Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η άγια σχέση είναι η ζωντανή εκδήλωση της άγιας στιγμής σ αυτόν τον κόσμο. 2Όπως όλα που σχετίζονται με τη σωτηρία, η άγια στιγμή είναι ένα πρακτικό εργαλείο το οποίο αναγνωρίζεται από τα αποτελέσματα του. 3Η άγια στιγμή δεν αποτυγχάνει ποτέ. 4Η εμπειρία της είναι πάντα αισθητή. 5Όμως αν δεν εκδηλώνεται δεν έρχεται στην ενθύμηση. 6Η άγια σχέση είναι μια συνεχής υπενθύμιση της εμπειρίας που έκανε τη σχέση να γίνει αυτή που είναι. 7Και όπως η ανόσια σχέση είναι ένας συνεχής ύμνος μίσους προς τιμήν του δημιουργού της, έτσι και η άγια σχέση είναι ένα τραγούδι προς τιμήν του Λυτρωτή των σχέσεων.
2.Η θεία σχέση η οποία αποτελεί βασικό βήμα για να αποκτήσετε την αντίληψη του αληθινού κόσμου είναι κάτι που μαθαίνεται. 2Είναι η παλιά ανόσια σχέση μετασχηματισμένη και ανανεωμένη. 3Η θεία σχέση είναι ένα φαινόμενο που σας διδάσκει την τελειότητα. 4Σε όλα τα στάδια της, στο ξεκίνημα, στην εξέλιξη και στην ολοκλήρωση της, αντιπροσωπεύει την αντιστροφή της ανόσιας σχέσης. 5Ανακουφιστείτε λοιπόν: το μόνο δύσκολο στάδιο είναι το ξεκίνημα της. 6Διότι σ αυτό, μετατοπίζεται απότομα ο στόχος της προηγούμενης σχέσης στον ακριβώς αντίθετο της. 7Αυτό είναι το πρώτο αποτέλεσμα της προσφοράς της σχέσης στο Άγιο Πνεύμα προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για τους στόχους του.
3.Αυτήν την πρόσκληση σας την κάνει αμέσως αποδεκτή το Άγιο Πνεύμα και δεν χάνει χρόνο προκειμένου να παρουσιάσει τα πρακτικά αποτελέσματα που έχει η έκκληση σας προς Αυτό. 2Αμέσως ο δικός του στόχος αντικαθιστά το δικό σας. 3Αυτό επιτυγχάνεται ταχύτατα αλλά φαίνεται σαν να επιφέρει ενόχληση, κλονισμό και δυστυχία στη σχέση. 4Ο λόγος είναι πολύ ξεκάθαρος. 5Διότι έτσι όπως είναιδιαμορφωμένη η ανόσια σχέση δεν συνηχεί καθόλου με τους στόχους του Αγίου Πνεύματος. 6Ο δικόςσας στόχος ήταν ο μόνος που της έδινε νόημα. 7Τώρα λοιπόν φαίνεται να μην έχει νόημα. 8Σ αυτό το σημείο έχουν διακοπεί πολλές σχέσεις και τότε η επιδίωξη του παλιού στόχου επανεδραιώνεται σε μια άλλη σχέση. 9Διότι εφόσον η ανόσια σχέση έκανε αποδεκτό τον στόχο της αγιότητας δεν μπορεί ποτέ πια να ξαναγίνει αυτό που ήταν.
4.Οι πειρασμοί που βάζει το εγώ γίνονται πολύ έντονοι εξαιτίας αυτής της μεταβολής στόχων. 2Διότι η σχέση δεν έχει ακόμα αλλάξει επαρκώς ώστε να μην έλκεται πια από τον προηγούμενο στόχο της. 3Έτσι, η δομή της «απειλείται» διότι είναι αναγνωρίσιμο πλέον το γεγονός ότι δεν είναι επαρκής για τις απαντήσεις του νέου στόχου της. 4Η σύγκρουση μεταξύ της παλαιάς δομής και του νέου στόχου της σχέσης είναι τόσο εμφανής που δεν μπορούν πλέον να συνυπάρχουν. 5Όμως, τώρα ο στόχος δεν θα αλλάξει. 6Έχει εισχωρήσει σταθερά μέσα στην ανόσια σχέση και δεν υπάρχει άλλη κατεύθυνση παρά μόνο η αλλαγή της σχέσης προκειμένου να εναρμονιστεί μ αυτόν τον στόχο. 7Έως ότου αυτή η ευτυχής έκβαση να αναγνωριστεί και να γίνει αποδεκτή ως η μοναδική διέξοδος από τη σύγκρουση, μπορεί να φαίνεται ότι επικρατεί ένταση στη σχέση.
5.Δεν θα ήταν καλύτερο να γίνει η αλλαγή της σχέσης με πιο αργό ρυθμό, διότι θα συσκοτιζόταν η αντίθετη ανάμεσα στον προηγούμενο και στον νέο στόχο της καθώς το εγώ θα είχε χρόνο να επανερμηνεύσει κάθε αργό βήμα σύμφωνα με το συμφέρον του. 2Μόνο μια δραστική μεταβολή στόχου θα μπορούσε να επιφέρει μια ολοκληρωτική αλλαγή του νου σχετικά με το αληθινό νόημα της σχέσης. 3Καθώς αυτή η αλλαγή αναπτύσσεται και τελικά επιτυγχάνεται, αποδεικνύεται όλο και πιο ευεργετική και χαρωπή. 4Όμως, η κατάσταση στην αρχή βιώνεται ως ιδιαίτερα επισφαλής και επικίνδυνη. 5Ξαφνικά, η σχέση που ανέπτυξαν για τους ανόσιους σκοπούς τους δύο άτομα, αποκτά έναν ιερό στόχο. 6Καθώς τα δύο αυτά άτομα εξετάζουν τη σχέση τους υπό την οπτική γωνία του νέου στόχου της, αναπόφευκτα θα εγείρουν αντιρρήσεις. 7Μπορεί να αποδιοργανωθεί πολύ η αντίληψη που έχουν για τη σχέση. 8Κι όμως, η προηγούμενη οργάνωση της αντίληψης τους δεν εξυπηρετεί πλέον τον νέο σκοπό που έχουν θέσει.
6.Αυτή τη στιγμή χρειάζεται πίστη. 2Θέσατε αυτό τον στόχο. 3Αυτή ήταν μια πράξη πίστης. 4Μην εγκαταλείπετε την πίστη, τώρα που εκδηλώνονται οι ανταμοιβές της. 5Εάν πιστεύετε πως το Άγιο Πνεύμα ήταν παρόν για να δεχθεί τη σχέση γιατί δεν θα πιστέψετε ότι εξακολουθεί να είναι παρόν για να εξαγνίσει ό,τι ανέλαβε υπό την καθοδήγηση Του; 6Δείξτε εμπιστοσύνη στον αδελφό σας κατά τη διάρκεια αυτού που θα σας φανεί ως περίοδος δοκιμασίας. 7Ο στόχος έχειτεθεί. 8Και η σχέση σας έχει την υγεία ως στόχο της. 9Διότι υπό το φως του νέου στόχου σας θα δείτε ότι η τωρινή σας σχέση δεν είναι υγιής.
7.Τώρα το εγώ σας συμβουλεύει να υποκαταστήσετε αυτή τη σχέση με μια άλλη στην οποία να ταιριάζει ο προηγούμενος στόχος σας. 2Ξεφορτωθείτε αυτόν τον αδελφό σας για να γλιτώσετε από το άγχος και τη δυσφορία, συμβουλεύει το εγώ. 3Μην το ακούτε τώρα!4Εμπιστευτείτε Εκείνον που σας απάντησε. 5Σας άκουσε. 6Δεν ήταν σαφής η απάντηση του; 7Δεν είστε πια καθολικά παράλογοι. 8Μπορείτε να αρνηθείτε ότι σας έδωσε την πιο σαφή απάντηση; 9Τώρα σας ζητά να δείξετε πίστη για λίγο ακόμα, έστω κι αν επικρατεί σύγχυση και φασαρία. 10Διότι αυτά θα περάσουν και θα δείτε την πίστη σας να δικαιώνεται προσφέροντας σας τη λαμπρή βεβαιότητα της σωστής επιλογής. 11Μην εγκαταλείψετε τώρα ούτε το Άγιο Πνεύμα ούτε τον αδελφό σας. 12Διότι η σχέση σας μαζί του ξαναγεννήθηκε καθαγιασμένη.
8.Δεχθείτε πρόθυμα αυτό που δεν κατανοείτε και θα σας εξηγηθεί καθώς θα αντιληφθείτε τον σκοπό του. 2Είναι ένας σκοπός καθαγίασης. 3Εσείς όμως θα βρείτε πολλές ευκαιρίες για να κατηγορήσετε τον αδελφό σας για την «αποτυχία» της σχέσης σας διότι κατά καιρούς θα σας φαίνεται άσκοπη αυτή η σχέση. 4Αυτή η έλλειψη περιεχομένου θα σας στοιχειώσει υπενθυμίζοντας σας όλους τους τρόπους με τους οποίους επιδιώξατε, και πιστέψατε ότι βρήκατε, την ικανοποίηση. 5Μηλησμονείτε τώρα ότι αυτό που στ αλήθεια βρήκατε ήταν η δυστυχία και μη φυσάτε πνοή ζωής στο εγώ σας που καταρρέει. 6Διότι η σχέση σας δεν έχει διακοπεί. 7Έχει σωθεί.
9.Επειδή οι τρόποι σωτηρίας είναι κάτι πολύ καινούργιο για σας, νομίζετε ότι χάσατε τον δρόμο σας. 2Ο δρόμος σαςόντως έχειχαθεί, αλλά μην το εκλαμβάνετε ως απώλεια. 3Στη νέα κατάσταση που βρισκόσαστε θυμηθείτε ότι εσείς και ο αδελφός σας κάνατε μαζίμια νέα αρχή. 4Πάρτε τον από το χέρι και πορευτείτε μαζί σ ένα δρόμο που σας είναι πολύ πιο οικείος απ όσο τώρα πιστεύετε. 5Δεν είναι βέβαιο ότι θα θυμηθείτε έναν στόχο που έχει παραμείνει αιώνια αναλλοίωτος; 6Διότι θα έχετε επιλέξει τον σκοπό του Θεού ο οποίος είναι και ο δικός σας αληθινός σκοπός.
10.Σ ολόκληρη την Υιότητα αντηχεί το χαρούμενο τραγούδι της ελευθερίας, απηχώντας χαρούμενα τη δική σας επιλογή. 2Στην άγια στιγμή ενωθήκατε με πολλούς και πολλοί ενώθηκαν μαζί σας. 3Μη σκέφτεστε ότι η επιλογή σας θα σας φέρει ανησυχία ή στενοχώρια διότι ο Ίδιος ο Θεός έχει ευλογήσει την άγια σχέση σας. 4Ενώστε κι εσείς τις ευλογίες σας μαζί Του και δώστε τις στη σχέση. 5Διότι όλα όσα χρειάζεται αυτή τώρα είναι οι ευλογίες σας επειδή μπορείτε να δείτε πως σ αυτή τη σχέση έγκειται η σωτηρία. 6Μην προδώσετε τη σωτηρία διότι έχει επέλθει για σας. 7Καλωσορίστε την από κοινού διότι επήλθε για να σας ενώσει με τον αδελφό σας σε μια σχέση στην οποία ευλογείται ολόκληρη η Υιότητα.
11.Αναλάβατε από κοινού να προσκαλέσετε το Άγιο Πνεύμα στη σχέση σας. 2Διαφορετικά δεν θα μπορούσε να έχει εισέλθει σ αυτήν. 3Μολονότι από τότε μπορεί να έχετε κάνει αρκετά λάθη έχετε επίσης κάνει μεγάλες προσπάθειες για να Το βοηθήσετε στο έργο Του. 4Και το Άγιο Πνεύμα αναγνωρίζει όλα όσα κάνατε γι Αυτό. 5Δεν βλέπει καν τα λάθη. 6Εσείς, είστε εξίσου ευγνώμονες στον αδελφό σας; 7Εχετε επιμείνει να εκτιμάτε και να αναγνωρίζετε αδιάκοπα τις θετικές του προσπάθειες και να παραβλέπετε τα λάθη; 8Ή μήπως η αναγνώριση σας ξεθώριασε και σκοτείνιασε μπροστά στο φαινομενικό φως των σφαλμάτων; 9Ίσως τώρα να ετοιμάζετε μια εκστρατεία εναντίον του για να τον κατηγορήσετε για τη στενόχωρη κατάσταση στην οποία βρεθήκατε. °Και μέσω αυτής της έλλειψης ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης γίνατε ανίκανοι να εκδηλώσετε την άγια στιγμή και έτσι τη χάσατε από τα μάτια σας.
12.Η εμπειρία μιας στιγμής, όσο θαυμαστή κι αν είναι, ξεχνιέται εύκολα εάν αφήσετε τον χρόνο να την επικαλύψει. 2Πρέπει να διατηρείται απαστράπτουσα και πλήρης χάριτος, μέσα στη συνειδητότητά σας όπου ο χρόνος υφίσταται, αλλά δίχως ο χρόνος να τη συγκαλύπτει. 3Η στιγμή παραμένει. 4Εσείς όμως πού είστε; 5Προσφέροντας ευχαριστίες στον αδελφό σας αναγνωρίζετε την άγια στιγμή και επιτρέπετε στα αποτελέσματα της να γίνουν αποδεκτά και κοινά και για τους άλλους. 6Επιτιθέμενοι στον αδελφό σας δεν χάνετε τη στιγμή αλλά καθιστάτε ανίσχυρα τα αποτελέσματα της.
13.Έχετεδεχθεί την άγια στιγμή, αλλά ίσως έχετε εγκαθιδρύσει κάποιες συνθήκες που δεν σας επιτρέπουν να την αξιοποιήσετε. 2Το αποτέλεσμα είναι να μη μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι η άγια στιγμή εξακολουθεί να είναι μαζί σας. 3Έτσι, αποκόπτοντας τον εαυτό σας από την εκδήλωση της του αρνείστε τις ωφέλειες της. 4Κάθε φορά που επιτίθεστε σ έναν αδελφό ενισχύετε αυτή την κατάσταση διότι η επίθεση σας έκανε τυφλούς προς τον ίδιο τον εαυτό σας. 5Και είναι αδύνατον να αναγνωρίσετε ό,τι σας δόθηκε, και εσείς αποδεχθήκατε, εάν αρνείστε τον εαυτό σας.
14.Εσείς και ο αδελφός σας στέκεστε μαζί στην παρουσία της ίδιας της αλήθειας. 2Ο στόχος βρίσκεται εδώ μαζί μ εσάς. 3Νομίζετε πως ο ίδιος ο στόχος δεν θα φροντίσει για τα μέσα της επίτευξης του; 4Είναι μοναχά αυτή η διαφορά ανάμεσα στον σκοπό που έχει γίνει αποδεκτός και στα μέσα για την επίτευξη του, όπως είναι διαμορφωμένα αυτή τη στιγμή, που φαίνονται να σας κάνουν να υποφέρετε. 5Στον Ουρανό όμως δίνουν χαρά. 6Εάν τα Ουράνια, ο Παράδεισος, ήταν έξω από σας, δεν θα μπορούσατε να μοιραστείτε τη χαρά του. 7Όμως επειδή βρίσκεται μέσα σας, η χαρά είναι επίσης και δική σας. 8Έχετεκοινό σκοπό αλλά παραμένετε διαχωρισμένοι και διαιρεμένοι ως προς τα μέσα επίτευξης του. 9Όμως, ο στόχος είναι σταθερός, σίγουρος και αμετάβλητος και θα βρεθούν τα κατάλληλα μέσα επειδή ο στόχος είναι ακλόνητος. 10Και, τότε, θα μοιραστείτε κι εσείς τη χαρά της Υιότητας γι αυτό τον ακλόνητο σκοπό.
15.Καθώς θ αρχίσετε να αναγνωρίζετε και να δέχεστε τα δώρα που τόσο ελεύθερα προσφέρατε στον αδελφό σας θα δεχθείτε επίσης και το αποτέλεσμα της άγιας στιγμής και θα τα χρησιμοποιήσετε για να επανορθώσετε όλα τα λάθη σας και να ελευθερωθείτε από τα αποτελέσματα τους. 2Και μαθαίνοντας αυτό, θα έχετε επίσης μάθει πώς να απελευθερώνετε όλη την Υιότητα και να την προσφέρετε με χαρά και ευχαριστίες σ Εκείνον που σας πρόσφερε την απελευθέρωση σας και ο οποίος την επεκτείνει μέσω υμών.

Share