Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Τι σου έχει δοθεί; 2Η γνώση ότι είσαι ένας νους, μέσα στο Νου, καθαρός νους, για πάντα αναμάρτητος και εντελώς άφοβος, επειδή δημιουρ­γήθηκες από την Αγάπη. 3Όύτε έχεις φύγει από την Πηγή σου, συνεχίζον­τας να είσαι όπως δημιουργήθηκες. 4Αυτή την γνώση που σου δόθηκε δεν μπορείς να την χάσεις. 5Δόθηκε επίσης σε κάθε ζωντανό ον, διότι αυτή η γνώση είναι η ζωή του.
2. Το έχεις λάβει όλο αυτό.2Δεν υπάρχει κανένας στον κόσμο που να μην το έχει λάβει. 3Αυτή η γνώση δεν είναι αυτό που δίνεις εσύ, επειδή αυτό είναι ό,τι έδωσε η δημιουργία. 4Όλο αυτό δεν μπορεί να διδαχθεί. 5Τι λοιπόν πρέπει να μάθεις να δίνεις σήμερα; 6Το χθεσινό μας μάθημα επικαλέστηκε μια κεντρική ιδέα που βρίσκεται στις αρχές του κειμένου. 7Η εμπειρία δεν μπορεί να μοιραστεί με κάποιον άλλον άμεσα, με τον ίδιο τρόπο που η όραση μπορεί να μοιραστεί. 8Η αποκάλυψη ότι ο Πατέρας και ο Υιός είναι ένα θα έρθει με τον καιρό στον κάθε νου. 9Το πότε θα συμβεί αυτό όμως καθορίζεται από τον ίδιο το νου και δεν διδάσκεται.
3. Ο χρόνος έχει ήδη καθοριστεί. 2Φαίνεται να είναι αυθαίρετος. 3Ωστόσο, κανένας δεν κάνει ούτε ένα βήμα στον δρόμο απλώς κατά τύχη. 4Το έχει ήδη κάνει αυτό το βήμα, αν και δεν το έχει αρχίσει ακόμη. 5Διότι ο χρόνος απλώς και μόνο φαίνεται σαν να προχωρεί προς μια κατεύθυνση. 6Επιχειρούμε μόνο ένα ταξίδι που έχει ήδη τελειώσει. 7Φαίνεται ωστόσο να έχει ένα μέλλον που ακόμη δεν γνωρίζουμε.
4. Ο χρόνος είναι ένα τέχνασμα, μια ταχυδακτυλουργία, μια τεράστια ψευδαίσθηση στην οποία οι διάφορες μορφές έρχονται και φεύγουν ως δια μαγείας. 2Υπάρχει ωστόσο ένα σχέδιο πίσω από τα φαινόμενα το οποίο δεν αλλάζει. 3Το σενάριο έχει γραφτεί. 4Το πότε η εμπειρία θα έρθει να βάλει τέλος στις αμφιβολίες σου έχει καθοριστεί. 5Επειδή απλώς και μόνο βλέπουμε το ταξίδι από το σημείο στο οποίο τελείωσε, αναπολώντας το, φανταζόμενοι ότι το κάνουμε μια ακόμη φορά, επανεξετάζοντας νοητικά ό,τι έχει περάσει.
5. Ένας δάσκαλος δεν δίνει εμπειρία, επειδή δεν την έμαθε.2Αποκαλύφτηκε σε αυτόν στον καθορισμένο χρόνο. 3Ή όραση όμως είναι το δώρο του. 4Αυτό το δώρο μπορεί να το δώσει κατ᾽ ευθείαν, διότι η γνώση του Χριστού δεν έχει χαθεί, επειδή Αυτός έχει όραση που μπορεί να την προσφέρει σε οποιονδήποτε την ζητήσει. 5Το Θέλημα του Πατέρα και το Δικό Του είναι ενωμένα στην γνώση. 6Υπάρχει ωστόσο ένα όραμα που το Άγιο Πνεύμα βλέπει, επειδή ο νους του Χριστού το βλέπει επίσης.
6. Εδώ είναι η ένωση του κόσμου της αμφιβολίας και των σκιών με το άϋλο. 2Εδώ είναι ένα γαλήνιο μέρος μέσα στον κόσμο ο οποίος καθαγιάζεται μέσω της συγχώρεσης και της αγάπης. 3Εδώ όλες οι αντιθέσεις συμφιλιώνονται, διότι εδώ το ταξίδι τελειώ­νει. 4 Εδώ απλώς υπάρχει η εμπειρία, η οποία δεν μαθαίνεται, δεν διδάσκεται και δεν βλέπεται. 5 Κι αυτό είναι υπεράνω του στόχου μας, διότι υπερβαίνει ό,τι χρειάζεται να επιτευχθεί. 6Ό στόχος μας είναι η όραση του Χριστού. 7Αυτόν το στόχο μπορούμε να τον πετύχουμε.
7. Η όραση του Χριστού έχει ένα νόμο. 2Δεν κοιτάζει το σώμα παίρνοντάς το για τον Υιό που ο Θεός δημιούργησε. 3Βλέπει ένα φως πέρα από το σώμα, μια ιδέα πέρα από ό,τι μπορεί να αγγιχτεί, μια αγνότητα που δεν κηλιδώνεται από λάθη, οικτρά σφάλματα και τρομακτικές σκέψεις ενοχής από τα όνειρα της αμαρτίας. 4Δεν βλέπει κανέναν διαχωρισμό. 5Και κοιτάζει τους πάντες, σε κάθε περίσταση, σε όλα τα συμβάντα και όλα τα γεγονότα, χωρίς την παραμικρή εξασθένιση του φωτός που βλέπει.
8. Αυτή η όραση μπορεί να διδαχτεί και πρέπει να διδαχτεί από όλους αυτούς που θα ήθελαν να την αποκτήσουν. 2Απαιτεί μόνο την αναγνώριση ότι ο κόσμος δεν μπορεί να δώσει τίποτα που μπορεί έστω και αμυδρά να συγκριθεί με την αξία της, ούτε να θέσει ένα στόχο που δεν εξαφανίζεται όταν αυτή έχει γίνει αντιληπτή. 3Αυτή την όραση δίνεις σήμερα: μην βλέπεις κανέναν σαν ένα σώμα. 4Χαιρέτησε τον ως Υιό Θεού που είναι, αναγνωρίζοντας ότι είναι ένα με εσένα στην αγιοσύνη.
9. Έτσι οι αμαρτίες του συγχωρούνται επειδή η όραση του  Χριστού έχει την δύναμη να τις αγνοήσει όλες τους. 2Με την συγχώρεση Του εξαφανίζονται. 3Αθέατες από Αυτόν, απλώς εξαφανίζονται, επειδή το όραμα της αγιοσύ­νης που βρίσκεται πέρα από αυτές έρχεται να πάρει την θέση τους. 4Δεν έχει σημασία τι μορφή πήραν αυτές οι αμαρτίες ή πόσο πελώριες φάνηκαν ή ποιος φάνηκε ότι πληγώθηκε από αυτές. 5Δεν υπάρχουν πια. 6Και όλες οι επιπτώσεις που φάνηκαν να έχουν, εξαφανίζονται μαζί με αυτές, ανυπόστατες και ουδέποτε συμβαίνουσες .
10. Κατ᾽ αυτό τον τρόπο μαθαίνεις να δίνεις καθώς λαμβάνεις. 2Και έτσι η όραση του Χριστού περιλαμβάνει κι εσένα επίσης. 3Αυτό το μάθημα δεν είναι δύσκολο να το μάθεις, αν θυμάσαι ότι στον αδερφό σου δεν βλέπεις παρά μόνο τον εαυτό σου. 4Αν ο αδερφός σου έχει χαθεί στην αμαρτία, τότε κι εσύ έχεις χαθεί, αν βλέπεις φως μέσα του, οι αμαρτίες σου έχουν συγχωρεθεί από τον εαυτό σου. 5Κάθε αδερφός που συναντάς σήμερα προσφέρει μια ακόμη ευκαιρία να αφήσεις το όραμα του Χριστού να λάμψει πάνω σου και να σου προσφέρει την ειρήνη του Θεού.
11. Δεν έχει σημασία πότε θα έρθει η αποκάλυψη, επειδή αυτό δεν σχετίζεται με τον χρόνο. 2Ωστόσο ο χρόνος έχει ένα δώρο να δώσει, στο οποίο η αληθινή γνώση καθρεφτίζεται με τέτοια ακρίβεια που η απεικόνιση της μοιράζεται την αθέατη αγιοσύνη της και η ομοίωση της λάμπει με την αθάνατη αγάπη της.3Έξασκούμεθα να βλέπουμε με τα μάτια του Χριστού σήμερα. 4Και με τα άγια δώρα που δίνουμε, η όραση του Χριστού περιλαμβά­νει κι εμάς επίσης.

Share