Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Αυτός ο κόσμος στον οποίο φαίνεται ότι ζεις δεν είναι το σπίτι σου. 2Και κάπου μέσα στο νου σου γνωρίζεις ότι αυτό είναι αλήθεια. 3Κάποια μνήμη του σπιτιού σου συνεχίζει να βρίσκεται πάντοτε στις σκέψεις σου, σαν να υπήρχε ένα μέρος που σε καλεί να επιστρέψεις, αν και δεν αναγνωρίζεις τη φωνή, ούτε κι αυτό που υπενθυμίζει η φωνή. 4Κι ωστόσο αισθάνεσαι σαν ένας ξένος εδώ, σ ένα μέρος που δεν γνωρίζεις καθόλου. 5Όχι κάτι συγκεκριμένο, που θα σε έκανε να πεις με σιγουριά ότι είσαι ένας εξόριστος εδώ. 6Απλώς ένα επίμονο συναίσθημα, μερικές φορές τίποτα περισσότερο από ένα απαλό άγγιγμα, το οποίο άλλες φορές ξεχνιέται ή απορρίπτεται, αλλά και το οποίο σίγουρα θα επιστρέψει στο νου σου και πάλι.
2. Δεν υπάρχει κανένας που να μη γνωρίζει το μέρος για το οποίο μιλάμε. 2Μερικοί όμως προσπαθούν να κρύψουν τη δυστυχία τους με παιχνίδια που παίζουν, για να περάσουν την ώρα τους και να συγκαλύψουν τη θλίψη τους. 3Άλλοι αρνούνται ότι είναι θλιμμένοι και δεν αναγνωρίζουν τα δάκρυα τους καθόλου. 4Και άλλοι θα ισχυριστούν ότι αυτό για το οποίο μιλάμε είναι μια ψευδαίσθηση, κάτι που δεν πρέπει να θεωρηθεί τίποτα περισσότερο από ένα όνειρο.5Ποιος όμως με απλή ειλικρίνεια, χωρίς αμυντικούς μηχανισμούς και χωρίς αυταπάτες, θα αρνιόταν ότι καταλαβαίνει τα λόγια που μιλάμε;
3. Σήμερα μιλάμε για τον καθένα που περπατά σε αυτό τον κόσμο, δεν βρίσκεται σπίτι του. 2Τριγυρίζει αβέβαια, ψάχνοντας ασταμάτητα, αναζητών­τας στο σκοτάδι αυτό που δεν μπορεί να βρει, χωρίς να αναγνωρίζει τι είναι αυτό που αναζητά. 3Χτίζει χίλια σπίτια, κανένα όμως δεν ικανοποιεί τον ανήσυχο νου του. 4Δεν καταλαβαίνει ότι μάταια χτίζει. 5Το σπίτι που αναζητά δεν μπορεί να χτιστεί από αυτόν: 6Δεν υπάρχει υποκατάστατο για τον Ουρανό. Το μόνο που έπλασε ποτέ ήταν η κόλαση.
4. Ίσως να νομίζεις ότι είναι το σπίτι της παιδικής σου ηλικίας που θα ξαναβρείς. 2Η παιδική ηλικία του σώματος σου, και το μέρος όπου στεγάστη­κε, είναι μια μνήμη τόσο διαστρεβλωμένη τώρα που είναι απλώς μια απεικόνιση ενός παρελθόντος που ποτέ δεν συνέβηκε. 3Υπάρχει ωστόσο ένα Παιδί μέσα σου που αναζητά το σπίτι του Πατέρα Του και γνωρίζει ότι είναι ένας ξένος εδώ. 4Αυτή η παιδική ηλικία είναι αιώνια, με μια αθωότητα που θα διαρκέσει για πάντα. 5Εκεί που θα πάει αυτό το Παιδί είναι άγιος τόπος. 6Είναι η αγιοσύνη Του που φωτίζει τον Ουρανό και φέρνει στη γη την αγνή αντανάκλαση του φωτός από ψηλά, μέσα στο οποίο η γη και ο Ουρανός ενώνονται σαν ένα.
5. Είναι αυτό το Παιδί μέσα σου που ο Πατέρας σου γνωρίζει σαν τον Ίδιο Του τον Υιό. 2Είναι αυτό το Παιδί που γνωρίζει τον Πατέρα Του. 3Επιθυμεί τόσο βαθιά να πάει σπίτι του, τόσο αδιάκοπα, που η φωνή Του σου φωνάζει να Τον αφήσεις να αναπαυτεί για λίγο. 4Δεν ζητά τίποτα περισσότερο από απλώς και μόνο μερικές στιγμές ανάπαυλας, μονάχα ένα διάστημα στο οποίο να μπορέσει να επιστρέψει, για να αναπνεύσει και πάλι τον άγιο αέρα που γεμίζει το σπίτι του Πατέρα Του. 5Και εσύ επίσης είσαι στο σπίτι Του. 6Θα επιστρέψει. 7Δώσε Του όμως λίγη ώρα να ξαναβρεί τον Εαυτό Του, μέσα στην ειρήνη που είναι το σπίτι Του, αναπαυόμενος στη σιωπή, την ειρήνη και την αγάπη.
6. Αυτό το Παιδί χρειάζεται την προστασία σου. 2Είναι μακριά από το σπίτι Του. 3Είναι τόσο μικρός που φαίνεται τόσο εύκολο να Τον κλείσεις έξω και τη μικρή Του φωνή να συγκαλύψεις, που το κάλεσμα Του για βοήθεια σχεδόν δεν ακούγεται μέσα στους στρίγγλικους ήχους και τους εκνευριστικούς θορύβους του κόσμου.
4Γνωρίζει ωστόσο ότι η σίγουρη προστασία Του βρίσκεται ακόμα μέσα σου. 5Δεν θα Τον απογοητεύσεις. 6Θα πάει στο σπίτι Του και θα πας κι εσύ μαζί με Αυτόν.
7. Αυτό το Παιδί είναι η Ιδιότητα σου να μην αμύνεσαι, η δύναμη σου. 2Σε εμπιστεύεται. 3Ηρθε επειδή γνώριζε ότι δεν θα αποτύχαινες. 4Σου ψιθυρίζει ασταμάτητα για το σπίτι Του.5Γιατί είναι πρόθυμος να σε φέρει πίσω μαζί Του, ώστε κι Αυτός ο Ίδιος να μπορέσει να μείνει και να μην ξαναεπιστρέψει εκεί που δεν ανήκει κι εκεί που ζει σαν ένας απόκληρος μέσα σ έναν κόσμο ξενικών σκέψεων. 6Η υπομονή Του δεν έχει όρια. 7Θα περιμένει μέχρι να ακούσεις την απαλή Φωνή Του μέσα σου, η οποία σε καλεί να Τον αφήσεις να πάει ειρηνικά, μαζί με εσένα, εκεί που Αυτός είναι στο σπίτι Του και εσύ μαζί με Αυτόν.
8. Όταν μείνεις ακίνητος για μια στιγμή, όταν ο κόσμος χάνεται από τα μάτια σου, όταν οι ανάξιες ιδέες σταματούν να έχουν αξία στον ανήσυχο νου σου, τότε θα ακούσεις τη Φωνή Του. 2Τόσο έντονα σε καλεί Αυτός, που δεν θα Του αντισταθείς πια. 3Εκείνη τη στιγμή θα σε πάρει στο σπίτι Του και θα μείνεις μαζί Του στην τέλεια γαλήνη, σιωπηλός και εν ειρήνη, υπεράνω όλων των λόγων, ανέγγιχτος από το φόβο και την αμφιβολία, απόλυτα βέβαιος ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου.
9. Αναπαύσου με Αυτόν συχνά σήμερα. 2Γιατί ήταν πρόθυμος να γίνει ένα μικρό παιδί, ώστε να μπορέσεις να μάθεις από Αυτόν πόσο δυνατός είναι αυτός που δεν αμύνεται αλλά προσφέρει μόνο τα μηνύματα της αγάπης σε εκείνους που νομίζουν ότι είναι εχθρός τους. 3 Αυτός κρατά τη δύναμη του Ουρανού στο χέρι Του και τους αποκαλεί φίλους και τους δίνει τη δύναμη Του, ώστε να μπορέσουν να δουν ότι θα ήθελε να είναι Φίλος τους. 4Τους ζητά να Τον προστατεύσουν, επειδή το σπίτι Του είναι μακριά και δεν θα επιστρέψει σε αυτό μόνος Του.
10. Ο Χριστός ξαναγεννιέται μόνο και μόνο σαν ένα μικρό Παιδί κάθε φορά που κάποιος που περιπλανιέται θα ήθελε να εγκαταλείψει το σπίτι του. 2Γιατί πρέπει να μάθει ότι αυτό που θα ήθελε να προστατεύσει δεν είναι παρά αυτό το Παιδί, το Οποίο έρχεται χωρίς να αμύνεται καθόλου και το Οποίο προφυλάσ­σεται από το γεγονός ότι δεν αμύνεται. 3Πήγαινε σπίτι σου μαζί με Αυτόν πολλές φορές σήμερα. 4Είσαι τόσο ξένος εδώ όσο κι Αυτός.
11. Αφιέρωσε χρόνο σήμερα για να βάλεις στην άκρη την ασπίδα που δεν ωφελεί σε τίποτα και να παρατήσεις τη λόγχη και το σπαθί που ύψωσες εναντίον ενός εχθρού που δεν υπάρχει. 2Ο Χριστός σε έχει αποκαλέσει φίλο και αδελφό. 3Έχει έρθει ακόμη και για να ζητήσει τη βοήθεια σου να Τον αφήσεις να πάει σπίτι Του σήμερα, ολοκληρωμένος και πλήρης. 4Έχει έλθει όπως έρχεται ένα μικρό παιδί, το οποίο θα ικετεύσει τον πατέρα του για προστασία και για αγάπη. 5Κυβερνά το σύμπαν κι ωστόσο ζητά ασταμάτητα να επιστρέψεις μαζί Του και να μην περνάς πια τις ψευδαισθήσεις για Θεούς σου.
12. Δεν έχεις χάσει την αθωότητα σου. 2Η αθωότητα σου είναι αυτό που λαχταράς. 3Η επιθυμία της καρδιάς σου. 4Η φωνή που ακούς και το κάλεσμα που δεν μπορείς να αρνηθείς. 5Το άγιο Παιδί παραμένει μαζί σου. 6Το σπίτι Του είναι δικό σου. 7Σήμερα σου δίνει την ιδιότητα Του να μην αμύνεται κι εσύ την αποδέχεσαι σαν αντάλλαγμα για όλα τα παιχνίδια του πολέμου που έχεις φτιάξει. 8Και τώρα ο δρόμος είναι ανοιχτός και το τέλος του ταξιδιού είναι επιτέλους ορατό. 9Μείνε ακίνητος για μια στιγμή και πήγαινε σπίτι σου μαζί με Αυτόν και μείνε στην ειρήνη για λίγο.

Share