Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η άγια στιγμή είναι το πιο χρήσιμο μέσο μάθησης του Αγίου Πνεύματος για να σας διδάξει το νόημα της αγάπης. 2Διότι ο σκοπός της άγιας στιγμής είναι να εξαλείψει ολοκληρωτικά την κρίση. 3Η κρίση βασίζεται πάντοτε στο παρελθόν διότι η πείρα του παρελθόντος είναι η βάση με την οποία κρίνετε. 4Χωρίς το παρελθόν η κρίση καθίσταται αδύνατη διότι χωρίς αυτό δεν καταλαβαίνετε τίποτα. 5Χωρίς αυτό δεν θα επιχειρούσατε να κρίνετε. 6Θα σας ήταν ολοφάνερο το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει οτιδήποτε. 7Φοβάστε αυτή τη διαπίστωση επειδή πιστεύετε πως χωρίς το εγώ τα πάντα θα ήταν ένα χάος. 8Όμως σας διαβεβαιώνω πως χωρίς το εγώ όλα θα ήταν αγάπη.
2. Το παρελθόν είναι το κύριο μέσο διδασκαλίας του εγώ διότι στο παρελθόν μάθατε να προσδιορίζετε ατομικές ανάγκες σας και επινοήσατε μεθόδους για να τις ικανοποιήσετε με τους δικούς σας όρους. 2Έχουμε πει ότι περιορίζοντας την αγάπη σε ένα μόνο μέρος της Υιότητας φέρνετε την ενοχή μέσα στις σχέσεις σας και έτσι τις καθιστάτε μη πραγματικές. 3Αν προσπαθήσετε να διαχωρίσετε ορισμένους τομείς από το σύνολο και να τους κάνετε να φαίνονται έτσι που να ικανοποιούν τις φανταστικές σας ανάγκες τότε επιχειρείτε να χρησιμοποιήσετε τον διαχωρισμό για να σωθείτε. 4Πως είναι δυνατόν λοιπόν να μην εισχωρήσει μέσα σας η ενοχή; 5Διότι ο διαχωρισμός είναι η πηγή της ενοχής και όταν τον επικαλείστε για χάρη της σωτηρίας σημαίνει ότι πιστεύετε πως είστε μόνοι σας. 6Το να είσαι μόνος σημαίνει το να είσαι ένοχος. 7Διότι βιώνοντας τον εαυτό σας σαν να είναι μόνος του, αρνείστε την Ενότητα του Πατέρα και του Υιού και επομένως επιτίθεστε στην πραγματικότητα.
3. Δεν μπορείτε να αγαπάτε μόνο μέρη της πραγματικότητας και να κατανοείτε τι σημαίνει αγάπη. 2Αν δεν αγαπάτε όπως ο Θεός, ο Οποίος δεν κάνει διακρίσεις στην αγάπη Του, πως μπορείτε να καταλάβετε; 3Η πεποίθηση ότι οι ξεχωριστές, ιδιαίτερες σχέσεις, για τις οποίες επιφυλάσσετε ιδιαίτερη αγάπη μπορούν να σας προσφέρουν σωτηρία δεν είναι παρά η πεποίθηση ότι ο διαχωρισμός είναι σωτηρία. 4Όμως η σωτηρία βρίσκεται στην τέλεια ισότητα που προσφέρει η Εξιλέωση. 5Πως μπορείτε να αποφασίσετε ότι συγκεκριμένα μέρη της Υιότητας μπορούν να σας δώσουν περισσότερα απ΄ό,τι άλλα; 6Το παρελθόν σας το δίδαξε αυτό. 7Όμως η άγια στιγμή σας διδάσκει ότι δεν είναι έτσι.
4. Εξαιτίας της ενοχής όλες οι ιδιαίτερες σχέσεις έχουν μέσα τους στοιχεία φόβου. 2Αυτό συμβαίνει επειδή αλλάζουν τόσο συχνά. 3Δεν βασίζονται μονάχα στην αμετάβλητη αγάπη. 4Δεν μπορεί κανείς να βασίζεται στην αγάπη που μέσα της έχει εισχωρήσει ο φόβος επειδή δεν είναι τέλεια. 5Στη λειτουργία του ως Ερμηνευτής αυτών που κατασκευάσατε, το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποιεί τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχετε επιλέξει για να στηρίξετε το εγώ ως εμπειρίες μάθησης που παραπέμπουν στην αλήθεια. 6Υπό την καθοδήγηση της διδασκαλίας Του κάθε σχέση γίνεται ένα μάθημα για την αγάπη.
5. Το Άγιο Πνεύμα δεν ξεχωρίζει κανέναν. 2Όμως αντιλαμβάνεται ότι έχετε δημιουργήσει κάποιες ιδιαίτερες σχέσεις τις οποίες θα ήθελε να εξαγνίσει και όχι να σας αφήσει να τις καταστρέψετε. 3Όσο ανίερος κι αν ήταν ο λόγος για τον οποίο τις δημιουργήσατε, το Άγιο Πνεύμα μπορεί να τις μεταφράσει σε αγιότητα εξαλείφοντας όσο φόβο Του επιτρέψετε. 4Μπορείτε να αφήσετε στη φροντίδα Του οποιαδήποτε σχέση και να είστε βέβαιοι ότι δεν θα καταλήξει σε πόνο. 5Δώστε στο Άγιο Πνεύμα τη σχέση και την προθυμία σας για να κάνει τη σχέση να υπηρετεί μόνο τη δική Του ανάγκη και καμία άλλη. 6Οι ενοχές προέρχονται από τον τρόπο με τον οποίο εσείς χρησιμοποιείτε τις σχέσεις. 7Όλη η αγάπη προέρχεται από τον τρόπο που το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποιεί τη σχέση. 8Μην φοβάστε λοιπόν να εγκαταλείψετε τις φανταστικές σας ανάγκες που θα κατέστρεφαν την σχέση. 9Η μόνη ανάγκη που έχετε είναι για το Άγιο Πνεύμα.
6. Κάθε σχέση που αντικαθιστάτε με κάποια άλλη δεν την έχετε προσφέρει στο Άγιο Πνεύμα για να την χρησιμοποιήσει για τον σκοπό Του. 2Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την αγάπη. 3Αν επιχειρήσετε να υποκαταστήσετε μια όψη της αγάπης με μια άλλη τότε αποδίδετε λιγότερη αξία στην μία και περισσότερη στην άλλη. 4Όχι μόνο τις διαχωρίζετε αλλά κρίνετε εναντίον και των δύο. 5Αυτό όμως σημαίνει ότι αρχικά έχετε κρίνει ενάντια στον ίδιο σας τον εαυτό, διαφορετικά ποτέ δεν θα είχατε φανταστεί ότι οι αδελφοί σας είναι έτσι όπως δεν είναι πραγματικά. 6Αν δεν είχατε θεωρήσει ότι δεν έχετε αγάπη δεν θα τους είχατε κρίνει ανάλογα με τη δική σας έλλειψη.
7. Το εγώ χρησιμοποιεί τις σχέσεις διασπαστικά και συχνά κάνει κάτι περισσότερο απ΄αυτό: χρησιμοποιεί ένα κομμάτι για να εξυπηρετεί τους σκοπούς του, ενώ προτιμά άλλα κομμάτια για άλλους τομείς. 2Έτσι χρησιμοποιεί την πραγματικότητα ανάλογα με τις εγωιστικές προτιμήσεις του και σας προσφέρει μια ανύπαρκτη εικόνα αυτών που αναζητάτε. 3Διότι δεν υπάρχει τίποτα στον Ουρανό ή στη γη που να μοιάζει μ΄αυτή την εικόνα που το εγώ σας παρουσιάζει κι έτσι όσο κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε την αληθινή εικόνα της πραγματικότητας.
8. Στην γη όλοι έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερες σχέσεις και παρ΄όλο που αυτό δεν συμβαίνει στον Ουρανό το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει πώς να φέρει μια μικρή αίσθηση των Ουρανών στις εδώ σχέσεις. 2Μέσα στην άγια στιγμή κανείς δεν είναι ξεχωριστός διότι οι προσωπικές σας ανάγκες δεν εισβάλλουν πουθενά ώστε να κάνουν τους αδελφούς σας να φαίνονται διαφορετικοί. 3Χωρίς τις αξίες του παρελθόντος, μπορείτε να τους δείτε όλους το ίδιο όπως τον εαυτό σας. 4Κι ούτε θα δείτε κανέναν να είναι χωριστά από σας. 5Μέσα στην άγια στιγμή, βλέπετε πώς θα είναι κάθε σχέση όταν θα αντιλαμβάνεστε μόνο το παρόν.
9. Ο Θεός σας γνωρίζει τώρα. 2Δεν θυμάται τίποτα επειδή ανέκαθεν σας γνωρίζει όπως ακριβώς και τώρα. 3Η άγια στιγμή αντανακλά αυτή του τη γνώση βγάζοντας έξω κάθε αντίληψη του παρελθόντος και έτσι αφαιρεί κάθε σημείο αναφοράς που έχετε χτίσει έτσι ώστε να το χρησιμοποιείτε για να κάνετε κριτική εναντίον των αδερφών σας. 4Μόλις αυτό το σημείο αναφοράς φύγει, το Άγιο Πνεύμα το αντικαθιστά με το Δικό Του. 5Το δικό Του σημείο αναφοράς είναι ο Θεός. 6Εκεί βρίσκεται η άχρονη κατάσταση του Αγίου Πνεύματος. 7Διότι μέσα στην άγια στιγμή, την απαλλαγμένη από το παρελθόν, βλέπετε ότι η αγάπη βρίσκεται μέσα σας και δεν έχετε ανάγκη να αρπάξετε την αγάπη γεμάτοι ενοχές, από εκεί που νομίζατε ότι βρισκόταν.
10. Όλες σας οι σχέσεις είναι ευλογημένες μέσα στην άγια στιγμή επειδή η ευλογία δεν γνωρίζει περιορισμούς. 2Μέσα στην άγια στιγμή η Υιότητα ωφελείται ως μονάδα και όντας ευλογημένη μέσα στις ευλογίες σας γίνεται ένα μαζί σας. 3Το νόημα της αγάπης είναι αυτό που της έδωσε ο Θεός. 4Αν εσείς της προσδίδετε οποιοδήποτε άλλο θα σας είναι αδύνατο να την καταλάβετε. 5Ο Θεός αγαπά κάθε αδελφό όπως ακριβώς αγαπά εσάς, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. 6Τους χρειάζεται όλους το ίδιο, όπως κι εσείς. 7Μέσα στον χρόνο, σας έχει δοθεί να προσφέρετε υπό την καθοδήγησή μου τα θαύματα και να επιτρέψετε στο Άγιο Πνεύμα να σας φέρει αυτούς που αναζητούν εσάς. 8Μέσα στην άγια στιγμή ενώνεστε απευθείας με τον Θεό και όλοι οι αδελφοί σας ενώνονται στον Χριστό. 9Εκείνοι που είναι ενωμένοι στον Χριστό δεν είναι διαχωρισμένοι με κανένα τρόπο. 10Διότι ο Χριστός είναι ο Εαυτός τον οποίο η Υιότητα μοιράζεται όπως ο Θεός μοιράζεται τον Εαυτό Του με τον Χριστό.
11. Νομίζετε πως μπορείτε να κρίνετε τον Εαυτό του Θεού; 2Ο Θεός Τον δημιούργησε πέρα από κάθε κρίση μέσα από την ανάγκη Του να επεκτείνει την Αγάπη Του. 3Με την αγάπη μέσα σας, δεν έχετε παρά μόνο μια ανάγκη: να επεκτείνετε αυτήν την αγάπη. 4Μέσα στην άγια στιγμή δεν υπάρχει σύγκρουση αναγκών διότι υπάρχει μόνο μία. 5Διότι η άγια στιγμή φτάνει στην αιωνιότητα και στον Νου του Θεού. 6Και μόνο εκεί η αγάπη έχει νόημα όπως μόνο εκεί μπορεί να κατανοηθεί.

Share