Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
M-20.1.

Έχει ειπωθεί ότι υπάρχει ένα είδος ειρήνης που δεν είναι αυτού του κόσμου. 2 Πώς αναγνωρίζεται; 3 Πώς βρίσκεται; 4 Και έχοντας βρεθεί, πώς διατηρείται; 5 Ας εξετάσουμε κάθε ερώτηση χωριστά γιατί κάθε μια αφορά ένα διαφορετικό βήμα στο μονοπάτι.

M-20.2.

Κατ’ αρχήν, πώς μπορείς να αναγνωρίσεις την ειρήνη του Θεού; 2 Η ειρήνη του Θεού αρχικά αναγνωρίζεται από ένα μόνο πράγμα: είναι από κάθε άποψη εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία. 3 Δεν σου θυμίζει τίποτα. 4 Δεν προκαλεί κανένα συνειρμό. 5 Είναι κάτι το εντελώς καινούργιο. 6 Υπάρχει μια αντίθεση, πράγματι, ανάμεσα σ αυτήν και σε ολόκληρο το παρελθόν. 7 Όμως, κατά περίεργο τρόπο, δεν είναι μια αντίθεση με πραγματικές διαφορές. 8 Το παρελθόν απλά γλιστρά και φεύγει και στη θέση του βρίσκεται η αιώνια γαλήνη. 9 Μόνο αυτό. 10 Η αντίθεση που έγινε αρχικά αντιληπτή απλά έχει χαθεί. 11 Η ησυχία έφτασε να σκεπάζει τα πάντα.

M-20.3.

Πώς βρίσκεται αυτή η γαλήνη; 2 Κανένας δεν μπορεί να αποτύχει να τη βρει, φτάνει να αναζητήσει τις προϋποθέσεις της. 3 Η ειρήνη του Θεού δεν μπορεί ποτέ να εισέλθει εκεί όπου υπάρχει θυμός, γιατί ο θυμός δεν μπορεί παρά να αρνείται την ύπαρξη της ειρήνης. 4 Όποιος θεωρεί τον θυμό δικαιολογημένο με οποιοδήποτε τρόπο ή σε οποιαδήποτε περίσταση, διακηρύσσει ότι η ειρήνη δεν έχει νόημα και πρέπει να πιστεύει ότι δεν μπορεί να υπάρχει. 5 Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ειρήνη δεν μπορεί να βρεθεί. 6 Συνεπώς, η συγχώρεση είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να βρεις την ειρήνη του Θεού. 7 Πέραν αυτού, με δεδομένη τη συγχώρεση, δε μπορεί παρά να υπάρχει ειρήνη. 8 Γιατί τι άλλο εκτός από την επίθεση θα οδηγήσει σε πόλεμο; 9 Και τι άλλο εκτός από την ειρήνη είναι αντίθετο στον πόλεμο; 10 Εδώ η αρχική αντίθεση ξεχωρίζει καθαρά και αναμφισβήτητα. 11 Ωστόσο, όταν η ειρήνη βρεθεί, ο πόλεμος δεν έχει νόημα. 12 Και είναι η σύγκρουση που γίνεται πλέον αντιληπτή ως ανύπαρκτη και εξωπραγματική.

M-20.4.

Πώς μπορεί κάποιος να διατηρήσει την ειρήνη τη Θεού, από τη στιγμή που θα τη βρεί; 2 Ο θυμός, με όποια μορφή κι αν επανεμφανιστεί, θα ρίξει και πάλι το βαρύ πέπλο του, και η πεποίθηση ότι η ειρήνη δεν μπορεί να υπάρχει θα επιστρέψει σίγουρα. 3 Ο πόλεμος γίνεται και πάλι αποδεκτός ως η μοναδική πραγματικότητα. 4 Τώρα πρέπει για άλλη μια φορά να αφήσεις το ξίφος σου μολονότι δεν συνειδητοποιείς ότι το χεις ξαναπάρει στα χέρια σου. 5 Αλλά – καθώς τώρα θυμάσαι, έστω και αμυδρά, τι ευτυχία είχες δίχως αυτό – θ ανακαλύψεις ότι προφανώς το έχεις ξαναπιάσει για να αμυνθείς. 6 Σταμάτα τώρα για μια στιγμή και σκέψου το εξής: τη σύγκρουση θέλεις, ή μήπως η ειρήνη του Θεού είναι καλύτερη επιλογή; 7 Ποιό σου δίνει περισσότερα; 8 Ένας ήσυχος νους δεν είναι μικρό δώρο. 9 Δεν θα προτιμούσες να ζήσεις αντί να διαλέξεις να πεθάνεις;

M-20.5.

Το να ζεις είναι χαρά, ενώ ο θάνατος μόνο θρήνος μπορεί να είναι. 2 Στο θάνατο βλέπεις την απόδραση από αυτό που κατασκεύασες. 3 Αλλά αυτό που δεν βλέπεις, είναι ότι εσύ έφτιαξες τον θάνατο, και αυτός δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση τέλους. 4 Ο θάνατος δεν μπορεί να είναι απόδραση, γιατί δεν είναι η ζωή το πρόβλημα. 5 Η ζωή δεν έχει αντίθετο επειδή ο Θεός είναι ζωή. 6 Η ζωή και ο θάνατος φαίνονται σαν αντίθετα επειδή εσύ έχεις αποφασίσει ότι ο θάνατος βάζει τέλος στη ζωή. 7 Συγχώρεσε τον κόσμο, και θα κατανοήσεις πως ό,τι δημιούργησε ο Θεός δεν μπορεί να έχει τέλος, και καθε τι που δεν δημιούργησε Εκείνος, δεν είναι αληθινό. 8 Σε αυτή και μόνο την πρόταση περιέχεται το νόημα των μαθημάτων μας. 9 Σ αυτή και μόνο την πρόταση δίνεται στην πρακτική μας η μοναδική της κατεύθυνση. 10 Και σε αυτή και μόνο ττην πρόταση προσδιορίζεται επακριβώς όλο το πρόγραμμα διδασκαλίας του Αγίου Πνεύματος.

M-20.6.

Τι είναι η ειρήνη του Θεού; 2 Τίποτα περισσότερο από αυτό: Η απλή κατανόηση ότι δεν υπάρχει τίποτα απολύτως που να αντιτίθεται στο Θέλημά Του. 3 Δεν υπάρχει σκέψη που να αντιβαίνει στη Βούλησή Του και παρολα αυτά να μπορεί να είναι αληθινή. 4 Η αντίθεση ανάμεσα στη δική σου και τη δική Του θέληση μόνο έμοιαζε να είναι αληθινή. 5 Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε διαμάχη, γιατί η Θέλησή Του είναι η δική σου. 6 Η πανίσχυρη Θέληση του Ίδιου του Θεού είναι το δώρο του σ΄εσένα. 7 Δεν επιζητά να την κρατήσει για τον Εαυτό Του. 8 Εσύ γιατί να επιδιώκεις να κρατήσεις τις μικροσκοπικές, εύθραυστες φαντασιώσεις σου διαχωρισμένες από Αυτόν; 9 Η Θέληση του Θεού είναι μόνο μία και αυτή μόνο υπάρχει. 10 Αυτή είναι η κληρονομιά σου. 11 Το σύμπαν πέρα από τον ήλιο και τα άστρα, και όλες οι σκέψεις που μπορείς να συλλάβεις, σου ανήκουν. 12 Η ειρήνη του Θεού είναι η προϋπόθεση της Βούλησής Του. 13 Επίτυχε την ειρήνη Του και θυμίσου Τον.

Share