Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Εδώ βρίσκεται το τέλος της επιλογής.2Γιατί εδώ, καταλήγουμε στην απόφαση να δεχτούμε τους εαυτούς μας όπως μας δημιούργησε ο Θεός.3Και τι είναι η επιλογή παρά αβεβαιότητα για αυτό που είμαστε;. 4Δεν υπάρχει αμφιβολία που να μην είναι ριζωμένη εδώ. 5Δεν υπάρχει ερώτημα που να μην αντικατοπτρίζει αυτό εδώ. 6Δεν υπάρχει σύγκρουση που να μην περιλαμβάνει αυτή την μία, απλή ερώτηση : «Τι είμαι»;
2. Ποιος όμως θα μπορούσε να κάνει αυτή την ερώτηση παρά κάποιος που έχει αρνηθεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του; 2Μόνο η άρνηση να δεχτείς τον εαυτό σου θα μπορούσε να κάνει αυτή την ερώτηση να φαίνεται ειλικρινής. 3Το μόνο πράγμα που κάθε ζωντανό ον μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά είναι τι είναι. 4Από αυτή την κατάσταση βεβαιότητας, κοιτάζει τα άλλα όντα με την ίδια βεβαιότητα που έχει για τον εαυτό του.
3. Αβεβαιότητα για το τι πρέπει να είσαι είναι αυταπάτη σε μια τόσο τεράστια κλίμακα, που το μέγεθος της ούτε καν μπορεί να γίνει αντιληπτό.  2Να είσαι ζωντανός και να μην γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι το ίδιο με το να πιστεύεις ότι είσαι πραγματικά νεκρός. 3Γιατί, τι είναι η ζωή παρά να είσαι ο εαυτός σου και ποιος άλλος εκτός από σένα μπορεί να είναι ζωντανός στην θέση σου; 4Ποιος είναι ο αμφισβητίας; 5Τι είναι αυτό που αμφισβητεί; 6Ποιον ρωτά; 7Ποιος μπορεί να του απαντήσει;
4. Απλώς δηλώνει ότι δεν είναι ο εαυτός του και επομένως, όντας κάτι άλλο, αρχίζει να αναρωτιέται τι είναι αυτό το κάτι άλλο. 2Ωστόσο, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ζωντανός, αν δεν γνώριζε την απάντηση. 3Αν ρωτά, σαν να μην γνωρίζει, απλώς δείχνει ότι δεν θέλει να είναι το ον που είναι. 4Επειδή ζει, το έχει δεχτεί αυτό. όμως, το έχει καταδικάσει κι έχει αρνηθεί την αξία του και έχει αποφασίσει ότι δεν γνωρίζει την μόνη βεβαιότητα με την οπόια ζει.
5. ‘Ετσι, γίνεται αβέβαιος για την ζωή του, επειδή έχει αρνηθεί αυτό που είναι. 2Είναι εξαιτίας αυτής της άρνησης που χρειάζεσαι την Εξιλέωση. 3Η άρνησή σου δεν έχει καθόλου αλλάξει αυτό που είσαι. 4‘Αλλά έχεις χωρίσει το νου σου σε αυτό που γνωρίζει και σε αυτό που δεν γνωρίζει την αλήθεια. 5Είσαι ο εαυτός σου. 6Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. 7Κι ωστόσο το αμφισβητείς. 8Αλλά δεν ρωτάς, ποιο μέρος του εαυτού σου μπορεί πραγματικά να αμφισβητεί τον εαυτό σου. 9Δεν μπορεί να είναι πραγματικό μέρος του εαυτού σου, αυτό που κάνει την ερώτηση. 10Επειδή ρωτά κάποιον που γνωρίζει την απάντηση. 11Αν ήταν μέρος του εαυτού σου, τότε η βεβαιότητα θα ήταν αδύνατη.
6. Η Εξιλέωση διορθώνει την παράξενη ιδέα ότι είναι δυνατό να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου και να μην είσαι σίγουρος για το τι πραγματικά είσαι. 2Αυτό είναι το βάθος της τρέλας. 3Κι ωστόσο είναι το παγκόσμιο ερώτημα του κόσμου. 4Τι σημαίνει αυτό παρά το ότι ο κόσμος έχει τρελαθεί; 5Γιατί να μοιραστείς την τρέλα του, με την θλιβερή πεποίθηση πως ό,τι είναι εδώ παγκόσμιο είναι και αληθινό;
7. Τίποτα από ό,τι πιστεύει ο κόσμος δεν είναι αλήθεια. 2Ο κόσμος είναι ένα μέρος του οποίου σκοπός είναι, να είναι ένα σπίτι όπου εκείνοι που ισχυρίζονται ότι δεν γνωρίζουν τον εαυτό τους μπορούν να έρθουν για να διερωτηθούν ποιοι είναι. 3Και θα έρθουν ξανά, μέχρι την ώρα που η Εξιλέωση θα γίνει αποδεχτή και θα μάθουν ότι είναι αδύνατο να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου και να μην έχεις επίγνωση ποιος είσαι.
8. Μόνο αποδοχή μπορεί να ζητηθεί από σένα, επειδή αυτό που είσαι είναι βέβαιο. 2Είναι χαραγμένο για πάντα στον άγιο Νου του Θεού και στον δικό σου. 3Είναι τόσο πολύ πέρα από κάθε αμφιβολία και ερώτηση, που το να ρωτάς τι πρέπει να είναι αυτό, είναι η πλήρης απόδειξη  που χρειάζεσαι για να δείξεις, ότι πιστεύεις την αντίφαση ότι δεν γνωρίζεις αυτό που δεν μπορείς να αποτύχεις να γνωρίζεις. 4Είναι αυτό μια ερώτηση ή μια δήλωση που διαψεύδει τον εαυτό της με δήλωση; 5Ας μην επιτρέπουμε στους άγιους νόες μας να απασχολούνται με τέτοιους ανόητους συλλογι­σμούς.
9. Έχουμε μια αποστολή εδώ. 2Δεν ήρθαμε να ενισχύσουμε την τρέλα στην οποία κάποτε πιστέψαμε. 3Ας μην ξεχνάμε το στόχο που έχουμε δεχτεί. 4Είναι κάτι περισσότερο από την δική μας ευτυχία που ήρθαμε να κερδίσουμε. 5Αυτό που δεχόμαστε ως αυτό που είμαστε διακηρύσσει το τι πρέπει να είναι ο κάθε άνθρωπος μαζί μ᾽εμάς. 6Μην απογοητεύεις τους αδερφούς σου, διαφορετικά απογοητεύεις τον εαυτό σου. 7Κοίταξέ τους με αγάπη, ώστε να μπορέσουν να μάθουν ότι είναι μέρος του εαυτού σου κι εσύ μέρος του δικού τους.
10. Αυτό διδάσκει η Εξιλέωση και αποδεικνύει ότι η ενότητα του Υιού του Θεού είναι απρόσβλητη από την πεποίθηση του ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι. 2Αποδέξου σήμερα την Εξιλέωση, όχι για ν᾽ αλλάξεις την πραγματικότητα αλλά απλώς για να δεχτείς την αλήθεια για τον εαυτό σου και να προχωρήσεις στο δρόμο σου χαρούμενα στην ατέλειωτη Αγάπη του Θεού. 3Είναι μόνο αυτό που μας ζητείται να κάνουμε. 4Είναι μόνο αυτό που θα κάνουμε σήμερα.
11. Θα αφιερώσουμε πέντε λεπτά το πρωί και το βράδυ για να προσηλωθεί ο νου μας στο έργο μας για σήμερα. 2Αρχίζουμε με την εξής ανασκόπηση του τι είναι η αποστολή μας:

3Θα δεχτώ την Εξιλέωση για τον εαυτό μου, επειδή παραμένω όπως με δημιούργησε ο Θεός.

4Δεν έχουμε χάσει τη γνώση που μας έδωσε ο Θεός, όταν μας δημιούργησε όμοιους με τον Εαυτό Του. 5Μπορούμε να το θυμηθούμε για τον καθένα, επειδή στην δημιουργία όλοι οι νόες είναι ένα. 6Και στη μνήμη μας υπάρχει η ανάμνηση του πόσο αγαπητά είναι τα αδέρφια μας στην αλήθεια, πόσο ένα μέρος μας βρίσκεται σε κάθε νου, πόσο πιστά έχουν παραμείνει σε μας και πόσο η Αγάπη του Πατέρα περιλαμβάνει όλους.
12. Με ευχαριστίες για όλη τη δημιουργία, στο όνομα του Δημιουργού και της Ενότητας Του με όλες τις πλευρές της δημιουργίας, ανανεώνουμε την αφοσίωση μας στο έργο κάθε μια ώρα σήμερα, καθώς εγκαταλείπουμε όλες τις σκέψεις που θα αποσπούσαν την προσοχή μας από τον άγιο στόχο μας. 2Για αρκετά λεπτά άφησε το νου σου να καθαρίσει από όλους τους ανόητους ιστούς που ο κόσμος θα ήθελε να πλέξει γύρω από τον άγιο Υιό του Θεού. 3Και κατάλαβε την εύθραυστη φύση των αλυσίδων που φαίνονται να κρατούν τη γνώση του μακριά από την επίγνωση σου, καθώς λες τα εξής:

4Θα δεχτώ την Εξιλέωση για τον εαυτό μου, επειδή παραμένω όπως με δημιούργησε ο Θεός.

 


 

Share