Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
 6. Τι είναι ο Χριστός;
  1. Ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, όπως Αυτός Τον δημιούργησε. 2Είναι ο Εαυτός που μοιραζόμαστε, ενώνοντάς μας τον ένα με τον άλλο και με τον Θεό, επίσης. 3Είναι η Σκέψη που εξακολουθεί να κατοικεί μέσα στο Νου που είναι η Πηγή Της. 4Δεν έχει φύγει από το άγιο σπίτι Του, ούτε έχει χάσει την αθωότητα στην οποία δημιουργήθηκε. 5Αμετάβλητος για πάντα, κατοικεί στο Νου του Θεού.
  2. Ο Χριστός είναι ο σύνδεσμος που σε κρατά ενωμένο με τον Θεό και εγγυάται ότι ο διαχωρισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ψευδαίσθηση απόγνωσης, επειδή η ελπίδα θα παραμείνει για πάντα μέσα σε Αυτόν. 2Ο νους σου είναι μέρος του Δικού Του Νου και ο Δικός Του Νους μέρος του δικού σου. 3Ο Χριστός είναι το μέρος όπου βρίσκεται η Απάντηση του Θεού, εκεί όπου όλες οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και τα όνειρα έχουν τελειώσει. 4Τίποτα από αυτά που αντιλαμβάνονται τα μάτια του σώματος δεν Τον αγγίζει. 5Διότι αν και ο Πατέρας Του έβαλε σε Αυτόν το μέσον για την σωτηρία σου, αυτός, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ο Εαυτός που, όπως ο Πατέρας Του, δεν γνωρίζει καμιά αμαρτία.
  3.  Οίκος του Αγίου Πνεύματος  και οίκος μόνο στον Θεό, ο Χριστός, παραμένει  εν ειρήνη μέσα στον Ουρανό του άγιου νου σου. 2Αυτό είναι το μόνο μέρος του εαυτού σου το οποίο είναι αληθινά πραγματικό. 3Τα υπόλοιπα είναι όνειρα. 4Αυτά όμως τα όνειρα θα δοθούν στον Χριστό, για να εξαφανιστούν μπροστά στην δόξα Του και να σου αποκαλύψουν επιτέλους τον άγιο Εαυτό σου, τον Χριστό.
  4. Το Άγιο Πνεύμα εκτείνεται από τον Χριστό μέσα σου σε όλα τα όνειρά σου και τα καλεί να έρθουν σε Αυτόν, για να μεταφραστούν σε αλήθεια. 2Αυτός θα τα ανταλλάξει με το τελικό όνειρο που ο Θεός όρισε ως το τέλος των ονείρων. 3Διότι όταν η συγχώρεση ευλογήσει τον κόσμο και η ειρήνη έχει έρθει στον κάθε Υιό του Θεού, τι θα μπορούσε να υπάρχει που να κρατά τα πράγματα αποχωρισμένα, τι απομένει να δεις εκτός από το πρόσωπο του Χριστού;
  5. Και για πόσο καιρό θα βλέπεται αυτό το άγιο πρόσωπο, όταν είναι μόνο το σύμβολο ότι ο χρόνος της μάθησης έχει τώρα τελειώσει και ο στόχος της Εξελέωσης έχει επιτέλους επιτευχθεί; 2Ας επιδιώκουμε λοιπόν να βρούμε το πρόσωπο του Χριστού και να μην κοιτάζουμε τίποτε άλλο. 3Όταν βλέπουμε την δόξα Του, θα γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε ανάγκη την μάθηση ή την αντίληψη ή τον χρόνο ή τίποτα άλλο εκτός από τον άγιο Εαυτό, τον Χριστό που ο Θεός δημιούργησε ως τον Υιό Του.
Μάθημα 271 Τού Χριστού την όραση θα χρησιμοποιήσω σήμερα.

1. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, επιλέγω αυτά που θέλω να κοιτάξω, τους ήχους που θέλω να ακούσω, τους μάρτυρες για όσα θέλω να είναι η αλήθεια για μένα. 2Σήμερα επιλέγω να κοιτάξω ό,τι ο Θεός θα ήθελε να δω, να ακούσω την Φωνή τού Θεού και να αναζητήσω τις μαρτυρίες για ό,τι είναι αληθινό στην δημιουργία του Θεού. 3Στην όραση του Χριστού, ο κόσμος και η δημιουργία του Θεού συναντιούνται και καθώς έρχονται σε επαφή, όλη η αντίληψη εξαφανίζεται. 4Η αγαθή Του όραση λυτρώνει τον κόσμο από τον θάνατο, επειδή καθετί που Αυτός κοιτάζει δεν μπορεί παρά να ζεί και να θυμάται τον Πατέρα και τον Υιό. τον Δημιουργό και την δημιουργία ενωμένα.

2. Πατέρα, η όραση του Χριστού, είναι ο δρόμος προς  Εσένα. 2Ό,τι βλέπει Αυτός, προσκαλεί την μνήμη Σου να αποκατασταθεί σε μένα. 3Και αυτό επιλέγω να είναι ό,τι θα ήθελα να βλέπω σήμερα.

Μάθημα 272 Πώς μπορούν οι ψευδαισθήσεις να ικανοποιούν τον Υιό του Θεού;

1. Πατέρα, η αλήθεια ανήκει σε μένα. 2Το σπίτι μου έχει oρισθεί στον Ουρανό από το Θέλημα Σου και το δικό μου. 3Μπορούν τα όνειρα να με ευχαριστούν; 4Μπορούν να μου φέρουν ευτυχία οι ψευδαισθήσεις; 5Τι άλλο εκτός από τη μνήμη Σου μπορεί να ικανοποιεί τον Υιό Σου; 6Δεν θα δεχτώ τίποτα λιγότερο από ό,τι Εσύ μου έχεις δώσει. 7Περιβάλλομαι από την Αγάπη Σου, για πάντα γαλήνιος, για πάντα καλόκαρδος, για πάντα ασφαλής. 8Ο Υιός του Θεού πρέπει να είναι όπως Εσύ τον δημιούργησες.

2. Σήμερα παραβλέπουμε τις ψευδαισθήσεις. 2Και αν ακούσουμε τον πειρασμό να μας καλεί να μείνουμε και να καθυστερούμε σε ένα όνειρο, αποστρέφουμε το βλέμμα και ρωτάμε τον εαυτό μας αν εμείς, οι Υιοί του Θεού, θα μπορούσαμε να μείνουμε ευχαριστημένοι με όνειρα, όταν ο Ουρανός μπορεί τόσο εύκολα να επιλεγεί όσο και η κόλαση και η αγάπη ευχαρίστως θα αντικαταστήσει όλους τους φόβους.

Μάθημα 273 Η γαλήνη της ειρήνης του Θεού είναι δική μου.

1. Ίσως είμαστε έτοιμοι σήμερα για μια μέρα ατάραχης ηρεμίας. 2Αν αυτό δεν είναι ακόμα δυνατόν, είμαστε ευχαριστημένοι και περισσότερο και από ικανοποιημένοι να μάθουμε πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μέρα. 3Αν κλονιστούμε από μια ταραχή, ας μάθουμε πώς να την αψηφήσουμε και να επιστρέψουμε στην ειρήνη. 4Χρειαζόμαστε μόνο να πούμε στο νου μας, με βεβαιότητα ότι, η «γαλήνη της ειρήνης του Θεού είναι δική μου» και τίποτα δεν θα ενοχλήσει την ειρήνη που ο Ίδιος ο Θεός έχει δώσει στον Υιό Του.

2. Πατέρα, η ειρήνη Σου είναι δική μου. 2Τι ανάγκη έχω να φοβάμαι πως κάτι μπορεί να μου κλέψει ό,τι Εσύ θα ήθελες να κρατήσω! 3Δεν μπορώ να χάσω τα δώρα Σου σε μένα. 4Και έτσι η ειρήνη που έδωσες στον Υιό Σου, θα εξακολουθεί να είναι μαζί μου μέσα στην γαλήνη και στην δική μου αιώνια αγάπη για Σένα.

Μάθημα 274 Η σημερινή ημέρα ανήκει στην αγάπη. Ας μην φοβάμαι.

1. Πατέρα, σήμερα είμαι πρόθυμος να αφήσω όλα τα πράγματα να είναι όπως Εσύ τα δημιούργησες και να τιμήσω τον Υιό Σου για την αναματησία του, προσφέροντας την αγάπη του αδερφού προς τον αδερφό και Φίλο του. 2Με αυτήν λυτρώνομαι. 3Και με αυτήν η αλήθεια θα εισέλθει εκεί που ήταν οι ψευδαισθήσεις, το φως θα αντικαταστήσει όλο το σκοτάδι και ο Υιός Σου θα γνωρίζει ότι είναι όπως Εσύ τον δημιούργησες.

2. Μια ιδιαίτερη ευλογία έρχεται σε μας σήμερα από Αυτόν που είναι ο Πατέρας μας. 2Δώσε αυτήν την μέρα σε Αυτόν και δεν θα υπάρχει φόβος σήμερα, επειδή η μέρα έχει δοθεί στην αγάπη.

Μάθημα 275 Η θεραπευτική Φωνή του Θεού προστατεύει όλα τα πράγματα σήμερα.

1. Ας ακούσω σήμερα την Φωνή για τον Θεό, η Οποία λέει ένα πανάρχαιο μάθημα το οποίο δεν είναι πιο αληθινό σήμερα από οποιαδήποτε άλλη μέρα. 2Αυτή όμως η μέρα έχει διαλεχτεί ως η ώρα στην οποία θα αναζητήσουμε και θα ακούσουμε και θα μάθουμε και θα καταλάβουμε. 3Ενώσου μαζί μου  για να ακούσεις. 4Διότι η Φωνή για τον Θεό μας λέει πράγματα που δεν μπορούμε να καταλάβουμε μόνοι μας ή να μάθουμε χωριστά. 5Αυτός είναι ο λόγος που όλα τα πράγματα είναι προστατευμένα. 6Κι εκεί βρίσκεται η θεραπεία της Φωνής για τον Θεό.

2. Η θεραπευτική Φωνή Σου προστατεύει όλα τα πράγματα σήμερα και έτσι αφήνω όλα τα πράγματα σε Σένα. 2Δεν χρειάζεται να αγωνιώ για τίποτα. 3Επειδή η Φωνή Σου θα μου πει τι να κάνω και πού να πάω, σε ποιον να μιλήσω και τι να τού πω, τι σκέψεις να σκεφτώ, τι λόγια να δώσω στον κόσμο. 4Η ασφάλεια που φέρνω μου δίνεται. 5Πατέρα, η Φωνή Σου προστατεύει όλα τα πράγματα μέσα από μένα.

Μάθημα 276 Ο Λόγος του Θεού μου δίνεται για να μιλήσω.

1. Ποιος είναι ο Λόγος του Θεού; 2«Ο Υιός Μου είναι αγνός και άγιος όπως ο Εαυτός Μου.» 3Και έτσι ο Θεός έγινε ο Πατέρας του Υιού που αγαπά, γιατί έτσι Τον δημιούργησε. 4Αυτόν τον Λόγο, ο Υιός Του δεν τον δημιούργησε μαζί Του, γιατί με  Aυτόν  γεννήθηκε ο Υιός Του. 5Ας δεχτούμε την Πατρότητα Του και όλα θα μας δοθούν. 6Αν αρνηθούμε ότι δημιουργηθήκαμε από την Αγάπη Του, αρνούμαστε τον Εαυτό μας και είμαστε αβέβαιοι για το Ποιοι είμαστε, Ποιος είναι ο Πατέρας μας και ποιος είναι ο σκοπός για τον οποίο έχουμε έρθει. 7Κι ωστόσο χρειαζόμαστε μόνο να αναγνωρίσου­με Αυτόν που μας έδωσε τον Λόγο Του στην δημιουργία μας, για να Τον θυμηθούμε και έτσι να ανακαλέσουμε την ενθύμιση του Εαυτού μας.

2. Πατέρα, ο Λόγος Σου είναι δικός μου. 2Και αυτόν τον Λόγο είμαι πρόθυμος να μιλήσω σε όλους τους αδερφούς μου, οι οποίοι μου δίνονται για να τους αγαπώ ως δικούς μου, όπως αγαπιέμαι και ευλογούμαι και σώζομαι από Εσένα.

Μάθημα 277 Ας μην δεσμεύσω τον Υιό Σου με τους νόμους που έφτιαξα.

1. Ο Υιός Σου είναι ελεύθερος , Πατέρα μου. 2Ας μην φαντάζομαι ότι τον  έχω δεσμεύσει με τους νόμους που έφτιαξα για να κυβερνήσω το σώμα. 3Αυτός δεν υπόκειται σε κανέναν από τους νόμους που έφτιαξα και με τους οποίους προσπαθώ να κάνω το σώμα πιο ασφαλές. 4Αυτός δεν αλλάζει από ό,τι είναι μεταβλητό. 5Αυτός δεν είναι σκλάβος σε κανένα νόμο του χρόνου. 6Αυτός είναι όπως Εσύ τον δημιούργησες, επειδή δεν γνωρίζει κανένα νόμο εκτός από τον νόμο της αγάπης.

2. Ας μην λατρεύουμε τα είδωλα κι ας μην πιστεύουμε σε κανένα νόμο που θα έπλαθε η ειδωλολατρία για να κρύψει την ελευθερία του Υιού του Θεού. 2Ο Υιός του Θεού δεν περιορίζεται από τίποτα εκτός από τις πεποιθήσεις του. 3Αυτός είναι πολύ πιο πάνω από την πίστη του στην σκλαβιά ή στην ελευθερία. 4Είναι ελεύθερος, επειδή είναι ο Υιός του Πατέρα του. 5Και δεν μπορεί να είναι δέσμιος, εκτός αν η αλήθεια του Θεού μπορεί να ψεύδεται κι αν ο Θεός μπορεί να θέλει να εξαπατήσει τον Εαυτό Του.

Μάθημα 278 Αν είμαι δέσμιος, ο Πατέρας μου δεν είναι ελεύθερος.

1. Αν δεχτώ ότι είμαι φυλακισμένος μέσα σε ένα σώμα, σε έναν κόσμο όπου όλα τα πράγματα που φαίνονται να ζουν φαίνονται και να πεθαίνουν, τότε ο Πατέρας μου είναι φυλακισμένος μαζί με μένα. 2Αυτό πιστεύω όταν ισχυρίζο­μαι ότι πρέπει να υπακούω τους νόμους που ο κόσμος υπακούει και ότι τα ελαττώματα και οι αμαρτίες που αντιλαμβάνομαι είναι πραγματικά και δεν μπορούν να ξεπεραστούν. 3Αν είμαι δέσμιος, κατά οποιοδήποτε τρόπο, δεν γνωρίζω τον Πατέρα μου ούτε τον Εαυτό μου. 4Και είμαι ξεκομμένος από όλη την πραγματικότητα. 5Διότι η αλήθεια είναι ελεύθερη και ό,τι είναι δέσμιο δεν είναι μέρος της αλήθειας.

2. Πατέρα, δεν ζητώ τίποτα παρά μόνο την αλήθεια. 2 Έχω σκεφτεί πολλές ανόητες σκέψεις για τον εαυτό μου και την δημιουργία μου και έχω φέρει ένα όνειρο φόβου στο νου μου. 3Σήμερα, δεν θα ήθελα να ονειρευτώ. 4Επιλέγω τον δρόμο προς Εσένα αντί για την τρέλα και αντί για τον φόβο. 5Επειδή η αλήθεια είναι ασφαλής και μόνο η αγάπη είναι σίγουρη.

Μάθημα 279 Η ελευθερία της δημιουργίας υπόσχεται την δική μου ελευθερία.

1. Το τέλος των ονείρων είναι μια υπόσχεση που μου έχει δοθεί, επειδή ο Υιός του Θεού δεν εγκαταλείπεται από την Αγάπη Του. 2Μόνο στα όνειρα υπάρχει χρόνος στον οποίο εμφανίζεται να είναι φυλακισμένος και να περιμένει μια μελλοντική ελευθερία και ίσως ούτε κι αυτή. 3Στην πραγματικότητα όμως τα όνειρά του έχουν τελειώσει και η αλήθεια έχει πάρει τη θέση τους. 4Και τώρα η ελευθερία είναι ήδη δική του. 5Πρέπει να περιμένω αλυσοδεμένος, όταν οι αλυσίδες έχουν κοπεί και ο Θεός μου προσφέρει τώρα την ελευθερία;

2. Θα δεχτώ τις υποσχέσεις Σου σήμερα και θα πιστέψω σε αυτές. 2Ο Πατέρας μου αγαπά τον Υιό που δημιούργησε ως Δικό Του Υιό. 3Θα αρνιόσουν Εσύ τα δώρα που μου έδωσες ;

Μάθημα 280 Τι περιορισμούς μπορώ να βάλω στον Υιό του Θεού;

1. Αυτόν που ο Θεός δημιούργησε δίχως περιορισμούς είναι ελεύθερος. 2Μπορώ να επινοήσω την φυλάκισή του, αλλά μόνο στις ψευδαισθήσεις, όχι στην αλήθεια. 3Καμιά Σκέψη του Θεού δεν έχει φύγει από το Νου του Πατέρα της. 4Καμιά Σκέψη του Θεού δεν περιορίζεται καθόλου. 5Κάθε Σκέψη του Θεού είναι για πάντα αγνή. 6Μπορώ να βάλω περιορισμούς στον Υιό του Θεού, ο Πατέρας του οποίου τον θέλησε να είναι δίχως περιορισμούς και καθ’ ομοίωσή Του στην ελευθερία και στην αγάπη;

2. Σήμερα ας τιμήσω τον Υιό Σου, διότι μόνο έτσι βρίσκω τον δρόμο προς Εσένα. 2Πατέρα, δεν βάζω περιορισμούς στον Υιό που Εσύ αγαπάς και Εσύ δημιούργησες απεριόριστο. 3Η τιμή που του αποδίδω είναι Δική Σου και ό,τι είναι Δικό Σου ανήκει και σε μένα, επίσης.

Share