Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Υπάρχει ένας τρόπος να ζεις στον κόσμο που δεν είναι εδώ, αν και φαίνεται να είναι. 2Δεν αλλάζεις εμφάνιση, αν και χαμογελάς πιο συχνά. 3Το μέτωπο σου είναι γαλήνιο, τα μάτια σου είναι ήρεμα. 4Και εκείνοι που περπατούν στον κόσμο όπως και εσύ αναγνωρίζουν τους ομοίους τους. 5Και εκείνοι όμως που δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την οδό θα σε αναγνωρίσουν επίσης και θα πιστέψουν ότι είσαι σαν κι αυτούς, όπως ήσουν και πριν.
2. Ο κόσμος είναι μια ψευδαίσθηση. 2Αυτοί που διαλέγουν να έρθουν σε αυτόν αναζητούν ένα μέρος όπου μπορούν να είναι ψευδαισθήσεις και να αποφεύγουν τη δική τους πραγματικότητα. Ωστόσο, όταν ανακαλύψουν ότι η δική τους πραγματικότητα είναι ακόμα κι εδώ, τότε αποσύρονται από τη θέση του οδηγού και αφήνουν αυτή να οδηγεί. 4Τι άλλη επιλογή μπορούν πραγματικά να κάνουν; 5Το να αφήνει κανείς τις ψευδαισθήσεις να προπορεύ­ονται της αλήθειας είναι τρέλα. 6Το να αφήνει όμως κανείς την ψευδαίσθηση να κρύβεται πίσω από την αλήθεια, και να αφήνει την αλήθεια να στέκεται από μόνη της είναι απλώς ψυχική υγεία.
3. Αυτή είναι η απλή επιλογή που κάνουμε σήμερα. 2Η παράλογη ψευδαί­σθηση θα παραμείνει εμφανής για λίγο, για να τη βλέπουν εκείνοι που διάλεξαν να έρθουν και οι οποίοι δεν έχουν ακόμα χαρεί να ανακαλύψουν ότι η επιλογή τους ήταν λανθασμένη. 3Δεν μπορούν να μάθουν κατ ευθείαν από την αλήθεια, γιατί το έχουν αρνηθεί αυτό. 4Και έτσι χρειάζονται ένα Δάσκαλο που αντιλαμβάνεται την τρέλα τους, αλλά ο Οποίος όμως μπορεί να κοιτάζει πέρα από την ψευδαίσθηση και να βλέπει την απλή αλήθεια μέσα τους.
4. Αν η αλήθεια απαιτούσε να απαρνηθούν τον κόσμο, θα τους φαινόταν ότι τους ζητούσε να θυσιάσουν κάτι που είναι πραγματικό. 2Πολλοϊ έχουν διαλέξει να απαρνηθούν τον κόσμο, ενώ ακόμα πιστεύουν ότι είναι πραγματι­κός. 3Και έτσι έχουν υποφέρει από μια αίσθηση απώλειας και δεν έχουν απελευθερωθεί. 4Αλλοι δεν έχουν διαλέξει τίποτα άλλο παρά μόνο τον κόσμο και έχουν υποφέρει από μια ακόμα βαθύτερη αίσθηση απώλειας, την οποία δεν κατανόησαν.
5. Μεταξύ αυτών των δρόμων υπάρχει ένας άλλος δρόμος που οδηγεί μακριά από κάθε είδους απώλεια, επειδή σε αυτόν το δρόμο η θυσία και η αποστέρηση εγκαταλείπονται γρήγορα. 3Αυτός είναι ο δρόμος που σου έχει ανατεθεί τώρα. 3Περπατάς σε αυτόν το δρόμο όπως περπατούν και άλλοι, ούτε και φαίνεσαι να είσαι ξεχωριστός από αυτούς, αν και είσαι πράγματι. 4 Έτσι μπορείς να τους υπηρετείς, ενώ υπηρετείς τον εαυτό σου, και να οδηγείς τα βήματα τους στο δρόμο που ο Θεός έχει ανοίξει για σένα και για αυτούς επίσης μέσω εσένα.
6. Η ψευδαίσθηση ακόμα φαίνεται να παραμένει μ᾽ εσένα, ώστε να μπορείς να επικοινωνείς μαζί τους. 2Εχει όμως αποσυρθεί.3Και δεν είναι ψευδαίσθη­ση αυτό για το οποίο σε ακούν να μιλάς, ούτε κι αυτό που τους βοηθάς να δουν και να κατανοήσουν. 4Ούτε μπορεί η αλήθεια, η οποία βαδίζει μπροστά σου, να τους μιλά μέσω ψευδαισθήσεων γιατί ο δρόμος τώρα οδηγεί πέρα από τις ψευδαισθήσεις. Και καθώς προχωρείς σε αυτόν το δρόμο, τους προσκαλείς ώστε να μπορούν να σε ακολουθούν.
7. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν τελικά σε αυτόν το δρόμο. 2Γιατί η θυσία και η στέρηση είναι δρόμοι που δεν οδηγούν πουθενά, καταστροφικές επιλογές και στόχοι που θα παραμείνουν για πάντα αδύνατοι. 3Όλα αυτά αποσύρονται καθώς η αλήθεια προπορεύεται μέσα σου, για να οδηγεί τους αδερφούς σου μακριά από τους δρόμους του θανάτου και να τους φέρνει στο δρόμο προς την ευτυχία.
4Η δυστυχία τους είναι μόνο και μόνο μια ψευδαίσθηση. 5Χρειάζονται όμως έναν οδηγό για να τους οδηγήσει έξω από αυτή την ψευδαίσθηση, γιατί νομίζουν ότι η ψευδαίσθηση είναι αλήθεια.
8. Αυτό είναι το κάλεσμα της σωτηρίας και τίποτε άλλο. 2Ζητά να δεχτείς την αλήθεια και να την αφήνεις να προχωρά μπροστά σου, για να φωτίζει το δρόμο της εξαγοράς από την ψευδαίσθηση. 3Αυτή η εξαγορά δε στοιχίζει τίποτα. 4Δεν έχει κανένα κόστος παρά μόνο όφελος. 5Η ψευδαίσθηση μπορεί μόνο και μόνο να φαίνεται ότι κρατά αλυσοδεμένο τον άγιο Υιό του Θεού. 6Είναι μόνο και μόνο οι ψευδαισθήσεις από τις οποίες σώζεται. 7Καθώς αυτές υποχωρούν αυτός ξαναβρίσκει τον εαυτό του.
9. Προχώρα ασφαλώς τώρα, αλλά και προσεκτικά, γιατί αυτός ο δρόμος είναι καινούριος για σένα. 2Και μπορεί να ανακαλύψεις ότι ακόμα μπαίνεις στον πειρασμό να προπορεύεσαι της αλήθειας και να αφήνεις τις ψευδαισθή­σεις να είναι ο οδηγός σου. 3Όι άγιοι αδερφοί σου, σου έχουν δοθεί για να ακολουθούν τα βήματα σου καθώς προχωράς με βεβαιότητα σκοπού προς την αλήθεια. 4Η αλήθεια πηγαίνει μπροστά σου τώρα, ώστε οι αδερφοί σου να μπορέσουν να δουν κάτι με το οποίο να μπορούν να ταυτιστούν, κάτι που να καταλαβαίνουν ότι τους οδηγεί.
10. Στο τέλος του ταξιδιού όμως δε θα υπάρχει χάσμα, ούτε απόσταση μεταξύ της αλήθειας και εσένα. 2Και όλες οι ψευδαισθήσεις που περπατούσαν στο δρόμο που ταξίδεψες θα έχουν επίσης φύγει από σένα, και τίποτα δε θα έχει μείνει για να κρατά την αλήθεια μακριά από την τελείωση του Θεού η οποία είναι άγια όπως και ο Ίδιος. 3Με πίστη αποτραβήξου από τη θέση του οδηγού και άφησε την αλήθεια να οδηγεί. 4Δε γνωρίζεις πού πηγαίνεις.5Αλλά Αυτός που γνωρίζει έρχεται μαζί σου. 6Αφησε Τον να σε οδηγεί μαζί με τους υπόλοιπους.
11. Όταν τελειώσουν τα όνειρα και ο χρόνος κλείσει την πόρτα σε όλα τα πρόσκαιρα πράγματα, και τα θαύματα δεν έχουν πια νόημα, ο άγιος Υιός του Θεού δε θα κάνει άλλα ταξίδια. 2Δε θα υπάρχει καμιά επιθυμία σε αυτόν να είναι ψευδαίσθηση και όχι η αλήθεια. 3Και κατευθυνόμαστε προς αυτό το στόχο, καθώς προχωρούμε στο δρόμο που η αλήθεια μας υποδεικνύει. 4Αυτό είναι το τελευταίο μας ταξίδι, και το κάνουμε για όλους. Δεν πρέπει να χάσουμε το δρόμο μας. 6Γιατί όπως η αλήθεια πηγαίνει μπροστά μας, έτσι και προχωρεί μπροστά από τους αδερφούς μας που θα μας ακολουθήσουν.
12. Βαδίζουμε προς το Θεό. 2Σταμάτα για λίγο και συλλογίσου το αυτό. 3Θα ήταν δυνατό ένας άλλος δρόμος να είναι πιο άγιος ή να αξίζει πιο πολύ την προσπάθεια σου, ή την αγάπη σου και την πλήρη αφοσίωση σου; 4Ποιος δρόμος θα μπορούσε να σου δώσει περισσότερα από τα πάντα, ή να προσφέρει λιγότερα και παρ όλ αυτά να μπορεί να ικανοποιεί τον άγιο Υιό του Θεού; 5Βαδίζουμε προς το θεό. 6Η αλήθεια που βαδίζει μπροστά μας τώρα είναι ένα με Αυτόν, και μας οδηγεί εκεί που είναι Αυτός πάντοτε. 7Ποιος άλλος δρόμος εκτός από αυτόν θα μπορούσε να ήταν ο δρόμος που θα διάλεγες;
13. Τα πόδια σου είναι στο δρόμο που οδηγεί τον κόσμο στο θεό. 2Μην ψάχνεις για άλλους δρόμους που φαίνονται να οδηγούν κάπου αλλού. 3Τα όνειρα δεν είναι ένας άξιος οδηγός για σένα που είσαι ο Υιός του Θεού. 4Μην ξεχνάς ότι έχει βάλει το χέρι Του στα χέρια σου και σου έχει δώσει τους αδερφούς σου στη φύλαξη Του, ώστε να είσαι άξιος της εμπιστοσύνης Του σε σένα. Αυτός δεν μπορεί να εξαπατηθεί. 6Η εμπιστοσύνη Του έχει κάνει το δρόμο σου βέβαιο και το στόχο σου πιο σίγουρο. 7Δε θα απογοητεύσεις τους αδερφούς ούτε τον Εαυτό σου.
14. Και τώρα Αυτός ζητά να Τον σκεφτόμαστε για λίγο κάθε μέρα, ώστε να μπορεί να σου μιλά για την Αγάπη Του, υπενθυμίζοντας σου πόσο μεγάλη είναι η Εμπιστοσύνη Του, πόσο απεριόριστη είναι η Αγάπη Του.
2Εις το όνομα σου και το Δικό Του, που είναι το ίδιο, εξασκούμεθα χαρούμενα σήμερα με την ακόλουθη σκέψη:
3Θα αποσυρθώ από τη θέση του οδηγού και θα αφήσω Αυτόν να οδηγεί
γιατί είμαι πρόθυμος να περπατήσω στο δρόμο που οδηγεί σε Αυτόν.

Share