Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Το θαύμα μοιάζει πολύ με το σώμα στο ότι και τα δύο αποτελούν εκπαιδευτικά βοηθήματα για να διευκολύνουν μια κατάσταση στην οποία γίνονται περιττά. 2Όταν η αρχική κατάσταση του πνεύματος της απευθείας επικοινωνίας επιτευχθεί, ούτε το σώμα ούτε το θαύμα υπηρετούν κάποιο σκοπό. 3Ωστόσο, ενώσω πιστεύεις πως βρίσκεσαι μέσα σ’ ένα σώμα, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα θαυματουργά κανάλια έκφρασης και στα χωρίς αγάπη. 4Μπορείς να κατασκευάσεις ένα άδειο κέλυφος αλλά δεν μπορείς να εκφράσεις τίποτα απολύτως. 5Μπορείς να περιμένεις, να καθυστερήσεις, να παραλύσεις τον εαυτό σου ή να μειώσεις την δημιουργικότητά σου σχεδόν στο τίποτα. 6Αλλά δεν μπορείς να την καταστρέψεις. 7Μπορείς να καταστρέψεις το μέσον επικοινωνίας σου αλλά όχι το δυναμικό σου. 8Δεν δημιούργησες εσύ τον εαυτό σου.

2. Η βασική απόφαση του νου που είναι προσανατολισμένος στα θαύματα, είναι να μην περιμένει πια στον χρόνο περισσότερο απ’ όσο είναι απαραίτητο. 2Ο χρόνος μπορεί να σπαταλήσει όπως και να σπαταληθεί. 3Ο θαυματοποιός, συνεπώς, αποδέχεται τον παράγοντα ελέγχου του χρόνου  με χαρά. 4Αναγνωρίζει πως κάθε κατάρρευση του χρόνου φέρνει τον καθένα πιο κοντά στην έσχατη αποδέσμευση από τον χρόνο, στην οποία ο Υιός και ο Πατέρας είναι ένα. 5Ισότητα δεν συνεπάγεται ισότητα τώρα. 6Όταν ο καθένας αναγνωρίσει ότι έχει τα πάντα, τότε οι ατομικές συνεισφορές προς τον Υιότητα δεν θα είναι πια αναγκαίες.

3. Όταν η Εξιλέωση θα έχει ολοκληρωθεί, όλα τα ταλέντα θα μοιράζονται εξίσου απ᾽όλους τους Υιούς του Θεού. 2Ο Θεός δεν μεροληπτεί. 3Όλα τα παιδιά του έχουν την καθολική Αγάπη Του και όλα τα δώρα Του δίνονται ελεύθερα και εξίσου στον καθένα. 4“Εκτός κι αν γίνετε σαν τα μικρά παιδιά”, σημαίνει ότι αν δεν αναγνωρίσεις πλήρως την απόλυτη εξάρτησή σου από τον Θεό, δεν μπορείς να γνωρίσεις την αληθινή δύναμη που έχει ο Υιός στην αληθινή σχέση του με τον Πατέρα. 5Η ιδιαιτερότητα των Υιών του Θεού δεν προέρχεται από τον αποκλεισμό αλλά από την συμπερίληψη. 6Όλα τα αδέλφια μου είναι ιδιαίτερα. 7Εάν πιστεύουν ότι στερούνται οτιδήποτε, η αντίληψή τους διαστρεβλώνεται. 8Όταν αυτό συμβαίνει ολόκληρη η οικογένεια του Θεού ή της Υιότητας καθυστερεί στις σχέσεις της.

4. Τελικά, κάθε μέλος της οικογένειας του Θεού πρέπει να επιστρέψει. 2Το θαύμα τον καλεί να επιστρέψει διότι τον ευλογεί και τον τιμά, ακόμα κι αν είναι πνευματικά απών. 3“Ο Θεός δεν εμπαίζεται” δεν είναι προειδοποίηση αλλά διαβεβαίωση. 4Ο Θεός θα μπορούσε να εμπαιχθεί αν κάποιο από τα δημιουργήματά Του στερείτο αγιότητας. 5Η δημιουργία είναι πλήρης και το σημάδι της πληρότητας είναι η αγιότητα. 6Τα θαύματα είναι επιβεβαίωση της Υιότητας η οποία είναι μια κατάσταση ολοκλήρωσης και αφθονίας.

5. Ό,τι αληθινό είναι και αιώνιο και δεν μπορεί να αλλάξει ή να αλλαχθεί. 2Το πνεύμα, συνεπώς, είναι αναλλοίωτο διότι ήδη είναι τέλειο αλλά ο νους μπορεί να διαλέξει τι επιλέγει να υπηρετήσει. 3Ο μόνος περιορισμός στην επιλογή του είναι ότι δεν μπορεί να υπηρετεί δύο αφέντες. 4Εάν επιλέξει να το κάνει, ο νους μπορεί να γίνει ο φορέας μέσω του οποίου το πνεύμα δημιουργεί στην γραμμή της δικιάς του δημιουργίας. 5Εάν ελεύθερα δεν επιλέγει να το κάνει διατηρεί το δημιουργικό δυναμικό του αλλά βάζει τον εαυτό του μάλλον υπό τυραννικό παρά υπό Αυθεντικό έλεγχο. 6Το αποτέλεσμα είναι ότι φυλακίζει , διότι αυτές είναι οι επιταγές των τυράννων. 7Το να αλλάξεις τον νου σου σημαίνει να τον θέσεις  στην διάθεση της αληθινής Αυθεντίας .

6. Το θαύμα είναι ένα σημάδι ότι ο νους έχει επιλέξει να καθοδηγείται από μένα στην υπηρεσία του Χριστού. 2Η αφθονία του Χριστού είναι το φυσικό αποτέλεσμα της επιλογής  να Τον ακολουθήσεις. 3Όλες οι ρηχές ρίζες πρέπει να ξεριζωθούν, διότι δεν είναι αρκετά βαθιές για να σε στηρίξουν. 4Η ψευδαίσθηση ότι οι ρηχές ρίζες μπορούν να γίνουν πιο βαθιές κι έτσι να στηρίξουν, είναι μια από τις διαστρεβλώσεις της αντιστροφής του Χρυσού Κανόνα. 5Καθώς αυτά τα πλαστά υποστυλώματα εγκαταλείπονται, η ισορροπία βιώνεται προς στιγμήν ως ασταθής . 6Ωστόσο, τίποτα δεν είναι πιο ασταθές από τον αντεστραμμένο προσανατολισμό. 7Ούτε μπορεί ότιδήποτε διατηρεί την αντιστροφή του, να συντελεί στην αύξηση της σταθερότητας.

Share