Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
 5. Τι είναι το σώμα;
  1. Το σώμα είναι ένας φράχτης που ο Υιός του Θεού φαντάζεται ότι έχει χτίσει, για να διαχωρίσει μέρη του Εαυτού του από άλλα μέρη. 2Μέσα σε αυτόν το φράχτη νομίζει ότι ζει, για να πεθάνει όταν ο φράχτης εξασθενίσει και καταρρεύσει. 3Επειδή νομίζει ότι, μέσα σε αυτόν το φράχτη,  είναι ασφαλής από την αγάπη, 4Διότι ταυτίζοντάς τον με την ασφάλεια του, θεωρεί τον εαυτό του ως αυτό που είναι η ασφάλειά του. 5Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι σίγουρος ότι μένει μέσα στο σώμα, κρατώντας έξω την αγάπη;
  2. Το σώμα δεν θα κρατήσει για πάντα. 2Αυτό όμως το βλέπει ως διπλή ασφάλεια. 3Επειδή η προσωρινότητα του Υιού του Θεού είναι η «απόδειξη» ότι οι φράχτες του δουλεύουν και κάνουν ό,τι τους έχει αναθέσει ο νους του. 4Διότι αν η ενότητα του εξακολουθούσε να μένει άθικτη, ποιος θα μπορούσε να επιτεθεί και ποιος θα μπορούσε να υποστεί επίθεση; 5Ποιος θα μπορούσε να είναι νικητής; 6Ποιος θα μπορούσε να είναι η λεία του; 7Ποιος θα μπορούσε να είναι θύμα; 8Και ποιος ο δολοφόνος; 9Και αν δεν πέθαινε, τι «απόδειξη» θα υπήρχε ότι ο αιώνιος Υιός του Θεού μπορεί να εξολοθρευτεί;
  3. Το σώμα είναι ένα όνειρο. 2Όπως άλλα όνειρα, μερικές φορές φαίνεται να απεικονίζει την ευτυχία αλλά μπορεί εντελώς ξαφνικά να ξαναγυρίσει στον φόβο, όπου κάθε όνειρο γεννιέται. 3Διότι μόνον η αγάπη δημιουργεί αληθινά και ό,τι είναι αληθινό δεν μπορεί ποτέ να φοβάται. 4Επειδή το σώμα πλάστηκε για να φοβάται, θα υπηρετήσει τον σκοπό που του έχει δοθεί. 5Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τον σκοπό που θα υπηρετήσει το σώμα, αλλάζοντας τον λόγο για τον οποίο νομίζουμε ότι υπάρχει.
  4. Το σώμα είναι το μέσο με το οποίο ο Υιός του Θεού επιστρέφει στην ψυχική υγεία. 2Αν και πλάστηκε για να τον μαντρώσει στην κόλαση, χωρίς ελπίδα απόδρασης, η αναζήτηση της κόλασης έχει ωστόσο ανταλλαγεί με τον στόχο του Ουρανού. 3Ο Υιός του Θεού απλώνει το χέρι του για να πιάσει τον αδερφό του και να τον βοηθήσει να βαδίσει μαζί του στο δρόμο. 4Τώρα το σώμα είναι άγιο. 5Τώρα χρησιμεύει για να θεραπεύσει το νου, που το σώμα είχε πλαστεί για να σκοτώσει.
  5. Θα ταυτιστείς με ό,τι νομίζεις ότι θα σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής. 2Οτιδήποτε κι αν είναι, θα πιστέψεις ότι είναι ένα με σένα. 3Ή ασφάλεια σου βρίσκεται στην αλήθεια και όχι στα ψέματα. 4Η αγάπη είναι η ασφάλεια σου. 5Ο φόβος δεν υπάρχει. 6Ταυτίσου με την αγάπη και θα είσαι ασφαλής. 7Ταυτίσου με την αγάπη και θα είσαι σπίτι σου. 8Ταυτίσου με την αγάπη και θα βρεις τον Εαυτό σου.
Μάθημα 261 Ο Θεός είναι η προστασία και η ασφάλεια μου.

1. Θα ταυτιστώ με ό,τι νομίζω ότι είναι η προστασία και η ασφάλεια μου. 2Θα δω τον εαυτό μου εκεί που αντιλαμβάνομαι την δύναμη μου και θα πιστέψω ότι ζω μέσα στο προπύργιο όπου είμαι ασφαλής και απρόσβλητος. 3Σήμερα ας μην αναζητήσω την ασφάλεια στον κίνδυνο κι ας μην προσπαθήσω να βρω την ειρήνη μου στις δολοφονικές επιθέσεις. 4Ζω στον Θεό. 5Σε Αυτόν βρίσκω την προστασία και την δύναμη μου. 6Σε Αυτόν βρίσκεται ο Εαυτός μου. 7Σε Αυτόν βρίσκεται η αιώνια ειρήνη. 8Και μόνον εκεί θα θυμηθώ Ποιος πραγματικά είμαι.
2. Ας μην αναζητώ τα είδωλα. 2Σήμερα είμαι πρόθυμος, Πατέρα μου, να έρθω σπίτι σε Σένα. 3Επιλέγω να είμαι όπως Εσύ με δημιούργησες και να βρω τον Υιό που Εσύ δημιούργησες ως τον Εαυτό μου.

Μάθημα 262 Ας μην αντιληφθώ διαφορές σήμερα.

1. Πατέρα, Εσύ έχεις έναν Υιό. 2Και εγώ είμαι πρόθυμος να τον δω σήμερα. 3Αυτός είναι η μόνη Σου δημιουργία. 4Γιατί πρέπει να αντιλαμβάνομαι χίλιες μορφές σε αυτόν που παραμένει ένα; 5Γιατί πρέπει να του δώσω χίλια ονόματα, όταν μόνο ένα είναι αρκετό; 6Διότι ο Υιός Σου πρέπει να έχει το Όνομα Σου, επειδή Εσύ τον δημιούργησες. 7Ας μην τον δω σαν να είναι αποξενωμένος από τον Πατέρα του και από τον εαυτό μου. 8Επειδή αυτός είναι μέρος του εαυτού μου κι εγώ του δικού του, όπως και οι δυο μας είμαστε μέρος του Εαυτού Σου που είναι η Πηγή μας, αιώνια ενωμένοι στην Αγάπη Σου, για πάντα ο άγιος Υιός Σου.
2. Εμείς που είμαστε ένα, είμαστε πρόθυμοι να αναγνωρίσουμε σήμερα την αλήθεια για τον εαυτό μας. 2Είμαστε πρόθυμοι να πάμε σπίτι και να αναπαυτούμε στην ενότητα. 3Διότι εκεί βρίσκεται η ειρήνη και πουθενά αλλού δεν μπορεί να αναζητηθεί και να βρεθεί.

Μάθημα 263 Η άγια όραση μου βλέπει όλα τα πράγματα ως αγνά.

1. Πατέρα, ο Νους Σου δημιούργησε ό,τι υπάρχει, το Πνεύμα Σου εισήλθε σε αυτό και η Αγάπη Σου του έδωσε Ζωή. 2Και εγώ θα αντιλαμβανόμουν  ό,τι Εσύ δημιούργησες σαν να μπορούσε να γίνει αμαρτωλό; 3Δεν θα ήθελα να έχω τέτοιες σκοτεινές και επίφοβες εικόνες. 4Το όνειρο ενός τρελού δεν αξίζει να είναι η επιλογή μου, αντί για την ομορφιά με την οποία Εσύ έχεις ευλογήσει την δημιουργία, αντί για την αγνότητα της, την χαρά της και το αιώνιο γαλήνιο σπίτι της σε Σένα.
2. Και όσο ακόμα παραμένουμε έξω από την πύλη του Ουρανού, ας βλέπουμε τα πάντα μέσω της άγιας όρασης και των οφθαλμών του Χριστού. 2Όλα τα φαινόμενα ας μας φαίνονται αγνά, ώστε να τα περάσουμε με αθωότητα και να βαδίσουμε μαζί προς το σπίτι του Πατέρα μας ως αδερφοί και ως οι άγιοι Υιοί του Θεού.

Μάθημα 264 Περιβάλλομαι από την αγάπη του Θεού.

1. Πατέρα, στέκεσαι μπροστά μου και πίσω μου και πλάι μου, στο μέρος όπου βλέπω τον εαυτό μου και παντού όπου πηγαίνω. 2Εσύ βρίσκεσαι σε όλα τα πράγματα που κοιτάζω, στους ήχους που ακούω και σε κάθε χέρι που έρχεται να πιάσει το δικό μου. 3Σε Εσένα ο χρόνος εξαφανίζεται και ο χώρος γίνεται μια πεποίθηση δίχως νόημα. 4Διότι αυτό που περιβάλλει τον Υιό Σου, και τον προστατεύει, είναι η ίδια η Αγάπη. 5Δεν υπάρχει καμιά Πηγή εκτός από Αυτήν και τίποτα δεν υπάρχει που να μην μοιράζεται την αγιοσύνη Της ή που να βρίσκεται πέρα από την αδιαίρετη δημιουργία Σου ή χωρίς την Αγάπη που κρατά όλα τα πράγματα μέσα στον Εαυτό Της. 6Πατέρα, ο Υιός Σου είναι καθ’ ομοίωση του Εαυτού σου. 7Εις το Όνομα Σου ερχόμαστε σε Σένα σήμερα, για να είμαστε εν ειρήνη μέσα στην παντοτινή Σου Αγάπη.
2. Αδερφοί μου ενωθείτε μαζί μου σε αυτήν την προσευχή. 2Είναι η προσευχή της σωτηρίας. 3Δεν πρέπει να ενωθούμε σε ό,τι θα σώσει τον κόσμο μαζί και εμάς;

Μάθημα 265 Η καλοσύνη της δημιουργίας, είναι το μόνο που βλέπω.

1. Έχω πράγματι παρεξηγήσει τον κόσμο, επειδή απέδωσα τις αμαρτίες μου σε αυτόν και μετά τις είδα να στρέφονται προς  εμένα. 2Πόσο άγριες φαίνονταν! 3Και πόσο γελάστηκα, νομίζοντας πως ό,τι φοβόμουν ήταν στον κόσμο και όχι στο νου μου μονάχα. 4Σήμερα βλέπω τον κόσμο στην ουράνια καλοσύνη με την οποία η δημιουργία λάμπει. 5Δεν υπάρχει φόβος σε αυτήν. 6Καμιά μορφή των αμαρτιών μου ας μην κρύψει το φως του Ουρανού που λάμπει στον κόσμο. 7Ό,τι καθρεφτίζεται εκεί, είναι στον Νου του Θεού. 8Οι εικόνες που βλέπω καθρεφτίζουν τις σκέψεις μου. 9Ό νους μου ωστόσο είναι ένα με τον Νου του Θεού. 10Και επομένως μπορώ να αντιληφθώ την καλοσύνη της δημιουργίας.
2. Είμαι πρόθυμος να δω τον κόσμο στην γαλήνη, η οποία καθρεφτίζει μόνο τις Σκέψεις Σου καθώς και τις δικές μου. 2Ας θυμάμαι ότι είναι ίδιες και θα δω την καλοσύνη της δημιουργίας.

Μάθημα 266 Ο άγιος Εαυτός μου κατοικεί σε σένα, στον Υιό του Θεού.

1. Πατέρα, μου έδωσες όλους τους Υιούς Σου για να είναι οι σωτήρες μου και οι σύμβουλοι μου στο φως, αυτοί που φέρνουν την άγια Φωνή Σου σε μένα. 2Σε αυτούς καθρεφτίζεσαι Εσύ και μέσα σε αυτούς ο Χριστός κοιτάζει προς τα μένα από τον Εαυτό μου. 3Ας μην λησμονήσει ο Υιός Σου το άγιο Όνομα Σου. 4 Ας μην ξεχάσει ο Υιός Σου την άγια Πηγή του. 5Ας μην ξεχάσει ο Υιός Σου ότι το όνομα του είναι το Δικό Σου Όνομα.
2. Σήμερα μπαίνουμε στον παράδεισο, καλώντας το Όνομα του Θεού και το δικό μας, αναγνωρίζοντας τον Εαυτό μας στον καθένα από μας, ενωμένοι στην άγια Αγάπη του Θεού. 2Πόσους  πολλούς σωτήρες μας έχει δώσει ο Θεός! 3Πώς μπορούμε να χάσουμε το δρόμο προς Αυτόν, όταν Αυτός έχει γεμίσει τον κόσμο με εκείνους που μας οδηγούν σε Αυτόν και μας έχει δώσει την όραση για να τους βλέπουμε;

Μάθημα 267 Η καρδιά μου χτυπά μέσα στην ειρήνη του Θεού.

1. Με περιβάλλει όλη η ζωή που ο Θεός δημιούργησε από την Αγάπη Του. 2Με καλεί με κάθε χτύπο της καρδιάς και με την κάθε αναπνοή, σε κάθε πράξη και σε κάθε σκέψη. 3Η ειρήνη γεμίζει την καρδιά μου και πλημμυρίζει το σώμα μου με το σκοπό της συγχώρεσης. 4Τώρα ο νους μου έχει θεραπευτεί και το καθετί που χρειάζομαι για να σώσω τον κόσμο μου έχει δοθεί. 5Κάθε χτύπος της καρδιάς μου φέρνει ειρήνη, κάθε αναπνοή με εμποτίζει με δύναμη. 6ΕΙμαι ένας αγγελιαφό­ρος του Θεού, καθοδηγούμενος από τη Φωνή Του, στηριζόμενος από Αυτόν με αγάπη, για πάντα ατάραχος και εν ειρήνη μέσα στα γεμάτα αγάπη Χέρια Του. 7Κάθε χτύπος της καρδιάς καλεί το Όνομα Του και η Φωνή Του απαντά, διαβεβαιώνοντας με ότι βρίσκομαι σπίτι μου σε Αυτόν.
2. Ας ακούσω την Απάντηση Σου και όχι τη δική μου. 2Πατέρα, η καρδιά μου χτυπά μέσα στην ειρήνη που δημιούργησε η Καρδιά της Αγάπης. 3Εκεί και μόνο εκεί μπορώ να βρίσκομαι σπίτι μου.

Μάθημα 268 Όλα τα πράγματα ας είναι ακριβώς όπως είναι.

1. Κύριε, ας μην γίνω ο κριτής Σου σήμερα κατακρίνοντάς Σε. 2Ας μην προσπαθήσω να παραποιήσω την δημιουργία Σου διαστρεβλώνοντάς την με αρρωστημένες μορφές. 3Ας είμαι πρόθυμος να αποσύρω τις επιθυμίες μου από την ενότητα της και έτσι να την αφήσω να είναι όπως Εσύ την δημιούργησες. 4Διότι έτσι θα μπορέσω κι εγώ να αναγνωρίσω τον Εαυτό μου, όπως Εσύ με δημιούργησες. 5Από Αγάπη δημιουργήθηκα και στην Αγάπη θα παραμείνω για πάντα. 6Τι μπορεί να με τρομάξει, όταν αφήνω όλα τα πράγματα να είναι ακριβώς όπως είναι;
2. Ας μην είναι βλάσφημος η όραση μας σήμερα κι ας μην ακούσουν τα αυτιά μας γλώσσες που λένε ψέματα. 2Μόνο η πραγματικότητα είναι ελεύθερη από τον πόνο. 3Μόνο η πραγματικότητα είναι ελεύθερη από απώλειες. 4Μόνο η πραγματικότητα είναι εντελώς ασφαλής. 5Και μόνον αυτή αναζητάμε σήμερα.

Μάθημα 269 Η όρασή μου επιζητά να δει το πρόσωπο του Χριστού.

1. Ζητώ να ευλογήσεις την όραση μου σήμερα. 2Αυτή είναι το μέσον που Εσύ έχεις επιλέξει για να αντιληφθώ τα λάθη μου και να δω πέρα από αυτά. 3Μου έχει ανατεθεί να βρω μια νέα αντίληψη μέσω του Οδηγού που Εσύ μου έδωσες και μέσω των μαθημάτων Του να ξεπεράσω την αντίληψη και να επιστρέψω στην αλήθεια. 4Ζητώ την ψευδαίσθηση που υπερβαίνει όλες τις ψευδαισθήσεις που έπλασα. 5Σήμερα επιλέγω να δω έναν κόσμο συχωρεμένο, στον οποίο ο καθένας μού δείχνει το πρόσωπο του Χριστού και με διδάσκει πως ό,τι κοιτάζω μου ανήκει και ότι τίποτα δεν υπάρχει εκτός από τον Άγιο Υιό Σου.
2. Σήμερα, η όραση μας είναι πράγματι ευλογημένη. 2Μοιραζόμαστε μια όραση, καθώς κοιτάζουμε το πρόσωπο Αυτού του οποίου ο Εαυτός Του είναι ο δικός μας Εαυτός. 3Είμαστε ένα, εξαιτίας Αυτού που είναι ο Υιός του Θεού και η Ίδια μας η Ταυτότητα.

Μάθημα 270 Δεν θα χρησιμοποιήσω τα μάτια του σώματος σήμερα.

1. Πατέρα, η όραση του Χριστού είναι το δώρο Σου σε μένα και έχει την δύναμη να μεταφράζει όλα αυτά που βλέπουν τα μάτια του σώματος στην όραση ενός συγχωρημένου κόσμου. 2Πόσο λαμπρός και γεμάτος χάρη είναι αυτός ο κόσμος! 3Κι ωστόσο πόσα πολλά ακόμη θα αντιληφθώ σε αυτόν τα οποία  δεν μπορεί να τα προσφέρει η όραση. 4Ο συχωρεμένος κόσμος σημαίνει ότι ο Υιός Σου αναγνωρίζει τον Πατέρα του, αφήνει τα όνειρα του να προσέλθουν στην αλήθεια και αναμένει με προσδοκία την μία ακόμη στιγμή στην οποία ο χρόνος τελειώνει για πάντα, καθώς η μνήμη Σου επιστρέφει σε αυτόν. 5Και τώρα, το Θέλημα του είναι ένα με το Δικό Σου. 6Η λειτουργία του τώρα, είναι μόνο  η Δική Σου και κάθε σκέψη εκτός από την Δική Σου έχει φύγει.
2. Η γαλήνη της σημερινής ημέρας θα ευλογήσει τις καρδιές μας και μέσα από αυτές η ειρήνη θα έρθει σε όλους. 2Ο Χριστός είναι τα μάτια μας σήμερα.
3Και μέσω της όρασης Του προσφέρουμε θεραπεία στον κόσμο μέσω Αυτού, του άγιου Υιού που ο Θεός δημιούργησε ακέραιο.

Share