Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Τα τελετουργικά του θεού της ασθένειας είναι παράξενα και πολύ απαιτητικά. 2Η χαρά ποτέ δεν είναι επιτρεπτή, διότι το σημάδι της υπακοής σ αυτόν είναι η κατάθλιψη. 3Κατάθλιψη σημαίνει άρνηση και αποκήρυξη του Θεού. 4Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται τη βλασφημία, αλλά δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει. 5Δεν συνειδητοποιούν ότι με το να αρνηθούν τον Θεό αρνούνται την ίδια την Ταυτότητα τους και κατ’ αυτή την έννοια αντι­λαμβάνονται κυριολεκτικά ότι η αμοιβή της αμαρτίας είναι ο θάνατος. 6Κι έτσι, η άρνηση της ζωής φέρνει στην αντίληψη το αντίθετο της, επειδή όλες οι μορφές άρνησης αντικαθι­στούν αυτό που είναι κάτι, με αυτό που δεν είναι. 7Κανείς δεν μπορεί πραγματικά να το κάνει αυτό. 8Όμως, εσείς πιστεύετε ότι μπορείτε να το κάνετε και μάλιστα, πιστεύετε ότι όντως το έχετε κάνει.
2.Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι η προβολή είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της άρνησης του Θεού. 2Έτσι, θα πιστέψετε ότι οι άλλοι κι όχι εσείς σας το προκάλεσαν. 3Πρέπει να λάβετε το μήνυμα που στέλνετε επειδή είναι το μήνυμα που θέλετε. 4Μπορεί να πιστεύετε ότι κρίνετε τους αδελφούς σας από τα μηνύματα που σας στέλνουν, αλλά τους έχετε κρί­νει από τα μηνύματα που εσείς στέλνετε προς αυτούς. 5Μην αποδίδετε σ αυτούς τη δική σας άρνηση για χαρά διαφορετικά δεν θα μπορέσετε να δείτε μέσα τους την σπίθα που θα σας φέρει τη χαρά. 6Είναι ακριβώς η άρνηση της σπίθας που φέρνει κατάθλιψη, επειδή όποτε δεν τη βλέπετε στους αδελφούς σας, αρνείστε τον Θεό.
3.Το εγώ αρνείται τον Θεό. 2Αυτή είναι η θρησκεία του στην οποία απαιτεί να υπακούσε­τε. 3Ό θεός της ασθένειας, όπως είναι προφανές, απαιτεί την άρνηση της υγείας, επειδή η υγεία αντιτίθεται άμεσα στη δική του επιβίωση. 4Αλλά, αναλογιστείτε τι σημαίνει αυτό για σας. 5Έκτος κι αν ασθενείτε, δεν μπορείτε να διατηρήσετε τους θεούς που κατασκευάσα­τε, επειδή μόνο ασθενώντας θα μπορούσατε να τους θέλετε. 6Συνεπώς, η βλασφημία είναι αυτοκαταστροφική και όχι ο θεο-καταστροφική. 7Σημαίνει ότι θέλετε να μη γνωρίσετε τον εαυτό σας προτκειμένου να είστε άρρωστοι. 8Αυτή είναι η προσφορά που απαιτεί από σας ο θεός που κατασκευάσατε. 9Καθώς τον φτιάξατε μέσα από τον δικό σας παραλογισμό δεν αντιπροσωπεύει παρά μια επίσης παράλογη ιδέα. 10Έχει πολλές μορφές, αλλά μολονότι μπορεί να φαίνεται ότι είναι πολλά και διαφορετικά πράγματα, δεν είναι παρά μόνο μια ιδέα: αυτή της άρνησης του Θεού.
4.Η ασθένεια και ο θάνατος φάνηκαν ότι εισχωρούν στον νου του Υιού του Θεού ενάντια στη Βούληση του Πατέρα. 2Η «επίθεση ενάντια στον Θεό» έκανε τον Υιό Του να νομίσει ότι είναι χωρίς Πατέρα και λόγω της κατάθλιψης του κατασκεύασε τον θεό της κατάθλιψης. 3Αυτή ήταν η εναλλακτική κατάσταση της χαράς, επειδή αυτός δεν μπορούσε να αποδεχθεί το γεγονός πως μολονότι ήταν δημιουργός, ο ίδιος είχε δημιουργηθεί. 4Όμως ο Υιός είναι αβοήθητος χωρίς τον Πατέρα. 5Μόνο Αυτός είναι η Βοήθεια του.
5.Είπα πριν πως δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα μόνοι σας, αλλά δεν είστε μόνοι σας. 2Εάν ήσασταν, τότε ο,τι κατασκευάσατε θα ήταν αληθινό και δεν θα μπορούσατε ποτέ να διαφύγετε. 3Ακριβώς επειδή δεν φτιάξατε εσείς τον εαυτό σας, δεν χρειάζεται να ανησυ­χείτε για τίποτα. 4Οι θεοί σας δεν είναι τίποτα επειδή δεν τους δημιούργησε ο Πατέρας σας. 5Δεν μπορείτε να κάνετε δημιουργούς που δεν είναι όπως ο δικός σας Δημιουργός, όπως κι Εκείνος δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν Υιό που δεν θα ήταν όπως ο Ίδιος. 6Εφόσον η δημιουργία είναι μοίρασμα, δεν μπορεί να δημιουργήσει κάτι ανόμοιο προς τον εαυτό της. 7Μπορεί να μοιραστεί μόνον ο,τι είναι η ίδια. 8Η κατάθλιψη είναι απομόνωση και συνεπώς δεν μπορεί να έχει όντως δημιουργηθεί τέτοια κατάσταση.
6.Υιέ του Θεού, δεν έχεις αμαρτήσει αλλά έχεις κάνει λάθος. 2Όμως, αυτό μπορεί να διορθωθεί και ο Θεός θα σε βοηθήσει, γνωρίζοντας πως δεν θα μπορούσες να αμαρτήσεις. 3Τον αρνήθηκες επειδή Τον αγαπούσες, ξέροντας ότι αν αναγνώριζες την αγάπη σου για Αυτόν, δεν θα μπορούσες να Τον αρνηθείς. 4Η άρνηση σου γι Αυτόν, λοιπόν, σημαίνει ότι Τον αγαπάς, κι ότι γνωρίζεις πως κι Εκείνος σ αγαπά. 5Θυμήσου πως για να αρνηθείς κάτι θα πρέπει πρώτα να το γνωρίσεις. 6Κι αν μπορείς να δεχθείς την άρνηση, μπορείς να δεχθείς και την κατάλυση της.
7.Ο Πατέρας σου δεν σ έχει αρνηθεί. 2Δεν σ εκδικείται, αλλά σε καλεί να επιστρέψεις. 3Οταν πιστεύεις ότι δεν απαντά στην έκκληση σου, εσύ είσαι που δεν έχεις απαντήσει στη δική Του. 4Σε καλεί από κάθε σημείο της Υιότητας, επειδή αγαπά τον Υιό Του. 5Εάν ακού­σεις το μήνυμα Του τότε θα καταλάβεις ότι σου έχει απαντήσει και θα διδαχθείς από Αυτόν, αν ακούσεις σωστά. 6Η αγάπη του Θεού βρίσκεται μέσα στο καθετί που Αυτός δημιούργη­σε, επειδή ο Υιός Του βρίσκεται παντού. 7Κοίταξε με ειρήνη τους αδελφούς σου και ο Θεός θα έλθει σπεύδοντας στην καρδιά σου ευγνώμων για το δώρο που Του προσφέρεις.
8.Μη στρέφεσαι στον θεό της ασθένειας ζητώντας θεραπεία. 2Στρέψου μόνο στον Θεό της αγάπης, επειδή η θεραπεία είναι η αναγνώριση Του.3 Όταν Τον αναγνωρίσεις θα γνω­ρίζεις ότι ποτέ δεν παρέλειψε τη δική σου αναγνώριση και ότι σ αυτή την αναγνώριση Του έγκειται η ύπαρξη σου. 4Δεν είσαι ασθενής και δεν μπορείς να πεθάνεις. 5Αλλά μπορείς να μπερδέψεις τον εαυτό σου. Θυμήσου, όμως, ότι αυτό είναι βλασφημία επειδή σημαίνει ότι βλέπεις τον Θεό και τη δημιουργία Του χωρίς αγάπη.
9.Μόνο το αιώνιο μπορεί να αγαπηθεί, επειδή η αγάπη δεν πεθαίνει. 2Ο,τι προέρχεται από τον Θεό είναι δικό Του για πάντα κι εσείς προέρχεστε από τον Θεό. 3Θα μπορούσε να αφήσει τον Εαυτό Του να υποφέρει; 4Θα μπορούσε να προσφέρει στον Υιό Του ο,τιδήποτε δεν είναι αποδεκτό για τον Ίδιο; 5Εάν θελήσετε να δεχθείτε τον εαυτό σας έτσι όπως σας δημιούργησε ο Θεός, θα είστε ανίκανοι να υποφέρετε. 6Όμως, για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να Τον αναγνωρίσετε ως Δημιουργό σας. 7Όχι επειδή θα τιμωρηθείτε, αν δεν το κάνετε. 8Απλά επειδή η αναγνώριση του Πατέρα σας είναι η αναγνώριση του εαυ­τού σας όπως πράγματι είστε. 9Ο Πατέρα σας, σας δημιούργησε εξ ολοκλήρου χωρίς αμαρτία,, εξ ολοκλήρου δίχως πόνο και εξ ολοκλήρου χωρίς βάσανο οποιουδήποτε είδους. 10Έάν Τον αρνηθείτε φέρνετε την αμαρτία, τον πόνο και τα βάσανα στον ίδιο σας τον νου, εξαιτίας της δύναμης που Αυτός του έδωσε. 11Ό νους σας είναι ικανός να δημιουργήσει ολόκληρους κόσμους αλλά μπορεί επίσης ν᾽αρνηθεί ο,τι δημιουργεί, επειδή είναι ελεύθερος.
10.Δεν συνειδητοποιείτε πόσα πολλά έχετε αρνηθεί στον εαυτό σας και πόσο πολύ ο Θεός δεν το επιθυμεί αυτό, επειδή σας αγαπά. 2Όμως δεν μπορεί να παρέμβει επειδή δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τον Υιό Του, εάν αυτός δεν ήταν ελεύθερος. 3Παρεμβαίνοντας σ᾽εσάς θα επιτίθετο στον Εαυτό Του και ο Θεός δεν είναι παράλογος. 4Όταν Τον αρνείστε είστε σε κατάσταση παραλογισμού. 5Θα θέλατε να μοιραστεί κι Εκείνος τον παραλογισμό σας; 6Ό Θεός δεν θα πάψει ποτέ να αγαπά τον Υιό Του και ο Υιός Του δεν θα πάψει ποτέ να Τον αγαπά. 7Κάτω απ αυτές τις συνθήκες δημιουργήθηκε ο Υιός Του κι αυτές οι συνθήκες, αγάπης, σταθεροποιήθηκαν για πάντα στον Νου του Θεού. 8Η γνώση αυτής της κατάστα­σης είναι σωφροσύνη. 9Ή άρνηση της είναι παραλογισμός. 10Ό Θεός σας έδωσε τον Εαυτό Του κατά τη δημιουργία σας και τα δώρα Του είναι αιώνια. 11“Θα Του αρνηθείτε τον εαυτό σας;
11.Από τα δώρα που θα Του προσφέρετε αποκαθίσταται η Βασιλεία των Ουρανών μέσα στον Υιό Του. 2Ο Υιός Του απομάκρυνε τον εαυτό του από το δώρο Του αρνούμενος να απο­δεχθεί ο,τι είχε δημιουργηθεί γι αυτόν και ο,τι αυτός δημιούργησε στο Όνομα του Πατέρα του. 3Τα Ουράνια περιμένουν την επιστροφή του, διότι δημιουργήθηκαν ως τόπος κατοικίας του Υιού του Θεού. 4“Οπουδήποτε αλλού και σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση δεν βρίσκε­στε στο σπίτι σας. 5Μην αρνείστε στον εαυτό σας τη χαρά που δημιουργήθηκε για σας, επι­θυμώντας να διατηρήσετε τη δυστυχία που κατασκευάσατε. 6Ο Θεός σας παρέχει τα μέσα να εξαλείψετε ο,τι κατασκευάσατε. 7Ακούστε και θα μάθετε πώς να θυμηθείτε τι είστε.
12.Εφόσον ο Θεός γνωρίζει τα παιδιά Του ως καθολικά άγια και αναμάρτητα είναι βλα­σφημία να τα αντιλαμβάνεστε ως ένοχα. 2Εφόσον ο Θεός γνωρίζει ότι τα παιδιά Του δεν έχουν κανένα πόνο, είναι βλασφημία να τα αντιλαμβάνεστε γεμάτα βάσανα. 3Εφόσον ο Θεός γνωρίζει τα παιδιά Του ως καθολικά ευτυχή, είναι βλασφημία να νιώθετε δυστυχία και κατάθλιψη. 4Όλες αυτές οι ψευδαισθήσεις, καθώς και οι οποιεσδήποτε άλλες μορφές μπο­ρεί να πάρει η βλασφημία, είναι αρνήσεις αποδοχής της δημιουργίας έτσι όπως αυτή πράγ­ματι είναι. 5Εάν ο Θεός δημιούργησε τον Υιό Του τέλειο, έτσι πρέπει να μάθετε κι εσείς να τον βλέπετε για να γνωρίσετε την πραγματικότητα του. 6Και εφόσον ο καθένας σας είναι μέρος της Υιότητας, έτσι πρέπει να μάθετε να βλέπετε και τον εαυτό σας, προκειμένου να γνωρίσετε τη δική σας πραγματικότητα.
13.Μην αφήνετε να εισχωρήσει στην αντίληψη σας ο,τι δεν δημιούργησε ο Θεός, δια­φορετικά Τον αρνείστε. 2Αυτός είναι η μοναδική Πατρότητα και είναι δική σας μόνο επειδή ο Ίδιος σας την έδωσε. 3Τα δώρα σας προς τον εαυτό σας δεν έχουν κανένα νόημα αλλά τα δώρα σας προς τα δημιουργήματα σας είναι όπως και τα δικά Του, επειδή δόθηκαν στο Όνομα Του. 4Να γιατί τα δημιουργήματα σας είναι εξίσου αληθινά με τα δημιουργήματα του Θεού. 5Όμως, πρέπει να αναγνωριστεί η αληθινή Πατρότητα προκειμένου να γίνει γνωστός ο αληθινός Υιός. 6Πιστεύετε πως τα άρρωστα κατασκευάσματα σας είναι τα πραγματικά σας δημιουργήματα, επειδή πιστεύετε πως οι αρρωστημένες εικόνες που αντιλαμβάνεστε είναι οι Υιοί του Θεού. 7Θα έχετε τα πάντα, μόνον εφόσον αποδεχθείτε ότι η Πατρότητα ανήκει στον Θεό επειδή μέσω της Πατρότητας Του σας έδωσε τα πάντα. 8Να γιατί το να Τον αρνηθείτε σημαίνει να αρνηθείτε τον εαυτό σας.
14.Η αλαζονεία είναι άρνηση της αγάπης επειδή η αγάπη μοιράζεται ενώ η αλαζονεία παρακρατεί. 2Για όσο διάστημα οι δύο αυτές καταστάσεις σας φαίνονται εξίσου επιθυμητές, η ιδέα της επιλογής, η οποία δεν προέρχεται από τον Θεό, θα παραμένει στον νου σας. 3Μολονότι αυτή δεν είναι αλήθεια για την αιωνιότητα, είναι αλήθεια για τον χρόνο, έτσι που για όσο διαρκεί ο χρόνος στον νου σας, εσείς θα βρίσκεστε συνεχώς μπροστά σε επιλο­γές. 4Ο ίδιος ο χρόνος είναι μια επιλογή σας. 5Εάν θυμηθείτε την αιωνιότητα θα πρέπει να στραφείτε μόνο προς ο,τι είναι αιώνιο. 6Εάν επιτρέπετε στον εαυτό σας να απασχολείται με το πρόσκαιρο, τότε ζείτε μέσα στον χρόνο. 7Και όπως πάντα, η επιλογή σας καθορίζεται από αυτό που θεωρείτε σημαντικό. 8Δεν μπορούν να είναι αμφότερα αληθινά, ο χρόνος και η αιωνιότητα, επειδή το ένα αντιμάχεται το άλλο. 9Εάν δεχθείτε ως αληθινό μόνο ο,τι είναι άχρονο, θα αρχίσετε να κατανοείτε την αιωνιότητα και θα την κάνετε δική σας.

Share