Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
7. Τι Είναι το Άγιο Πνεύμα;

1. Το Άγιο Πνεύμα μεσολαβεί μεταξύ των ψευδαισθήσεων και της αλήθειας. 2Επειδή πρέπει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της πραγματι­κότητας και των ονείρων, η αντίληψη οδηγεί στη γνώση μέσω της χάρης που Του έχει δώσει ο Θεός, ως το δώρο Του στον καθένα που στρέφεται στο Άγιο Πνεύμα για την αλήθεια. 3Μέσω της γέφυρας που παρέχει Αυτό, όλα τα όνειρα προσκομίζονται στην αλήθεια για να εξαφανιστούν μπροστά στο φως της γνώσης. 4Εκεί οι θέες και οι ήχοι εγκαταλείπονται για πάντα. 5Και όπου αυτά γίνονταν αντιληπτά προηγουμένως, η συγχώρεση καθιστά δυνατό το γαλήνιο τέλος της αντίληψης.
2. Ο στόχος που θέτει η διδασκαλία του Αγίου Πνεύματος είναι ακριβώς αυτό, το τέλος των ονείρων. 2Διότι οι θέες και οι ήχοι πρέπει να μεταφραστούν από μαρτυρίες φόβου σε μαρτυρίες αγάπης. 3Και όταν αυτό πραγματοποι­ηθεί πλήρως, η μάθηση θα έχει πετύχει τον μοναδικό στόχο που αληθινά έχει. 4Διότι  η μάθηση, όπως το Άγιο Πνεύμα την οδηγεί προς την έκβαση που αντιλαμβάνεται για αυτήν, μετατρέπεται στο μέσον για να υπερβεί τον εαυτό της και να αντικατασταθεί από την Αιώνια Αλήθεια.
3. Αν μόνο γνώριζες πόσο λαχταρά ο Πατέρας σου να αναγνωρίσεις την αθωότητα σου, δεν θα άφηνες τη Φωνή Του να καλεί ματαίως, ούτε θα γύριζες την πλάτη σου σε ό,τι Αυτός προσφέρει αντικαθιστώντας τις τρομακτικές παραστάσεις και όνειρα που έπλασες. 2Το Άγιο Πνεύμα καταλαβαίνει τα μέσα που έπλασες και με τα οποία θα ήθελες να πετύχεις ό,τι είναι για πάντα ανεπίτευκτο. 3Και αν τα προσφέρεις σε Αυτό,  θα χρησιμοποιήσει τα μέσα εξορίας που έπλασες, για να αποκατα­στήσει το νου σου εκεί όπου είναι αληθινά το σπίτι του.
4. Από την γνώση, όπου έχει τοποθετηθεί από τον Θεό, το Άγιο Πνεύμα σε καλεί να αφήσεις την συγχώρεση να δοθεί στα όνειρα σου ώστε να αποκαταστα­θεί η υγεία και η ειρήνη του νου σου. 2Χωρίς την συγχώρεση, τα όνειρα σου θα συνεχίσουν να σε τρομάζουν. 3Και η μνήμη όλης της Αγάπης του Πατέρα δεν θα επιστρέψει για να κάνει γνωστό ότι, το τέλος των ονείρων έχει έρθει.
5. Δέξου το Δώρο του Πατέρα σου. 2Είναι ένα κάλεσμα από την Αγάπη προς την Αγάπη, για να παραμείνει η Αγάπη απλώς και μόνον όπως είναι. 3Το Άγιο Πνεύμα είναι το δώρο Του, με το οποίο η γαλήνη του Ουρανού επιστρέφει στον αγαπημένο Υιό του Θεού. 4Θα αρνιόσουν να αναλάβεις το έργο της ολοκλήρωσης του Θεού, όταν το μόνο που θέλει Αυτός είναι η δική σου ολοκλήρωση;

Μάθημα 281
Δεν μπορώ να πληγωθώ από τίποτα παρά μόνον από τις σκέψεις μου.

1. Πατέρα, ο Υιός Σου είναι τέλειος. 2Όταν νομίζω ότι πληγώνομαι, κατά οποιοδήποτε τρόπο, είναι επειδή έχω ξεχάσει ποιος είμαι και ότι είμαι όπως Εσύ με δημιούργησες. 3Οι Σκέψεις Σου μπορούν να μου φέρουν μόνο ευτυχία. 4Όποτε  είμαι λυπημένος ή πληγωμένος ή άρρωστος, έχω ξεχάσει αυτά που σκέπτεσαι Εσύ και έχω βάλει τις ασήμαντες, δίχως νόημα ιδέες μου στο μέρος όπου οι Σκέψεις Σου ανήκουν και όπου βρίσκονται. 5Δεν μπορώ να πληγωθώ από τίποτα, παρά μόνο από τις σκέψεις μου. 6Οι Σκέψεις που σκέφτομαι με Σένα μπορούν μονάχα να ευλογήσουν. 7Μόνο οι Σκέψεις που σκέφτομαι με Σένα είναι αληθινές.
2. Δεν θα πληγώσω τον εαυτό μου σήμερα. 2Επειδή είμαι υπεράνω κάθε πόνου. 3Ο Πατέρας μου με έβαλε στον Ουρανό και με προστατεύει. 4Και εγώ δεν θα ήθελα να επιτεθώ στον Υιό που Αυτός αγαπά, επειδή ό,τι Αυτός αγαπά είναι και δικό μου για να το αγαπώ.

Μάθημα 282 Δεν θα φοβηθώ την αγάπη σήμερα.

1. Αν μπορούσα να συνειδητοποιήσω, σήμερα, μονάχα αυτό, η σωτηρία θα γινόταν μια πραγματικότητα για όλο τον κόσμο. 2Αυτή είναι η απόφαση, να μην είμαι τρελός και να δεχτώ τον εαυτό μου όπως ο Ίδιος, ο Θεός, ο Πατέρας μου και η Πηγή μου, με δημιούργησε. 3Αυτή είναι η σταθερή απόφαση να μην κοιμάμαι στα όνειρα του θανάτου, ενώ η αλήθεια παραμένει για πάντα ζωντανή στη χαρά της αγάπης. 4Και αυτή είναι η επιλογή να αναγνωρίσω τον Εαυτό που ο Θεός δημιούργησε ως τον Υιό που αγαπά και ο Οποίος παραμένει ο μοναδικός μου Εαυτός.
2. Πατέρα, το Όνομα Σου είναι Αγάπη και το ίδιο είναι και το δικό μου όνομα. 2Αυτή είναι η αλήθεια. 3Και μπορεί να αλλάξει η αλήθεια απλώς με το να της δώσω ένα άλλο όνομα; 4Το όνομα του φόβου είναι απλώς ένα λάθος. 5Ας μην φοβάμαι την αλήθεια σήμερα.

Μάθημα 283 Ο αληθινός μου Εαυτός κατοικεί σε Σένα.

1. Πατέρα, έπλασα μια εικόνα του εαυτού μου και είναι αυτή η εικόνα που αποκαλώ Υιό τον Θεού. 2Η δημιουργία ωστόσο είναι όπως ήταν πάντοτε, γιατί η δημιουργία Σου είναι αμετάβλητη. 3Ας μη λατρεύω τα είδωλα. 4Είμαι αυτός που ο Πατέρας μου αγαπά. 5Η αγιοσύνη μου παραμένει το φως του Ουρανού και η Αγάπη του Θεού. 6Δεν είναι ασφαλές ό,τι Εσύ αγαπάς; 7Δεν είναι το φως του Ουρανού άπειρο; 8Δεν είναι ο Υιός Σου ο αληθινός μου Εαυτός, εφ’ όσον Εσύ δημιούργησες ό,τι υπάρχει;
2. Τώρα είμαστε ένα στην κοινή μας ταυτότητα, με τον Θεό τον Πατέρα μας ως την μοναδική μας Πηγή και κάθε δημιούργημα ως μέρος του εαυτού μας. 2Και έτσι ευλογούμε όλα τα πράγματα, ενωμένοι με αγάπη με όλο τον κόσμο, που η συγχώρεση μας, έχει κάνει ένα με εμάς.

Μάθημα 284 Μπορώ να επιλέξω να αλλάξω όλες τις σκέψεις που πληγώνουν.

1. Η απώλεια δεν είναι απώλεια, όταν γίνει σωστά αντιληπτή. 2H  ύπαρξη του πόνου είναι αδύνατη. 3Ούτε υπάρχει αιτία για θλίψη. 4Και η οποιαδήποτε δυστυχία δεν είναι τίποτα παρά μόνο ένα όνειρο. 5Αυτή είναι η αλήθεια, η οποία στην αρχή πρέπει να ειπωθεί και μετά να ξαναειπωθεί πολλές φορές, ύστερα πρέπει να γίνει δεχτή ως μερικώς αληθινή, με πολλές επιφυλάξεις. 6Μετά εξετάζεται όλο και πιο σοβαρά ώσπου τελικά να γίνει δεχτή ως απολύτως αληθινή. 7Μπορώ να επιλέξω να αλλάξω όλες τις σκέψεις που πληγώνουν. 8Και θα προχωρήσω πέρα από αυτά τα λόγια σήμερα και πέρα από όλες τις επιφυλάξεις φθάνοντας στην πλήρη αποδοχή της αλήθειας που περιέχουν.
2. Πατέρα, ό,τι έχεις δώσει Εσύ δεν μπορεί να πληγώνει και επομένως η θλίψη και ο πόνος πρέπει να είναι αδύνατα. 2Ας μην παραλείψω να Σε εμπιστευτώ σήμερα, αποδεχόμενος μονάχα τα χαρμόσυνα ως τα δώρα Σου, αποδεχόμενος μονάχα τα χαρμόσυνα ως αλήθεια.

Μάθημα 285 Η αγιοσύνη μου ακτινοβολεί φωτοβόλος και καθάρια σήμερα.

1. Σήμερα ξυπνώ με χαρά, αναμένοντας να μου συμβούν μόνο τα χαρούμενα πράγματα του Θεού. 2Ζητώ να μου συμβούν μόνο αυτά  και συνειδητοποιώ ότι η πρόσκλησή μου θα απαντηθεί από τις σκέψεις οι οποίες έχουν σταλεί από μένα. 3Και θα ζητώ μόνο χαρούμενα πράγματα την στιγμή που θα δεχτώ την αγιοσύνη μου. 4Διότι ποιο θα ήταν το όφελος του πόνου για μένα, ποιο σκοπό θα εκπλήρωνε η δυστυχία μου και πώς θα με ωφελούσε η θλίψη και η απώλεια, αν η παραφροσύνη φύγει από μένα σήμερα και δεχτώ την αγιοσύνη μου στην θέση της;
2. Πατέρα, η αγιοσύνη μου είναι η Δική Σου αγιοσύνη. 2Ας αγάλλομαι  μέσα σε αυτήν και μέσω της συγχώρεσης ας αποκατασταθώ στην ψυχική υγεία. 3Ο Υιός Σου εξακολουθεί να είναι όπως Εσύ τον δημιούργησες. 4Η αγιοσύνη μου είναι μέρος του εαυτού μου καθώς επίσης και του Δικού Σου Εαυτού. 5Τι μπορεί να αλλάξει την Ίδια την Αγιοσύνη;

Μάθημα 286 Η σιωπή του Ουρανού αγκαλιάζει την καρδιά μου σήμερα.

Ι. Πατέρα, πόσο γαλήνια είναι σήμερα! 2Πόσο ήσυχα τακτοποιούνται όλα τα πράγματα! 3Αυτή είναι η μέρα που έχει επιλεγεί ως η ώρα στην οποία φτάνω να καταλάβω το μάθημα ότι, δεν υπάρχει ανάγκη να κάνω τίποτα. 4Σε Σένα κάθε επιλογή έχει ήδη γίνει. 5Σε Σένα κάθε σύγκρουση έχει διευθετηθεί. 6Σε Σένα το καθετί που ελπίζω να βρω μου έχει ήδη δοθεί. 7Η ειρήνη Σου είναι δική μου. 8Η καρδιά μου είναι ήρεμη και ο νους μου αναπαύεται. 9Ή Αγάπη Σου είναι ο Ουρανός και η Αγάπη Σου είναι δική μου.
2. Η γαλήνη της σημερινής ημέρας θα μας δώσει την ελπίδα ότι έχουμε βρει το δρόμο και έχουμε ταξιδέψει πολύ πάνω σε αυτόν προς έναν εντελώς σίγουρο στόχο. 2Σήμερα δεν θα αμφιβάλλουμε το τέλος που ο Ίδιος ο Θεός μας έχει υποσχεθεί. 3Εμπιστευόμαστε Αυτόν και τον Εαυτό μας, ο Οποίος εξακολουθεί να είναι ένα με Αυτόν.

Μάθημα 287 Εσύ είσαι ο στόχος μου, Πατέρα μου. μόνον Εσύ.

1. Πού θα ήθελα να πάω εκτός από τον Ουρανό; 2Τι θα μπορούσε να είναι το υποκατάστατο  της ευτυχίας; 3Τι άλλο δώρο θα προτιμούσα μπροστά στην ειρήνη του Θεού; 4Τι θησαυρό θα ήθελα να αναζητήσω και να βρω και να κρατήσω, που να μπορεί να συγκριθεί με την Ταυτότητά μου; 5Και θα προτιμούσα να ζω με τον φόβο, παρά με την Αγάπη;
2. Εσύ είσαι ο στόχος μου, Πατέρα μου. 2Τι άλλο εκτός από Εσένα θα επιθυμούσα να έχω; 3Ποιον άλλο δρόμο εκτός από αυτόν που οδηγεί σε Σένα θα επιθυμούσα να βαδίσω! 4Και τι άλλο εκτός από την θύμησή Σου θα μου έκανε γνωστό το τέλος των ονείρων και των μάταιων υποκατάστατων της αλήθειας; 5Εσύ είσαι ο μόνος μου στόχος. 6Ο Υιός Σου είναι πρόθυμος να είναι όπως Εσύ τον δημιούργησες. 7Με ποιον άλλο τρόπο εκτός από αυτόν θα περίμενα να αναγνωρίσω τον Εαυτό μου και να είμαι ένα με Αυτόν;

Μάθημα 288 Ας ξεχάσω το παρελθόν του αδερφού μου σήμερα.

1. Αυτή είναι η σκέψη που οδηγεί σε Σένα και με φέρνει στο στόχο μου. 2Δεν μπορώ να έρθω σε Σένα χωρίς τον αδερφό μου. 3Και για να γνωρίσω την Πηγή μου, πρέπει να αναγνωρίσω πρώτα ό,τι Εσύ δημιούργησες ενωμένο με μένα. 4Του αδερφού μου είναι το χέρι που με οδηγεί στον δρόμο προς  Εσένα. 5Οι αμαρτίες του είναι στο παρελθόν μαζί με τις δικές μου, σώζομαι επειδή το παρελθόν έχει εξαφανιστεί. 6Ας μην το φυλάω μέσα στην καρδιά μου, επειδή αλλιώς θα χάσω τον δρόμο που βαδίζω προς Εσένα. 7Ο αδερφός μου είναι ο σωτήρας μου.8Ας μην επιτίθεμαι στον σωτήρα που Εσύ μου έχεις δώσει. 9Αλλά ας τιμώ αυτόν που φέρει το Όνομα Σου και έτσι ας θυμηθώ ότι Αυτό είναι το δικό μου όνομα.
2. Συγχώρεσέ με, λοιπόν, σήμερα. 2Και θα γνωρίζεις ότι με έχεις συγχωρέ­σει, αν βλέπεις τον αδερφό σου στο φως της αγιοσύνης. 3Ο αδερφός σου δεν μπορεί να είναι λιγότερο άγιος από εμένα και εσύ δεν μπορείς να είσαι πιο άγιος από αυτόν.

Μάθημα 289 Το παρελθόν έχει τελειώσει. Δεν μπορεί να με αγγίξει.

1. Αν μέσα στο νου μου το παρελθόν δεν έχει τελειώσει, δεν θα δω τον πραγματικό κόσμο. 2Επειδή, πραγματικά δεν κοιτάζω πουθενά και βλέπω μόνο ό,τι δεν υπάρχει. 3Πώς μπορώ λοιπόν να αντιληφθώ τον κόσμο που προσφέρει η συγχώρεση; 4Για να κρύψει αυτό τον κόσμο πλάστηκε το παρελθόν, επειδή μόνο τώρα μπορεί να ιδωθεί αυτός ο κόσμος. 5Δεν έχει παρελθόν. 6Διότι τι μπορεί να συγχωρεθεί εκτός από το παρελθόν και αν συγχωρεθεί θα εξαφανι­στεί.
1. Πατέρα, ας μην κοιτάζω ένα παρελθόν που δεν υπάρχει. 2Επειδή Εσύ μου έχεις προσφέρει το Δικό Σου υποκατάστατο, μέσα σε έναν τωρινό κόσμο που το παρελθόν έχει αφήσει άθικτο και ελεύθερο από αμαρτία. 3Εδώ βρίσκεται το τέλος της ενοχής. 4Και εδώ ετοιμάζομαι για το τελικό Σου βήμα. 5Θα απαιτούσα λοιπόν να περιμένεις κι άλλο, για να βρει ο Υιός Σου την ομορφιά που σχεδίασες ως το τέλος όλων των ονείρων και όλου του πόνου του;

Μάθημα 290 Η τωρινή μου ευτυχία είναι το μόνο που βλέπω.

1. Αν δεν κοιτάζω ό,τι δεν υπάρχει, η τωρινή ευτυχία μου είναι το μόνο που βλέπω. 2Τα μάτια που αρχίζουν να ανοίγουν βλέπουν επιτέλους. 3Και είμαι πρόθυμος να δεχτώ την όραση του Χριστού αυτήν εδώ την μέρα. 4‘Ο,τι αντιλαμβάνομαι χωρίς την Ίδια την Διόρθωση του Θεού, για την όραση που έπλασα, είναι τρομακτικό και επώδυνο. 5Δεν θα επιτρέψω όμως στο νου μου ούτε μια ακόμη στιγμή να ξεγελαστεί από την πεποίθηση ότι το όνειρο που έπλασα είναι πραγματικό. 6Σήμερα είναι η μέρα που αναζητώ την τωρινή ευτυχία μου και δεν κοιτάζω τίποτα άλλο εκτός από αυτό που αναζητώ.
2. Με αυτήν την σταθερή απόφαση έρχομαι σε Σένα και ζητώ την δύναμη Σου για να με στηρίξει σήμερα, ενώ αναζητώ μονάχα να κάνω το Θέλημα Σου. 2Δεν μπορείς να μην με ακούσεις, Πατέρα. 3‘Ο,τι ζητώ, Εσύ μου το έχεις ήδη δώσει. 4Και είμαι σίγουρος ότι θα δω την ευτυχία μου σήμερα.

Share