Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
M-19.1.

Δικαιοσύνη είναι η θεία διόρθωση της αδικίας. 2 Η αδικία είναι η βάση κάθε κρίσης σ αυτόν τον κόσμο. 3 Η δικαιοσύνη διορθώνει τις ερμηνείες που προκαλεί η αδικία, και τις εξουδετερώνει. 4 Στον Ουρανό δεν υπάρχει ούτε δικαιοσύνη ούτε αδικία, γιατί εκεί, δεν μπορεί να υπάρξει λάθος και η διόρθωση δεν έχει νόημα. 5 Σε αυτόν τον κόσμο, ωστόσο, η συγχώρεση εξαρτάται από τη δικαιοσύνη, εφ΄όσον κάθε επίθεση δεν μπορεί παρά να είναι άδικη. 6 Δικαιοσύνη είναι η ετυμηγορία του Αγίου Πνεύματος για τον κόσμο. 7 Εξαιρουμένης της δικής Του κρίσης δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη, γιατί κανείς σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι σε θέση να κάνει μόνο δίκαιες ερμηνείες παραμερίζοντας κάθε μορφή αδικίας. 8 Εαν ο Υιός του Θεού κρινόταν δίκαια, δεν θα είχε ανάγκη σωτηρίας. 9 Η σκέψη του διαχωρισμού θα ήταν παντοτινά αδιανόητη.

M-19.2.

Η δικαιοσύνη, όπως και το αντίθετό της, είναι μια ερμηνεία. 2 Είναι, ωστόσο, η μόνη ερμηνεία που οδηγεί στην αλήθεια. 3 Αυτό καθίσταται δυνατόν επειδή μολονότι δεν είναι καθεαυτό πραγματική, η δικαιοσύνη δεν περιέχει τίποτα που να αντιτίθεται στην αλήθεια. 4 Δεν υπάρχει καμιά εγγενής σύγκρουση μεταξύ δικαιοσύνης και αλήθειας· η δικαιοσύνη δεν είναι παρά ένα μικρό πρώτο βήμα προς την αλήθεια. 5 Όσο προχωρά κανείς, το μονοπάτι αλλάζει πολύ. 6 Και κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει από την αρχή όλη τη λαμπρότητα, το μεγαλείο της εικόνας και την απεραντοσύνη των προοπτικών που του ανοίγονται καθώς συνεχίζεται το ταξίδι. 7 Αλλά ακόμα και αυτά που, καθώς κάποιος προχωρά, το μεγαλείο τους φτάνει σε απερίγραπτα ύψη, είναι πραγματικά λίγα μπροστά σ όλα εκείνα που τον περιμένουν όταν το μονοπάτι τελειώσει και μαζί του τελειώσει και ο χρόνος. 8 Αλλά από κάπου πρέπει κανείς να ξεκινήσει. 9 Η δικαιοσύνη είναι η αφετηρία.

M-19.3.

Κάθε ιδέα ή αντίληψη που έχεις για τους αδελφούς σου και τον εαυτό σου, κάθε φόβος για μελλοντικές καταστάσεις και κάθε έγνοια για το παρελθόν, όλα προέρχονται από την αδικία. 2 Αυτά είναι τα γυαλιά που μπαίνοντας μπροστά από τα μάτια του σώματος, παραμορφώνουν την αντίληψη και φέρνουν μαρτυρία του διαστρεβλωμένου κόσμου στον νου ο οποίος κατασκεύασε τα γυαλιά και του είναι ιδιαίτερα προσφιλή. 3 Μ αυτόν ακριβώς τον τρόπο, δηλαδή αυθαίρετα και επιλεκτικά, έχει οικοδομηθεί κάθε έννοια αυτού του κόσμου. 4 Οι «αμαρτίες» έρχονται στην αντίληψή σου και τεκμηριώνονται με μια προσεκτικά επιλεκτική διαδικασία μέσα στην οποία κάθε σκέψη για ενότητα δεν μπορεί παρά να χαθεί. 5 Η συγχώρεση δεν έχει θέση σε ένα τέτοιο σύστημα, όπου κάθε «αμαρτία» μοιάζει παντοτινά αληθινή.

M-19.4.

Η σωτηρία είναι η δικαιοσύνη του Θεού. 2 Αποκαθιστά στην επίγνωσή σου την ενότητα των κομματιών τα οποία εσύ αντιλαμβάνεσαι σαν αποκομμένα και διαχωρισμένα. 3 Και αυτό είναι που υπερνικά το φόβο του θανάτου. 4 Γιατί τα διαχωρισμένα κομμάτια πρέπει να παρακμάσουν και να πεθάνουν, αλλά η ενότητα είναι αθάνατη. 5 Παραμένει πάντα και για πάντα όπως ο Δημιουργός της, καθώς είναι ένα με Αυτόν. 6 Η Κρίση του Θεού είναι η δικαιοσύνη Του. 7 Είναι μια Κρίση που δεν περιέχει ούτε ίχνος καταδίκης· μια αξιολόγηση βασισμένη εξ ολοκλήρου στην αγάπη· και πάνω της, εσύ έχεις προβάλει τη δική σου αδικία, καταλογίζοντας στο Θεό τα γυαλιά της διαστρεβλωμένης αντίληψης μέσα από τα οποία εσύ κοιτάζεις. 8 Τώρα πια είναι δικά του και όχι δικά σου. 9 Φοβάσαι Εκείνον και δεν καταλαβαίνεις ότι μισείς και φοβάσαι τον Εαυτό σου σαν εχθρό.

M-19.5.

Προσευχήσου για τη δικαιοσύνη του Θεού και μην συγχέεις το έλεός Του με τον δικό σου παραλογισμό. 2 Η αντίληψη μπορεί να κατασκευάσει οποιαδήποτε εικόνα που ο νους επιθυμεί να δει. 3 Να το θυμάσαι αυτό. 4 Σε αυτό στηρίζεται είτε ο Παράδεισος είτε η κόλαση, ανάλογα με το τι επιλέγεις. 5 Η δικαιοσύνη του Θεού δείχνει προς τα Ουράνια, προς τον Παράδεισο, απλά και μόνο επειδή είναι εντελώς αμερόληπτη. 6 Αποδέχεται κάθε στοιχείο που της προσκομίζεται· γιατί δεν αποκλείει τίποτα και δεν αξιολογεί κανένα στοιχείο ως διαχωρισμένο και ξεχωριστό από όλα τα υπόλοιπα. 7 Μόνο από αυτή την οπτική γωνία κρίνει. 8 Εδώ, κάθε επίθεση και καταδίκη καθίσταται άσκοπη και αστήρικτη. 9 Η αντίληψη αναπαύεται, ο νους είναι γαλήνιος και το φως επιστρέφει και πάλι. 10 Η όραση έχει τώρα αποκατασταθεί. 11 Αυτό που είχε χαθεί τώρα έχει βρεθεί. 12 Η ειρήνη του Θεού κατέρχεται σε όλο τον κόσμο και μπορούμε να δούμε. 13 Και βλέπουμε!

Share