Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η Εξιλέωση είναι για όλους, επειδή είναι ο τρόπος να αναιρεθεί η πεποίθηση πως οτιδήποτε προορίζεται μόνο για εσάς αποκλειστικά. ²Να συγχωρεί κάποιος, σημαίνει να παραβλέπει. ³Κοιτάξτε λοιπόν πέρα από το λάθος, και μην αφήνετε την αντίληψή σας να μένει σ’ αυτό, διότι τότε θα πιστεύετε ό,τι συντηρεί η αντίληψή σας. ⁴Δεχθείτε ως αληθινό μόνο αυτό που πράγματι είναι ο αδελφός σας, αν θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας. ⁵Αν αντιλαμβάνεστε κάτι που εκείνος δεν είναι, τότε δεν μπορείτε να γνωρίσετε ποιοί είστε επειδή τον βλέπετε λανθασμένα. ⁶Πάντα να θυμάστε ότι η Ταυτότητά σας μοιράζεται και αυτό το μοίρασμά της είναι η πραγματικότητά Της.
2. Έχετε έναν ρόλο να παίξετε στην Εξιλέωση αλλά το σχέδιο της Εξιλέωσης είναι πέρα από σας, σας υπερβαίνει. ²Δεν καταλαβαίνετε πώς να παραβλέπετε τα λάθη, αλλιώς δεν θα τα κάνατε. ³Θα ήταν όμως ένα παραπάνω λάθος να πιστέψετε είτε ότι δεν κάνετε λάθη, είτε ότι μπορείτε να τα διορθώσετε χωρίς έναν Οδηγό για διόρθωση. ⁴Και αν δεν ακολουθήσετε αυτόν τον Οδηγό, τα λάθη σας δεν θα διορθωθούν. ⁵Το σχέδιο δεν είναι δικό σας, εξαιτίας των περιορισμένων ιδεών σας σχετικά με το τι είστε. ⁶Από αυτήν την αίσθηση περιορισμού προκύπτουν όλα τα σφάλματα. ⁷Άρα, λοιπόν, ο τρόπος αναίρεσής τους δεν προέρχεται από εσάς αλλά είναι για εσάς.
3. Η Εξιλέωση είναι ένα από κοινού μάθημα μοιράσματος και σας δίνεται ακριβώς επειδή έχετε ξεχάσει να το κάνετε. ²Το Άγιο Πνεύμα απλά και μόνο σας υπενθυμίζει τη φυσική χρήση των ικανοτήτων σας. ³Επανερμηνεύοντας την ικανότητάς σας για επίθεση σε ικανότητα να μοιράζεστε, το Άγιο Πνεύμα μεταφράζει αυτό που έχετε κατασκευάσει σε αυτό που δημιούργησε ο Θεός. ⁴Αν τα καταφέρετε μέσω Αυτού δεν θα μπορείτε πια να βλέπετε τις ικανότητές σας μέσα από τα μάτια του εγώ, διότι τότε θα τις κρίνετε όπως κάνει το εγώ. ⁵Σύμφωνα με την κρίση του εγώ οι ικανότητες είναι επιζήμιες. ⁶Σύμφωνα με την κρίση του Αγίου Πνεύματος είναι αρωγοί σας.
4. Το εγώ, επίσης, έχει ένα σχέδιο συγχώρεσης επειδή ζητάτε ένα, όχι όμως από τον σωστό δάσκαλο. ²Το σχέδιο του εγώ, βέβαια, δεν έχει καμιά λογική, ούτε έχει αποτέλεσμα. ³Ακολουθώντας το σχέδιο του απλά θα φθάσετε σε αδιέξοδο, εκεί ακριβώς, δηλαδή, που το εγώ σας οδηγεί. ⁴Το σχέδιο του εγώ είναι να σας κάνει να δείτε πρώτα το λάθος σας καθαρά και μετά να το παραβλέψετε. ⁵Όμως, πώς μπορείτε να παραβλέψετε κάτι που το έχετε κάνει να είναι αληθινό; ⁶Βλέποντάς το καθαρά το κάνετε αληθινό και έτσι δεν μπορείτε να το παραβλέψετε. ⁷Εδώ είναι που το εγώ αναγκάζεται να καταφύγει στο «μυστήριο» επιμένοντας ότι πρέπει να δεχθείτε αυτήν την δίχως νόημα κατάσταση για να σωθείτε. ⁸Πολλοί έχουν προσπαθήσει να το κάνουν αυτό στο όνομά μου, ξεχνώντας ότι τα λόγια μου είναι απολύτως λογικά επειδή προέρχονται από τον Θεό. ⁹Είναι λογικά όσο και πάντοτε, διότι μιλούν για ιδέες που είναι αιώνιες.
5. Η συγχώρεση που μαθαίνει κάποιος από μένα δεν χρησιμοποιεί τον φόβο για την κατάλυση του ίδιου του φόβου. ²Ούτε κάνει αληθινό κάτι που δεν υπάρχει και μετά το καταστρέφει. ³Η συγχώρεση μέσω του Αγίου Πνεύματος στηρίζεται απλά στο να κοιτάξουμε από την αρχή πέρα από το λάθος και έτσι το λάθος παραμένει ανύπαρκτο για σας. ⁴Μην επιτρέψετε σε οποιαδήποτε πεποίθηση στηρίζει την πραγματικότητά του να εισχωρήσει στον νου σας, διότι τότε και εσείς θα πιστεύετε ότι πρέπει να εκμηδενίσετε αυτά που κάνατε για να συγχωρεθείτε. ⁵Αυτό που δεν ασκεί καμιά επίδραση δεν υπάρχει και οι επιπτώσεις του λάθους δεν υπάρχουν για το Άγιο Πνεύμα. ⁶Ακυρώνοντας συνεχώς και με επιμέλεια όλες τις επιπτώσεις του λάθους, παντού και σε βάθος, το Άγιο Πνεύμα διδάσκει ότι το εγώ δεν υπάρχει και το αποδεικνύει.
6. Ακολουθήστε, λοιπόν, τις διδαχές του Αγίου Πνεύματος σχετικά με την συγχώρεση, επειδή η συγχώρεση είναι η λειτουργία Του και γνωρίζει πώς να την εκπληρώνει τέλεια. ²Αυτό εννοούσα όταν είπα ότι τα θαύματα είναι κάτι το φυσικό και όταν δεν συμβαίνουν κάτι έχει πάει στραβά. ³Τα θαύματα είναι απλά το σημάδι της προθυμίας σας ν’ ακολουθήσετε το σχέδιο σωτηρίας του Αγίου Πνεύματος, αναγνωρίζοντας ότι δεν καταλαβαίνετε ποιό είναι το σχέδιο. ⁴Η δουλειά του δεν αποτελεί δική σας λειτουργία και αν δεν αποδεχθείτε το γεγονός αυτό δεν μπορείτε να μάθετε ποιά είναι η λειτουργία σας.
7. Η σύγχυση των λειτουργιών είναι μια τυπική ενέργεια του εγώ και έως τώρα θα πρέπει ήδη να το γνωρίζετε. ²Το εγώ πιστεύει πως όλες οι λειτουργίες ανήκουν σ’ αυτό, ακόμη κι αν δεν έχει καμιά ιδέα για το ποιες είναι. ³Κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από σύγχυση. ⁴Είναι ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος συνδυασμός μεγαλοσύνης και σύγχυσης που κάνει το εγώ να επιτίθεται σε οποιονδήποτε και σε οτιδήποτε χωρίς κανένα λόγο. ⁵Αυτό ακριβώς κάνει το εγώ. ⁶Είναι απρόβλεπτο στις αντιδράσεις του επειδή δεν έχει την παραμικρή ιδέα αυτού το οποίο αντιλαμβάνεται.
8. Αν έχετε άγνοια για το τι συμβαίνει, πόσο σωστά περιμένετε ν’ αντιδράσετε; ²Ίσως αναρωτηθείτε, άσχετα από το πώς δικαιολογείτε την αντίδρασή σας, για το αν αυτή η αδυναμία του εγώ να προβλέψει καταστάσεις το καθιστά αξιόπιστο ως οδηγό σας. ³Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι τα προσόντα το εγώ ως οδηγού είναι απολύτως ανεπαρκή και αυτή η επιλογή δασκάλου για σωτηρία είναι ιδιαίτερα ατυχής. ⁴Όποιος επιλέγει έναν παράφρονα οδηγό είναι και ο ίδιος παράφρων. ⁵Και ούτε είναι αλήθεια πως δεν συνειδητοποιείτε την παραφροσύνη του. ⁶Την συνειδητοποιείτε επειδή τηνν συνειδητοποιώ εγώ και το κρίνετε με τα ίδια κριτήρια που το κρίνω κι εγώ.
9. Το εγώ ζει σε δανεικό χρόνο στην κυριολεξία και ο χρόνος αυτός τελειώνει. ²Μην φοβάστε την έσχατη κρίση αλλά καλωσορίστε την χωρίς χρονοτριβή, επειδή το εγώ «δανείζεται» τον χρόνο του από την αιωνιότητά σας. ³Αυτός είναι ο Δεύτερος Ερχομός που έγινε για σας, όπως δημιουργήθηκε και ο Πρώτος. ⁴Ο Δεύτερος Ερχομός είναι η επιστροφή της λογικής. ⁵Μπορεί το γεγονός αυτό να προκαλεί φόβο;
10. Τι άλλο εκτός από τη φαντασία μπορεί να προκαλεί φόβο και ποιός στρέφεται στη φαντασία εκτός κι αν έχει απελπιστεί ότι δεν θα βρει ικανοποίηση στην πραγματικότητα; ²Είναι όμως βέβαιο ότι ποτέ δεν θα βρείτε ικανοποίηση στη φαντασία, έτσι η μόνη σας ελπίδα είναι να αλλάξετε άποψη για το ποιά είναι η πραγματικότητα. ³Μόνο αν είναι λανθασμένη η άποψη ότι η πραγματικότητα είναι τρομακτική μπορεί ο Θεός να έχει δίκιο. ⁴Και σας διαβεβαιώ ότι έχει.⁵Χαρείτε λοιπόν που κάνατε λάθος, αυτό όμως συνέβη επειδή δεν γνωρίζατε ποιοι είστε. ⁶Αν γνωρίζατε, τότε δεν θα σφάλλατε όπως δεν έχει σφάλλει και ο Θεός.
11. Το αδύνατο μπορεί να συμβεί μόνο στην φαντασία. ²Αν ψάχνετε την πραγματικότητα σε φαντασίες δεν θα την βρείτε. ³Τα σύμβολα της φαντασίας είναι σύμβολα του εγώ και τέτοια θα βρείτε πολλά. ⁴Μην προσπαθείτε όμως να βρείτε κάποιο νόημα σ’ αυτά. ⁵Δεν έχουν κανένα, όπως ούτε και οι φαντασίες με τις οποίες είναι πλεγμένα. ⁶Τα παραμύθια μπορεί να διασκεδάζουν ή να φοβίζουν αλλά κανείς δεν ισχυρίζεται ότι είναι αληθινά. ⁷Τα παιδιά ίσως τα πιστεύουν και, τότε, για αυτά είναι αληθινά για λίγο. ⁸Όταν όμως ξημερώνει η πραγματικότητα τα παραμύθια χάνονται. ⁹Η πραγματικότητα όμως δεν έχει χαθεί όσο αυτά διαρκούν. ¹⁰Ο Δεύτερος Ερχομός είναι η επίγνωση της πραγματικότητας, όχι η επιστροφή της.
12. Αντίκρισέ την, παιδί μου, διότι η πραγματικότητα είναι εδώ! ²Ανήκει σ᾽ εσένα, σ᾽ εμένα και στον Θεό και Μας ικανοποιεί όλους πλήρως. ³Μόνο αυτή η επίγνωση θεραπεύει, επειδή είναι η επίγνωση της αλήθειας.

Share