Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
M-14.1.

Μπορεί αυτό που δεν είχε αρχή να τελειώσει; 2 Ο κόσμος θα τελειώσει με μια ψευδαίσθηση, όπως άρχισε. 3 Θα είναι όμως μια ψευδαίσθηση ελέους. 4 Θα τον σκεπάσει η ψευδαίσθηση της συγχώρεσης, μια συγχώρεση ολοκληρωτική, που δεν εξαιρεί κανέναν, με απεριόριστη καλωσύνη, που θα εξαλείψει κάθε κακό, θα εξαφανίσει κάθε αμαρτία και θα δώσει τέλος στην ενοχή για πάντα. 5 Έτσι τελειώνει ο κόσμος που η ενοχή κατασκεύασε, γιατί τώρα δεν έχει σκοπό και εξαφανίζεται. 6 Οι ψευδαισθήσεις γεννιούνται από την πεποίθηση ότι εξυπηρετούν ένα σκοπό・ ότι καλύπτουν μια ανάγκη ή ικανοποιούν μια επιθυμία. 7 Όταν γίνουν αντιληπτές ως άσκοπες, παύουν να είναι ορατές. 8 Αναγνωρίζεται το πόσο άχρηστες είναι, και εξαφανίζονται. 9 Αυτός δεν είναι ο τρόπος που τελειώνουν όλες οι ψευδαισθήσεις; 10 Έχουν κομισθεί στην αλήθεια, και η αλήθεια δεν τις είδε. 11 Απλώς αγνόησε αυτό που δεν είχε νόημα.

M-14.2.

Μέχρι να γίνει η συγχώρεση ολοκληρωτική, ο κόσμος έχει λόγο ύπαρξης. 2 Γίνεται το σπίτι όπου η συγχώρεση γεννιέται, και μεγαλώνει, και γίνεται δυνατώτερη και όλο και πιο καθολική. 3 Εδώ θρέφεται, γιατί εδώ είναι που χρειάζεται. 4 Σαν ένας ευγενής σωτήρας, που γεννιέται στον τόπο που κατασκευάστηκε η αμαρτία και η ενοχή έμοιαζε πραγματική. 5 Εδώ είναι το σπίτι Του, γιατί εδώ Τον χρειάζονται. 6 Μαζί Του φέρνει το τέλος του κόσμου. 7 Στο δικό Του Κάλεσμα είναι που απαντούν οι δάσκαλοι του Θεού, στρεφόμενοι σιωπηλά προς Αυτόν για να δεχθούν το Λόγο Του. 8 Ο κόσμος θα τελειώσει, όταν όλα όσα περιέχει θα έχουν κριθεί πρεπόντως από την Κρίση Του. 9 Ο κόσμος θα τελειώσει όταν ευλογηθεί με την αγιότητα. 10 Όταν δεν θα απομένει ούτε μια σκέψη αμαρτίας, ο κόσμος θα τελειώσει. 11 Δεν θα υποστεί καταστροφή, ούτε επίθεση, ούτε καν θα αγγιχθεί. 12 Απλά θα πάψει να φαίνεται ότι υπάρχει.

M-14.3.

Σίγουρα, κάτι τέτοιο φαίνεται να απέχει χρονικά πάρα πολύ. 2 Το «να μην απομένει ούτε μια σκέψη αμαρτίας» μοιάζει με μακροπόθεσμο στόχο, πράγματι. 3 Αλλά ο χρόνος στέκει ακίνητος, και περιμένει την επίτευξη του στόχου των δασκάλων του Θεού. 4 Τη στιγμή που οποισδήποτε από αυτούς θα αποδεχθεί την Επανόρθωση για τον εαυτό του, δεν θα απομένει ούτε μια σκέψη αμαρτίας. 5 Το να συγχωρήσεις μια αμαρτία, δεν είναι ευκολώτερο από το να τις συγχωρήσεις όλες. 6 Η ψευδαίσθηση της ύπαρξης διαβαθμίσεων δυσκολίας είναι ένα εμπόδιο το οποίο οι δάσκαλοι του Θεού πρέπει να μάθουν να το προσπερνούν και να το αφήνουν πίσω τους. 7 Μια μόνο αμαρτία που έχει τέλεια συγχωρεθεί από έναν μόνο δάσκαλο του Θεού, μπορεί να ολοκληρώσει τη σωτηρία. 8 Μπορείς να το καταλάβεις αυτό; 9 Όχι・ είναι ακατανόητο για οποιονδήποτε εδώ. 10 Κι’ όμως είναι το ύστατο μάθημα με το οποίο αποκαθίσταται η ενότητα. 11 Είναι εντελώς αντίθετο με τον τρόπο σκέψης του κόσμου, αλλά το ίδιο ισχύει και για τα Ουράνια.

M-14.4.

Ο κόσμος θα τελειώσει όταν αντιστραφεί εντελώς το σύστημα σκέψης του. 2 Μέχρι τότε, κάποια σκόρπια κομάτια του σκεπτικού του θα φαίνεται ότι έχουν ακόμη νόημα. 3 Το τελικό μάθημα, που φέρνει το τέλος του κόσμου, δε μπορούν να το συλλάβουν όσοι δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αφήσουν τον κόσμο και να προχωρήσουν πέραν του ιδιαίτερα περιορισμένου πεδίου του. 4 Ποιός λοιπόν είναι ο ρόλος του δασκάλου του Θεού σ’ αυτό το μάθημα που επιφέρει την ολοκλήρωση; 5 Χρειάζεται μόνο να μάθει πως να το προσεγγίζει・ να είναι πρόθυμος να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. 6 Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει πίστη στο ότι, αν η Φωνή του Θεού του λέει ότι αυτό είναι ένα μάθημα που μπορεί να το μάθει, τότε είναι σε θέση να το μάθει. 7 Δεν το κρίνει ούτε δύσκολο, ούτε εύκολο. 8 Του το υποδεικνύει ο Δάσκαλός του, και ο ίδιος έχει πίστη ότι Εκείνος θα του δείξει πως να το μάθει.

M-14.5.

Ο κόσμος θα τελειώσει χαρούμενα, επειδή είναι ένας τόπος θλίψης. 2 Όταν θα έχει έρθει η χαρά, ο σκοπός του κόσμου θα έχει εξαφανιστεί. 3 Ο κόσμος θα τελειώσει σε ειρήνη, επειδή είναι ένας τόπος πολέμου. 4 Όταν θα ’χει έρθει η ειρήνη, τι σκοπό θα έχει ο κόσμος; Ο κόσμος θα τελειώσει με γέλια, επειδή είναι τόπος δακρύων. 6 Όταν υπάρχει το γέλιο, ποιός μπορεί να συνεχίζει να κλαίει; 7 Και μόνο η ολοκληρωτική συγχώρεση είναι που τα φέρνει όλα αυτά, για να ευλογήσει τον κόσμο. 8 Ο κόσμος αποσύρεται εν μέσω ευλογίας, γιατί δεν θα τελειώσει όπως άρχισε. 9 Ο ρόλος των δασκάλων του Θεού είναι να μετατρέψουν την κόλαση σε Παράδεισο γιατί, αυτό που διδάσκουν, είναι μαθήματα στα οποία καθρεφτίζονται οι Ουρανοί. 10 Και τώρα φρόντισε, με πραγματική ταπεινότητα, να συνειδητοποιήσεις ότι όλα όσα σου ζητά ο Θεός να κάνεις, μπορείς να τα κάνεις. 11 Μην είσαι αλλαζών και πεις ότι δε μπορείς να μάθεις τα μαθήματά Του. 12 Ο Λόγος Του δηλώνει διαφορετικά. 13 Ας γίνει το Θέλημά Του. 14 Δε μπορεί να γίνει αλλοιώς. 15 Και να είσαι ευγνώμων που έτσι έχουν τα πράγματα.

Share