Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Το να πεις αυτά τα λόγια δεν είναι τίποτα. 2Το να τα εννοείς όμως είναι το παν. 3Αν μπορούσες να τα εννοήσεις έστω και για μια μόνο στιγμή, θλίψεις οποιασδήποτε μορφής δεν θα ήταν πια δυνατές για σένα, ποτέ και πουθενά. 4Ο Ουρανός θα επέστρεφε εντελώς ως πλήρης επίγνωση, η μνήμη του Θεού θα επανερχόταν τελείως και η ανάσταση όλης της δημιουργίας θα αναγνωριζόταν πλήρως.
2. Κανένας δεν μπορεί να εννοεί αυτά τα λόγια και να μην θεραπευτεί. 2Δεν μπορεί να παίζει με όνειρα, ούτε να νομίζει ότι είναι ο ίδιος ένα όνειρο. 3Δεν μπορεί να φτιάξει μια κόλαση και να τη θεωρήσει πραγματική. 4Θέλει την ειρήνη του Θεού και τού δίνεται. 5Επειδή αυτή είναι το μόνο που θέλει και το μόνο που θα λάβει. 6Πολλοί έχουν πει αυτά τα λόγια. 7Λίγοι όμως πράγματι τα εννοούν. 8Δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τον κόσμο που βλέπεις γύρω σου, για να σιγουρευτείς πόσο λίγοι είναι. 9Ό κόσμος θα άλλαζε εντελώς, αν δύο, οποιοιδήποτε, συμφωνούσαν ότι αυτά τα λόγια εκφράζουν το μόνο πράγμα που θέλουν.
3. Δυο νόες με έναν σκοπό γίνονται τόσο ισχυροί, που ό,τι θέλουν γίνεται το Θέλημα του Θεού. 2Επειδή οι νόες μπορούν να ενωθούν μόνο στην αλήθεια. 3Στα όνειρα, δυο νόες δεν μπορούν να μοιράζονται τον ίδιο σκοπό. 4Για τον καθένα, ο ήρωας του ονείρου είναι διαφορετικός και το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο και για τους δύο. 5Αυτός που χάνει και αυτός που κερδίζει απλώς εναλλάσσονται σε μεταβαλλόμενους σχηματισμούς, καθώς η αναλογία του κέρδους προς την απώλεια και της απώλειας προς το κέρδος αλλάζει όψη και μορφή.
4. Ωστόσο, μόνο συμβιβασμό μπορεί να φέρει ένα όνειρο. 2Μερικές φορές παίρνει την μορφή της ένωσης αλλά μόνο την μορφή. 3Το νόημα θα διαφύγει από το όνειρο, επειδή ο συμβιβασμός είναι ο στόχος των ονείρων. 4Οι νόες δεν μπορούν να ενωθούν στα όνειρα. 5Απλώς παζαρεύουν. 6Και τι παζάρι μπορεί να τους δώσει την ειρήνη του Θεού; 7Όι ψευδαισθήσεις έρχονται να πάρουν την θέση Του. 8Και το νόημα που έχει ο Θεός χάνεται για τους κοιμισμένους νόες που επιδιώκουν τον συμβιβασμό, ο καθένας για το συμφέρον του και την απώλεια κάποιου άλλου.
5. Το να εννοείς ότι θέλεις την ειρήνη του Θεού σημαίνει να απαρνηθείς όλα τα όνειρα. 2Διότι κανείς δεν εννοεί αυτά τα λόγια, αν επιθυμεί ψευδαισθήσεις κι επομένως αναζητά τα μέσα που φέρνουν τις ψευδαισθήσεις. 3Εχει κοιτάξει τις ψευδαισθήσεις και τις έχει βρει επιθυμητές. 4Τώρα αναζητά να προχωρήσει πέρα από αυτές, αναγνωρίζοντας ότι ένα ακόμη όνειρο δεν θα πρόσφερε τίποτα παραπάνω από όλα τα άλλα. 5Όλα τα όνειρα είναι το ίδια γι᾽ αυτόν. 6Και έχει μάθει ότι η μόνη διαφορά είναι η μορφή που παίρνουν, επειδή ένα όνειρο θα φέρει την ίδια απόγνωση και δυστυχία όπως όλα τα άλλα.
6. Ο νους που πραγματικά εννοεί ότι το μόνο που θέλει είναι η ειρήνη πρέπει να ενωθεί με άλλους νόες, επειδή αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η ειρήνη επιτυγχάνεται. 2Και όταν η επιθυμία για την ειρήνη είναι γνήσια, το μέσον για να την βρει κάποιος δίνεται σε μια μορφή την οποία κάθε νους, που αναζητά την ειρήνη με ειλικρίνεια, μπορεί να καταλάβει. 3Οποιαδήποτε μορφή κι αν πάρει το μάθημα σχεδιάζεται για αυτόν με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορεί να το παρερμηνεύσει, αν η αναζήτηση του είναι ειλικρινής. 4Αν όμως ζητά χωρίς ειλικρίνεια, δεν υπάρχει μορφή με την οποία το μάθημα θα γίνει αποδεκτό και θα μαθευτεί αληθινά.
7. Ας αφιερώσουμε την εξάσκηση μας σήμερα στο να αναγνωρίσουμε ότι πράγματι εννοούμε τα λόγια που λέμε. 2Θέλουμε την ειρήνη του Θεού. 3Αυτή δεν είναι μια μάταιη επιθυμία. 4Αυτά τα λόγια δεν ζητούν να μας δοθεί ένα άλλο όνειρο. 5Δεν ζητούν συμβιβασμό, ούτε προσπαθούν να κάνουν άλλες συναλλαγές με την ελπίδα ότι μπορεί ακόμα να υπάρχει ένα παζάρεμα που μπορεί να επιτύχει εκεί που όλα τα υπόλοιπα απέτυχαν. 6Οταν κάποιος εννοεί αυτά τα λόγια, παραδέχεται ότι οι ψευδαισθήσεις είναι μάταιες και ζητά το αιώνιο στην θέση των μεταβαλλόμενων ονείρων που φαίνονται να αλλάζουν ως προς το τι προσφέρουν αλλά είναι όλα τους εξίσου μηδαμινά.
8. Αφιέρωσε σήμερα τις περιόδους της εξάσκησης σου στην προσεκτική εξέταση του νου σου, για να βρεις τα όνειρα που ακόμα αγαπάς. 2Τι ζητάς στην καρδιά σου; 3Ξέχνα τα λόγια που χρησιμοποιείς όταν ζητάς αυτά που θέλεις. 4Λάβε υπ᾽ όψη σου μόνο  ό,τι πιστεύεις ότι θα σε ανακουφίσει και θα σου φέρει ευτυχία. 5Μην ταραχτείς όμως από τις ψευδαισθήσεις που εξακολου­θούν να παραμένουν, επειδή η μορφή τους δεν έχει σημασία τώρα. 6Μην αφήνεις μερικά όνειρα να είναι πιο αποδεκτά, ενώ κρατάς άλλα στην μυστικότητα και την ντροπή. 7Ολα είναι το ίδια. 8Και επειδή είναι ίδια, μια ερώτηση πρέπει να τεθεί σε όλα τους: «αυτό είναι ό,τι θα ήθελα να έχω στη θέση του Ουρανού και της ειρήνης του Θεού;»
9. Αυτή είναι η επιλογή που κάνεις. 2Μην ξεγελαστείς και νομίσεις ότι είναι κάτι άλλο. 3Κανένας συμβιβασμός δεν είναι δυνατός σε αυτό. 4Διαλέγεις την ειρήνη του Θεού ή έχεις ζητήσει όνειρα.5Και τα όνειρα θα έλθουν όπως τα ζήτησες. 6Είναι όμως εξίσου βέβαιο ότι η ειρήνη του Θεού θα έλθει και θα παραμείνει μαζί σου για πάντα. 7Δεν θα χάνεται με την κάθε καμπή και στροφή του δρόμου, για να ξαναεμφανίζεται αγνώριστη, με μορφές που μεταβάλλονται και αλλάζουν με το κάθε βήμα που κάνεις.
10. Θέλεις την ειρήνη του Θεού. 2Την θέλουν επίσης και όλοι αυτοί που φαίνονται να ψάχνουν για όνειρα. 3Γι᾽ αυτούς καθώς επίσης και για τον εαυτό σου, ζητάς μόνο την ειρήνη του Θεού όταν κάνεις αυτή την παράκληση με βαθιά ειλικρίνεια. 4Γιατί έτσι φτάνεις σε αυτό που πραγματικά θέλουν και ενώνεις τον δικό σου σκοπό με αυτόν που κι αυτοί αναζητούν πάνω από όλα και το οποίο είναι ίσως άγνωστο σε αυτούς αλλά σίγουρο για σένα. 5Δείχνεις αδυναμία μερικές φορές και είσαι αβέβαιος για τον σκοπό σου και γεμάτος αμφιβολίες για το τι θα ήθελες, πού να το αναζητήσεις και πού να στραφείς για βοήθεια στην προσπάθεια σου. 6Σου έχει δοθεί βοήθεια. 7Και δεν θα ήθελες να επωφεληθείς  από αυτή τη βοήθεια με το να την μοιραστείς;
11. Όποιος αληθινά αναζητά την ειρήνη του Θεού δεν μπορεί να μην την βρει. 2Επειδή απλώς ζητά να μην εξαπατάται πια με το να αρνείται στον εαυτό του αυτό που είναι το Θέλημα του Θεού. 3Ποιος μπορεί να μείνει ανικανοποίητος, όταν ζητά αυτό που ήδη έχει; 4Ποιος θα μπορούσε να μείνει δίχως ανταπόκριση, όταν ζητά μια απάντηση που είναι δική του για να την δώσει; 5Ή ειρήνη του Θεού είναι δική σου.
12. Για σένα δημιουργήθηκε η ειρήνη, σου δόθηκε από τον Δημιουργό της και εδραιώθηκε ως το Δικό Του αιώνιο δώρο. 2Πώς μπορείς να αποτύχεις, όταν ζητάς μόνο το θέλημα Του για σένα; 3Και πώς θα ήταν δυνατό να περιοριστεί η παράκληση σου μόνο σ᾽εσένα; 4Κανένα δώρο του Θεού δεν μπορεί να μην μοιραστεί. 5Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τα δώρα του Θεού από κάθε όνειρο που φάνηκε ποτέ να παίρνει την θέση της αλήθειας.
13. Κανένας δεν μπορεί να χάσει και όλοι θα ωφεληθούν, όταν οποιοδήποτε δώρο του Θεού έχει ζητηθεί και ληφθεί από κάποιον. 2Ο Θεός δίνει μόνο για να ενώσει. 3Η απώλεια δεν έχει κανένα νόημα γι᾽ Αυτόν. 4Και όταν δεν έχει κανένα νόημα και για σένα, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι μοιράζεσαι ένα Θέλημα με Αυτόν και Αυτός μ’ εσένα. 5Και θα γνωρίζεις επίσης ότι μοιράζεσαι ένα Θέλημα με όλους τους αδελφούς σου, ο σκοπός των οποίων είναι ο δικός σου σκοπός.
14. Είναι αυτός ο ένας σκοπός που αναζητάμε σήμερα, ενώνοντας τις επιθυμίες μας με την ανάγκη κάθε καρδιάς, το κάλεσμα κάθε νου, την ελπίδα που βρίσκεται πέρα από την απόγνωση, την αγάπη που η επίθεση θα ήθελε να κρύψει, την αδελφότητα που το μίσος έχει προσπαθήσει να διασπάσει αλλά η οποία εξακολουθεί να παραμένει όπως ο Θεός την δημιούργησε. 2Με τέτοια Βοήθεια στο πλευρό μας, μπορούμε να αποτύχουμε σήμερα καθώς ζητάμε να μας δοθεί η ειρήνη του Θεού;

Share