Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
 6. Τι Είναι ο Χριστός;
  1. Ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, όπως Αυτός Τον δημιούργησε. 2Είναι ο Εαυτός που μοιραζόμαστε, ενώνοντας μας τον ένα με τον άλλο, καθώς επίσης και με το Θεό. 3Είναι η Σκέψη που εξακολουθεί να κατοικεί μέσα στο Νου που είναι η Πηγή Του. 4Δεν έχει φύγει από το άγιο σπίτι Του, ούτε έχει χάσει την αθωότητα στην οποία δημιουργήθηκε. 5ΚατοικεΙ για πάντα αμετάβλητος στο Νου του Θεού.
  2. Ο Χριστός είναι ο κρίκος που σε κρατά ενωμένο με το Θεό και εγγυάται ότι ο αποχωρισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ψευδαίσθηση απόγνωσης, επειδή η ελπίδα θα παραμείνει για πάντα μέσα σε Αυτόν. 2Ο νους σου είναι μέρος του Δικού Του Νου και ο Δικός Του Νους μέρος του δικού σου. 3Ο Χριστός είναι το μέρος όπου βρίσκεται η Απάντηση του Θεού, εκεί όπου όλες οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί και τα όνειρα έχουν τελειώσει. 4Τίποτα από αυτά που αντιλαμβάνονται τα μάτια του σώματος δεν Τον αγγίζουν. 5Γιατί αν και ο Πατέρας Του έβαλε σε Αυτόν το μέσο για τη σωτηρία σου αυτός ωστόσο εξακολουθεί να είναι ο Εαυτός που, όπως ο Πατέρας Του, δε γνωρίζει καμιά αμαρτία.
  3. Η κατοικία του Αγίου Πνεύματος, και σπίτι Του μονάχα στο Θεό, ο Χριστός παραμένει εν ειρήνη μέσα στον Ουρανό του άγιου νου σου. 2Αυτό είναι το μόνο μέρος του εαυτού σου που είναι στ’ αλήθεια πραγματικό. 3Τα υπόλοιπα είναι όνειρα. 4Αυτά όμως τα όνειρα θα δοθούν στο Χριστό, για να εξαφανιστούν μπροστά στη δόξα Του και να σου αποκαλύψουν επιτέλους τον άγιο Εαυτό σου, το Χριστό.
  4. Το Άγιο Πνεύμα εκτείνεται από το Χριστό μέσα σου σε όλα τα όνειρα σου και τα καλεί να έρθουν σε Αυτόν, για να μεταφραστούν στην αλήθεια. 2Αυτός θα τα ανταλλάξει για το τελικό όνειρο που ο Θεός όρισε ως το τέλος των ονείρων. 3Γιατί όταν η συγχώρεση ευλογήσει τον κόσμο και η ειρήνη έχει έρθει στον κάθε Υιό του Θεού, τι θα μπορούσε να υπάρχει που να κρατά τα πράγματα αποχωρισμένα, τι απομένει να δεις εκτός από το πρόσωπο του Χριστού;
  5. Και για πόσο καιρό θα φαίνεται αυτό το άγιο πρόσωπο, όταν είναι μόνο και μόνο το σύμβολο ότι ο χρόνος της μάθησης έχει τώρα τελειώσει και ο στόχος της Επανόρθωσης έχει επιτέλους επιτευχθεί; 2Ας επιδιώκουμε λοιπόν να βρούμε το πρόσωπο του Χριστού και να μην κοιτάζουμε τίποτα άλλο. 3Όταν βλέπουμε τη δόξα Του, θα γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε ανάγκη τη μάθηση ή την αντίληψη ή το χρόνο ή τίποτα άλλο εκτός από τον άγιο Εαυτό, το Χριστό που ο Θεός δημιούργησε ως τον Υιό Του.
Μάθημα 271 Του Χριστού την Όραση θα Χρησιμοποιήσω Σήμερα.

1. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, διαλέγω αυτά που θέλω να κοιτάξω, τους ήχους που θέλω να ακούσω, τις μαρτυρίες για αυτά που θέλω να είναι η αλήθεια για μένα. 2Σήμερα διαλέγω να κοιτάξω ό,τι ο Θεός θα ήθελε να δω, να ακούσω τη Φωνή του Θεού και να αναζητήσω τις μαρτυρίες για ό,τι είναι αληθινό στη δημιουργία του Θεού. 3Στην όραση του Χριστού, ο κόσμος και η δημιουργία του Θεού συναντιούνται και, καθώς έρχονται σε επαφή, όλη η αντίληψη εξαφανίζεται. 4Η αγαθή Του όραση λυτρώνει τον κόσμο από το θάνατο, γιατί το καθετί που Αυτός κοιτάζει πρέπει να ζήσει και να θυμηθεί τον Πατέρα και τον Υιό, το Δημιουργό ενωμένο με τη δημιουργία.
2. Πατέρα, η όραση του Χριστού, είναι ο δρόμος προς τα Σένα. 2Ό,τι βλέπει Αυτός, προσκαλεί τη μνήμη Σου να επιστρέψει σε μένα. 3Και αυτό διαλέγω να είναι ό,τι θα ήθελε να βλέπω σήμερα.

Μάθημα 272 Πώς Μπορούν οι Ψευδαισθήσεις να Ικανοποιούν τον Υιό του Θεού;

1. Πατέρα, η αλήθεια ανήκει σε μένα. 2Το σπίτι μου έχει τοποθετηθεί στον Ουρανό από το Θέλημα Σου και το δικό μου. 3Μπορούν τα όνειρα να με ευχαριστούν; 4Μπορούν να μου φέρουν ευτυχία οι ψευδαισθήσεις; 5Τι άλλο εκτός από τη μνήμη Σον μπορεί να ικανοποιεί τον Υιό Σου; 6Δε θα δεχτώ τίποτα λιγότερο από ό,τι Εσύ μου έχεις δώσει. Περιβάλλομαι από την Αγάπη Σου, για πάντα γαλήνιος, για πάντα καλόκαρδος, για πάντα ασφαλής. 8Ο Υιός του Θεού πρέπει να είναι όπως Εσύ τον Δημιούργησες.
2. Σήμερα παραβλέπουμε τις ψευδαισθήσεις. 2Και αν ακούσουμε τον πειρασμό να μας καλεί σε ένα όνειρο, γυρίζουμε και ρωτάμε τον εαυτό μας αν εμείς, οι Υιοί του Θεού, θα μπορούσαμε να μείνουμε ευχαριστημένοι με τα όνειρα, όταν ο Ουρανός μπορεί να είναι η επιλογή μας τόσο εύκολα όσο και η κόλαση και όταν η αγάπη θα αντικαταστήσει ευχαρίστως όλους τους φόβους.

Μάθημα 273 Η Γαλήνη της Ειρήνης του Θεού Είναι Δική μου.

1. Ίσως είμαστε έτοιμοι σήμερα για μια μέρα ατάραχης ηρεμίας. 2Αν αυτό δεν είναι ακόμα δυνατό, είμαστε ευχαριστημένοι και περισσότερο και από ικανοποιημένοι να μάθουμε πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μέρα. 3Αν κλονιστούμε από μια ταραχή, ας μάθουμε πώς να την αψηφήσουμε και να επιστρέψουμε στην ειρήνη. 4Χρειαζόμαστε μόνο και μόνο να πούμε στο νου μας με βεβαιότητα ότι η «γαλήνη της ειρήνης του Θεού είναι δική μου» και τίποτα δε θα ενοχλήσει την ειρήνη που ο Ίδιος ο Θεός έχει δώσει στον Υιό Του.
2. Πατέρα, η ειρήνη Σου είναι δική μου. 2Τι ανάγκη έχω να φοβάμαι πως κάτι μπορεί να μου κλέψει ό,τι Εσύ θα ήθελες να κρατήσω! 3Δεν μπορώ να χάσω τα δώρα Σου για μένα. 4Και έτσι η ειρήνη που έδωσες στον Υιό Σου, θα εξακολουθεί να είναι μαζί μου μέσα στη γαλήνη και τη δική μου αιώνια αγάπη για Σένα.

Μάθημα 274 Η Σημερινή Ημέρα Ανήκει στην Αγάπη. Ας Μη Φοβάμαι.

1. Πατέρα, σήμερα είμαι πρόθυμος να αφήσω όλα τα πράγματα να είναι όπως Εσύ τα δημιούργησες και να δώσω στον Υιό Σου την τιμή που οφείλεται στην αθωότητα τον, την αγάπη του αδερφού προς τον αδερφό του και Φίλο του. 2Με αυτό λυτρώνομαι. 3Και με αυτό η αλήθεια θα εισέλθει εκεί που ήταν οι ψευδαισθήσεις, το φως θα αντικαταστήσει όλο το σκοτάδι και ο Υιός Σου θα γνωρίζει ότι είναι όπως Εσύ τον δημιούργησες.
2. Μια ιδιαίτερη ευλογία έρχεται σε μας σήμερα από Αυτόν που είναι ο Πατέρας μας. 2Δώσε Του αυτήν τη μέρα και δε θα υπάρχει φόβος σήμερα, επειδή η μέρα έχει δοθεί στην Αγάπη.

Μάθημα 275 Η Θεραπευτική Φωνή του Θεού Προστατεύει Όλα τα Πράγματα Σήμερα.

1. Ας ακούσω σήμερα τη Φωνή του. Θεού, η Οποία λέει ένα πανάρχαιο μάθημα το οποίο δεν είναι πιο αληθινό σήμερα από οποιαδήποτε άλλη μέρα. 2Αυτή όμως η μέρα έχει διαλεχτεί ως η ώρα στην οποία θα αναζητήσουμε και θα ακούσουμε και θα μάθουμε και θα καταλάβουμε. 3Έλα μαζί μου να ακούσεις. 4Γιατΐ η Φωνή για το Θεό μας λέει πράγματα που δεν μπορούμε να καταλάβουμε μόνοι μας ή να μάθουμε χωριστά. 5Αυτός είναι ο λόγος που όλα τα πράγματα είναι προστατευμένα. 6Κι εκεί βρίσκεται η θεραπεία της Φωνής για το Θεό.
2. Η θεραπευτική Φωνή Σου προστατεύει όλα τα πράγματα σήμερα και έτσι αφήνω όλα τα πράγματα σε Σένα. 2Δε χρειάζεται να αγωνιώ για τίποτα. 3Γιατί η Φωνή Σου θα μου πει τι να κάνω και πού να πάω, σε ποιον να μιλήσω και τι να πω, τι σκέψεις να σκεφτώ, τι λόγια να δώσω στον κόσμο. 4Η ασφάλεια που φέρνω μαζί μου μου δίνεται. 5Πατέρα, η Φωνή Σου προστατεύει όλα τα πράγματα μέσα από μένα.

Μάθημα 276 Ο Λόγος του Θεού μου Δίνεται για να Μιλήσω.

1. Ποιος είναι ο Λόγος του Θεού; 2«Ο υιός Μου είναι αγνός και άγιος όπως ο Εαυτός Μου.» 3Και έτσι ο Θεός έγινε ο Πατέρας του Υιού που αγαπά, γιατί έτσι Τον δημιούργησε. 4Αυτός είναι ο Λόγος που ο Υιός Του δε δημιούργησε με Αυτόν, επειδή από αυτόν το Λόγο γεννήθηκε ο Υιός Του. 5Ας δεχτούμε την Πατρότητα Του και όλα θα μας δοθούν. 6Αν αρνηθούμε ότι δημιουργηθήκαμε από την Αγάπη Του, αρνούμαστε τον Εαυτό μας και είμαστε αβέβαιοι για το ποιοι είμαστε, Ποιος είναι ο Πατέρας μας και ποιος είναι ο σκοπός για τον οποίο έχουμε έρθει. 7Κι ωστόσο χρειαζόμαστε μόνο και μόνο να αναγνωρίσου­με Αυτόν που μας έδωσε το Λόγο Του στη δημιουργία μας, για να Τον θυμηθούμε και έτσι να ανακαλέσουμε τον Εαυτό μας.
2. Πατέρα, ο Λόγος Σου είναι δικός μου. 2Και αυτόν το Λόγο είμαι πρόθυμος να μιλήσω σε όλους τους αδερφούς μου, οι οποίοι μου δίνονται για να τους αγαπώ όπως τους δικούς μου, όπως αγαπιέμαι και ευλογούμαι και σώζομαι από Εσένα.

Μάθημα 277 Ας Μη Δεσμεύσω τον Υιό Σου με τους Νόμους που Έφτιαξα.

1. Ο Υιός Σου είναι ελεύθερος. Πατέρα μου. 2Ας μην τον δεσμεύσω με τους νόμους που έφτιαξα για να κυβερνήσω το σώμα. 3Αυτός δεν υπόκειται σε κανένα από τους νόμους που έφτιαξα και με τους οποίους προσπαθώ να κάνω το σώμα πιο ασφαλές. 4Αυτός δεν αλλάζει από ό,τι είναι μεταβλητό. 5Αυτός δεν είναι σκλάβος σε κανένα νόμο του χρόνου. 6Αυτός είναι όπως Εσύ τον δημιούργησες, επειδή δεν γνωρίζει κανένα νόμο εκτός από το νόμο της αγάπης.
Ας μην λατρεύουμε τα είδωλα κι ας μην πιστεύουμε σε κανένα νόμο που θα έπλαθε η ειδωλολατρία για να κρύψει την ελευθερία του Υιού του Θεού. 2Ο Υιός του Θεού δεν περιορίζεται από τίποτα εκτός από τις πεποιθήσεις του. 3Αυτός είναι πολύ πιο πάνω από την πίστη του στη σκλαβιά ή την ελευθερία. 4Είναι ελεύθερος, επειδή είναι ο Υιός του Πατέρα του. 5Και δεν μπορεί να είναι δέσμιος, εκτός αν η αλήθεια του Θεού μπορεί να λέει ψέματα κι αν ο Θεός μπορεί να θέλει να εξαπατήσει τον Εαυτό Του.

Μάθημα 278 Αν Είμαι Δέσμιος, ο Πατέρας μου Δεν Είναι Ελεύθερος.

1. Αν δεχτώ ότι είμαι φυλακισμένος μέσα σε ένα σώμα, σε έναν κόσμο όπου όλα τα πράγματα που φαίνονται να ζουν φαίνονται και να πεθαίνουν, τότε ο Πατέρας μου είναι φυλακισμένος μαζί με μένα. 2Αυτό πιστεύω όταν ισχυρίζο­μαι ότι πρέπει να υπακούω τους νόμους που ο κόσμος υπακούει και ότι τα ελαττώματα και οι αμαρτίες που αντιλαμβάνομαι είναι πραγματικά και δεν μπορούν να ξεπεραστούν. 3Αν είμαι δέσμιος, κατά οποιοδήποτε τρόπο, δε γνωρίζω τον Πατέρα μου ούτε τον Εαυτό μου. 4Και είμαι ξεκομμένος από όλη την πραγματικότητα. 5Γιατί η αλήθεια είναι ελεύθερη και ό,τι είναι δέσμιο δεν είναι μέρος της αλήθειας.
2. Πατέρα, δε ζητώ τίποτα παρά μόνο την αλήθεια. 2 Έχω σκεφτεί πολλές ανόητες σκέψεις για τον εαυτό μου και τη δημιουργία μου και έχω φέρει ένα όνειρο φόβου στο νου μου. 3Σήμερα, δε θα ήθελα να ονειρευτώ. 4Διαλέγω το δρόμο προς τα Σένα αντί για την τρέλα και αντί για το φόβο. 5Γιατί η αλήθεια είναι ασφαλής και μόνο η αγάπη είναι σίγουρη.

Μάθημα 279 Η Ελευθερία της Δημιουργίας Υπόσχεται τη Δική μου Ελευθερία.

1. Το τέλος των ονείρων είναι μια υπόσχεση που μου έχει δοθεί, επειδή ο Υιός του Θεού δεν εγκαταλείπεται από την Αγάπη Του. 2Μόνο στα όνειρα υπάρχει μια ώρα στην οποία φαίνεται να είναι φυλακισμένος και να περιμένει μια μελλοντική ελευθερία και ίσως ούτε κι αυτή. 3Στην πραγματικότητα όμως τα όνειρα του έχουν τελειώσει και η αλήθεια έχει πάρει τη θέση τους. 4Και τώρα η ελευθερία είναι ήδη δική του. 5Πρέπει να περιμένω αλυσοδεμένος, όταν οι αλυσίδες έχουν κοπεί και ο Θεός μου προσφέρει τώρα την ελευθερία;
2. θα δεχτώ τις υποσχέσεις Σου σήμερα και θα δώσω την πίστη μου σε αυτές. 2Ο Πατέρας μου αγαπά τον Υιό που δημιούργησε ως το Δικό Του Υιό. 3Θα αρνιόσουν Εσύ τα δώρα που έδωσες σε μένα;

Μάθημα 280 Τι Περιορισμούς Μπορώ να Βάλω στον Υιό του Θεού;

Αυτόν που ο Θεός δημιούργησε δίχως περιορισμούς είναι ελεύθερος. 2Μπορώ να επινοήσω τη φυλάκιση του, αλλά μόνο στις ψευδαισθήσεις, όχι στην αλήθεια. 3Καμιά Σκέψη του Θεού δεν έχει φύγει από το Νου του Πατέρα της. 4Καμιά Σκέψη του Θεού δεν περιορίζεται καθόλου. 5Κάθε Σκέψη του Θεού είναι για πάντα αγνή. 6Μπορώ να βάλω περιορισμούς στον Υιό του Θεού, ο Πατέρας του οποίου τον θέλησε να είναι δίχως περιορισμούς και όπως ο Ίδιος στην ελευθερία και την αγάπη;
2. Σήμερα ας τιμήσω τον Υιό Σου, γιατί μόνο έτσι βρίσκω το δρόμο προς τα Σένα. 2Πατέρα, δε βάζω περιορισμούς στον Υιό που Εσύ αγαπάς και Εσύ δημιούργησες απεριόριστο. 3Η τιμή που δίνω σε αυτόν είναι Δική Σου και ό,τι είναι Δικό Σου ανήκει και σε μένα.

Share