Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Τι είναι η αίσθηση της ασθένειας παρά μία αίσθηση περιορισμού; 2Ένα σχίσμα από κι ένας δια-χωρισμός; 3Ένα χάσμα που γίνεται αντιληπτό ανάμεσα σε σας και τον αδερφό σας και πού τώρα φαίνεται σαν υγεία; 4Και έτσι το καλό φαίνεται να είναι εκτός και το κακό, εντός. 5Και έτσι η ασθένεια αποκόβει τον εαυτό από το καλό και φυλάσσει το κακό εντός. 6Ο Θεός είναι η Εναλλακτική στα όνειρα του φόβου. 7Αυτός που συμμετέχει σε αυτά δεν μπορεί ποτέ να συμμετέχει σε Αυτόν. 8Αλλά εκείνος που αποσύρει το νου του από το να συμμετέχει σε αυτά συμμετέχει σε Αυτόν. 9Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. 10Τίποτα δε μπορεί να υπάρξει εκτός κι αν το μοιράζεσαι. 11Κι εσείς υπάρχετε επειδή ο Θεός μοιράστηκε την Θέληση Του μαζί σας, ώστε η δημιουργία Του να μπορεί να δημιουργεί.
2.Είναι το μοίρασμα στα κακά όνειρα του μίσους και της μοχθηρίας, της πικρίας και του θανάτου, της αμαρτίας και των βασάνων και του πόνου και της απώλειας, που τα κάνει αληθινά. 2Αν δεν υπάρχει μοίρασμα, γίνονται αντιληπτά ως μη έχοντα νόημα. 3Ο φόβος φεύγει από αυτά επειδή δεν τους δώσατε την υποστήριξή σας. 4Εκεί όπου έφυγε ο φόβος πρέπει να έρθει η αγάπη, διότι δεν υπάρχουν παρά μόνο αυτές οι δύο εναλλακτικές. 5Εκεί όπου εμφανίζεται το ένα, εξαφανίζεται το άλλο. 6Και εκείνο το οποίο μοιράζεστε γίνεται το μόνο που έχετε. 7Έχετε εκείνο που αποδέχεστε επειδή είναι το μόνο που επιθυμείται να έχετε.
3.Δεν μοιράζεστε κακά όνειρα αν συγχωρείτε τον ονειρευόμενο και αντιλαμβάνεστε ότι αυτός δεν είναι το όνειρο που κατασκεύασε. 2Κι έτσι δεν μπορεί να είναι τμήμα των δικών σας ονείρων, από τα οποία και οι δυο είστε ελεύθεροι. 3Η συγχώρεση διαχωρίζει τον ονειρευόμενο από το κακό όνειρο και έτσι τον απελευθερώνει. 4Θυμηθείτε ότι αν μοιράζεστε ένα κακό όνειρο, θα πιστέψετε ότι είστε το όνειρο που μοιράζεστε. 5Κι επειδή το φοβάστε, δεν θα θέλετε να γνωρίσετε την δική σας Ταυτότητα, επειδή νομίζετε ότι είναι τρομακτική. 6Και θα απαρνηθείτε τον Εαυτό σας και θα βαδίσετε πάνω σ΄ένα ξένο έδαφος το οποίο δεν το έφτιαξε ο Δημιουργός σας και όπου φαίνεστε να είστε κάτι το οποίο δεν είστε. 7Θα κηρύξετε πόλεμο στον εαυτό σας, ο οποίος φαίνεται να είναι ο εχθρός σας και θα επιτεθείτε στον αδερφό σας, ως τμήμα εκείνου που μισείτε. 8Δεν υπάρχει συμβιβασμός. 9Είτε είστε ο Εαυτός σας είτε μια ψευδαίσθηση. 10Τι μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην ψευδαίσθηση και στην αλήθεια; 11Ένα ενδιάμεσο έδαφος, όπου μπορείτε να είστε ένα πράγμα που δεν είστε εσείς, πρέπει να είναι όνειρο και δεν μπορεί να είναι αλήθεια.
4.Έχετε φανταστεί ότι, ένα μικρό χάσμα ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις και την αλήθεια, είναι ο χώρος όπου βρίσκεται όλη σας η ασφάλεια και όπου ο Εαυτός σας έχει με ασφάλεια κρυφτεί μέσω αυτού που κατασκευάσατε. 2Εδώ βρίσκεται εγκαθιδρυμένος ένας κόσμος που νοσεί και αυτόν τον κόσμο αντιλαμβάνονται τα μάτια του σώματος. 3Εδώ βρίσκονται οι ήχοι που ακούει οι φωνές που τ’ αυτιά του φτιάχτηκαν για ν’ ακούνε. 4Εν τούτοις η θέα και οι ήχοι που το σώμα μπορεί ν’ αντιληφθεί είναι άνευ σημασίας. 5Δε μπορεί να δει ούτε ν’ ακούσει. 6Δεν γνωρίζει τι είναι η όραση. ποιός είναι ο σκοπός της ακοής. 7Είναι τόσο ανίκανο ν’ αντιληφθεί όσο και να κρίνει ή να καταλάβει ή να γνωρίζει. 8Τα μάτια του είναι τυφλά, τ´αυτιά του είναι κουφά. 9Δεν μπορεί να σκεφτεί κι έτσι δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα.
5.Υπάρχει κάτι άραγε που ο Θεός δημιούργησε για να είναι άρρωστο; 2Κι αυτό που δεν το δημιούργησε ο Θεός μπορεί να υπάρχει; 3Μην αφήνετε τα μάτια σας να κοιτάζουν ένα όνειρο και μην αφήνετε τ’ αφτιά σας να γίνονται μάρτυρες ψευδαισθήσεων. 4Φτιάχτηκαν για να κοιτάζουν έναν κόσμο που δεν υπάρχει. για ν’ ακούνε τις φωνές που δεν παράγουν ήχο. 5Εν τούτοις υπάρχουν άλλοι ήχοι κι άλλα θεάματα που μπορούν να θεαθούν και ν’ ακουσθούν και να κατανοηθούν. 6Διότι τα μάτια και τ’ αφτιά είναι αισθήσεις χωρίς αντίληψη κι αυτό που βλέπουν και ακούνε το αναφέρουν απλώς. 7Δεν είναι αυτές που βλέπουν και ακούνε αλλά εσείς, οι οποίοι συναρμολογείτε κάθε κομμένο κομμάτι, κάθε τεμάχιο χωρίς νόημα και κάθε ίχνος μαρτυρίας και κατασκευάζετε μια μαρτυρία για τον κόσμο που επιθυμείτε. 8Μην αφήνετε τα μάτια και τ’ αφτιά του σώματος να αντιλαμβάνονται αυτά τα αμέτρητα κομμάτια που θεώνται μέσα στο χάσμα που εσείς φανταστήκατε και μην τα αφήνετε να πείσουν τον κατασκευαστή τους ότι οι φαντασιώσεις τους είναι πραγματικές.
6.Η δημιουργία αποδεικνύει την πραγματικότητα επειδή συμμερίζεται την λειτουργία την οποία μοιράζεται όλη η δημιουργία. 2Δεν είναι φτιαγμένη από μικρά κομμάτια γυαλιού, ένα κομμάτι ξύλου, μια ή δυο κλωστές, ίσως, όλα συναρμολογημένα για να επικυρώνουν την αλήθεια της. 3Η πραγματικότητα δεν εξαρτάται από αυτό. 4Δεν υπάρχει χάσμα που να χωρίζει την αλήθεια από τα όνειρα και από τις ψευδαισθήσεις. 5Η αλήθεια δεν άφησε χώρο γι’ αυτά σε οποιοδήποτε μέρος ή χρόνο. 6Διότι γεμίζει κάθε χώρο και κάθε χρόνο και τα κάνει πλήρως αδιαίρετα.
7.Εσείς που πιστεύετε ότι υπάρχει ένα μικρό χάσμα ανάμεσα σε σας και τον αδερφό σας, δεν βλέπετε ότι είστε σαν φυλακισμένοι σ’ έναν κόσμο που γίνεται αντιληπτός σαν να είναι υπαρκτός εδώ. 2Ο κόσμος που βλέπετε δεν υπάρχει, διότι ο τόπος όπου τον αντιλαμβάνεστε δεν είναι πραγματικός. 3Το χάσμα είναι προσεκτικά καλυμμένο με ομίχλη, και ομιχλώδεις εικόνες ανυψώνονται για να το καλύψουν με αόριστες αβέβαιες μορφές και μεταβαλλόμενα σχήματα, για πάντα ανυπόστατα και αβέβαια. 4Εν τούτοις μέσα στο χάσμα δεν υπάρχει τίποτα. 5Και δεν υπάρχουν φοβερά μυστικά και σκοτεινοί τάφοι απ’ όπου ν’ ανυψώνεται τρόμος από τα οστά του θανάτου. 6Κοιτάξτε το μικρό χάσμα και αντικρίστε την αθωότητα και την απουσία της αμαρτίας που θα δείτε εντός σας, όταν θα έχετε χάσει τον φόβο της αναγνώρισης της αγάπης.

Share