Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
4. Τι είναι αμαρτία;
  1. Η αμαρτία είναι τρέλα. 2Είναι το μέσο με το οποίο ο νους τρελαίνεται και επιδιώκει να επιτρέψει στις ψευδαισθήσεις να αντικαταστήσουν την αλήθεια. 3Και έχοντας τρελαθεί, βλέπει ψευδαισθήσεις εκεί που η αλήθεια πρέπει να βρίσκεται κι εκεί που πραγματικά είναι. 4Η αμαρτία έδωσε μάτια στο σώμα, γιατί τι υπάρχει που οι αναμάρτητοι θα ήθελαν να δουν; 5Τι ανάγκη έχουν αυτοί από θέες ή ήχους ή ένα άγγιγμα; 6Τι θα ήθελαν να ακούσουν ή να προσπαθήσουν να πιάσουν; 7Τι θα ήθελαν να αισθανθούν; 8Το να αισθάνεται κανείς με τις αισθήσεις του σώματος σημαίνει ότι δε γνωρίζει. 9Και η αλήθεια μπορεί μονάχα να είναι γεμάτη από γνώση και από τίποτα άλλο.
  2. Το σώμα είναι το όργανο που έπλασε ο νους στην προσπάθεια του να εξαπατήσει τον εαυτό του. 2Ο προορισμός του είναι να αγωνίζεται. 3Ό στόχος του αγώνα όμως μπορεί να αλλάξει. 4Και τώρα το σώμα υπηρετεί ένα διαφορετικό σκοπό για τις προσπάθειες του. 5‘ Ο,τι αναζητά τώρα έχει επιλεγεί από το σκοπό που ο νους έχει υιοθετήσει σαν τον αντικαταστάτη του στόχου της αυταπάτης. 6Η αλήθεια μπορεί να είναι ο σκοπός του αντί για τα ψέματα. 7Οι αισθήσεις τότε θα επιδιώκουν να επιβεβαιώνουν ό,τι είναι αληθινό.
  3. Η αμαρτία είναι το σπίτι όλων των ψευδαισθήσεων, οι οποίες αντιπροσω­πεύουν μονάχα πράγματα τα οποία προέρχονται από σκέψεις που είναι αναληθείς. 2Οι ψευδαισθήσεις είναι η «απόδειξη» πως ό,τι δεν έχει πραγματι­κότητα είναι πραγματικό. 3Η αμαρτία «αποδεικνύει» ότι ο Υιός του Θεού είναι κακός, ότι η αιωνιότητα πρέπει να έχει ένα τέλος και ότι η αιώνια ζωή πρέπει να πεθάνει. 4Και ο Ίδιος ο Θεός έχει χάσει τον Υιό που αγαπά, έχοντας μονάχα τη διαφθορά για να ολοκληρώσει τον Εαυτό Του και με το Θέλημα Του για πάντα νικημένο από το θάνατο, με την αγάπη σκοτωμένη από το μίσος και με την ειρήνη να μην υπάρχει πια.
  4. Τα όνειρα ενός τρελού είναι τρομαχτικά και η αμαρτία φαίνεται πράγματι να κατατρομάζει. 2Παρ’ όλ’ αυτά, ό,τι αντιλαμβάνεται η αμαρτία είναι μονάχα ένα παιδαριώδες παιχνίδι. 3Ο Υιός του Θεού μπορεί να προσποιείται ότι έχει γίνει ένα σώμα, θύμα του κακού και της ενοχής, έχοντας μονάχα μια μικρή ζωή που τελειώνει στο θάνατο. 4Εν τω μεταξύ, όμως, ο Πατέρας του λάμπει πάνω του και τον αγαπά με μια παντοτινή Αγάπη που οι προσποιήσεις του δεν μπορούν καθόλου να αλλάξουν.
  5. Για πόσο καιρό, ω Υιέ του Θεού, θα συνεχίσεις το παιχνίδι της αμαρτίας; 2Δε θα τα εγκαταλείψουμε αυτά τα κοφτερά παιδικά παιχνίδια; 3Πόσο σύντομα θα είσαι έτοιμος να γυρίσεις σπίτι; 4Σήμερα ίσως; 5Δεν υπάρχει αμαρτία. 6Η δημιουργία είναι αμετάβλητη. 7Θα ήθελες να εμποδίσεις κι άλλο την επιστρο­φή στον Ουρανό; 8Για πόσο καιρό, ω άγιε Υιέ του Θεού, για πόσο καιρό;
Μάθημα 251 Δε χρειάζομαι τίποτα παρά μόνο την αλήθεια.

1. Αναζήτησα πολλά πράγματα και βρήκα την απόγνωση. 2Τώρα αναζητώ μόνο ένα, γιατί σε αυτό το ένα είναι όλα αυτά που χρειάζομαι και μόνο ό,τι χρειάζομαι. 3Ολα αυτά που αναζήτησα προηγουμένως δεν τα χρειαζόμουν και ούτε καν τα ήθελα. 4Τη μόνη μου ανάγκη δεν την αναγνώρισα. 5Αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι χρειάζομαι μόνο την αλήθεια. 6Σε αυτήν όλες οι ανάγκες ικανοποιούνται, όλοι οι πόθοι σταματούν, όλες οι ελπίδες τελικά εκπληρώνον­ται και τα όνειρα έχουν τελειώσει. 7Τώρα έχω το καθετί που θα μπορούσα να χρειαστώ. 8Τώρα έχω το καθετί που θα μπορούσα να θέλω. 9Και τώρα βρίσκω επιτέλους τον εαυτό μου εν ειρήνη.
2. Και για αυτή την Ειρήνη, Πατέρα μας, δίνουμε ευχαριστίες. 2Ό,τι εμείς οι ίδιοι απαρνηθήκαμε, Εσύ το έχεις αποκαταστήσει, αυτό μονάχα είναι ό,τι πραγματικά θέλουμε.

Μάθημα 252 Ο Υιός του Θεού είναι ο Εαυτός μου.

1. Ο Εαυτός μου είναι άγιος υπεράνω όλων των σκέψεων της αγιοσύνης που μπορώ τώρα να συλλάβω. 2Η φωτεινή και τέλεια αγνότητα Του είναι πολύ πιο λαμπρή από ό,τι είναι οποιοδήποτε φως που έχω ποτέ δει. 3Η αγάπη Του είναι απεριόριστη, με μια ένταση που συγκρατεί όλα τα πράγματα μέσα της, στη γαλήνη της ήρεμης βεβαιότητας. 4Η δύναμη του δεν προέρχεται από τις φλογερές παρορμήσεις που κινούν τον κόσμο, αλλά από την απεριόριστη Αγάπη του ίδιου του Θεού. 5Πόσο πιο πάνω από αυτό τον κόσμο πρέπει να βρίσκεται ο Εαυτός μου κι ωστόσο πόσο κοντά σε μένα και στο Θεό!
2. Πατέρα, Εσύ γνωρίζεις τον αληθινό μου Εαυτό. 2Αποκάλυψέ Τον τώρα σε μένα που είμαι ο Υιός Σου, ώστε να μπορέσω να ανοίξω τα μάτια μου στην αλήθεια μέσα Σου και να γνωρίζω ότι ο Ουρανός έχει αποκαταστηθεί σε μένα.

Μάθημα 253 Ο Εαυτός μου Είναι Κυβερνήτης του Σύμπαντος.

1. Είναι αδύνατο να μου συμβεί κάτι που εγώ ο ίδιος δεν το έχω ζητήσει. 2Ακόμα και σε αυτό τον κόσμο, εγώ είμαι αυτός που κυβερνά το πεπρωμένο μου. 3Ό,τι συμβαίνει, είναι ό,τι επιθυμώ. 4Ό,τι δεν συμβαίνει, είναι ό,τι δεν θέλω να συμβεί. 5Πρέπει να το δεχτώ αυτό. 6Γιατί έτσι οδηγούμαι πέρα από αυτό τον κόσμο στα δημιουργήματα μου, τα παιδιά του θελήματος μου, στον Ουρανό όπου ο άγιος Εαυτός μου κατοικεί μαζί τους και με Αυτόν που με έχει δημιουργήσει.
2. Εσύ είσαι ο Εαυτός τον Οποίο Εσύ δημιούργησες ως Υιό, για να δημιουργεί όπως Εσύ και να είναι ένα με Σένα. 2Ο Εαυτός μου, ο Οποίος κυβερνά το σύμπαν, είναι απλώς και μόνο το Θέλημα Σου σε τέλεια ένωση με το δικό μου Θέλημα, το οποίο μπορεί μονάχα να προσφέρει τη χαρούμενη συγκατάθεση του στο Δικό Σου Θέλημα ώστε να μπορέσει να επεκταθεί στον εαυτό Του.

Μάθημα 254 Κάθε Φωνή, Εκτός από τη Φωνή του Θεού, Ας Σιωπήσει Μέσα μου.

1. Πατέρα, σήμερα θα ήθελα μονάχα να ακούσω τη Φωνή Σου. 2Είμαι πρόθυμος να έρθω σε Σένα στην πιο βαθιά σιωπή, για να ακούσω τη Φωνή Σου και να λάβω το Λόγο Σου. 3Δεν έχω άλλη προσευχή εκτός από αυτήν: έρχομαι σε Σένα για να Σου ζητήσω την αλήθεια. 4Και η αλήθεια είναι μονάχα το Θέλημα Σου, το οποίο είμαι πρόθυμος να μοιραστώ με Σένα σήμερα.
2. Σήμερα δεν αφήνουμε τις σκέψεις του εγώ να διευθύνουν τα λόγια ή τις πράξεις μας. 2Όταν έρχονται αυτές οι σκέψεις, απομακρυνόμαστε ήρεμα από αυτές, τις κοιτάζουμε και μετά τις εγκαταλείπουμε. 3Δεν θέλουμε ό,τι θα ήθελαν να φέρουν μαζί τους. 4Και έτσι δεν διαλέγουμε να τις κρατήσουμε. 5Τώρα είναι σιωπηλές. 6Και στη γαλήνη, η οποία έχει αγιαστεί από την Αγάπη Του, ο Θεός μας μιλά για το θέλημα μας, επειδή έχουμε διαλέξει να Τον θυμηθούμε.

Μάθημα 255 Διαλέγω να Περάσω τη Σημερινή Μέρα στην Τέλεια Ειρήνη.

1. Δεν μου φαίνεται ότι μπορώ να διαλέξω να έχω μόνο ειρήνη σήμερα. 2Και ωστόσο, ο Θεός μου με διαβεβαιώνει ότι ο Υιός Του είναι όπως Αυτός ο Ίδιος. 3Ας έχω πίστη σήμερα σε Αυτόν που λέει ότι είμαι ο Υιός του Θεού. 4Και η ειρήνη που διαλέγω να είναι δική μου σήμερα, ας επιβεβαιώσει την αλήθεια του τι λέει Αυτός. 5Ο Υιός του Θεού δεν μπορεί να έχει έννοιες και πρέπει να μείνει για πάντα στην ειρήνη του Ουρανού. 6Εις το Όνομα Του αφιερώνω τη σημερινή μέρα, για να ανακαλύψω τι θέλει για μένα ο Πατέρας μου, να το δεχτώ ως δικό μου και να το δώσω σε όλους τους Υιούς του Πατέρα μου και σε μένα.
2. Και έτσι, Πατέρα μου, θα ήθελα να περάσω αυτή τη μέρα μαζί Σου. 2Ο Υιός Σου δε Σε έχει ξεχάσει. 3Η ειρήνη που του έδωσες εξακολουθεί να είναι στο νου του κι εκεί διαλέγω να περάσω αυτή τη μέρα.

Μάθημα 256 Ο Θεός Είναι ο Μόνος Στόχος που Έχω Σήμερα.

1. Ο δρόμος προς το Θεό είναι μέσω της συγχώρεσης εδώ. 2Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. 3Αν η αμαρτία δεν είχε αγαπηθεί από το νου, τι ανάγκη θα υπήρχε να βρεις το δρόμο προς το μέρος όπου βρίσκεσαι; 4Ποιος θα εξακολουθούσε να έχει αμφιβολίες; 5Ποιος θα μπορούσε να μην είναι σίγουρος για το ποιος είναι; 6Και ποιος θα εξακολουθούσε να κοιμάται μέσα στα βαριά σύννεφα των αμφιβολιών για την αγιοσύνη αυτού, που ο Θεός δημιούργησε αναμάρτητο; 7Εδώ μπορούμε μονάχα να ονειρευόμαστε. 8Μπο­ρούμε να ονειρευτούμε, ωστόσο, ότι έχουμε συγχωρέσει αυτόν, στον οποίο καμιά αμαρτία δεν είναι δυνατή, αυτό είναι που διαλέγουμε να ονειρευτούμε σήμερα. 9Ο Θεός είναι ο στόχος μας, η συγχώρεση είναι το μέσο με το οποίο οι νόες μας επιστρέφουν, επιτέλους, σε Αυτόν.
2. Και έτσι, Πατέρα μας, είμαστε πρόθυμοι να έρθουμε σε Σένα, με τον τρόπο που έχεις ορίσει. 2Δεν έχουμε κανένα στόχο εκτός από το να ακούμε τη Φωνή Σου και να βρούμε το δρόμο που μας έχει δείξει ο ιερός Σου Λόγος.

Μάθημα 257 Ας Θυμάμαι Ποιος Είναι ο Σκοπός μου.

1. Αν ξεχάσω το στόχο μου, δε θα μπορέσω να αποφύγω τη συγχώρεση, την αβεβαιότητα για το τι είμαι και επομένως τις ψυχολογικές συγκρούσεις για το τι να κάνω. 2Κανένας δεν μπορεί να υπηρετεί αντίθετους σκοπούς και να τους υπηρετεί καλά. 3Οϋτε και μπορεί να κάνει ό,τι κάνει χωρίς βαθιά αγωνία και μεγάλη κατάθλιψη. 4Ας είμαστε αποφασισμένοι λοιπόν να θυμόμαστε τι θέλουμε σήμερα, ώστε να ενώσουμε τις σκέψεις και τις πράξεις μας μ έναν τρόπο που έχει νόημα και να καταφέρουμε μονάχα ό,τι ο Θεός θα ήθελε να κάνουμε σήμερα.
2. Πατέρα, η συγχώρεση είναι το μέσο που έχεις διαλέξει για τη σωτηρία μας. 2Ας μην ξεχάσουμε σήμερα ότι δεν μπορούμε να έχουμε κανένα θέλημα εκτός από το Δικό Σου. 3Επομένως ο σκοπός μας πρέπει να είναι και ο Δικός Σου σκοπός, αν θα θέλαμε να φτάσουμε, στην ειρήνη που Εσύ θέλεις για μας.

Μάθημα 258 Ας Θυμάμαι Ότι ο Στόχος μου Είναι ο Θεός.

1. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να εκπαιδεύσουμε τους νόες μας να παραβλέπουν όλους τους ασήμαντους, ανόητους στόχους και να θυμόμαστε ότι ο στόχος μας είναι ο Θεός. 2Η μνήμη Του είναι κρυμμένη στους νόες μας, καλυμμένη μόνο και μόνο από τους άσκοπους, ασήμαντους στόχους μας, οι οποίοι δεν προσφέρουν τίποτα και δεν υπάρχουν. 3Θα συνεχίσουμε να αφήνουμε τη χάρη του Θεού να λάμπει χωρίς να γίνεται αντιληπτή, ενώ τα παιχνίδια και τα μπιχλιμπίδια του κόσμου αναζητούνται αντί για αυτήν; 4Ο Θεός είναι ο μόνος μας στόχος, η μόνη μας Αγάπη. 5Δεν έχουμε κανένα στόχο παρά να Τον θυμηθούμε.
2. Ο σκοπός μας είναι μόνο και μόνο να ακολουθήσουμε το δρόμο που οδηγεί σε Σένα. 2Δεν έχουμε κανένα σκοπό εκτός από αυτόν. 3Τι θα μπορούσαμε να θέλουμε εκτός από το να Σε θυμηθούμε; 4Τι θα μπορούσαμε να αναζητούμε εκτός από τον Εαυτό μας;

Μάθημα 259 Ας Θυμάμαι Ότι Δεν Υπάρχει Αμαρτία.

1. Η αμαρτία είναι η μόνη σκέψη που κάνει το Θεό να φαίνεται σαν ένας ανεπίτευκτος στόχος. 2Τι άλλο θα μπορούσε να μας τυφλώνει σε αυτό που είναι φανερό και να κάνει το παράξενο και το διαστρεβλωμένο να φαίνεται πιο ξεκάθαρο; 3Τι άλλο εκτός από την αμαρτία προκαλεί τις επιθέσεις μας; 4Τι άλλο εκτός από την αμαρτία θα μπορούσε να είναι η πηγή της ενοχής που απαιτεί την τιμωρία και τη δυστυχία; 5Και τι άλλο εκτός από την αμαρτία θα μπορούσε να είναι η πηγή του φόβου, που κρύβει τη δημιουργία του Θεού και δίνει στην αγάπη τα χαρακτηριστικά του φόβου και της επίθεσης;
2. Πατέρα, δε θα ήθελα να είμαι παράλογος σήμερα. 2Δε θα ήθελα να φοβάμαι την αγάπη, ούτε να αναζητώ καταφύγιο στο αντίθετο της. 3Γιατί η αγάπη δεν μπορεί να έχει κανένα αντίθετο. 4Εσύ είσαι η Πηγή του καθετί που υπάρχει. 5Και το καθετί που υπάρχει παραμένει μαζί με Σένα και Εσύ μαζί με αυτό.

Μάθημα 260 Ας Θυμηθώ Ότι ο Θεός με Δημιούργησε.

1. Πατέρα, εγώ δεν έπλασα τον εαυτό μου, αν και πάνω στην τρέλα μου νόμισα ότι τον έπλασα. 2Σαν μια Σκέψη Σου, ωστόσο, δεν έχω φύγει από την Πηγή μου και εξακολουθώ να είμαι μέρος Αυτού που με δημιούργησε. 3Ο Υιός Σου, Πατέρα μου, Σε καλεί σήμερα. 4Ας θυμηθώ ότι Εσύ με δημιούργησες. 5Ας θυμηθώ τον Εαυτό μου. 6Κάι ας εμφανιστεί και πάλι η αθωότητα μου μπροστά στην όραση του Χριστού, μέσω της οποίας είμαι πρόθυμος να δω τους αδερφούς μου και τον εαυτό μου σήμερα.
2. Τώρα θυμόμαστε την Πηγή μας και μέσα σε Αυτήν βρίσκουμε επιτέλους τον αληθινό μας Εαυτό. 2Είμαστε πράγματι άγιοι, επειδή η Πηγή μας δεν μπορεί να γνωρίζει καμιά αμαρτία. 3Και εμείς που είμαστε οι Υιοί Του, είμαστε όμοιοι ο ένας με τον άλλο και με Αυτόν.

Share