Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Υπάρχει ένας τρόπος να ζεις στον κόσμο που δεν είναι εδώ, αν και φαίνεται να είναι. 2Δεν αλλάζεις εμφάνιση, αν και χαμογελάς πιο συχνά. 3Το μέτωπο σου είναι γαλήνιο, τα μάτια σου είναι ήρεμα. 4Και εκείνοι που περπατούν στον κόσμο όπως και εσύ αναγνωρίζουν τους ομοίους τους. 5Και εκείνοι όμως που δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την οδό θα σε αναγνωρίσουν επίσης και θα πιστέψουν ότι είσαι σαν κι αυτούς, όπως ήσουν και πριν.
2. Ο κόσμος είναι μια ψευδαίσθηση. 2Αυτοί που διαλέγουν να έρθουν σε αυτόν αναζητούν ένα μέρος όπου μπορούν να είναι ψευδαισθήσεις οι ίδιοι και να αποφεύγουν την δική τους πραγματικότητα. 3Ωστόσο, όταν ανακαλύψουν ότι η δική τους πραγματικότητα είναι ακόμα κι εδώ, τότε υποχωρούν και αφήνουν αυτήν να οδηγεί. 4Τι άλλη επιλογή μπορούν πραγματικά να κάνουν; 5Να αφήνει κανείς τις ψευδαισθήσεις να προπορεύ­ονται της αλήθειας είναι τρέλα. 6Να αφήνει όμως κανείς την ψευδαίσθηση να βουλιάξει πίσω από την αλήθεια, αφήνοντας την αλήθεια να στέκεται από μόνη της είναι απλώς ψυχική υγεία.
3. Αυτή είναι η απλή επιλογή που κάνουμε σήμερα. 2Η παράλογη ψευδαί­σθηση θα παραμείνει εμφανής για λίγο, για να την βλέπουν εκείνοι που διάλεξαν να έρθουν και οι οποίοι δεν έχουν ακόμα χαρεί να ανακαλύψουν ότι η επιλογή τους ήταν λανθασμένη. 3Δεν μπορούν να μάθουν κατ᾽ ευθείαν από την αλήθεια, διότι την έχουν αρνηθεί. 4Και έτσι χρειάζονται έναν Δάσκαλο που αντιλαμβάνεται την τρέλα τους αλλά ο Οποίος όμως, μπορεί να κοιτάζει πέρα από την ψευδαίσθηση και να βλέπει την απλή αλήθεια που βρίσκεται μέσα τους.
4. Αν η αλήθεια απαιτούσε να απαρνηθούν τον κόσμο, θα τους φαινόταν ότι τους ζητούσε να θυσιάσουν κάτι που είναι πραγματικό. 2Πολλοί έχουν επιλέξει να απαρνηθούν τον κόσμο, ενώ ακόμα πιστεύουν ότι είναι πραγματι­κός. 3Και έτσι έχουν υποφέρει από μια αίσθηση απώλειας και δεν έχουν απελευθερωθεί. 4Αλλοι δεν έχουν επιλέξει τίποτα άλλο παρά μόνο τον κόσμο και έχουν υποφέρει από μια ακόμα βαθύτερη αίσθηση απώλειας, την οποία δεν κατανόησαν.
5. Ανάμεσα σε αυτούς τους δρόμους, υπάρχει ένας άλλος δρόμος που οδηγεί μακριά από κάθε είδους απώλεια, επειδή σε αυτόν τον δρόμο η θυσία και η στέρηση εγκαταλείπονται γρήγορα. 3Αυτός είναι ο δρόμος που σου έχει ανατεθεί τώρα. 3Περπατάς σε αυτόν το δρόμο όπως περπατούν και άλλοι, ούτε και φαίνεσαι να είσαι ξεχωριστός από αυτούς, αν και είσαι πράγματι. 4 Έτσι μπορείς να τους υπηρετείς, ενώ υπηρετείς τον εαυτό σου και να οδηγείς τα βήματα τους στον δρόμο που ο Θεός έχει ανοίξει για σένα και για αυτούς επίσης μέσω εσού.
6. Η ψευδαίσθηση ακόμα φαίνεται να παραμένει μ᾽ εσένα, ώστε να μπορείς να επικοινωνείς μαζί τους. 2Εχει όμως αποσυρθεί.3Και δεν είναι ψευδαίσθη­ση αυτό για το οποίο σε ακούν να μιλάς, ούτε κι αυτό που τους βοηθάς να δουν και να κατανοήσουν. 4Ούτε η αλήθεια, η οποία προπορεύεται μπροστά σου, μπορεί να τους μιλά μέσω ψευδαισθήσεων γιατί ο δρόμος τώρα οδηγεί πέρα από τις ψευδαισθήσεις και καθώς προχωρείς σε αυτόν το δρόμο, τους προσκαλείς ώστε να μπορούν να σε ακολουθούν.
7. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν τελικά σε αυτόν τον δρόμο. 2Διότι η θυσία και η στέρηση είναι δρόμοι που δεν οδηγούν πουθενά, καταστροφικές επιλογές και στόχοι που θα παραμείνουν για πάντα αδύνατοι. 3Όλα αυτά αποσύρονται καθώς η αλήθεια προπορεύεται μέσα σου, για να οδηγεί τους αδερφούς σου μακριά από τους δρόμους του θανάτου και να τους φέρνει στον δρόμο προς την ευτυχία. 4Η δυστυχία τους δεν είναι παρά μόνο μια ψευδαίσθηση. 5Χρειάζονται όμως έναν οδηγό για να τους οδηγήσει έξω από αυτήν την ψευδαίσθηση, επειδή νομίζουν ότι η ψευδαίσθηση είναι αλήθεια.
8. Αυτό είναι το κάλεσμα της σωτηρίας και τίποτε άλλο. 2Ζητά να δεχτείς την αλήθεια και να την αφήνεις να προχωρά μπροστά σου, για να φωτίζει το δρόμο της εξαγοράς από την ψευδαίσθηση. 3Αυτή η εξαγορά δεν στοιχίζει τίποτα. 4Δεν έχει κανένα κόστος παρά μόνο όφελος. 5Η ψεδαίσθηση δεν μπορεί παρά μόνο να φαίνεται ότι κρατά αλυσοδεμένο τον άγιο Υιό του Θεού. 6Είναι μόνο οι ψευδαισθήσεις από τις οποίες σώζεται. 7Καθώς αυτές υποχωρούν αυτός ξαναβρίσκει τον εαυτό του.
9. Προχώρα με ασφάλεια τώρα αλλά και προσεκτικά, διότι αυτός ο δρόμος είναι καινούριος για σένα. 2Και μπορεί να ανακαλύψεις ότι ακόμα μπαίνεις στον πειρασμό να προπορεύεσαι της αλήθειας και να αφήνεις τις ψευδαισθή­σεις να είναι ο οδηγός σου. 3Όι άγιοι αδερφοί σου, σού έχουν δοθεί για να ακολουθούν τα βήματα σου καθώς προχωράς με βεβαιότητα σκοπού προς την αλήθεια. 4Η αλήθεια πηγαίνει μπροστά σου τώρα, ώστε οι αδερφοί σου να μπορέσουν να δουν κάτι με το οποίο να ταυτιστούν, κάτι που να καταλαβαίνουν για να τους οδηγεί.
10. Στο τέλος του ταξιδιού όμως, δεν θα υπάρχει χάσμα, ούτε απόσταση μεταξύ της αλήθειας και εσένα. 2Και όλες οι ψευδαισθήσεις που περπατούσαν στον δρόμο που ταξίδεψες θα έχουν επίσης φύγει από σένα και τίποτα δεν θα έχει μείνει για να κρατά την αλήθεια μακριά από την πληρότητα του Θεού η οποία είναι άγια όπως και ο Ίδιος. 3Με πίστη παραμέρισε και άφησε την αλήθεια να οδηγεί. 4Δεν γνωρίζεις πού πηγαίνεις.5Αλλά Αυτός που γνωρίζει έρχεται μαζί σου. 6Αφησε Τον να σε οδηγεί μαζί με τους υπολοίπους.
11. Όταν τελειώσουν τα όνειρα και ο χρόνος κλείσει την πόρτα σε όλα τα πρόσκαιρα πράγματα και τα θαύματα δεν έχουν πια νόημα, ο άγιος Υιός του Θεού δεν θα κάνει άλλα ταξίδια. 2Δεν θα υπάρχει καμιά επιθυμία να είναι μια ψευδαίσθηση και όχι η αλήθεια. 3Και κατευθυνόμαστε προς αυτόν τον στόχο, καθώς προχωρούμε στον δρόμο που η αλήθεια μάς υποδεικνύει. 4Αυτό είναι το τελευταίο μας ταξίδι και το κάνουμε για όλους. 5Δεν πρέπει να χάσουμε το δρόμο μας. 6Διότι όπως η αλήθεια πηγαίνει μπροστά μας, έτσι και προχωρεί μπροστά από τους αδερφούς μας που θα μας ακολουθήσουν.
12. Βαδίζουμε προς τον Θεό. 2Σταμάτα για λίγο και συλλογίσου το αυτό. 3Θα ήταν δυνατό ένας άλλος δρόμος να είναι πιο άγιος ή να αξίζει πιο πολύ την προσπάθεια σου ή την αγάπη σου και την πλήρη αφοσίωση σου; 4Ποιος δρόμος θα μπορούσε να σου προσφέρει περισσότερα από τα πάντα ή να προσφέρει λιγότερα και παρ᾽ όλ αυτά να μπορεί να ικανοποιεί τον άγιο Υιό του Θεού; 5Βαδίζουμε προς τον θεό. 6Η αλήθεια που βαδίζει μπροστά μας τώρα είναι ένα με Αυτόν και μας οδηγεί εκεί που είναι Αυτός πάντοτε. 7Ποιος άλλος δρόμος εκτός από αυτόν θα μπορούσε να ήταν ο δρόμος που θα επέλεγες;
13. Τα πόδια σου είναι με ασφάλεια στον δρόμο που οδηγεί τον κόσμο στον Θεό. 2Μην αναζητάς άλλους δρόμους που φαίνονται να οδηγούν κάπου αλλού. 3Τα όνειρα δεν είναι ένας άξιος οδηγός για σένα που είσαι ο Υιός του Θεού. 4Μην ξεχνάς ότι έχει βάλει το χέρι Του στα χέρια σου και έχει δώσει και εμπιστευτεί τους αδερφούς σου, σε εσένα ως άξιο της εμπιστοσύνης Του. 5Αυτός δεν μπορεί να εξαπατηθεί. 6Η εμπιστοσύνη Του έχει κάνει τον δρόμο σου βέβαιο και τον στόχο σου πιο σίγουρο. 7Δεν θα απογοητεύσεις τους αδερφούς ούτε τον Εαυτό σου.
14. Και τώρα Αυτός ζητά να Τον σκέφτεσαι για λίγο κάθε μέρα, ώστε να μπορεί να σου μιλά για την Αγάπη Του, υπενθυμίζοντας σου πόσο μεγάλη είναι η Εμπιστοσύνη Του, πόσο απεριόριστη είναι η Αγάπη Του. 2Εις το όνομα σου και το Δικό Του, που είναι το ίδιο, εξασκούμεθα χαρούμενα σήμερα με την ακόλουθη σκέψη:

3Θα παραμερίσω και θα αφήσω Αυτόν να οδηγεί
για να βαδίσω στον δρόμο που οδηγεί σε Αυτόν.

Share