Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Εδώ βρίσκεται το τέλος των επιλογών.2Γιατί εδώ φτάνουμε στην απόφαση να δεχτούμε τους εαυτούς μας όπως μας δημιούργησε ο Θεός.3Και τι είναι οι επιλογές παρά αβεβαιότητα για το ποιοι είμαστε;. 4Δεν υπάρχει αμφιβολία που να μην είναι ριζωμένη εδώ. 5Δεν υπάρχει ερώτημα που να μην αντικατοπτρίζει αυτό εδώ. 6Δεν υπάρχει διαμάχη που να μην περιλαμβάνει αυτή τη μία, απλή ερώτηση : «Ποιος είμαι»;
2. Ποιος όμως θα μπορούσε να κάνει αυτή την ερώτηση παρά αυτός που έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του; 2Μόνο η άρνηση να δεχτείς τον εαυτό σου θα μπορούσε να κάνει αυτή την ερώτηση να φαίνεται πως είναι ειλικρινής. 3Το μόνο πράγμα που κάθε ον μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά είναι τι είναι. 4Από αυτή την κατάσταση της βεβαιότητας, κοιτάζει τα άλλα όντα με την ίδια βεβαιότητα που έχει για τον εαυτό του.
3. Αβεβαιότητα για το τι πρέπει να είσαι είναι αυταπάτη σε μια τόσο τεράστια κλίμακα, που το μέγεθος της ούτε καν μπορεί να διανοηθεί. Το να είσαι ζωντανός και να μη γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι το ίδιο με το να πιστεύεις ότι έχεις πραγματικά πεθάνει. 3Γιατί τι είναι η ζωή παρά το να είσαι ο εαυτός σου, και ποιος άλλος εκτός από σένα μπορεί να είναι ζωντανός στη θέση σου; 4Ποιος είναι ο αμφισβητίας; 5Τι είναι αυτό που αμφισβητεί; 6Ποιον ρωτά; 7Ποιος μπορεί να του απαντήσει;
4. Απλώς δηλώνει ότι δεν είναι ο εαυτός του, και επομένως, επειδή είναι κάτι άλλο, αρχίζει να αναρωτιέται τι είναι αυτό το κάτι άλλο. 2Ωστόσο, δε θα μπορούσε ποτέ να είναι ζωντανός, αν δε γνώριζε την απάντηση. 3Αν ρωτά σαν να μη γνωρίζει, απλώς δείχνει ότι δε θέλει να είναι το ον που είναι. 4Εχει δεχτεί το τι είναι επειδή ζει, το έχει όμως καταδικάσει κι έχει αρνηθεί την αξία του, και έχει αποφασίσει ότι δε γνωρίζει τη μόνη βεβαιότητα εξαιτίας της οποίας ζει.
5. Κι έτσι γίνεται αβέβαιος για τη ζωή του, γιατί έχει απαρνηθεί αυτό που είναι η ζωή του. Είναι εξαιτίας αυτής της απάρνησης που χρειάζεσαι την Επανόρθωση. 3Η απάρνησή σου δεν έχει αλλάξει το τι είσαι. 4Έχεις όμως χωρίσει το νου σου σε δύο μέρη: αυτό που γνωρίζει την αλήθεια και αυτό που δεν τη γνωρίζει. 5Είσαι ο εαυτός σου. 6Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. 7Κι ωστόσο το αμφισβητείς. 8Δε ρωτάς όμως ποιο μέρος του εαυτού σου μπορεί πραγματικά να αμφισβητήσει τον εαυτό σου. 9Αυτό που αμφισβητεί δεν μπορεί να είναι ένα πραγματικό μέρος του εαυτού σου. 10Επειδή ρωτά αυτόν που γνωρίζει την απάντηση. 11Αν ήταν μέρος του εαυτού σου, τότε η βεβαιότητα θα ήταν αδύνατη.
6. Η Επανόρθωση διορθώνει την παράξενη ιδέα ότι είναι δυνατό να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου και να μην είσαι σίγουρος για το τι πραγματικά είσαι. 2Αυτό είναι το βάθος της τρέλας. 3Κι ωστόσο είναι το παγκόσμιο ερώτημα του κόσμου. 4Τι σημαίνει αυτό παρά το ότι ο κόσμος έχει τρελαθεί; 5Γιατί να μοιραστείς την τρέλα του, εξαιτίας της θλιβερής πεποίθησης πως ό,τι είναι παγκόσμιο εδώ είναι και αληθινό;
7. Τίποτα από ό,τι πιστεύει ο κόσμος δεν είναι αλήθεια. 2Ο κόσμος είναι ένα μέρος που έχει σαν στόχο του να είναι ένα σπίτι, όπου εκείνοι που ισχυρίζονται ότι δε γνωρίζουν τον εαυτό τους μπορούν να έρθουν για να διερωτηθούν ποιοι είναι. 3Και θα έρθουν ξανά, μέχρι να δεχτούν την Επανόρθωση και να μάθουν ότι είναι αδύνατο να αμφιβάλλεις τον εαυτό σου και να μην έχεις επίγνωση του ποιος είσαι.
8. Μόνο η αποδοχή του τι είσαι μπορεί να ζητηθεί από σένα, επειδή ό,τι είσαι είναι βέβαιο. Είναι χαραγμένο για πάντα στον άγιο Νου του Θεού και στο δικό σου. Είναι τόσο πολύ υπεράνω κάθε αμφιβολίας και αμφισβήτησης που το να ρωτάς τι πρέπει να είναι αυτό, είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να αποδείξεις ότι πιστεύεις την αντίφαση. 4Είναι αυτό μια ερώτηση ή μια δήλωση που διαψεύδει τον ίδιο της τον εαυτό; 5Ας μην επιτρέπουμε στους άγιους νόες μας να απασχολούνται με τέτοιους ανόητους συλλογι­σμούς.
9. Έχουμε μια αποστολή εδώ. 2Δεν ήρθαμε για να ενισχύσουμε την τρέλα στην οποία πιστέψαμε κάποτε. Ας μην ξεχνάμε το στόχο που έχουμε δεχτεί. 4Είναι κάτι περισσότερο από τη δική μας ευτυχία που ήρθαμε να κερδίσουμε. 5Αυτό που δεχόμαστε ως αυτό που είμαστε διακηρύσσει το τι πρέπει να είναι ο κάθε άνθρωπος μαζί μ᾽εμάς. 6Μην απογοητεύεις τους αδερφούς σου, διαφορετικά απογοητεύεις τον εαυτό σου. 7Κοίταξέ τους με αγάπη, ώστε να μπορέσουν να μάθουν ότι είναι μέρος του εαυτού σου κι εσύ μέρος του δικού τους.
10. Αυτό διδάσκει η Επανόρθωση και αποδεικνύει ότι η ενότητα του Υιού του Θεού είναι απρόσβλητη από την πεποίθηση του ότι δε γνωρίζει ποιος είναι. 2Αποδέξου σήμερα την Επανόρθωση όχι για ν᾽ αλλάξεις την πραγματικότητα αλλά απλώς για να δεχτείς την αλήθεια για τον εαυτό σου και να προχωρήσεις στο δρόμο σου χαρούμενα στην ατέλειωτη Αγάπη του Θεού. 3Είναι μόνο αυτό που μας ζητείται να κάνουμε. 4Είναι μόνο αυτό που θα κάνουμε σήμερα.
11. Θα αφιερώσουμε πέντε λεπτά το πρωί και το βράδυ για να αφοσιωθούμε το νου μας στο έργο μας για σήμερα. 2Αρχίζουμε με την εξής ανασκόπηση του τι είναι η αποστολή μας:
3θα δεχτώ την Επανόρθωση για τον εαυτό μου, επειδή παραμένω όπως με δημιούργησε ο Θεός.
4Δεν έχουμε χάσει τη γνώση που μας έδωσε ο Θεός, όταν μας δημιούργησε όμοιους με τον Εαυτό Του. 3Μπορούμε να το θυμηθούμε για τον καθένα, γιατί στη δημιουργία όλοι οι νόες είναι ένα. 6Και στη μνήμη μας υπάρχει η ανάμνηση του πόσο αγαπητά είναι τα αδέρφια μας στην αλήθεια, πόσο ένα μέρος μας βρίσκεται σε κάθε νου, πόσο πιστά έχουν παραμείνει σε μας και πόσο η Αγάπη του Πατέρα περιλαμβάνει όλους.
12. Με ευχαριστίες για όλη τη δημιουργία, στο όνομα του Δημιουργού και της Ενότητας Του με όλες τις πλευρές της δημιουργίας, ανανεώνουμε την αφοσίωση μας στο έργο κάθε μια ώρα σήμερα, καθώς εγκαταλείπουμε όλες τις σκέψεις που θα αποσπούσαν την προσοχή μας από τον άγιο στόχο μας. 2Για αρκετά λεπτά άφησε το νου σου να καθαρίσει από όλους τους ανόητους ιστούς που ο κόσμος θα ήθελε να πλέξει γύρω από τον άγιο Υιό του Θεού. 3Και κατάλαβε την εύθραυστη φύση των αλυσίδων που φαίνονται να κρατούν τη γνώση του μακριά από την επίγνωση σου, καθώς λες τα εξής:
4θα δεχτώ την Επανόρθωση για τον εαυτό μου, επειδή παραμένω όπως με δημιούργησε ο Θεός.

Share