Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Σε αυτόν τον κόσμο, ο Υιός του θεού έρχεται πιο κοντά στον εαυτό του μέσω της άγιας σχέσης. 2Σε αυτήν αρχίζει να βρίσκει την βεβαιότητα που έχει ο Πατέρας του γι’ αυτόν. 3Σε αυτήν βρίσκει την λειτουργία του που είναι η επανόρθωση αυτού που τον κράτησε μακριά από τους νόμους του Πατέρα του και να βρει αυτό που είχε χαθεί. 4Μόνο μέσα στον χρόνο μπορεί να χαθεί. 5Ποτέ δεν χάνεται για πάντα. 6Έτσι σταδιακά τα τμήματα του θεού ενώνονται μέσα στον χρόνο και με κάθε ένωσή τους πλησιάζει περισσότερο το τέλος του χρόνου. 7Κάθε ένωση είναι ένα θαύμα, ένας μέγας κήρυκας της αιωνιότητας. 8’Οποιος έχει ένα και μοναδικό στόχο, ενοποιημένο και σίγουρο, δεν φοβάται. 9’Οποιος μοιράζεται αυτό τον στόχο με κάποιον είναι ένα μαζί του.
2.Κάθε κήρυκας της αιωνιότητας τραγουδά το τέλος της αμαρτίας και του φόβου. 2Καθένας τους μιλά μέσα στον χρόνο γι’ αυτό που βρίσκεται πέρα από τον χρόνο. 3Δυο φωνές που υψώνονται μαζί καλούν τις καρδιές όλων να χτυπήσουν ως μια καρδιά. 4Και με αυτόν τον ένα κοινό χτύπο διακηρύσσεται και καλωσορίζεται η ενότητα της αγάπης. 5Ειρήνη στην σχέση σας, η οποία έχει την δύναμη να διατηρεί την ενότητα των Υιώντου θεού. 6Δίνοντας στον αδελφό σας δίνετε σε όλους και όλοι χαίρονται με το δώρο που τους προσφέρετε. 7Μην λησμονείτε Ποιός σας έδωσε τα δώρα που δίνετε και μέσω αυτής της ενθύμησης θα θυμηθείτε και Ποιός Του τα έδωσε για να σας τα δώσει.
3.Είναι αδύνατον να υπερεκτιμήσετε την άξια του αδελφού σας. 2Μόνο το εγώ το κάνει αυτό, αλλά το κάνει μόνο επειδή θέλει τον άλλο για τον εαυτό του και συνεπώς λίγο τον εκτιμά στην πραγματικότητα. 3Δεν μπορεί να υπολογιστεί η αξία του ανεκτίμητου. 4Αναγνωρίζετε άραγε τον φόβο που προκύπτει από τη μάταιη απόπειρα να κρίνετε αυτό που βρίσκεται τόσο πέραν της κρίσης σας ώστε δεν μπορείτε καν να το δείτε; 5Μην κρίνετε αυτό που είναι αόρατο για σας, διαφορετικά δεν θα το δείτε ποτέ. 6Απλά, περιμένετε υπομονετικά τον ερχομό του. 7Θα σας δοθεί να δείτε την αξία του αδελφού σας, όταν το μόνο που θα θέλετε γι’ αυτόν θα είναι η ειρήνη. 8Και ό, τι θα θέλετε γι’ αυτόν, αυτό θα λάβετε κι εσείς.
4.Πώς μπορείτε να εκτιμήστε την αξία εκείνου που σας προσφέρει την ειρήνη. 2Τι άλλο θα θέλατε εκτός από αυτήν την προσφορά του; 3Η αξία του θεμελιώθηκε από τον Πατέρα του και την αναγνωρίζετε λαμβάνοντας το δώρο που ο Πατέρας του έδωσε να σας δώσει. 4Αυτό που υπάρχει μέσα στον αδελφό σας θα ακτινοβολήσει με τέτοια λαμπρότητα μπροστά στην ευγνωμονούσα όρασή σας που μόνο να τον αγαπάτε θα μπορείτε και να είστε περιχαρείς. 5Δεν θα σκεφτείτε να τον κρίνετε, διότι ποιός μπορεί να δει το πρόσωπο του Χριστού και να συνεχίσει να επιμένει πως η κρίση εξακολουθεί να έχει κάποιο νόημα; 6Αυτή η επιμονή μπορεί να προέλθει μόνο από αυτούς που δεν βλέπουν. 7Όραση ή κρίση. 8Αυτή είναι μια επιλογή που θα κάνετε εσείς. 9Όμως δεν μπορείτε ποτέ να τις έχετε και τις δυο.
5.Το σώμα του αδελφού σας είναι τόσο ελάχιστα χρήσιμο για σας όσο και για τον ίδιο. 2Δεν έχει καμία λειτουργία όταν χρησιμοποιείται μόνο σύμφωνα με τη διδασκαλία του Αγίου Πνεύματος. 3Διότι οι νόες δεν έχουν ανάγκη το σώμα για να επικοινωνήσουν. 4Η όραση στην οποία είναι ορατό το σώμα δεν έχει καμιά χρησιμότητα για τον σκοπό της άγιας σχέσης. 5Και όσο εξακολουθείτε να βλέπετε έτσι τον αδελφό σας δεν έχουν εναρμονιστεί τα μέσα και ο σκοπός. 6Γιατί να χρειάζονται τόσες πολλές άγιες στιγμές, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, όταν αρκεί μόνο μία; 7Δεν υπάρχει παρά μόνο μία. 8Η μικρή ανάσα αιωνιότητας που διατρέχει τον χρυσόχροο φως είναι πάντα ίδια. 9Δεν υπάρχει τίποτα πριν από αυτήν και τίποτα μετά.
6.Βλέπετε κάθε άγια στιγμή σαν διαφορετικό χρονικό σημείο. 2Πότε όμως δεν μεταβάλλεται. 3Ολα όσα περικλείει ή μπορεί ποτέ να περικλείσει είναι παρόντα τώρα. 4Το παρελθόν δεν της αφαιρεί τίποτα και το μέλλον δεν θα της προσθέσει τίποτα. 5Εδώ, λοιπόν βρίσκονται τα πάντα. 6Εδώ βρίσκεται η ομορφιά της σχέσης σας της οποίας τα μέσα και ο στόχος βρίσκονται ήδη σε τέλεια αρμονία. 7Εδώ βρίσκεται η τέλεια πίστη που μια μέρα θα προσφέρετε στον αδελφό σας ο οποίος ήδη σας την προσφέρει. 8Και εδώ, η απεριόριστη συγχώρεση που θα του δώσετε έχει ήδη δοθεί. 9Το πρόσωπο του Χριστού το οποίο θα δείτε το έχετε ήδη δει.
7.Μπορείτε να υπολογίστε την αξία εκείνου που προσφέρει ένα δώρο σαν κι αυτό; 2Θα ανταλλάσσατε αυτό το δώρο για οποιοδήποτε άλλο; 3Αυτό το δώρο επαναφέρει τους νόμους του θεού στην ενθύμησή σας. 4Και απλώς και μόνο με αυτή την ενθύμηση, οι νόμοι του πόνου και του θανάτου που σας κρατούσαν φυλακισμένους, ξεχνιούνται. 5Αυτό δεν είναι ένα δώρο που σας το προσφέρει ο αδελφός σας με το σώμα του. 6Το πέπλο που κρύβει το δώρο κρύβει επίσης και αυτόν. 7Αυτός είναι το δώρο και όμως κι όμως δεν το ξέρει. 8Ούτεκι εσείς. 9’Ομως έχετε πίστη σ’ Εκείνον που βλέπει το δώρο σ’ εσάς και στον αδελφό σας και θα σας το προσφέρει και θα το λάβει και για τους δυο σας. 10Και μέσω της όρασής Του θα το δείτε κι εσείς και μέσω της κατανόησής Του θα το αναγνωρίσετε και θα το αγαπήσετε σαν δικό σας.
8.Παρηγορηθείτε και νιώστε το Άγιο Πνεύμα να σας φροντίζει με αγάπη και τέλεια εμπιστοσύνη σ’ αυτό που βλέπει. 2Γνωρίζει τον Υιό του Θεού και μοιράζεται την εμπιστοσύνη που έχει ο Πατέρας στον Υιό του, ο οποίος κρατά στα αγαθά του χέρια το σύμπαν εν ειρήνη και ασφάλεια. 3Ας αναλογιστούμε τώρα τι πρέπει να μάθει για να μοιραστεί την εμπιστοσύνη που έχει ο Πατέρας του σε αυτόν. 4Τι είναι αυτός στον οποίο ο Δημιουργός του σύμπαντος του πρόσφερε το σύμπαν γνωρίζοντας ότι είναι ασφαλές; 5Δεν βλέπει τον εαυτό του έτσι όπως τον γνωρίζει ο Πατέρας του. 6Κι όμως είναι αδύνατον να κάνει λάθος ο Θεός για την εμπιστοσύνη που δείχνει.

Share