί την Επανόρθωση για τον εαυτό του. 6 Επανόρθωση σημαίνει διόρθωση, ή, αναίρεση των λαθών. 7 Όταν έχει επιτευχθεί αυτό, ο δάσκαλος του Θεού εξ ορισμού γίνεται εργάτης θαυμάτων. 8 Οι αμαρτίες του έχουν συγχωρεθεί, και δεν καταδικάζει πια τον εαυτό του. 9 Πως μπορεί λοιπόν να καταδικάσει οποιονδήποτε; 10 Και ποιόν θα αποτύγχανε να θεραπεύσει η δική του συγχώρεση;

Share